Siirry uutiskirjearkistoon.
Witas-alueella tapahtuu - Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje syksy 2020
Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yrityspalveluihin, tilaisuuksiin, rahoitukseen, työvoima-asioihin ja koulutustarjontaan liittyen yhteistyössä verkostomme kanssa. Suosittelemme uutiskirjeen lukemista selaimessa.
SISÄLLYS
1.Syksyiset terveiset toimitusjohtajaltamme
2.Astu sisään virtuaalimaailmaan Keksintöjen Viikko XR -messuilla 2.–3. lokakuuta
3.Yritysrahoituksen ajankohtaiset
4.Sote-toimija, miltä tulevaisuus näyttää ja kuinka siihen valmistautua?
5.Maaseutuyrittäjä, haluaisitko mukaan liiketoimintatiluskierroksille?
6.Tilaisuuksia, tiedotteita ja tapahtumia
7.Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville
 

1. Syksyiset terveiset toimitusjohtajaltamme

17584.jpg
Koko maata ei voi sulkea, mutta ihmisten liikkumista pitäisi kuitenkin rajoittaa. Tämän ongelman kanssa maamme hallitus yrittää tasapainotella. Terveys vai talous? Tilanne on kestänyt jo yli puoli vuotta ja kestää edelleen. Yritykset ovat sopeuttaneet, säästäneet, leikanneet ja lykänneet kaiken minkä voivat. Uusia liiketoimintatapoja ja -alueita on kehitetty. Joillakin harvoilla aloilla on ollut jopa aivan huippuvuosi liikevaihdolla mitaten.

Milloin omissa mielissämme oleva lukko aukeaa? Ihmiset ovat varovaisia. Vaikka tilanne paranisikin ja paraneehan se jollakin aikavälillä, niin on vaikeaa kuvitella, ettei mikään olisi muuttunut. Milloin ihmiset matkustavat ja liikkuvat entiseen tapaan? Milloin ihmiset tulevat töihin oman työpöytänsä ääreen niin kuin ennenkin ja pidämme palavereita ja kokouksia kasvokkain? Vaikea on ajatella, että ihan kaikki palautuisi täysin entiselleen ja ehkä on hyväkin niin. Otetaan mukaan ja säilytetään uudessa arjessa se hyvä, minkä kriisi on sivutuotteena luonut.

Kehittämisyhtiössä olemme ottaneet etätyöloikan. Etänä on voinut työskennellä aikaisemminkin, mutta nyt toistaiseksi teemme melkein kaiken etänä ja homma toimii. Fyysistä läsnäoloa ja tapaamisia pyrimme kuitenkin välillä järjestämään, koska tarvitsemme sitä työyhteisönä ja ihan kaikkea kanssakäymistä ei voi Teamsilla korvata. Samaan aikaan tämän poikkeuksellisen tilanteen ohella kehitymme monella rintamalla.

Järjestämme Keksintöjen Viikko -tapahtuman aivan uudella tavalla ja kirjaimellisesti uudessa maailmassa. Tämä on ollut huikea loikka meille kaikille jo nyt ja oppia on tullut ovista ja ikkunoista. Paikalliset.fi-sivusto freesataan ja mahdollisesti laajennetaan. Innoreaktori-palvelu kehitetään loppuun saakka. Kehittämisyhtiömme uusi hallitus on juuri järjestäytynyt. Kunnanjohtajien mukaantulolla lisäämme yhteistä näkemystä, vuorovaikutusta, omistajaohjausta ja toiminnan tehokkuutta. Kuntayhdyshenkilömalli vaikuttaa samoihin asioihin operatiivisella tasolla. Kaikki hankkeemme etenevät suunnitellusti ja ovat muokanneet toimintaansa tilanteen vaatimalla tavalla. Uusia hankkeita valmistelemme parhaillaan ja erityisesti kotimaan matkailu on nousussa. Strategiaprosessimme on meneillään ja ennen vuoden loppua Witaksen uusi elävä strategia on valmis.

Yritysrajapinnassa uuden tiedon määrä on ollut valtaisa. Henkilöstömme on omaksunut uudet tukimuodot ja muut yrityksille suunnatut helpotukset nopeasti ja yritysneuvonnan volyymistä kertoo se, että tehtyjen toimenpiteiden lukumäärä on jo nyt kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. Saimme yritysneuvontaan myös tarpeellisia lisäresursseja Keski-Suomen liiton rahoittaman hankkeen kautta. Myös viestintämme on toiminut tässä ajassa korkealla tasolla koko ajan. Jos olen tarvinnut tietoa uudesta asiasta, paras paikka on ollut mennä omille kotisivuillemme.

Edellä mainitsemani asiat eivät ole missään järjestyksessä ja varmasti jotain kehityskohteita jäi minulta sanomattakin. Kaikki edellä kuvattu kertoo myös sen hienon asian, että yhtiömme kehittyy itsekin vaikka aika on tämä. Tästä olen erityisen ylpeä koko Witas-porukastamme. Kriisissä myös yhtiömme perustehtävä on noussut kaiken edellä mainitun kehittämisen ohikin. Meidän perustehtävämme on palvella matalalla kynnyksellä alueemme yrittäjiä kaikissa yrityksen elinkaareen liittyvissä asioissa, kulkea vierellä, olla tukena, neuvoa ja kehittää. Sitä me olemme tehneet ja sitä teemme vastaisuudessakin.

Voimaa ja hyvää syksyn jatkoa toivottaen, olkaa yhteydessä!

Tapani
Siirry kirjeen alkuun
2. Astu sisään virtuaalimaailmaan Keksintöjen Viikko XR -messuilla 2.–3. lokakuuta
Ei niin pientä ideaa, etteikö sillä maailmaa voisi mullistaa

Astu sisään virtuaalitodellisuuteen Keksintöjen Viikko -messutapahtumassa 2.–3. lokakuuta 2020! Tapahtumassa niin messuvieraat, puhujat kuin näytteilleasettajatkin liikkuvat virtuaalihahmoina AltspaceVR-ympäristöön rakennetussa messuhallissa. Messuvierailijana voit vaihtoehtoisesti seurata tapahtuman livelähetystä myös Keksintöjen Viikon YouTube-kanavalla. Tapahtuma on vierailijoille maksuton.

Luo oma avattaresi ja astu keksintöjen kiehtovaan virtuaalimaailmaan!


17575.jpg
Siirry kirjeen alkuun
3. Yritysrahoituksen ajankohtaiset

Yksinyrittäjätuki
Yksinyrittäjälle myönnettävän korona-avustuksen haku on käynnissä 30.9.2020 saakka. Hakuohjeet, liitevaatimukset, tuen myöntämisen edellytykset ja hakulomake Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren osalta löytyvät Witaksen kotisivuilta.

Yritysten kehittämispalveluiden hinnat palaavat normaalitasolle
ELY-keskuksen tarjoamat Yritysten kehittämispalvelut ovat käytettävissä yritystoiminnan arviointiin ja suunnitteluun normaalitilannetta huomattavasti edullisemmalla 30 € (+ alv) päivähinnalla vielä 23.9.2020 mennessä jätettyihin hakemuksiin. Hinnat palautuvat koronaa edeltäneelle normaalitasolle 24.9.2020 lähtien siten, että päivähinta yritykselle on tämän jälkeen joko 220 € (+alv) tai 300 € (+alv) valitusta palvelusta riippuen.

Maaseuturahoituksen hakeminen Keski-Suomen ELY-keskuksesta ja Leader Viisarista
Kuluva syksy on nykyisen EU-ohjelmakauden viimeinen ja uutta seitsemän vuoden rahoituskautta 2021-2027 valmistellaan kovaa vauhtia. Loppuvuoden 2020 aikana ELY-keskuksessa on maaseuturahoituksen osalta jäljellä yksi hankkeiden valintajakso ja muutama yritystukien valintajakso. Sovitun linjauksen mukaisesti etusijalla ovat yritystuet sekä yritysryhmähankkeet. Leader Viisarilla yritystukien ja hanketukien haku on jatkuva, mutta juuri tällä hetkellä rahoitusta ei ole kovin paljoa jäljellä. Mikäli suunnittelet yritystuen hakemista, ota yhteyttä yrityskehittäjiimme mahdollisimman pian.

Käynnissä olevat koronatukihaut

ProAgria Keski-Suomi tukee maaseutuyrittäjiä koronatilanteessa KOTO-hankkeella
KOTO-hanke (Keski-Suomen Maaseudun KOronasta TOipuminen) tukee maaseutuyrittäjiä ja maatilaliitännäisen yritystoiminnan kehittämistä. Koronaepidemiasta aiheutuvista talousvaikeuksista kärsivät yritykset voivat myös saada asiantuntija-apua väliaikaisen tuen hakemiseen.

TE-palvelut koronatilanteessa yrittäjille ja työnantajille
Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Koronapandemian vuoksi starttirahan enimmäiskestoa on pidennetty väliaikaisesti.
Siirry kirjeen alkuun
4. Sote-toimija, miltä tulevaisuus näyttää ja kuinka siihen valmistautua?

17578.jpg
Tervetuloa Sopien 2.0 -hankkeen aloitusseminaariin to 24.9.2020 klo 13–15. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 23.9.2020.Tutustu syksyn 2020 koulutuskalenteriin

Koulutukset on tarkoitettu kaikille Sopien 2.0 -hankkeessa mukana oleville sote-alan yrittäjille ja henkilöstölle. Luvassa on muun muassa Kanta-, tietoturva-, laatu- sekä lean-koulutusta.


Lisätietoja saat projektipäällikkö Piia Flink-Liimataiselta,
puh. 0400 149 934, piia.flink-liimatainen(at)witas.fi.
Siirry kirjeen alkuun
5. Maaseutuyrittäjä, haluaisitko mukaan liiketoimintatiluskierroksille?

17581.png

Pilotoimme maatilojen liiketoimintatiluskierroksia, joissa etsimme yrittäjälle uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia oman tilansa kehittämiseen. PÄMÄ-hankkeessa toteutettaville tiluskierroksille kokoamme alan asiantuntijoista ja yrittäjistä ”joukkueen”, joka etsii ja miettii uusia näkökulmia ja ideoita tilan uuteen tuotantosuuntaan. Jos olet kiinnostunut miettimään oman tilasi uusia mahdollisuuksia, niin ota yhteyttä miisa.tavaststjerna(at)witas.fi tai 040 159 1449.

Tulevat infotilaisuudet

• Hoivaa ja hyvinvointia maaseudulta -webinaari ke 30.9.2020 klo 18-20
• Mitä tyhjille tuotantorakennuksille? -webinaari ke 28.10.2020 klo 18-20

Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan
Siirry kirjeen alkuun
6. Tilaisuuksia, tiedotteita ja tapahtumia

Etätyökeskus HUBteekki on avattu Pihtiputaalla

Poimi vinkit myyntipuheesi hiomiseen pitchausvalmennuksessa torstaina 1.10.2020
Tervetuloa käytännönläheiseen ja maksuttomaan etävalmennukseen torstaina 1. lokakuuta 2020 klo 13–16 hiomaan oma myyntipuheesi huippukuntoon! Avoin valmennus on suunnattu erityisesti Keksintöjen Viikon näytteilleasettajille sekä alueemme yrittäjille. Osallistujamäärä on rajoitettu. Vetäjänä toimii valmentaja Mika Pesonen. Valmennuksen järjestää Viitasaaren Osaamiskeskus Lennätin. Ilmoittaudu mukaan lennatin@viitasaari.fi.

Tervetuloa Keski-Suomen Yritystreffeille 22.10.2020
Tervetuloa Keski-Suomen Yritystreffeille Keuruulle tai etäyhteyden kautta sieltä missä olet. Yritystreffien avulla laajennat yritysverkostoasi, löydät asiakkaita, kumppaneita, asiantuntijoita tai vertaistukea. Tule rohkeasti mukaan!

Katso-palvelun käyttö päättyy – käyttäjien tulee siirtyä Suomi.fi-palveluun
Katso-palvelun kautta tapahtuva sähköinen tunnistautuminen poistuu käytöstä tämän vuoden loppuun mennessä. Huolehdi uudet Suomi.fi-valtuudet ajoissa kuntoon, jotta sähköinen asiointi Verohallinnon, tulorekisterin, Kelan ja muiden viranomaisten kanssa sujuu myös vuodenvaihteen jälkeen.

Tunne yrityksesi talous -valmennusohjelma alkaa lokakuussa
POKE:n Työelämäpalvelut toteuttaa talven aikana talouden valmennusohjelman yrityksille. Koulutukseen ovat tervetulleita sekä yrittäjät että työntekijät, joilla on yritystoimintansa tai työnsä kautta tärkeää ymmärtää taloutta paremmin. Oppisopimuksella toteutettava koulutus on osallistujalle maksuton.
Siirry kirjeen alkuun
7. Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville
* Yrityksen perustaminen
* Kehittäminen ja rahoitus
* Kasvu ja kansainvälistyminen
* Omistajan- ja sukupolvenvaihdos
* Muutos- ja vakauttamistilanne
* Maatilayrityksen neuvonta
* Sijoittuminen

Palvelemme yrittäjiä sekä yrittäjäksi aikovia henkilökohtaisesti ja luottamuksellisesti kaikissa yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Asiantunteva henkilöstömme palvelee Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueella. Yrityskehittäjiltämme saat myös lisätietoja mm. ELY-keskuksen, Viisari Ry:n, Finnveran sekä TE-toimiston palveluista, rahoituksista sekä tilaisuuksista.

Siirry kirjeen alkuun
KEHITTÄMISYHTIÖ WITAS OY
Kinnula - Kivijärvi - Pihtipudas - Viitasaari
puh. 014 577 6200
info(at)witas.fi
witas.fi
facebook.com/witasoy
instagram.com/witasoy
linkedin.com/company/witasoy

LOMASEUTU
lomaseutu.fi
facebook.com/lomaseutu
instagram.com/lomaseutu

PAIKALLISET.FI
Yritykset, palvelut, nähtävyydet ja käyntikohteet helposti ja nopeasti!

SYDÄNSUOMEN KESKUSVARAAMO
sydansuomi.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.