Siirry uutiskirjearkistoon.
Witas-alueella tapahtuu - Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje 1/2018
Suosittelemme uutiskirjeen lukemista selaimessa.

Uutiskirjeessä tiedotamme ajankohtaisista asioista yrityspalveluihin, rahoitukseen, työvoima-asioihin, tilaisuuksiin ja koulutustarjontaan liittyen yhteistyössä asiantuntijaverkostomme kanssa.
SISÄLLYS
1.Toimitusjohtajan terveiset
2.Talviaurinkoinen tervehdys matkailupäälliköltä
3.Yrittäjä, lähde mukaan maksuttomalle Kasvun Polulle
4.Avoin työpaikka: Etsimme sinua, osaava ja asiakaskeskeinen yrityskehittäjä
5.Yritysten investointitukien tasoon tulossa muutoksia
6.Lähiruokaterminaali-työpaja Pihtiputaalla 15.1.2018
7.Opintomatka Matkamessuille 18.1.2018
8.Uusia ideoita kiertotaloudesta -työpaja Piispalassa 23.1.2018
9.Palveluiden kehittämisen työpaja Viitasaarella 14.2.2018
10.Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville
 

1. Toimitusjohtajan terveiset

Witaksen strategian 2017–2020 toteuttamisen ensimmäinen vuosi on takana. Tavoitteenamme on yhdessä innovoimalla kehittää Witas-alueesta luonnonarvoja kunnioittava ja maaseutua hyödyntävä vetovoimainen alue. Yle uutisoi 28.12.2017 Vaasan yliopiston monitieteisestä hankkeesta, jossa oli analysoitu miten yritykset ovat oivaltaneet hyödyntää maaseudun paikkaseksikkyyttä omassa markkinointiviestinnässään. Analysoinnissa todettiin, että maaseutu on haluttava urbaanin asukkaan silmin nähtynä. Me tiesimme jo strategiaa luodessamme, että maaseudulla on merkityksellistä tulevaisuutta.

Witas-alueella on panostettu esimerkillisesti kehittämiseen ja investointeihin niin yrityksissä kuin julkissektorillakin. Tämä todentuu mm. merkittävänä, maakunnan kärkeä olevana yritystukien määränä vuoden 2017 aikana. Tulokset näkyvät myös työttömyysprosenttien laskuna. Toivottavasti sama laskusuhdanne työttömyysprosenteissa pysyy, kun Kinnulan ja Kivijärven yritykset pääsevät nyt samaan yritystukiluokkaan kuin muu Witas-alue.

Maaseuturahaston tuki yritysryhmien kehittämistoimenpiteille on lisännyt yritysten verkostoitumishalukkuutta. Yritysryhmähankkeisiin ovat osallistuneet niin biotalousyritykset kuin matkailuyritykset. Kymmenen matkailuyritystä aloitti vuoden alusta yhteisen kehittämishankkeen. Yritykset kehittävät niin yrityskohtaisia kuin yhteisiä palveluja ja tuotteita hyödyntäen maaseudun vetovoimatekijöitä, joita mm. urbaanissa hektisessä ympäristössä oleva asukas tänä päivänä hakee ja arvostaa. Witas jatkaa ja panostaa yritysryhmähankkeiden käynnistämistä ja hallinnointia.

Lomaseutu-alueella aloitti vuoden alusta matkailupäällikkönä Jasmine Sepponen, joka omalta osaltaan tuo uutta virtaa alueemme matkailutoimialan kehittämiseen.
Maaseudulla on elämää ja tulevaisuuden visiona maaseutu voi olla onnela, jonne jonotetaan. Viitteitä tästä saatiin jo, kun Pihtiputaan Mummo kävi eduskunnassa puhumassa maaseudun merkityksestä ja maaseudun arvojen puolesta. Eduskunnan käytävillä ei liene koskaan ollut niin vapautuneita, iloisia ja stressittömiä valtakunnan päättäjiä.

Mirja Arkimaa
mirja.arkimaa(at)witas.fi
puh. 044 765 7392
Siirry kirjeen alkuun
2. Talviaurinkoinen tervehdys matkailupäälliköltä

Olen Jasmine Sepponen, Witaksen uusi matkailupäällikkö ja aloitin tehtävässäni vuoden alusta. Matkailutyössä sydäntäni lähellä ovat erityisesti markkinointiasiat ja yritysverkoston sparraus. Tykkään positiivisesta yhdessä tekemisen meiningistä.

Näen tärkeäksi alussa määritellä yritysten kanssa matkailualueemme profiilin, tuotekärjet ja yhteiset askelmerkit tulevalle. Tämän pohjatyön tuloksen tulisi näkyä siten myös Lomaseudun uusiutuvilla nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä palvella seudulle tulevaa matkailijaa aiempaa paremmin. Uskon myös Järvi-Suomen matkailualueen kehittämiseen ja toivon, että toteutamme sitä osaltamme yhdessä tämän seudun matkailuyritysten kanssa.

Työpisteeni on Viitasaaren toimipisteessä, mutta olen liikkuvaa sorttia ja miuta tapaa kaikissa Witaksen toimipisteissä sekä yrityskäynneillä. Kotini löysin Putaanvirran varrelta Pihtiputaalta – turvallista asua lähellä Pihtiputaan Mummoa, joka on muuten aivan mahtava brändi.

Otan uudet tuulet avosylin vastaan täällä Sydän-Suomen Lomaseudulla ja voit koska tahansa olla minuun yhteydessä. Nyt seuraavaksi ohjelmassa on opintomatka Matkamessuille torstaina 18.1.2018. Mukaan mahtuu vielä muutama nopeasti reagoiva. Opintomatka sisältää lipun messuille ja bussikuljetuksen Pihtiputaalta Viitasaarelle ja sieltä Helsingin Messukeskukseen ja takaisin.

Ollaan yhteyksissä!

Jasmine Sepponen
jasmine.sepponen(at)witas.fi
puh. 040 703 1205
Siirry kirjeen alkuun
3. Yrittäjä, lähde mukaan maksuttomalle Kasvun Polulle
Kasvun Polku on Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan pk-yrityksille suunnattu kolmen iltapäivän ohjelmakokonaisuus

Yrittäjä, lähde mukaan maksuttomalle Kasvun Polulle, jossa asiantuntijoiden johdolla paneudut yrityksesi myyntiin ja markkinointiin, johtamiseen sekä kasvun rahoittamiseen!

Kasvun Polun iltapäivän kestävät työpajat (ti 6.2.2018, ke 21.2.2018 & ke 7.3.2018) vetää Kasvun Roihu Oy ja mukana on teemoihin liittyviä asiantuntijoita. Mukaan mahtuu rajallinen määrä yrityksiä Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan, Saarijärven ja Viitasaaren alueelta. Yritykset voivat olla eri toimialoilta, kasvun eri vaiheissa sekä kooltaan erilaisia. Varaa paikkasi Kasvun Polulle viimeistään 29.1.2018!


Lasse Lyijynen
lasse.lyijynen(at)witas.fi
puh. 044 748 8124
Siirry kirjeen alkuun
4. Avoin työpaikka: Etsimme sinua, osaava ja asiakaskeskeinen yrityskehittäjä
Mikäli motivoidut asiakastyöstä – yritysten kehittämisestä ja kehityksen seuraamisesta – tämä on työpaikka, jossa viihdyt.

8855.jpg

Siirry kirjeen alkuun
5. Yritysten investointitukien tasoon tulossa muutoksia

Maaseudun yritystukiin on esitetty muutoksia, joiden mukaan Kannonkoskella, Karstulassa, Kinnulassa, Kivijärvellä, Kyyjärvellä ja Saarijärvellä investointien tukitaso nousisi 20 prosentista 30 prosenttiin. Viitasaarella ja Pihtiputaalla tukitaso säilyisi ennallaan 30 prosentissa. Ehdotuksen mukaisia uusia tukitasoja voidaan soveltaa ministeriöstä saadun tiedon mukaan maaliskuusta 2018 alkaen. Hakemusta ei kuitenkaan saa allekirjoittaa (laittaa vireille) Hyrrässä ennen sitä päivää kun muutos on virallisesti voimassa, mikäli mielii saada tukea muutoksen jälkeisten tasojen mukaisesti.

Lähteet:
Siirry kirjeen alkuun
6. Lähiruokaterminaali-työpaja Pihtiputaalla 15.1.2018

8856.jpg

Siirry kirjeen alkuun
7. Opintomatka Matkamessuille 18.1.2018

Kehittämisyhtiö Witas tarjoaa Witas-alueen matkailualan yrittäjille ja toimijoille bussikuljetuksen Matkamessuille torstaina 18.1.2018.

Siirry kirjeen alkuun
8. Uusia ideoita kiertotaloudesta -työpaja Piispalassa 23.1.2018

8971.jpg

Siirry kirjeen alkuun
9. Palveluiden kehittämisen työpaja Viitasaarella 14.2.2018
Hyvin toimivat palvelut syntyvät, kun ymmärrämme asiakkaamme tarpeet ja käytöksen.

Työpajassa asiantuntijat kertovat, kuinka palveluja voidaan käytännössä kehittää tai suunnitella asiakasymmärryksen pohjalta. Lisäksi jokaiselle ideoidaan uusia palveluita tai uusia tapoja toteuttaa palveluita, huomioiden digitaaliset mahdollisuudet ja teknologiat. Työpaja sopii yrittäjälle, yrityksessä työskentelevälle sekä yrittäjyydestä haaveilevalle. Tilaisuuteen on rajallinen määrä paikkoja, joten toimi nopeasti. Tilaisuuden järjestää Digipolku-hanke.

Siirry kirjeen alkuun
10. Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville
* Yrityksen perustaminen
* Kehittäminen ja rahoitus
* Kasvu ja kansainvälistyminen
* Omistajan- ja sukupolvenvaihdos
* Muutos- ja vakauttamistilanne
* Maatilayrityksen neuvonta
* Sijoittuminen

Palvelemme yrittäjiä sekä yrittäjäksi aikovia henkilökohtaisesti ja luottamuksellisesti kaikissa yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Asiantunteva henkilöstömme palvelee Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueella Witas Oy:n omissa toimipisteissä tai asiakasyrityksen tiloissa.

Yrityskehittäjiltämme saat lisätietoja mm. ELY-keskuksen, Viisari Ry:n, Finnveran sekä TE-toimiston palveluista, rahoituksista sekä tilaisuuksista.

Witas voi toimia hallinnoivana tahona Euroopan unionin ja muiden julkisten tahojen rahoittamissa kehittämishankkeissa, jotka palvelevat mahdollisimman hyvin alueen yrityksiä ja muita sidosryhmiä sekä edistävät yhtiön ja kuntien tavoitteiden toteuttamista.

Siirry kirjeen alkuun
KEHITTÄMISYHTIÖ WITAS OY
Kinnula - Kivijärvi - Pihtipudas - Viitasaari

Puh. 014 577 6200
www.witas.fi
www.facebook.com/witasoy

LOMASEUDUN MATKAILUNEUVONTA
Puh. 044 577 6386
www.lomaseutu.fi
www.facebook.com/lomaseutu
Peruuta uutiskirjeen tilaus.