Siirry uutiskirjearkistoon.
Vapaat toimitilat / Messumatka / Fasadin tutkijahotelli sai ensimmäisen vieraan / PK-yrittäjyyden tutkinto
Lämmin kesä on kääntymässä syksyksi ja talouden pyörät pyörivät vilkkaasti Alavudellakin. Uusia yrityksiä, niin päätoimisia kuin sivutoimisia, on perustettu ja useilla yrityksillä on investointihankkeita.

Jos sinulla on investointisuunnitelmia, niin muistathan, että avustamme investointien hankkeistuksessa ja tukihakemuksiin liittyvissä yksityiskohdissa. Kannattaa huomioida, että myös käytettyjen koneiden ja laitteiden hankintaan on mahdollista tietyin edellytyksin hakea investointitukea. Tuki on enintään 20 % hyväksytyistä kustannuksista.

Kehityksen väki on alavutelaisia yrittäjiä varten. Käänny puoleemme, kun pohdit yritystoiminnan kehittämistä. Palvelemme joustavasti sinulle sopivana aikana.

Ajan voit sopia puhelimitse, sähköpostitse tai piipahtamalla paikan päällä:
- yritysasiantuntija Mauri Haapasaari, puh. 040 661 3552
- toimitusjohtaja Ulla Koivisto, puh. 044 550 0974

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fasadi.com

Energistä syksyä kaikille!
SISÄLLYS
1.Kaikki Alavuden vapaat yritystilat nyt yhdessä osoitteessa
2.Lähde teollisuuden ykköstapahtumaan, Alihankintamessuille!
3.Alavus Fasadin tutkijahotelli sai ensimmäisen vieraan
4.PK-yrittäjyyden tradenomiopintoja verkko-opetuksena
5.Yrittäjä, ilmoita tapahtumistasi Visit Alavus -sivuille!
6.Huijausviestejä liikkeellä Yrittäjät Areenalla -messujen nimissä
 

1. Kaikki Alavuden vapaat yritystilat nyt yhdessä osoitteessa
Alavuden vapaita toimitiloja voi selata uudesta toimitilarekisteristä. Toimitilarekisteri löytyy osoitteesta https://toimitilat.fasadi.com

Siellä voi myös ilmoittaa tyhjillään olevasta toimitilasta. Palvelu on maksuton.

10606.JPG
Alavuden Kehitys Oy ylläpitää toimitilarekisteriä, jonka tavoitteena on edesauttaa toimitilojen tarjonnan ja kysynnän kohtaamista Alavudella. Toimitilapalvelusta voi hakea tiloja käyttötarkoituksen tai alueen mukaan.

Rekisteri on tarkoitettu kaikkien toimijoiden käyttöön.

Onko sinulla tai yritykselläsi vapaita toimitiloja Alavudella, jotka voisit vuokrata yritystoiminnan käyttöön? Tai olisiko tarvetta löytää sopivat toimitilat yrityksellesi?

Tarkempia tietoja toimitilarekisteristä yritysasiantuntija Mauri Haapasaarelta, puh. 040 661 3552, mauri.haapasaari@fasadi.com
Siirry kirjeen alkuun
2. Lähde teollisuuden ykköstapahtumaan, Alihankintamessuille!
Alavuden Kehitys Oy järjestää perinteisen matkan Tampereella järjestettäville kansainvälisille Alihankintamessuille keskiviikkona 26.9.2018.

Tule mukaan messumatkalle verkostoitumaan ja tutustumaan alihankintateollisuuden uutuuksiin.

10607.jpg
Alihankinta on Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma, joka esittelee koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia täyttävillä messuilla on noin 1 000 näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta. Uusia innovaatioita nähdään vuosittain yli 2 000.

Lähtö matkalle Alavudelta klo 8, paluu n. klo 19.

Matkan kustannus on edullinen ja määräytyy osallistujamäärän mukaan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Mauri Haapasaari, puh. 040 661 3552, mauri.haapasaari@fasadi.com

Siirry kirjeen alkuun
3. Alavus Fasadin tutkijahotelli sai ensimmäisen vieraan
Alavutelainen Hannu Ylinen on saanut kunnian olla Alavus Fasadin ensimmäinen tutkijahotellivieras hänen aloittaessaan tutkijahotellipaikalla elokuun lopussa. Tutkijahotellissa henkilölle tarjotaan maksuton työskentelytila, joka on tarkoitettu tutkimuksen, väitöskirjan, gradun tai opinnäytetyön tekemiseen. Työskentelytilan ja verkkoyhteyksien lisäksi tutkijahotelli tarjoaa myös työyhteisön tuen tutkijan ympärille.
10597.jpg

Alavuden Jokivarrella asuva Ylinen on työskennellyt 15 vuoden ajan Seinäjoen Ammattikorkeakoulun palveluksessa, aluksi laboratorioinsinöörinä ja nykyisin auto- ja työkonetekniikan lehtorina. Ylinen on töiden ohessa aloittanut jatko-opiskelun, ja hän suorittaa tekniikan tohtorin tutkintoon tähtääviä opintoja Tampereen teknillisellä yliopistolla teknisten tieteiden tohtoriohjelmassa. Hänen jatkotutkintonsa tutkimusala on kone- ja tuotantotekniikan opetus, painottuen moniteknisten laitteiden ja erityisesti liikkuvien työkoneiden opetukseen.

– Tarkoitukseni on tulevan talven aikana suorittaa tohtorinopintoihin liittyviä yleisopintoja ja saada varsinainen tutkimustyö alulle. Opinnot jatkuvat myöhemmin oman opetustyön ohessa, sanoo nyt opintovapaalla oleva Ylinen.

Väitöskirjan tekeminen on työlästä, etenkin jos tutkimusta työstää itsekseen kotioloissa, jossa ajatukset helposti harhautuvat muihin askareisiin. Tutkijahotellissa työskentelyn voi rytmittää paremmin, ja työyhteisö luo oman virikkeellisen työympäristön. Tutkijahotelli myös mahdollistaa tutkimustyön tekemisen omalla kotiseudulla, jolloin pystyy täysipainoisesti keskittymään varsinaiseen tutkimukseen, eikä aikaa kulu matkustamiseen toisille paikkakunnille.

– On hienoa, että Fasadin tutkijahotellista löytyi työpiste opintojen suorittamiseen, kehuu Ylinen.
Siirry kirjeen alkuun
4. PK-yrittäjyyden tradenomiopintoja verkko-opetuksena
Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa on syksyn yhteishaussa tarjolla täysin uudistettu PK-yrittäjyyden tutkinto-ohjelma (Tradenomi, AMK), joka mahdollistaa etäopiskelun laajassa mittakaavassa.

10608.jpg
Uudessa tutkinto-ohjelmamallissa lähiopiskelua on vain kerran kuukaudessa, jolloin ryhmä kokoontuu Seinäjoelle aina yhdeksi lauantaipäiväksi. Opiskelu tapahtuu lähipäivien välissä verkossa digitaalisesti ja annettuja tehtäviä tehden. Lähipäivien aikana käydään vuorovaikutteisesti tehtäviä ja mahdollisesti kohdattuja ongelmia lävitse. Opinnoissa yhdistyvät siten verkko-opintojen joustavuus ja lähijaksojen hyödyt.

Opintojen tueksi tavoitteena on muodostaa maakunnallisia pienryhmiä, jotka kokoontuvat esim. Alavudella tai muualla seutukunnassa yhdessä opiskelemaan ja työstämään annettuja tehtäviä Maakuntakorkeakoulun paikallisen korkeakouluasiamiehen tukemana.

PK-yrittäjyyden tutkinto-ohjelma on tarjolla korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Pääsykokeista hyväksytysti läpipäässeet ja valituksi tulleet aloittavat opintonsa tammikuussa 2019. Ryhmään otetaan mukaan myös Avoimen AMK:n kautta ns. polkuopiskelijoita, jotka voivat suorittaa näitä opintoja maksua vastaan, mutta ilman tarvetta käydä pääsykokeessa.

Lisää aiheesta voi tiedustella Maakuntakorkeakoulun korkeakouluasiamieheltä Terhi Ojaniemeltä, puh. 040 680 7530, Terhi.Ojaniemi@seamk.fi tai tutustua tarkemmin koulutukseen

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on 5.–19.9.2018. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi
Siirry kirjeen alkuun
5. Yrittäjä, ilmoita tapahtumistasi Visit Alavus -sivuille!
Pidämme yllä www.visitalavus.fi -sivustoa, joka keskittyy erityisesti Alavuden palveluiden ja tapahtumien markkinointiin niin matkailijoille kuin myös paikallisille.

10610.JPG
Lisäämme mielellämme sivustolle ajankohtaisia tapahtumia, joten ilmoitathan meille, jos järjestät yrityksessäsi tapahtuman, teemapäivän tms. yleisötilaisuuden. Tai jos olet harrastusporukassasi kuullut tulevasta tapahtumasta, jota ei vielä meidän sivuiltamme löydy, niin vinkkaa meillekin.

Näin tapahtuma saa lisää näkyvyyttä ja autat meitä pitämään sivuston aktiivisena.

Tapahtumatiedot ym. muut päivityspyynnöt voit ilmoittaa toimistosihteeri Annukka Mäenpäälle, puh. 044 5155 105, annukka.maenpaa@fasadi.com
Siirry kirjeen alkuun
6. Huijausviestejä liikkeellä Yrittäjät Areenalla -messujen nimissä
International Fairs Directory pyytää kirjeitse täydentämään Yrittäjät Areenalla -messuluettelon yritystietoja. Kyseessä on huijausviesti ja kirje tulee laittaa roskiin.
Siirry kirjeen alkuun
Alavuden Kehitys Oy
Yrityskehitys Fasadi


Taitotie 1, 63300 ALAVUS
Puh. +358 (0)6 2525 1711
info@fasadi.com
Osoitelähde: Kuusiokuntien yritys- ja palveluhakemisto
Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Kotisivut
www.fasadi.com

Uutiskirje 4/2018
6.9.2018
Peruuta uutiskirjeen tilaus.