Siirry uutiskirjearkistoon.
KOSEKin uutiskirje - syyskuu 2019
Tervetuloa KOSEKin uutiskirjeeseen! Tiedotamme kuukausittain yrityksille hyödyllisistä aiheista, toiminnastamme ja tapahtumista.

Lue lisää sivuiltamme »
SISÄLLYS
1.KOSEKin valmennukset yrityksille - miten tehdä hyvä liiketoimintasuunnitelma
2.ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut
3.Kolster IPR-klinikka KOSEKilla
4.Kokkola Material Week 2019 – Kemia keskellämme 9. – 14.11.
5.Maksuttomat verkkolähetykset digiturvasta
 

1. KOSEKin valmennukset yrityksille - miten tehdä hyvä liiketoimintasuunnitelma
Oletko valmis yrittäjäksi? Meiltä saat neuvot omaan liiketoimintasuunnitelmaan.
Syksyn aikana järjestetään kaksi valmennuskokonaisuutta; polku yrittäjyyteen aloittaville yrityksille, sekä monipuolinen kokonaisuus jo toimiville yrityksille. Valmentajana toimii pitkän kokemuksen ja asiantuntemuksen omaava Pehr-Göran Kåla, joka on toiminut pitkään uusyritysneuvonnassa auttaen tuloksekkaasti yritystoimintaansa perustavia.
13494.jpg

Aloittaville yrityksille

Miten tehdä hyvä liiketoimintasuunnitelma.
Ennen yrittäjäksi ryhtymistä on syytä punnita eri vaihtoehtoja ja pohtia omaa soveltuvuuttaan yrittäjyyteen. Yrityksen perustaminen edellyttää muun muassa liiketoimintasuunnitelman laatimista, rahoituksen hankkimista sekä markkinoinnin, myynnin ja hinnoittelun suunnittelua.
- Testaa ja kirjaa liikeideasi. Mitä, kenelle, miten?
- Tee liiketoimintasuunnitelma. (Sisältää myös tulosbudjetin sekä rahoitus-, kannattavuus- ja myyntilaskelmat)
- Valitse yritysmuoto ja toiminimi.
- Selvitä yritystoiminnan luvanvaraisuus. Mahdolliset luvat yritykselle voidaan myöntää vasta, kun yritys on rekisteröity ja sillä on Y-tunnus.
- Järjestä yrityksen rahoitus.

Valmennus kestää yhden päivän, ja järjestämme neljä samansisältöistä valmennuspäivää.

17.9. klo 9.00-15.00
16.10. klo 8.30-15.00
12.11. klo 8.30-15.00
18.12 klo 8.30-15.00

Aamukahvit klo 8.30
Lounas klo 11.30-12.30 (omakustanteinen)

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa: https://response.questback.com/sekeskosek/yhjzssvzgn13496.jpg

Toimiville yrityksille:

Miten tehdä hyvä liiketoimintasuunnitelma (sisältää myös tulosbudjetin sekä rahoitus-, kannattavuus- ja myyntilaskelmat). Muita käsiteltäviä asioita mm. yhtiömuoto, tuotteistus, kehittäminen, myynti ja markkinointi ja taloushallinto.

Valmennus kestää yhden päivän, ja järjestämme kaksi samansisältöistä valmennuspäivää.

Milloin:

19.9.2019 klo 8.30-15.00
14.11.2019 klo 8.30-15.00

Aamukahvit klo 8.30
Lounas klo 11.30-12.30 (omakustanteinen)

Ilmoittaudu mukaan https://response.questback.com/sekeskosek/sua7qyvueq

Valmennukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Lisätietoja:
Reijo Kinnunen
reijo.kinnunen@kosek.fi
044-7809240Siirry kirjeen alkuun
2. ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut
ELY-keskusten tarjoamat yritysten kehittämispalvelut ovat työ- ja elinkeinoministeriön johdolla kehitettyjä, pk-yritysten tarpeisiin luotuja palveluja, joilla tuetaan yritysten uudistumista, kasvua, kehittymistä, työllistämistä sekä innovaatioiden kaupallistamista.

Palveluilla myös autetaan pk-yrityksiä varautumaan toimintaympäristöstä tai yrityksen sisäisistä tekijöistä johtuviin muutos- ja murrostilanteisiin.

ELY-keskus tarjoaa tukea myös yritysten kouluttamiseen. Ilmoittautumiset ovat lähiaikoina - käy tarkistamassa koulutustarjonta osoitteessa: https://www.ely-keskus.fi/fi_FI/web/yritystenkehittamispalvelut/koulutus Aluekohtaiset ohjelmat ja ilmoittautumiset saman sivuston kautta.

Koulutuksia tarjolla seuraaviin aiheisiin:
• Kasvuun johtaminen
• Talouden ja tuottavuuden johtaminen
• Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtaminen

13526.PNG

Lue lisää: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/yritysten-kehittamispalvelut
Siirry kirjeen alkuun
3. Kolster IPR-klinikka KOSEKilla
Kolster sparraa Kokkolan ja Perhon seudun yrityksiä maksuttomissa IPR-klinikoissa kuukausittain.

Kolsterin IPR-asiantuntija Håkan Niemi sparraa Kokkolan ja Perhon seudun yrityksiä ja yrittäjiä maksuttomissa IPR-klinikoissa Yritystalo Evaldissa (Ristirannankatu 1, II krs), Klinikoissa saat apua suojausmahdollisuuksien arvioinnissa ja yksilöityä neuvontaa, miten aineettoman omaisuuden suojauksessa kannattaisi edetä.

Varaa aikasi (45 min) ennakkoon: hakan.niemi@kolster.fi tai puh 020 137 0671
Syksyn 2019 IPR-klinikkapäivät - KOSEK, Yritystalo Evald, Ristirannankatu 1 (II krs), Kokkola

- 8.10.
- 12.11.
- 10.12.
Siirry kirjeen alkuun
4. Kokkola Material Week 2019 – Kemia keskellämme 9. – 14.11.
Kansainvälinen Kokkola Material Week tarjoaa vuosittain korkeatasoisen kattauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja mineraalitalouden ajankohtaisesta tutkimuksesta ja kehitysnäkymistä. Kokkola Material Weekistä on kehittynyt alan toimijoiden ja sidosryhmien merkittävä verkostoitumistapahtuma.

13530.jpg
Kokkola Material Week järjestetään tänä vuonna 9. - 14.11.2019, ja paikkana on Centria ammattikorkeakoulun uudet upeat tilat Kokkolan kampus-alueella. Viikon teemana on Kemia keskellämme, kertoen kemian monipuolisesta vaikutuksesta niin geo-, bio-, kuin kiertotaloudessa.


Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.materialweek.fi »

Ohessa muutamia poimintoja päivien ohjelmasta.


Seminaariviikko alkaa lauantaina 9.11. yleisöpäivällä Chydenia-kauppakeskuksessa. Tapahtumassa näet viikkoon osallistuvia yrityksiä mm. suurteollisuusalueelta, sekä alueen tutkimus-, kehitys-, ja koulutustarjontaa. Järjestämme tapahtuman aikana myös opastettuja kiertoajeluita Kokkola Industrial Parkin alueelle.

Maanantaina 11.11. Avajaisseminaarissa keskitytään alueen kehittämiseen ja esille tuomiseen valtakunnan mittakaavassa. Paikalla on kaupungin ja maakunnan johtoa yhdessä muiden valtakunnantason päättäjien kanssa. Seminaarissa pohditaan mm. digitalisaation, raaka-aineiden muutoksen (epäorgaanisesta orgaaniseen), akkutuotannon sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksia teollisuuteen. Paneelikeskustelussa pureudutaan lisäksi osaavan työvoiman saatavuuteen.

Tiistaina 12.11. on Geo-Kokkola – päivä, jolloin tarjolla on kaivosalaan ja kaivannaisiin painottuva kattaus. GeoKokkolassa käsitellään alan nykytilaa ja tulevaisuutta, johon meneillään oleva liikenteen sähköistyminen tuo oman mausteensa. Lisäksi tiistaina pienillä ja suurilla yrityksillä on yhdessä näytteilleasettajien kanssa mahdollisuus verkostoitumiseen perinteisessä Meeting Point tapahtumassa!

Keskiviikkona 13.11. Bio-Kokkola – päivän teemana ovat biomassoista saatavat lisäarvotuotteet, elintarvikkeet ja kosmetiikka sekä biojalostamot. BioKokkolassa polttopiste siirtyy uusiutuviin luonnonvaroihin. Päivän aikana saadaan uusinta tietoa meneillään olevista biotalouteen liittyvistä hankkeista sekä tutkimustuloksista.

Torstaina 14.11. Re-Kokkola-päivän aiheena on megatrendiksi muotoutuva kiertotalous. Päivän tarkoituksena on keskittyä alueella muodostuvien teollisten sivuvirtojen hyödyntämiseen ja syntyvän jätteen vähentämiseen.

Koko ohjelma löytyy osoitteesta www.materialweek.fi » ja ilmoittautuminen tapahtumiin on auki!

TERVETULOA!
Siirry kirjeen alkuun
5. Maksuttomat verkkolähetykset digiturvasta
Väestörekisterikeskuksen JUDO-hanke kehittää julkisen hallinnon digiturvaa vuosina 2019–2021

Väestörekisterikeskus käynnisti alkuvuodesta 2019 JUDO-hankkeen digitaalisen turvallisuuden kehittämiseksi julkisen hallinnon organisaatioissa. Digitaalinen turvallisuus käsittää viisi osa-aluetta: riskienhallinnan, toiminnan jatkuvuuden ja varautumisen, tietoturvallisuuden, kyberturvallisuuden sekä tietosuojan.

JUDO-hanke hyödyntää erilaisia, osin uudenlaisia toteutustapoja sekä tietysti oppeja aiemmista hankkeista. Tavoitteena on varmistaa, että julkisen hallinnon digitaaliset palvelut toimivat ja että niihin luotetaan. Tätä tavoitetta edistetään kehittämällä digiturvan johtamista, henkilöstön digiturvaosaamista sekä tarjoamalla tukea turvallisempien palveluiden kehittämiseksi.

• 19.9. Toiminnan jatkuvuus ja varautuminen, tietoturva
Aiheina muun muassa: Yhteiskunnan kokonaisturvallisuus, kyberturvallisuusstrategia, hybridivaikuttaminen sekä Kuntaliiton KUJA projektien parhaat opit

• 13.11. Tietoturva
Aiheina muun muassa: Tiedonhallintalaki ja sen tietoturvallisuuteen liittyviin muutoksiin varautuminen ja toiminnan kehittäminen
Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin!

• 20.11. Tietosuoja
Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin!

Lisäinfoa asiasta löytyy täältä: www.vrk.fi/judo »
Siirry kirjeen alkuun
Kokkolanseudun Kehitys Oy
Ristirannankatu 1
67100 Kokkola
Puh: (06) 824 3400
info@kosek.fi
Tietosuojaseloste »
Peruuta uutiskirjeen tilaus.