Siirry uutiskirjearkistoon.
Alavuden Kehitys Oy - Koronainfo

Yrittäjä - Alavuden Kehitys Oy on tukenasi kaikissa tilanteissa


Elämme nyt poikkeuksellista aikaa ja tilanne synnyttää varmasti kysymyksiä ja huolia. Jos näyttää siltä, että koronan vaikutus alkaa tuottamaan sellaista huolta ja ongelmia yritystoiminnassa, joista et itse selviä, ole yhteydessä, niin selvitellään asiaa yhdessä. Olemme käytettävissäsi luottamuksellisesti - keskustellen ja auttaen ratkaisujen etsimisessä. Palvelemme yrityksiä nyt pääosin viestein, puheluin ja etäyhteyksien avulla.

Toimintaa rajoitetaan kokousten, tapahtumien ja palaverien suhteen.

Kiinteistöyhtiö Fasadin 1. kerroksen ovi on suljettuna 18.3.2020 alkaen ainakin 13.4.2020 saakka. Välttämättömät tapaamiset tulee sopia ennalta. Muistattehan myös, että tapaamisiin ei voi osallistua flunssaoireisena.

Pyydämme teitä huomioimaan myös Alavuden kaupungin julkaisemat tiedotteet koskien koronanvastaisia toimia sekä seuraamaan aktiivisesti valtakunnallisia tiedotteita ja lähetyksiä pandemiaan ja sen etenemiseen liittyen.

Olemme koonneet tähän kirjeeseen linkkejä, joista löytyy hyödyllistä tietoa niin torjuntatoimista ja niiden laajuudesta kuin yrityksille tarjolla olevasta avusta.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, kotona ja työpaikalla!

Yhteystietomme:
- yritysasiantuntija Mauri Haapasaari, puh. 040 661 3552
- toimitusjohtaja Ulla Koivisto, puh. 044 550 0974

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fasadi.com

Mahdollisuus asioida myös esim. Skypen tai Teams-sovelluksen kautta.

Olipa asiasi pieni tai suuri, älä epäröi ottaa yhteyttä!
SISÄLLYS
1.Alavuden Kehitys Oy ei järjestä toistaiseksi tilaisuuksia
2.Vastaa kahteen kysymykseen Korona-viruksen vaikutuksista alavutelaisyritysten liiketoimintaan
3.HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ!
4.Skypen käyttöönotto
 

1. Alavuden Kehitys Oy ei järjestä toistaiseksi tilaisuuksia

Peruutamme suunnitellut Eväitä yrittäjille -aamiaistilaisuudet tältä keväältä ja siirrämme Tieto lisää tulosta -koulutushankkeen koulutusten alun syksylle 2020.

Myös Alavuden keskustan liikkeiden ja yritysten suunniteltu kauppatapahtuma siirretään toteutettavaksi syksyllä.

Tiedotamme uusista ajankohdista sivuillamme www.fasadi.com sekä Facebook-sivullamme www.facebook.com/alavusfasadi/
Siirry kirjeen alkuun
2. Vastaa kahteen kysymykseen Korona-viruksen vaikutuksista alavutelaisyritysten liiketoimintaan

Koronapandemia on aiheuttanut/ aiheuttamassa voimakkaita muutoksia asiakkaiden käyttäytymiseen ja tulee vaikuttamaan kaupankäyntiin sekä yritysten toimintaan.

Jotta saisimme käsityksen alavutelaisten yrittäjien näkemyksistä viruksen vaikutuksesta, pyydämme sinua vastaamaan kahteen kysymykseen.


Yksittäisen vastaajan tietoja ei julkaista missään tapauksessa. Kyselyn lopussa voi halutessaan jättää meille yhteydenottopyynnön.

Siirry kirjeen alkuun
3. HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ!

Useat organisaatiot voivat auttaa yrittäjiä koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Ohessa apua tarjoavia tahoja.

Linkkejä kannattaa jatkossa seurata aktiivisesti, niin pysyt ajan tasalla.

• Team Finland-verkoston organisaatiot joustavat yritysten muuttuvissa liiketoimintaolosuhteissa. Verkoston lisäksi monet muut valtionhallinnon toimijat ovat koostaneet tietopaketteja yrityksille koronavirustilanteesta, sen vaikutuksista ja toimenpiteistä, joita eri organisaatiot toteuttavat kriisin hillitsemiseksi. Katso eri toimijoiden tarjoamat palvelut, joissa huomioidaan muuttuva tilanne maailmanlaajuisesti:

https://www.team-finland.fi/palvelut/valmistautuminen-koronaan/

• Suomen Yrittäjät on koonnut yrityksille kattavan tietopaketin koronaviruksesta ja sen vaikutuksesta yritysten toimintaan.

Tietopaketti löytyy sivulta www.yrittajat.fi/korona

Neuvontaa on lisätty erityisesti työnantajien ohjeistukseen, talousvaikutuksiin, tukitoimiin ja korvaus- sekä sopimusasioihin liittyen.

• Myös Yritys-Suomen Talousapu puhelinpalveluun puh. 02950 24880 on lisätty vastauskapasiteettia. Talousvaikeuksien kohdatessa näihin ammattilaisiin kannattaa olla yhteyksissä: https://www.suomi.fi/palvelut/puhelinasiointi/yritys-suomi-talousapu-neuvontapalvelu-elinkeino-liikenne-ja-ymparistokeskus/1e2d4b82-36d7-4fa8-bdd6-4c5b46afc6bb

• ELY-keskuksen sivuilta löytyy tietoa siitä, miten mm. käynnissä oleviin kehittämisavustushankkeisiin sekä kehittämispalveluihin voi hakea joustoa. Yrityksen kehittämispalveluihin liittyvissä analyyseissa ja konsultoinneissa pyritään käyttämään etäyhteyttä. Ota ensin yhteyttä ELY–keskukseen tarkempien ohjeiden saamiseksi.

Lisätietoja löytyy osoitteesta: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/uutiset-2020/-/asset_publisher/zLV23p6BEOJa/content/ely-keskusten-yrityspalvelut-joustavasti-ja-tehostetusti-yritysten-tukena

Informaatiota lisämäärärahoista ELY-keskusten yrityspalveluihin koronaviruksen aiheuttamien vaikutusten hallintaan ja ehkäisyyn päivittyy sivuille myös myöhemmin.

• BusinessFinland on koonnut sivuilleen myös infoa yrityksille koronavirukseen liittyen. Tämä löytyy linkkinä BF:n etusivulta ja osoitteesta: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/koronavirus/

Infosivuston tavoitteena on luoda kokonaiskuva koronaviruksen vaikutuksista suomalaisiin yrityksiin ja yhdistää yrityksiltä saatu palaute Business Finlandin ja Team Finlandin globaalin verkoston näkemykseen. Sivuston kautta yritysten on mahdollisuus lähettää myös kysymyksiä aiheesta.

Rahoituksen osalta Business Finland suhtautuu käynnissä olevien projektien projektiajan ja laina-ajan muutoksiin hyvin myönteisesti ja hakee joustavuutta kaikessa toiminnassa. Tarvittaessa yritykset voivat lyhentää projektien sisällön ja kustannusten raportointiväliä eli yritykset voivat saada maksatusta projektin kustannuksista nopeammin. Lainoihin voi saada lyhennysvapaata. Myös rahoitukseen liittyville rahoitusehdoille myönnetään joustavasti lisäaikaa.

Business Finland lanseeraa lisäksi kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia. Rahoitus tulee haettavaksi alkaen torstai 19.3.2020. Tietoa näistä löytyy osoitteesta: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus/

• Finnvera on käynnistänyt myös toimia yritysten tueksi. Näistä löytyy tietopaketti sivulta: https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

Finnvera suhtautuu myös joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin ja heillä on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi.

Verohallinto tukee yrityksiä
Koronatilanne voi aiheuttaa yrittäjille, yrityksille ja kirjanpitäjille vaikeuksia hoitaa veroasioita. Veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä. Lue lisää Verohallinnon uutisesta https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/verohallinto-tukee-yrityksi%C3%A4-koronatilanteessa/

• Nordea-pankki on reagoinut ja yritysasiakkaille on tarjolla apuja koronaviruksen aiheuttamiin vaikeuksiin.

https://www.nordea.com/fi/media/uutiset-ja-lehdistotiedotteet/press-releases/2020/03-13-14h45-nordea-tarjoaa-lyhennysvapaita-asuntolaina-asiakkaille-seka-pienille-ja-keskisuurille-yritysasiakkaille-koronaviruksen-takia.html

• Osuuspankin yritysasiakkaiden toivotaan olevan heti yhteydessä maksusuunnitelmamuutoksille tai lisärahoitukselle. Seuraa OP:n tiedotteita: www.op.fi

• Seudulliset yrityspalvelut ovat myös mukana talkoissa, ja suuntaavat nyt omia henkilöstöresurssejaan entistä enemmän kriisiytyvien yritysten auttamiseen, eli apua pitäisi löytyä myös alueellisesti. Suomen Yrittäjät, Kuntaliitto, SEKES ja SUK ovat valmistelleet yhteistyötapaa, jolla lisätään yrittäjille tarjottavaa neuvontaa ja luodaan yhteisiä toimintamalleja helpottamaan yrittäjiä ja yrityksiä tilanteen yli pääsemiksi. Keinoina alkuvaiheessa on muun muassa selvittää tarve ja mahdollisuus yhteistyöhön Finnveran ja ELY-keskusten kanssa yritysten rahoitushakemuksissa sekä selvittää missä asioissa tarvitaan yhteistyötä yrittäjiä edustavien organisaatioiden, kuntien, muiden kuntaorganisaatioiden ja eri viranomaisten kanssa.

• Seuraa oman kuntasi viestintää. Valtakunnallisen ohjeistuksen lisäksi kannattaa seurata Alavuden kaupungin ja Kuusiolinna Terveyden ohjeita ja linjauksia koronaviruksen kohtaamisen ja torjumisen suhteen.

Alavuden kaupungin ohjeistusta sivuilla www.alavus.fi
Kuusiolinna Terveys Oy:n ohjeistusta sivuilla https://www.kuusiolinna.fi/Siirry kirjeen alkuun
4. Skypen käyttöönotto

Netistä löytyy paljon ohjeita Skypen lataukseen ja käyttöön.

Ohessa linkki yhteen suomenkieliseen kuvalliseen ohjeeseen.

Siirry kirjeen alkuun
Alavuden Kehitys Oy
Yrityskehitys Fasadi


Taitotie 1, 63300 ALAVUS
Puh. +358 (0)6 2525 1711
info@fasadi.com
Osoitelähde: Kuusiokuntien yritys- ja palveluhakemisto
Kotisivut
www.fasadi.com
Facebook
www.facebook.com/alavusfasadi

Uutiskirje 2/ 2020
17.3.2020
Peruuta uutiskirjeen tilaus.