Siirry uutiskirjearkistoon.
Witas-alueella tapahtuu - Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje joulukuu 2020
Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yrityspalveluihin, tilaisuuksiin, rahoitukseen, työvoima-asioihin ja koulutustarjontaan liittyen yhteistyössä verkostomme kanssa. Suosittelemme uutiskirjeen lukemista selaimessa.
SISÄLLYS
1.Manu eläkkeelle
2.Ajankohtaista toiminnassamme
3.Yritystarinoita alueeltamme
4.Pohjoisen Keski-Suomen sijoittumisstrategiatyöpaja 8.12.2020 etäyhteydellä
5.Tervetuloa mukaan Keitele-Päijänne matkailun kehittämiseen
6.Uudistettu Paikalliset.fi -palveluhakemisto on julkaistu
7.Yritysrahoituksen ajankohtaiset
8.Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville
 

1. Manu eläkkeelle

Eläkkeelle siirtymiseni lähestyy kovaa vauhtia ja periaatteessa ”työaamukamman” piikkien katkonta olisi voinut alkaa jo tovi sitten. En kuitenkaan ole työhöni niin kyllästynyt, päinvastoin mielenkiintoa riittää loppuun asti. Viestikapulan vaihto tapahtuu joulukuun aikana. Jatkaja, Lasse, odottelee vaihtopaikalla malttamattomana. Yrityskehitystehtäviä on minulla takana nyt noin 40 vuotta. Työpaikkoja on ollut sekä yksityisellä että kuntatyönantajalla. Pisin ja ehkä myös antoisin työjakso, 17 vuotta, on ollut nykyisellä työnantajallani Kehittämisyhtiö Witas Oy:llä.

Lapsina usein keskustellaan toiveammateista, minulle se oli lääkäri. Lääkäriä ei minusta tullut, mutta opiskelin insinööriksi ja myöhemmin myös merkonomiksi, mistä onkin ollut hyvä apu koko työuralla. Työelämässä olen todennut, että ihminen on sopeutuvainen monenlaisiin tehtäviin, kunhan vain rohkeasti tarttuu työhön, hankkii tietoa ja opettelee. Olen tehnyt töitä elämäni aikana ainakin 13 eri ammatissa (koneistaja, hitsaaja, teollisuusvartija, laitosmies, työnjohtaja, konsultti, tuotantopäällikkö, elinkeinoasiamies, toimitusjohtaja, kuluttajaneuvoja, kunnansihteeri, kunnanjohtaja, kehittämispäällikkö). Kerroin tämän siksi, että jospa se kannustaisi nuorempia rohkeasti ottamaan vastaan työtä, joka ei nyt juuri vastaa omaa koulutusta. Eräs työkaveri huumorilla totesikin, että kuolet varmaan poliisina.

Kinnulalainen sanonta: ”Pohjalta paranoo ku kinnusten piimä” sopisi tähän. Vuodet Witaksella ovat olleet parhaita, mielenkiintoisia - itsenäistä ja haastavaa työtä yritysten parissa. Tästä kiitokset työnantajalle, hyville työkavereille ja yrittäjäasiakkaille. Työelämä ja -ympäristö on vuosikymmenien varrella ollut murroksessa. Rajuja muutoksia on tullut kaikille toimialoille. Automaatio- ja informaatioteknologia ovat mullistaneet maailman. Teollisuus supistuu ja erikoistuu sekä palvelualan merkitys kasvaa. Kaikki nämä ovat tuoneet uusia haasteita yrityksille: kehittämiselle ja sitä kautta kilpailukyvylle ja taloudelle. Näissä haasteissa on myös meidän kehittäjien ja kehittämisyhtiön pysyttävä mukana.

Nuorten koulutukseen, työhön perehdyttämiseen sekä työllistymiseen olisi nyt todella satsattava niin julkisella taholla kuin myös yrityksissä. Mielestäni eläkeputkien tukkiminen ja työurien pidentäminen ei ole ensisijainen lääke nykytilanteeseen. Koulutetuilla nuorilla on jo pohja nykytekniikoille ja uusille innovatiivisille avauksille. Kyllä me vanhemmat joudamme jo ansaitulle eläkkeelle – uskallan epäillä, tulisiko meistä enää kouluttamallakaan digiajan taitajia, saati sitten uuden kehittäjiä.

Nyt kun eläkkeelle lähtö on tullut esille, on minulle esitetty kysymyksiä, joihin on ollut heti siltä seisomalta vaikea vastata: mitä tekisit toisin, oletko tyytyväinen elämääsi, kuinka olet jaksanut nuo vuodet? Työ sinällään on ollut vaihtelevaa ja mielenkiintoista ja antanutkin sen mitä olen tavoitellut. Jaksamiseen on oleellisesti vaikuttanut jo työelämän alkutaipalella saatu hengellinen mielenrauha ja lisäksi kovienkin kokemusten kautta tullut henkinen kestävyys ns. ”kantti”. Sisäinen levollisuus, onnellisuus ja rauha ovat erittäin arvokkaita lahjoja tällaisessa erilaisten pelkojen maailmassa, jossa nyt elämme. Lahja todellakin: rauha on meille lahja niin kuin itse elämäkin, ei ihmisen työn saavutus. Lahja hyödyttää kuitenkin vastaanottajaa vasta sen jälkeen kun se on vastaanotettu. Hyvä on kiteyttää näihin todellisen Elämän antajan, Jeesuksen sanoihin: ” Rauhan minä jätän teille, minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö ” (Joh. 14:27).

Mauno Laulumaa
Kehittämispäällikkö
Siirry kirjeen alkuun
2. Ajankohtaista toiminnassamme

Lomaseudun matkailun kehittäminen
Matkailupäällikkömme Jasmine Välikangas on jäänyt äitiysvapaalle lokakuussa 2020. Jasminen sijaisena toimii hänen edeltäjänsä Tarja Pasanen.

Joulun aika
Jäämme joulunajan vapaiden viettoon jouluaatosta 24.12.2020 alkaen ja olemme tavoitettavissa puhelimitse sekä sähköpostilla jälleen maanantaina 4.1.2021.
Siirry kirjeen alkuun
3. Yritystarinoita alueeltamme
Kurkista yrityskehittäjiemme arkeen asiakastarinoiden kautta

18216.png


Yritystarinat jatkuvat talven aikana. Tuoreeltaan tarinat pääset lukemaan seuraamalla Witasta Facebookissa sekä Instagramissa
Siirry kirjeen alkuun
4. Pohjoisen Keski-Suomen sijoittumisstrategiatyöpaja 8.12.2020 etäyhteydellä
Mitä voimme yhdessä tehdä uusien yritysten sekä sijoittajien houkuttelemiseksi seudullemme nyt ja tulevaisuudessa?

18202.png

Työpaja on suunnattu erityisesti Sydänsuomessa-alueen (Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari) kasvuhakuisille yrityksille, yrityskehittäjille, kuntien edustajille sekä muille sidosryhmille, mutta tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan ke 2.12.2020 klo 16 mennessä.

Siirry kirjeen alkuun
5. Tervetuloa mukaan Keitele-Päijänne matkailun kehittämiseen

18201.jpg

Vetovoimaa Keitele-Päijänne matkailuun -projekti keskittyy alueen matkailutarjonnan konkreettiseen tuotteistamiseen, markkinointiin ja myyntiin yhdessä alueen yritysten ja alan johtavien toimijoiden kanssa.


Yrittäjä, ilmoittaudu mukaan kehittämiseen

Seuraa toimenpiteiden etenemistä ja osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässä
Siirry kirjeen alkuun
6. Uudistettu Paikalliset.fi -palveluhakemisto on julkaistu

18219.jpg

Paikalliset.fi on uudistunut syksyn aikana. Olemme jatkokehittäneet palvelua yhteistyössä ohjelmistoratkaisuja tarjoavan Dicode Oy:n kanssa ja uudistettu hakemisto on nyt julkaistu. Teknisten päivitysten lisäksi olemme muokanneet muun muassa sivuston visuaalista ilmettä ja käytettävyyden parantamiseksi selkeyttäneet käyttöliittymää sekä muokanneet hakutoimintoja. Mikäli sinulla on kysyttävää palveluun liittyen tai haluat antaa palautetta palvelusta, otathan yhteyttä puhelimitse 044 459 6833 tai sähköpostitse marja.vahasarja(at)witas.fi.

Tutustu uudistettuun palveluhakemistoon

Ota Paikalliset.fi seurantaan Facebookissa

Siirry kirjeen alkuun
7. Yritysrahoituksen ajankohtaiset

Kustannustuki tulossa uudelleen hakuun

Käynnissä olevat koronatukihaut

TE-palvelut koronatilanteessa yrittäjille ja työnantajille

ProAgria Keski-Suomi tukee maaseutuyrittäjiä koronatilanteessa
Siirry kirjeen alkuun
8. Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville

Suunnitteletko yrityksen perustamista tai olemassa olevan yrityksen kehittämistä? Onko yrityksesi lähitulevaisuudessa tiedossa investointeja? Harkitsetko yrityksestäsi luopumista tai omistajanvaihdosta? Kaipaatko sparrausta yritystoimintaasi liittyvissä asioissa? Varaa henkilökohtainen, luottamuksellinen ja maksuton keskusteluaika yrityskehittäjämme kanssa.

- Yrityksen perustaminen
- Kehittäminen ja rahoitus
- Kasvu ja kansainvälistyminen
- Omistajan- ja sukupolvenvaihdos
- Muutos- ja vakauttamistilanne
- Maatilayrityksen neuvonta

Palvelemme yrittäjiä sekä yrittäjäksi aikovia kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa Kinnulassa, Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella yrityksen toimialasta riippumatta. Poikkeustilanteen vuoksi palvelemme pääasiassa puhelimitse, sähköpostitse sekä etäyhteyksiä hyödyntäen.

Yrityskehittäjiltämme saat myös lisätietoja mm. ELY-keskuksen, Leader Viisari Ry:n, Finnveran sekä TE-toimiston palveluista, rahoituksista sekä tilaisuuksista.

Siirry kirjeen alkuun
KEHITTÄMISYHTIÖ WITAS OY
Kinnula - Kivijärvi - Pihtipudas - Viitasaari
puh. 014 577 6200
info(at)witas.fi
witas.fi
facebook.com/witasoy
instagram.com/witasoy
linkedin.com/company/witasoy

LOMASEUTU
lomaseutu.fi
facebook.com/lomaseutu
instagram.com/lomaseutu

PAIKALLISET.FI
Yritykset, palvelut, nähtävyydet ja käyntikohteet helposti ja nopeasti!
facebook.com/paikalliset

SYDÄNSUOMESSA
sydansuomessa.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.