Siirry uutiskirjearkistoon.
Alavuden Kehitys Oy:n uutiskirje 26.3./ Korona-extra
Viime viikolla lähetimme uutiskirjeen, jossa annoimme linkkivinkkejä tahoista, joiden viestintää kannattaa seurata nyt poikkeusaikana. Lisäksi niistä voi saada konkreettista apua yritystoiminnan haasteisiin.

Tässä kirjeessä tuota yritystoimintaa tukevien vinkkien listaa on täydennetty. Lisäksi kerromme koronavirusepidemian vaikutuksista tekemämme kyselyn tuloksista.

Haluamme myös erityisesti muistuttaa, että me täällä Alavuden Kehityksessä olemme valmiita auttamaan, etsimään ratkaisuja ja neuvomaan eteenpäin kaikkia yrittäjiä tässä haastavassa tilanteessa. Neuvontamme on maksutonta.

Asiakaspalvelu pelaa sekä puhelimitse että sähköisin välinein, jolloin myös dokumenttien laadinnassa avustaminen onnistuu. Yhteyttä voi ottaa myös kotisivuillamme olevan sähköisen lomakkeen kautta.

Lisäksi tulemme välittämään ajankohtaista tietoa ja aineistoa sivuillamme https://www.fasadi.com

Ota rohkeasti yhteyttä:
- Mauri Haapasaari, yritysasiantuntija, puh. 040 661 3552
- Ulla Koivisto, toimitusjohtaja, puh. 044 550 0974

Sähköpostiosoitteet ovat muoto etunimi.sukunimi@fasadi.com

Mahdollisuus asioida myös esim. Skypen tai Teams-sovelluksen kautta.
SISÄLLYS
1.Hyödyllisiä linkkejä yrityksille suunnattuihin rahoitus yms. järjestelyapuun
2.K-Supermarket Alavuden kauppiaalta tarjous palvelualan yrittäjille
3.Kasvu Open: Korona: rahoitusratkaisut poikkeustilanteessa 2 -webinaari, 2.4.2020 klo 9-10
4. Ala­vu­te­lais­yri­tyk­sil­le tehdyn Ko­ro­na-ky­se­lyn tu­lok­sia
5.Kaupungin tiloissa toimiville yrityksille helpotusta vuokranmaksuun
6.Pienyrittäjille nyt poikkeusaikana etätyövälineet käyttöön veloituksetta
7.Uudet välineet ja tiedotuskanavat käyttöön muuttuneessa tilanteessa
 

1. Hyödyllisiä linkkejä yrityksille suunnattuihin rahoitus yms. järjestelyapuun
16096.png» SEKES» Oma SP

» NordeaSeuraa myös:Siirry kirjeen alkuun
2. K-Supermarket Alavuden kauppiaalta tarjous palvelualan yrittäjille
16097.jpg

K-Supermarket Alavuden kauppias Maria Saarnio tarjoaa PALVELUALAN YRITTÄJILLE mahdollisuuden myydä lahjakortteja palveluihinsa veloituksetta K-Supermarket Alavudessa.

Kiinnostuneet yrittäjät voivat ottaa yhteyttä Maria Saarnioon puhelimitse 040 542 7817 tai sähköpostitse maria.saarnio@k-supermarket.fi ja sopia Marian kanssa käytännön toimista.

Huomioittehan, että tässä tilanteessa lahjakorteille kannattaa antaa pitkä voimassaoloaika.
__________________________________________________________________________

Jos sinun yrityksesi voisi jollain tavoin auttaa alavutelaista kollegaa selviämään poikkeusoloista, niin kerro ideastasi. Jaamme niitä mielellämme omissa kanavissamme.
Siirry kirjeen alkuun
3. Kasvu Open: Korona: rahoitusratkaisut poikkeustilanteessa 2 -webinaari, 2.4.2020 klo 9-10
16098.jpg

Kasvu Open -tiimi järjestää Rahoitusratkaisut poikkeustilanteessa -webinaarin vol. 2 torstaina 2.4.2020 klo 9.00-10.00

Ensimmäinen webinaari tuli täyteen ennätysajassa, joten kiinnostuneet: olkaa nopeita ja ilmoittautukaa heti alla olevasta linkistä:


Webinaarissa Nordean, Finnveran ja Business Finlandin asiantuntijat vastaamassa yritysten kysymyksiin.

Webinaari tallennetaan ja lähetetään kaikille ilmoittautuneille. Varmista, että saat tallenteen ja ilmoittaudu mukaan!

Siirry kirjeen alkuun
4. Ala­vu­te­lais­yri­tyk­sil­le tehdyn Ko­ro­na-ky­se­lyn tu­lok­sia
16099.JPG

Alavuden Kehitys Oy toteutti 17.3.-22.3.2020 välisellä ajalla kyselyn Korona-viruksen vaikutuksista alavutelaisten yritysten liiketoimintaan.


Kyselyssä pyydettiin vastaamaan kahteen kysymykseen: aioimaan poikkeustilanteen vaikutusta asteikolla ei vaikutusta - merkittävä vaikutus sekä kertomaan, mitkä toimenpiteet ovat todennäköisiä yrityksen sopeuttaessa toimintaansa. Kyselyssä oli myös mahdollista kertoa lyhyesti, missä vaikutukset erityisesti ilmenevät. Kyselyn lopuksi pystyi jättämään yhteydenottopyynnön Alavuden Kehityksen väelle.

Kyselyyn tuli yhteensä 58 vastausta, mikä on hyvä määrä ottaen huomioon lyhyen vastausajan. Vastauksista käy ilmi, että koronavirusepidemia aiheuttaa jo nyt huolta myös alavutelaisissa yrityksissä.

Vastanneista yrityksistä 57 % arvioi poikkeustilanteen vaikuttavan liiketoimintaansa kielteisellä tavalla merkittävästi.
Vain 3 % vastasi, että poikkeustilanteella ei ole merkitystä heidän toimintaansa.

Vastaajat kertoivat, että poikkeustilanteen vaikutukset näkyivät hyvin nopeasti asiakasvirtojen ja tilauskantojen vähenemisenä. Sosiaalisten kontaktien välttäminen jo sinänsä vaikeuttaa ja tekee useiden yritysten toiminnan mahdottomaksi. Yrityksiä huolettaa myös työntekijöiden mahdolliset sairastumiset sekä asiakkaiden tulevat maksuvaikeudet.

Kyselyyn vastanneiden yritysten kolme todennäköisimmäksi katsomaa toimenpidettä toiminnan sopeuttamiseksi olivat maksujärjestelyt mm. rahoittajien ja verottajan kanssa, yrityksen toiminnan keskeyttäminen määräajaksi sekä henkilöstön lomautus. Noin kolmannes yrityksistä ei kuitenkaan vielä toistaiseksi ole ryhtymässä mihinkään toimenpiteisiin ja alle kymmenen yritystä arvioi, että eteen tulee toiminnan lopettaminen.

Kyselyn tulosten perusteella yritysten tilanne vaikuttaa vakavalta myös Alavudella. Toki vastauksia tulkitessa täytyy huomioida, että suurin osa vastanneista yrityksistä on juuri niitä, joihin poikkeustilanne vaikuttaa.

Alavuden Kehitys Oy kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita arvokkaasta tiedosta, joka auttoi saamaan käsityksen alavutelaisten yrittäjien näkemyksistä heti koronaepidemian alkuvaiheessa.

Kysely tullaan toteuttamaan uudestaan n. 2 viikon kuluttua, koska on tärkeää saada tietoa siitä, mihin suuntaan tilanne yrityksissä kehittyy.

- "Kriisin ylittämisessä tarvitaan useiden eri tahojen tiivistä yhteistyötä ja tähän työhön myös Alavuden Kehitys Oy haluaa panostaa. Olemme valmiita auttamaan, etsimään ratkaisuja ja neuvomaan eteenpäin kaikkia yrittäjiä myös hankalissa tilanteissa. Asiakaspalvelu pelaa sekä puhelimitse että sähköisin välinein, jolloin myös dokumenttien laadinnassa avustaminen onnistuu. Olemme myös koonneet kotisivuillemme www.fasadi.com listan tässä tilanteessa yrittäjillä tarpeellisista linkeistä, joita seuraamalla pysyy ajan tasalla yrityksille tarjolla olevista avuista. Sivuilla on myös yhteydenottolinkki, johon vastaamme niin pian kuin mahdollista. Alueen kollegojen kanssa mietimme parhaillaan yritysten tueksi yhteistoimenpiteitä. Nyt on tärkeää, että meillä säilyy toivo ja positiivinen asenne. Kyllä tästä yhdessä selvitään!", Alavuden Kehityksen toimitusjohtaja Ulla Koivisto toteaa.

Lisätietoja:
Ulla Koivisto
toimitusjohtaja, Alavuden Kehitys Oy
puh. 044 550 0974
ulla.koivisto@fasadi.com
Siirry kirjeen alkuun
5. Kaupungin tiloissa toimiville yrityksille helpotusta vuokranmaksuun
16100.png

Alavuden kaupunginhallitus päätti 23.3.2020 pidetyssä kokouksessaan helpottaa kaupungin tiloissa toimivien yritysten vuokranmaksua maksuaikamenettelyllä COVID-19 viruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana.


Kaupunginhallitus myöntää yritystilojensa vuokralaisille korotonta lisämaksuaikaa.

Huhti-, touko- ja kesäkuun vuokrat voi maksaa tasaerissä 18 kuukauden aikana.
Takaisinmaksu alkaa heinäkuussa 2020.

Lisäksi kaupunginhallitus valtuutti kaupunginjohtajan arvioimaan tlanteen uudelleen
kesäkuun alussa ja tarvittaessa jatkamaan maksuaikamenettelyä.

Vuokralaisen tulee sopia etukäteen maksuajasta vuokranantajan kanssa.

Yhteydenotot:
Kimmo Toivola
maankäyttöinsinööri, Alavuden kaupunki
puh. 044 550 2730
kimmo.toivola@alavus.fi
Siirry kirjeen alkuun
6. Pienyrittäjille nyt poikkeusaikana etätyövälineet käyttöön veloituksetta
16101.jpg


Microsoft tarjoaa yhteistyössä Elisan ja Suomen Yrittäjien kanssa pienyrittäjille tänä poikkeuksellisena aikana etätyövälineet käyttöön veloituksetta. Microsoft Teams -ratkaisu auttaa työskentelemään etänä.
Ratkaisu tarjoaa yhteistyöympäristön muun muassa pikaviestintään, videopuheluihin, kokouksiin, tiedostojen yhteiskäyttöön ja muokkaukseen.

Siirry kirjeen alkuun
7. Uudet välineet ja tiedotuskanavat käyttöön muuttuneessa tilanteessa

16095.JPG

Tänä päivänä digitaidot korostuvat niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Jos tuntuu, että Skype, Hangouts, Teams, Facebook, WhatsApp ym. pitäisi ottaa nyt haltuun, niin Ylen sivuille on koottuna vinkkejä erilaisten sovellusten käyttöön.
Siirry kirjeen alkuun
Alavuden Kehitys Oy
Yrityskehitys Fasadi


Taitotie 1, 63300 ALAVUS
Puh. +358 (0)6 2525 1711
info@fasadi.com
Osoitelähde: Kuusiokuntien yritys- ja palveluhakemisto
Kotisivut
www.fasadi.com
Facebook
www.facebook.com/alavusfasadi

Uutiskirje 3 - Korona-extra/ 2020
26.3.2020
Peruuta uutiskirjeen tilaus.