Siirry uutiskirjearkistoon.
KOSEKin uutiskirje - toukokuu 2019
Tervetuloa KOSEKin uutiskirjeeseen! Tiedotamme kuukausittain yrityksille hyödyllisistä aiheista, toiminnastamme ja tapahtumista.

Lue lisää sivuiltamme »
SISÄLLYS
1.Kvartaaliteema moderni rekrytointi
2.KOSEKille uusi hallitus
3.Yritysverkostoja luodaan EnergyConFusion konferenssissa Skellefteåssa
4.IPR-blogi: Turvaa yrityksesi ainutlaatuisuus
5.Positiivisin kokkolalainen
6.Tulevia tapahtumia
7.Kivijalkaliike, laajenna palvelusi koko Keski-Pohjanmaalle
 

1. Kvartaaliteema moderni rekrytointi
Meneillään oleva kvartaaliteemamme kiinnittää huomiota rekrytointiin ja sen kehittämiseen yrityksissä.
Osaavan työvoiman rekrytointi haastaa yrityksiä ympäri Suomen. Myös Kokkolassa työvoiman saatavuus aiheuttaa haasteita alueemme yrityksille. Saatavuusongelmaan on luonnollisesti monia syitä ja ratkaisumalleja. Yksi monista on yrityksen rekrytointiprosessin tarkasteleminen ja kehittäminen.

KOSEKin ydintoimintaan kuuluu yritysten kehittäminen ja tukeminen. Haluammekin siihen liittyen nostaa esiin yrityksien rekrytointiosaamisen kehittämisen, ja eri rekrytointityökalujen tehokkaan käytön muuttuvassa toimintaympäristössä.

Teemaan liittyen tulemme julkaisemaan artikkelin, joka kertoo kolmen alueemme yrityksen tavoista ja työkaluista rekrytointiin liittyen, sekä järjestämme 23.5. tilaisuuden, jossa yrittäjät pääsevät kuulemaan mm. hyvän HR-toiminnan merkityksestä, digitaalisesta osaajien etsinnästä, ja työnantajamielikuvan vaikutuksesta rekrytointiin. Puhujina on aihepiirin ammattilaisia alueeltamme ja pk-seudulta. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille alueen yrittäjille.

KOSEK nostaa toiminnassaan esiin kvartaaliteemojen kautta ajankohtaisia teemoja. Käytännössä teemat näkyvät aiheen ympärille rakennetuissa valmennuksissa, seminaareissa, tapahtumissa ja julkaistavissa artikkeleissa. Osa tapahtumista on myös katsottavissa jälkikäteen videotallenteena KOSEKin YouTube-kanavalla.
Siirry kirjeen alkuun
2. KOSEKille uusi hallitus
Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEKin hallitukseen valittiin yhtiökokouksessa uusi hallitus. Osa jäsenistä jatkaa mukana aiemmalta kaudelta.
KOSEKin hallitus koostuu yhdeksästä sekä elinkeinoelämää ja kehittämistoimintaa tuntevasta jäsenestä.

Hallituksen puheenjohtaja
Vesa Pihlajamaa
Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj

Varapuheenjohtaja
Sari Innanen
Kokkolan kaupunginvaltuusto

Olli Lindkvist
Kokkolan Yrittäjät ry

Janne Jukkola
Kokkolan kaupunginvaltuusto

Eija Pienimäki
Kokkolan kaupunki

Linda Boberg-Santala
Yrittäjä

Johanna Paloranta
Kokkolan kaupunginhallitus

Mauri Salo
Kokkolan kaupunginvaltuusto

Lauri Laajala
kunnanjohtaja
Perhon kunta
Siirry kirjeen alkuun
3. Yritysverkostoja luodaan EnergyConFusion konferenssissa Skellefteåssa
KOSEKin uusi hankeyhteistyökumppani North Sweden Cleantech järjestää kesäkuun 3.-5. energiakonferenssin, EnergyConFusion, Skellefteåssa.
KOSEK ja Future Cleantech Solutions -hanke luovat yritysverkostoja Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pohjois-Ruotsin välille myös tämän verkostoitumistapahtuman avulla. Jos kiinnostut tapahtumasta ja haluat päästä mukaan Skellefteåhon ja uuteen kansainväliseen Energy ConFusion konferenssiin, ota yhteyttä projektipäällikkö Reija Harlamowiin (reija.harlamow@kosek.fi).

Energy ConFusion on kansainvälinen kestävän tulevaisuuden teemalla järjestettävä konferenssi ja kokoontuminen. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana tullaan käymään keskusteluja sähköistämisestä, energian säilyttämistä ja tulevaisuuden uusista energiaratkaisuista. Energy ConFusion on konferenssin, messun ja matchmaking-tapahtuman fuusio, jonka painopisteenä on Pohjois-Ruotsiin suuntautuvan yhteistyön ja liiketoiminnan kasvattaminen. Business-tapahtuman lisäksi osallistujat pääsevät nauttimaan myös Molly Sandénin musiikkiesityksestä keskiyön auringon alla.
Konferenssi on suunnattu päättäjille, innovaattoreille, investoijille, yrityksille ja organisaatioille, jotka jollain tavoin työskentelevät löytääkseen ratkaisuja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Ignite EnergyConFusion pitchaus- ja matchmaking-tapahtuma, jossa energiainnovaatioita kehittävät start-upit ja uusista energiaratkaisuista kiinnostuneet suuryritykset (VEO, Vasa Elektriska, SAAB, E-On, FLIR, ABB, Skellefteå Kraft, Umeå Energi, Övik Energi) kohtautetaan. Tämän toteutuksessa on mukana myös Future Cleantech Solutions hankeen toimijat, KOSEK mukaan lukien.

Tapahtuma järjestetään seuraavien toimijoiden yhteistyönä: North Sweden Cleantech sekä Boliden, ABB, Energimyndigheten, Umeå Energi, Skellefteå Kraft, Northvolt ja RISE.

Lisätietoa tapahtumasta löydät sivustolta: www.energyconfusion.com

Lisätietoa North Sweden Cleantecistä löydät tästä: http://northswedencleantech.se/sv/


12775.jpg
Siirry kirjeen alkuun
4. IPR-blogi: Turvaa yrityksesi ainutlaatuisuus
Innovatiiviset tekniset ratkaisut, omintakeinen muotoilu sekä kilpailijoista erottavat kaupalliset tunnukset ovat tänä päivänä yritysten arvokkainta omaisuutta. Niiden turvaaminen ja pitäminen omissa käsissä ovat pienellekin yritykselle strategisia kysymyksiä. Miten suojaat oman erikoisosaamisen kilpailijoita ja jäljittelijöitä vastaan? Miten pienikin yritys voi saada patenteista, mallisuojista ja tavaramerkeistä hyötyä omaan liiketoimintaan - järkevin kustannuksin?

12779.jpg

Lue IPR-klinikkayhteistyökumppanimme Kolsterin & Håkan Niemen esimerkit ja vinkit suojauksesta »

IPR-asiat pohdintaan vielä ennen kesälomia?
Seuraava IPR-klinikka KOSEK:illa 11.6. Yritystalo Evald, Ristirannankatu 1 (II krs), Kokkola
Varaa ennakkoon oma keskusteluaikasi (45 min.) sähköpostitse johanna.haukilahti@kolster.fi, puh. 040 8331370.

”Tärkeiden IPR-asioiden kanssa ei kannata tuskailla yksin. Jo kolmen vartin maksuton keskustelu suojauksen ammattilaisen kanssa auttaa hahmottamaan yrityksesi mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Pääset nopeammin asioissa eteenpäin, ja saat arvokasta pallotteluseinää yrityksesi strategisten päätösten pohtimiseen”, rohkaisee Kolsterin eurooppapatenttiasiamies Håkan Niemi.
Siirry kirjeen alkuun
5. Positiivisin kokkolalainen
Kokkolan Nuorkauppakamari ry yhdessä Positiivarit Oy:n kanssa haluaa haastaa kokkolalaiset ehdottamaan oman kaupunkinsa positiivisinta. Valinnan kohteena voi olla henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan vaikuttanut ympäristössään positiivisesti esimerkiksi osoittamalla todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta tai auttamalla muita onnistumaan. Käytännössä vuoden positiivisin voi olla kuka tahansa.
Tänä vuonna Positiivisimman kokkolalaisen lisäksi valitaan myös Aurinkoisin asiakaspalvelija. Aurinkoisin asiakaspalvelija on henkilö, joka toimii esimerkillisenä ja hyvänä asiakaspalvelijana omassa työssään, sekä välittää positiivista esimerkkiä myös työyhteisölleen.

Kuka tahansa voi jättää ehdotuksen Positiivisimmaksi kokkolalaiseksi ja aurinkoisimmaksi asiakaspalvelijaksi. Ehdotuksia voi jättää aikavälillä 1.-20.5.2019.

Kokkolan Nuorkauppakamarin asettama raati käy läpi kaikki ehdotukset ja valitsee positiivisimman kokkolalaisen ja aurinkoisimman asiakaspalvelijan. Voittajat julkistetaan Kokkolan iltatorilla 12.6.2019. Pääyhteistyökumppanina projektissa vuonna 2019 toimii Kokkolan Minimani, jonka tiloihin tulee myös piste, jossa ehdotuksia voi käydä jättämässä. Mukana projektissa on myös KOSEK – Kokkolanseudun kehitys Oy.

Ehdotuksia voi antaa 1.-20.5. alla olevan nettilomakkeen kautta tai ehdotuksen voi käydä antamassa myös paperisesti jossain alla olevista äänestyspaikoista.

TÄSTÄ VOIT JÄTTÄÄ EHDOTUKSESI POSITIIVISIMMAKSI KOKKOLALAISEKSI JA AURINKOISIMMAKSI ASIAKASPALVELIJAKSI »

Fyysiset äänestyspaikat:

• Kokkolan Minimani
• Kokkolan kaupungintalo
• Kultasepänliike Hanna Niemi

Ehdotuksia jättäneiden kesken arvotaan lahjakortteja seuraaviin kokkolalaisiin yrityksiin:

• Villimango Day Spa
• Rock’n Roll Diner
• EasyFit
• Cafe Kahvipuu
• Pedrinas
• Sigrids
• Bio Rex Kokkola

Positiivisimmaksi kokkolalaiseksi valittu henkilö saa Kultasepänliike Hanna Niemen lahjoittaman korun ja pääsee potrettikuvaukseen, jonka tarjoaa Joni Autio Photography. Lisäksi palkitsemistilaisuuden kukat lahjoittaa Vakkurin Kukka.

Positiivisin kokkolalainen –projektia voit seurata myös Facebook-sivuilla »
Siirry kirjeen alkuun
6. Tulevia tapahtumia


- Kolster IPR-klinikka KOSEKilla

Kolster IPR-klinikat jatkuvat. Kolster sparraa Kokkolan ja Perhon seudun yrityksiä maksuttomissa IPR-klinikoissa kuukausittain.
Kolsterin IPR-asiantuntija Håkan Niemi sparraa Kokkolan ja Perhon seudun yrityksiä ja yrittäjiä maksuttomissa IPR-klinikoissa Yritystalo Evaldissa (Ristirannankatu 1, II krs), Klinikoissa saat apua suojausmahdollisuuksien arvioinnissa ja yksilöityä neuvontaa, miten aineettoman omaisuuden suojauksessa kannattaisi edetä.

Varaa ennakkoon oma keskusteluaikasi (45 min.) sähköpostitse johanna.haukilahti@kolster.fi, 020 137 0673.

Kevään 2019 IPR-klinikkapäivät - KOSEK, Yritystalo Evald, Ristirannankatu 1 (II krs), Kokkola

- 11.6.


12782.jpg
- Moderni Rekrytointi -tapahtuma 23.5.

Onko yritykselläsi haasteita löytää osaavaa työvoimaa? Haluatko kuulla modernin rekrytoinnin kanavista ja tavoista? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan alan ammattilaisten kanssa rekrytoinnin uusista mahdollisuuksista!

23.5.2019 klo 12 – 16.30 @ KOSEK
Yritystalo Evald, Ristirannankatu 1, kokoustila Aava

Ohjelma:

12.00 Tilaisuuden avaus, toimitusjohtaja Anne Pesola
12.05 Rekrytointi – entä sitten? Henkilöstöresurssoinnin haasteet esimiestyölle, CEO Päivi Ekholm ja Development Manager Tua Herrgård, WasaTalent
12.30 KEYNOTE: Houkuttelutekijät – mikä tekee tehtävästä, yrityksestä, alueesta kiinnostavan? Työntekijän motivointi ja sitouttaminen. Aluejohtaja, Senior Headhunter Jari Luoma, InHunt Group Oy
13.30 Kahvitauko
13.45 Yrityslähtöisen rekrytointitarpeen määrittely, Jarno Juola, VMP Group
14.05 Lakeuden kutsu -projekti, Pietu Purhonen, Barona Pohjanmaa
14.25 Rekrytoiva koulutus, koulutuspäällikkö Kirsi Vuotila, Centria tutkimus ja kehitys
14.45 Kokemuksia rekrytoivasta koulutuksesta, johtaja Juha Erkkilä, Kosila
15.00 Julkiset työnantajapalvelut, Perttu Kellomäki, TE-toimisto
15.15 Somenäkyvyyden merkitys kiinnostavan työnantajamielikuvan luomisessa, Saana Klemola, Social Media Manager, Seger Marketing
15.45 Päätössanat ja verkostoitumista, kahvitarjoilua
16.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on maksuton, ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.5.2019!

Ilmoittaudu mukaan »Lisää tapahtumia www.kosek.fi »
Siirry kirjeen alkuun
7. Kivijalkaliike, laajenna palvelusi koko Keski-Pohjanmaalle
Miten kokkolalaisen kivijalkaliikkeen palvelut saadaan koko Keski-Pohjanmaan käyttöön? Kesäsesongin kynnyksellä käynnistetään uudenlainen mahdollisuus tuoda alueen palvelut lähemmäksi jokaista. Centria-ammattikorkeakoulun Vaste-hanke käynnistää kesäkuussa pakettipistetoiminnan, jonka kautta yritykset ja yksityishenkilöt voivat lähettää paketteja Keski-Pohjanmaan alueella.

Pakettipisteiden vihreä ilme kuvastaa ympäristöystävällistä kuljetusta. Toiminnassa käytetään olemassa olevia logistiikkareittejä, jolloin hukkakilometreiltä säästytään. Vastepiste yhdistää kuljetukset ja optimoi reitit ympäristöystävällisen toiminnan takaamiseksi.
Toiminnassa on mukana paikallisia logistiikkayrityksiä, ja tarkoituksena on elävöittää alueen yritysten toiminnan mahdollisuuksia. Pakettipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Kaustisella, Toholammilla, Alaviirteellä ja Perhossa. Maakuntien pakettipisteisiin on mahdollista tilata esimerkiksi Kokkolassa toimivan erikoisliikkeen tuotteita. Samaan tapaan maakunnista liikkuu tavaraa Kokkolan tai muiden pakettipisteiden välillä. Vastepisteet taipuvat myös vaikkapa Facebook-kirppisostosten lähetykseen Keski-Pohjanmaalla.

Palvelu ei ole enää sidottu aukioloaikoihin
Kuluttaja saa paikallisen pakettipistetoiminnan myötä tehokkaampaa palvelua, nopeammin, tehokkaammin sekä ympäristö huomioiden. Asiakas ei ole enää sidottu aukioloaikoihin tai liikkeen sijaintiin, vaan pystyy hyödyntämään alueen palveluita laajasti. Sesongin tuotteet tai koneiden varaosat liikkuvat pakettipisteiden välillä jouhevasti ja nopeasti.
Vastepiste on täysin Keski-Pohjanmaalainen palvelu, joka toteutetaan paikallisten toimijoiden kanssa alueen yrityksille ja asukkaille. Toimintaa on kehitetty yhdessä alueen yrittäjien kanssa vastaamaan tämän päivän haasteisiin.
Yrittäjä, tehosta palveluasi Keski-Pohjanmaan alueella! Tue paikallista ja ympäristöystävällistä logistiikkaa, ja käytä Vastepistettä!
Vaste on Centria-ammattikorkeakoulun EAKR-rahoitettu hanke, jossa kehitetään vähähiilisyyttä tukevia logistiikkaratkaisuja digitalisaation keinoin. Hankkeessa pilotoitava digitaalinen Vaste-alusta tuo yhteen alueen kuljetustarpeet ja kuljettajat. Vastepiste-toimintaan voit osallistua 1.6.-30.9.2019 välisenä aikana.

Mikä on Vastepiste?
Vastepiste on Keski-Pohjanmaalainen, paikallisten toteuttama, ympäristöystävällinen toimituspalvelu. Vastepiste-palvelua voi hyödyntää yksityishenkilöt ja yritykset. Pakettisi kuljetetaan kolmen päivän sisällä olemassa olevia runkolinjoja hyödyntäen. Näin toimituksesta ei koidu ylimääräisiä ympäristöhaittoja.

Missä Vastepisteet sijaitsevat?
Voit lähettää pakettisi seuraavien Vastepisteiden välillä:
- Minimani, Tehtaankatu 43, Kokkola
- Port Tower, Pohjoinen Satamatie 330, Kokkola
- K-Market Kaustinen, Terveystie 1, Kaustinen
- K-Market Lampintori, Ullavantie 11, Toholampi
- K-Market Ikiliikku, Hietaniementie 1, Perho
- Alaviirteen nuorisoseurantalo, Alaviirteentie 37, Alaviirre

Miten lähetän paketin?
Tilaa paketin toimitus Vastepisteiden välillä osoitteessa www.vastepiste.fi. Vie paketti 24h tunnin sisällä lähetyspisteeseen. Vastaanottaja saa avauskoodin, kun tilaus on noudettavissa.

Kuinka paljon paketin lähettäminen maksaa?
Paketin lähettäminen pilottijakson aikana maksaa 3€.

Minkä kokoisia paketteja voi lähettää?
Pakettiluukkuja on neljää kokoa S-XL. Isoimpaan laatikkoon mahtuu mikroaaltouunin kokoinen paketti. Kaikki pakettikoot ovat saman hintaisia.

Miten liityn kuljettajaksi?
Vastepiste on kaikille avoin järjestelmä, johon voi liittyä kuljettajaksi kuka tahansa yrittäjä. Mikäli kuljettajaksi liittyminen kiinnostaa, ota yhteyttä janne.kansakoski@centria.fi

Lisätietoja:
Janne Känsäkoski
janne.kansakoski@centria.fi
Centria ammattikorkeakoulu
Siirry kirjeen alkuun
Kokkolanseudun Kehitys Oy
Ristirannankatu 1
67100 Kokkola
Puh: (06) 824 3400
info@kosek.fi
Tietosuojaseloste »
Peruuta uutiskirjeen tilaus.