Siirry uutiskirjearkistoon.
Witas-alueella tapahtuu - Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje helmikuu 2021
Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yrityspalveluihin, tilaisuuksiin, rahoitukseen, työvoima-asioihin ja koulutustarjontaan liittyen yhteistyössä verkostomme kanssa. Suosittelemme uutiskirjeen lukemista selaimessa.
SISÄLLYS
1.Witaksen elävä strategia
2.Vastaa kyselyyn etätyöstä ja -rekrytoinnista | Osallistu arvontaan
3.Koronatukien ajankohtaiset
4.Kehitä ideasi tuotteeksi – teollisen muotoilun webinaari 17.2.2021
5.Kestävä muutos on mahdollinen -verkkovalmennus 24.2.2021
6.Sote- ja hyvinvointialan yrittäjille ajankohtaista koulutusta
7.LuontoVoimaa ja LuontoHoivaa Keski-Suomesta
8.Matkailukalastusta ja elämyksiä!
9.PÄMÄ-hanke päättyi vuoden vaihteeseen
10.Yhteistyötahot tiedottavat
11.Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville
 

1. Witaksen elävä strategia

Uusi strategiamme valmistui viime vuoden lopulla. Nimensä mukaisesti elävä strategia muuttuu aika ajoin toimintaympäristön muutosten johdosta. Täytyy hyväksyä, ettei elävä strategia ole koskaan täysin valmis, vaan tärkeimpiä ovat matka ja välietapit. Valitsimme tämän, ei niin perinteisen, tavan uuden strategian toteuttamiseen, sillä muutosvauhti ja -voimat ovat nykyään niin nopeita, että niihin täytyy reagoida ja pyrkiä ennustamaan myös strategian tasolla.

Elävän strategian onnistunut toteuttaminen vaatii paljon vuorovaikutusta, keskustelua ja nopeita päätöksiä. Organisaation missio ja visio eivät muutu matkan varrella kovinkaan paljon, mutta ne toimenpiteet, joilla strategiset tavoitteet pyritään saavuttamaan, muuttuvat tarvittaessa vuoden aikana useinkin. Witaksen strategiatyö lähti liikkeelle henkilöstöstä ja strategian pääkohdat sovittiin yhdessä hallituksen kanssa viime vuoden lopulla. Nyt on aika toteuttaa uutta elävää strategiaa yhteisellä vuoropuhelulla valittujen toimenpiteiden kautta. Uskon, että kun tämä meillekin uusi tapa juurtuu toimivaksi, on se jatkossa yksi suuri vahvuus meille. Julkaisemme strategian lähiaikana kotisivuillamme.

Tapani Laitinen
Toimitusjohtaja
Siirry kirjeen alkuun
2. Vastaa kyselyyn etätyöstä ja -rekrytoinnista | Osallistu arvontaan
Yrittämisen ja työnteon uudet kanavat

19736.png
Koronakriisi on tehnyt etätyöstä ja etänä tapahtuvasta rekrytoinnista uuden normaalin. Tämä asettaa sekä työnantajat, työntekijät että työmarkkinat uusien haasteiden eteen. Kuinka pysyä työnantajana ja työntekijänä muutoksen mukana, menestyä sekä voida hyvin, ja kuinka säilyttää alueen elinkeino- ja työelämän laatu ja kilpailukyky?

Vastaa kyselyyn, jossa kartoitamme Witas-alueen (Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren) sekä Keulinkin alueen (Keuruun ja Multian) työnantajien ja työntekijöiden näkemyksiä etätyön ja etärekrytoinnin haasteista ja kehittämistarpeista.


Kysely toteutetaan Kehittämisyhtiö Keulinkin ja Kehittämisyhtiö Witaksen YTY – Yrittämisen ja työnteon uudet kanavat -hankkeessa, jonka rahoittajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta.

Siirry kirjeen alkuun
3. Koronatukien ajankohtaiset

19737.png
Neuvomme ja autamme Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueen yrittäjiä kaikissa yritystoimintaan liittyvissä tarpeissa. Noudatamme asiakasrajapinnassa toimiessamme viranomaisten antamia suosituksia ja palvelemme tällä hetkellä pääasiassa puhelimitse, sähköpostitse sekä etäyhteyksiä hyödyntäen.

Siirry kirjeen alkuun
4. Kehitä ideasi tuotteeksi – teollisen muotoilun webinaari 17.2.2021
Syvennä ymmärrystäsi muotoilusta yrityksen kilpailutekijänä

Jokaisella meistä on ajatus vähintään yhdestä tuotteesta, jonka voisi tehdä paremmin, joka helpottaisi oman työn tekemistä tai joka puuttuu kokonaan markkinoilta. Kuka tahansa voi laajentaa liiketoimintaansa tuotebisnekseen – huolimatta siitä onko valmista ideaa vielä olemassa. Tervetuloa kuulemaan konkreettisia esimerkkejä siitä, miten tämä onnistuu millä tahansa alalla!

Kehitä ideasi tuotteeksi | Heikki Koivurova, Total Design Oy
keskiviikkona 17.2.2021 klo 17.00–20.00
Osallistumismaksu: 115 € (alv 0%) / yritys (1-5 osallistujaa)
Hintaan sisältyy digitaaliset Design Management Tools -muotoilun työkalut kuudeksi kuukaudeksi sekä omaan kehitysprojektiin opastava hankevalmennustilaisuus.
Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla marika.linna(at)designunion.fi.

Tilaisuuden järjestää Osaamiskeskus Lennätin, Kehittämisyhtiö Witas Oy, Viitasaaren kaupunki ja Design Union Jyväskylä. Webinaari on osa Design Union Jyväskylän Arvonlisää muotoilusta -hanketta, jota rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan aluekehitysrahastosta.

Siirry kirjeen alkuun
5. Kestävä muutos on mahdollinen -verkkovalmennus 24.2.2021
Avoin webinaari kaikille Saarijärven-Viitasaaren seudun yksin- ja mikroyrittäjille

19771.png

Siirry kirjeen alkuun
6. Sote- ja hyvinvointialan yrittäjille ajankohtaista koulutusta

Sote- ja hyvinvointialan yrityksille on tarjolla kevään aikana monipuolista koulutusta ja sparrausta. Sopien 2.0 -hankkeen kevään koulutuskalenteri on laaja paketti ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa. Uutena koulutustarjonnasta löytyvät myynti-, muutosjohtaminen- ja palvelumuotoilu sotealalla. Myös Kanta-palvelut ja laatu- ja digimarkkinointikoulutukset alkavat uudelleen. Sopien 2.0 -hankkeen toimenpiteisiin on käynnissä jatkuva yritys- ja yhdistysrekrytointi. Tervetuloa mukaan!


19734.jpg
Siirry kirjeen alkuun
7. LuontoVoimaa ja LuontoHoivaa Keski-Suomesta
Green Care | luontoperustaiset hyvinvointi- tai virkistyspalvelut

Sisältyykö työhösi luontoon, eläimiin ja/tai maatilaympäristöön liittyviä hyvinvointi- tai virkistyspalveluita? Tai onko unelmasi tarjota näitä tulevaisuudessa? Kaipaatko verkostoitumista toisten samankaltaisten kanssa tai tukea palveluiden kehittämisessä? Liity mukaan verkostoon, joka kokoaa Keski-Suomen alueelta Green Care - ja luontoperustaisia hyvinvointi- tai virkistyspalveluita tuottavat ja niistä kiinnostuneet tahot yhteen tarjoten matalan kynnyksen puitteet ajatusten, kehittämistarpeiden ja hyvien käytäntöjen jakamiselle sekä uusien yhteistyömuotojen mahdollistumiselle.


19739.png
Siirry kirjeen alkuun
8. Matkailukalastusta ja elämyksiä!

19743.JPG
Viime vuoden lopussa starttasi Matkalla kalaan -hankkeessa koottu Matkailukalastusta ja elämyksiä! -yritysryhmähanke kuuden keskisuomalaisen matkailuyrittäjän voimin.

Ohjelma- ja matkailupalveluita tarjoaville yrittäjille suunnatussa yritysryhmähankkeessa kehitetään yhdessä matalan kynnyksen kalastus- ja elämyspalveluita, joiden avulla voidaan palvella kattavammin nykyisiä asiakkaita ja jatkossa myös täysin uusia kohderyhmiä. Yritysryhmähankkeen rahoituksesta vastaa Euroopan maaseuturahasto sekä osallistuvat yritykset.

Lisäksi Matkalla kalaan -hankkeelle on myönnetty jatkoaikaa koronan tuomien haasteiden vuoksi elokuun 2021 loppuun saakka. Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Kehittämisyhtiö Witaksen toteuttaman hankkeen rahoittajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta.

Lue Matkalla kalaan -kuulumisia blogista

Siirry kirjeen alkuun
9. PÄMÄ-hanke päättyi vuoden vaihteeseen

19741.png
Päämäärätietoisesti uutta liiketoimintaa pohjoiseen Keski-Suomeen -hankkeen toimenpiteet välittivät tietoa monenlaisista maaseudun liiketoimintamalleista pohjoiseen Keski-Suomeen, aktivoivat alueen yrittäjiä luomaan uutta liiketoimintaa, loivat uusia yrittäjien verkostoja sekä pilotoivat toimintamallin maatilojen liiketoimintatiluskierroksille. Tilaisuuksien kautta tavoitettiin yhteensä 381 maaseudun liiketoimintamalleista kiinnostunutta henkilöä. Kiitokset kaikille hankkeessa mukana olleille aktiivisille maaseutuyrittäjille ja yhteistyökumppaneille!


Kaikki materiaalit ovat käytettävissä ja löytyvät myös jatkossa hankkeen nettisivuilta
Siirry kirjeen alkuun
10. Yhteistyötahot tiedottavat

Siirry kirjeen alkuun
11. Palvelumme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville

Suunnitteletko yrityksen perustamista tai olemassa olevan yrityksen kehittämistä? Onko yrityksesi lähitulevaisuudessa tiedossa investointeja? Harkitsetko yrityksestäsi luopumista tai omistajanvaihdosta? Kaipaatko sparrausta yritystoimintaasi liittyvissä asioissa? Varaa henkilökohtainen, luottamuksellinen ja maksuton keskusteluaika yrityskehittäjämme kanssa.

- Yrityksen perustaminen
- Kehittäminen ja rahoitus
- Kasvu ja kansainvälistyminen
- Omistajan- ja sukupolvenvaihdos
- Muutos- ja vakauttamistilanne
- Maatilayrityksen neuvonta

Palvelemme yrittäjiä sekä yrittäjäksi aikovia kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa Kinnulassa, Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella yrityksen toimialasta riippumatta. Poikkeustilanteen vuoksi palvelemme pääasiassa puhelimitse, sähköpostitse sekä etäyhteyksiä hyödyntäen.

Yrityskehittäjiltämme saat myös lisätietoja mm. ELY-keskuksen, Leader Viisari Ry:n, Finnveran sekä TE-toimiston palveluista, rahoituksista sekä tilaisuuksista.

Siirry kirjeen alkuun
KEHITTÄMISYHTIÖ WITAS OY
Kinnula - Kivijärvi - Pihtipudas - Viitasaari
puh. 014 577 6200
info(at)witas.fi
witas.fi
facebook.com/witasoy
instagram.com/witasoy
linkedin.com/company/witasoy

LOMASEUTU
lomaseutu.fi
facebook.com/lomaseutu
instagram.com/lomaseutu

PAIKALLISET.FI
Yritykset, palvelut, nähtävyydet ja käyntikohteet helposti ja nopeasti!
facebook.com/paikalliset

SYDÄNSUOMESSA
sydansuomessa.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.