Siirry uutiskirjearkistoon.
Hyvää joulua - Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje 7/2018
SISÄLLYS
1.Mirjan ja Tapanin jouluterveiset - yksi ajanjakso päättyy ja toinen alkaa
2.HHJ - Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi Pihtiputaalla
3.Tapahtumia ja tiedotteita
4.Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville
 

1. Mirjan ja Tapanin jouluterveiset - yksi ajanjakso päättyy ja toinen alkaa

11612.jpg

Iso päätös on tehty ja eläkkeelle jääminen on tosiasia. Se on merkittävä muutos elämässä. Toisaalta edessä on paljon mahdollisuuksia. Toisaalta luulen, että vilkasliikkeisen ja monipuolisen työelämän jättäminen tuo tullessaan tunteita ja ajatuksia, joissa palaa usein menneeseen. On aika luovuttaa ja on aika aloittaa uusi jakso elämässä.

Kehittämisyhtiö Witaksen toimitusjohtajan työsarka on ollut monella tavalla mielenkiintoista ja haasteellistakin. Useamman kunnan omistamassa osakeyhtiössä on joitakin erikoisluonteisia piirteitä verrattuna yhden kunnan omistamaan kehittämisyhtiöön tai yksityiseen osakeyhtiöön. Omistajaohjauksesta vastaavat julkiset organisaatiot, mutta osakeyhtiölaki antaa juridiset raamit. Omistajakuntien erilaisuus luo myös oman leimansa. Tämä kaikki on ollut itselle johtamistaidon kehittämisen paikka.

Työssä parasta on ollut toimia osaavan ja motivoituneen henkilöstön kanssa. Asiakaslähtöisyys, motivoituneisuus ja oman asiantuntijuuden jakaminen on jokaisella itsestäänselvyys, johon on voinut luottaa. Niiden avulla syntyy myös onnistumiset. Onnistumiset riippuvat vapaaehtoisesta innostuksesta ja sitoumuksesta, ei sanomisella.

Witaksen toiminta-alueen yritykset ovat kiitettävästi panostaneet kasvuun ja kehittämiseen ja näin omalta osaltaan vahvistaneet alueen elinvoimaisuutta ja työllisyyden kasvua. Yritysten kasvun ja kehittämisen mahdollistaminen on Witaksen rooli ja tehtävä, yhteistyössä kuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Witaksen strategian ytimenä on yhdessä tehden ja millään muulla tavalla elinvoimaisuutta ei kasvateta.

Kehittämisyhtiö Witas on hyvässä kunnossa oleva yritys, joka on voinut antaa merkittävän panostuksen myös oman toiminta-alueensa ulkopuolelle mm. alueellisia kehittämishankkeita hallinnoimalla. Kehittämishankkeiden avulla on saatu Saarijärven-Viitasaaren seutukunnalle merkittävä määrä ulkopuolista rahoitusta mm. uusien asioiden generoimiseen alueen yrityksille.

Kiitollisena ja hyvillä mielin jätän tehtäväni seuraajalleni Tapani Laitiselle. Tapanista Witas saa hyvän johtajan ja alue arvokkaan asiantuntijan kehittämistyöhön. Lämpimästi toivotan Tapanin tervetulleeksi! Kiitän ihan jokaista hyvästä yhteistyöstä ja ystävyydestä. Yhteys säilyköön!

Hyvän joulun toivotuksin ja menestystä jatkossa toivottaen,

Mirja Arkimaa

----------------------------------------------------

Minun joulunodotusaikani on ollut poikkeuksellisen erilainen moniin aikaisempiin vuosiin verrattuna. Olen joulukuun alussa aloittanut perehtymään uuteen työnkuvaani Witaksen toimitusjohtajana, Mirjan hienolla avustuksella. Täytyy tässäkin vielä sanoa, että on ollut tärkeää saada tällaista ns. vierihoitoa muutaman viikon.

Vaikka tiesin, mikä kehittämisyhtiön rooli on ja mitä yhtiön palvelut yleensä ovat, niin uusia asioita on paljon. Alkaen jo siitä, että kaikki ihmiset ovat olleet uusia ja aikaa on mennyt alussa paljolti ihmisiin ja heidän tehtäviinsä tutustuessa. Työhöni kuuluu olennaisena osana vuorovaikutus ja tämä on aina tehokkaampaa, kun toisen tuntee.

Kaiken kaikkiaan, olen ollut hyvällä mielellä, sillä Witas on vahva ja hyvässä tilanteessa oleva, osaavien ihmisten yhtiö, joka tulee kohtaamaan jatkossa kaikkia niitä samoja haasteita kuin elinkeinojen kehittämiskenttä kokonaisuudessaan. Näistä selvitään yhteistyöllä.

Omasta ja Witaksen puolesta toivotan hyvää joulua ja uutta vuotta koko Witas-alueelle,

Tapani Laitinen
Siirry kirjeen alkuun
2. HHJ - Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi Pihtiputaalla
Aktivoi ja kehitä hallitustyöskentelyä HHJ-kurssin avulla

Keski-Suomen kauppakamari järjestää Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) -kurssikokonaisuuden Pihtiputaalla 17.1.-20.2.2019 yhteistyössä Kehittämisyhtiö Witas Oy:n kanssa.

Siirry kirjeen alkuun
3. Tapahtumia ja tiedotteita

Tervetuloa Lomaseudulle Sydän-Suomeen!KASKE-hanke järjestää alkuvuodesta 2019 pk-yritysten kasvuun tähtääviä sparraustilaisuuksia:


Siirry kirjeen alkuun
4. Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville
* Yrityksen perustaminen
* Kehittäminen ja rahoitus
* Kasvu ja kansainvälistyminen
* Omistajan- ja sukupolvenvaihdos
* Muutos- ja vakauttamistilanne
* Maatilayrityksen neuvonta
* Sijoittuminen

Palvelemme yrittäjiä sekä yrittäjäksi aikovia henkilökohtaisesti ja luottamuksellisesti kaikissa yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Asiantunteva henkilöstömme palvelee Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueella Witas Oy:n omissa toimipisteissä tai asiakasyrityksen tiloissa.

Yrityskehittäjiltämme saat lisätietoja mm. ELY-keskuksen, Viisari Ry:n, Finnveran sekä TE-toimiston palveluista, rahoituksista sekä tilaisuuksista.


Voit halutessasi perua uutiskirjeen tilauksen kirjeen alareunasta löytyvästä linkistä.
Siirry kirjeen alkuun
KEHITTÄMISYHTIÖ WITAS OY
Kinnula - Kivijärvi - Pihtipudas - Viitasaari
puh. 014 577 6200
info(at)witas.fi
www.witas.fi
www.facebook.com/witasoy
www.linkedin.com/company/witasoy

LOMASEUDUN MATKAILUNEUVONTA
puh. 044 577 6386
www.lomaseutu.fi
www.facebook.com/lomaseutu

PAIKALLISET.FI
Yritykset, palvelut, tapahtumat ja nähtävyydet helposti ja nopeasti!
www.paikalliset.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.