Siirry uutiskirjearkistoon.
KOSEKin uutiskirje - huhtikuu 2019
Tervetuloa KOSEKin uutiskirjeeseen! Tiedotamme kuukausittain yrityksille hyödyllisistä aiheista, toiminnastamme ja tapahtumista.

Lue lisää sivuiltamme »
SISÄLLYS
1.KOSEKin vuosikertomus 2018 luettavissa verkkopalvelussa
2.Janne Keränen KOSEKin Biolit-hankkeen projektipäälliköksi
3.Biolit-hanke alkaa
4.Työssäoppijoita yritykseenne
5.Tulevia tapahtumia
 

1. KOSEKin vuosikertomus 2018 luettavissa verkkopalvelussa
Elinkeinoelämässä vallitsi myönteinen ilmapiiri, ja yritysten toimintaa vauhdittivat edelleen positiiviset tulevaisuuden näkymät vuoden 2018 aikana. Akkuteollisuuden orastava
buumi on myös KOSEKin näkökulmasta todella mielenkiintoinen, ja sillä on varmuudella positiivisia heijastusvaikutuksia alueeseemme.
KOSEKin toiminta-alue laajeni vuoden 2018 alussa, jolloin teimme Perhon kunnan kanssa ostopalvelusopimuksen yrityspalveluiden tuottamisesta. Yksi toimintavuoden merkittävistä muutoksista oli uusiyritysneuvonnan siirtyminen KOSEKille Firmaxin pitkäaikaisen
toimitusjohtajan Pehr-Göran Kålan siirryttyä eläkkeelle. Samalla uusyritysneuvonnassa siirryttiin toimintamalliin, joka on jo käytössä monella muulla alueella.

KOSEK toteutti vuonna 2018 yhteensä 2029 yritys- ja toimija-aktiviteettia, joista 1016 kpl oli yrityskäyntejä ja 1013 kpl käyntien johdosta tehtyä taustatyötä sekä puhelin-, sähköpostineuvontaa ja koulutus-/valmennustapahtumaa. KOSEK tavoitti vuoden aikana 546 yritystä. Otimme lokakuussa käyttöön uuden asiakasrekisteri-järjestelmän, jonka kautta raportointia voidaan parantaa edelleen.

Ensimmäisen kerran teemoitimme KOSEKin toimintavuoden neljään pääteemaan, mikä jäntevöitti toimintaa. Teemoina olivat tuotteistaminen ja palvelumuotoilu, sähköinen markkinointi, rahoitus ja omistajanvaihdokset. Koko vuoden läpileikkaavana teemana oli digitalisaatio. Eri yhteyksissä tuotiin
esille sitä, miten digitalisaatio ja automaatio kannattaa huomioida vaikkapa konekantaa uusittaessa, myynnissä ja markkinoinnissa sekä verkkokaupassa. Teemoitus toteutettiin myös aluemarkkinoinnissa. Siellä teemoina olivat Meri-Kokkola, Kokous-Kokkola, Tapahtuma-Kokkola ja elinkeinomarkkinointi.

Keski-Pohjanmaalle ja Kokkolaan suunnattu yritystukirahoitus tuli täysimääräisesti käytettyä vuonna 2018. Kokkolaan yrityksille tehtiin 27 myönteistä yritystukipäätöstä, joissa tuen osuus oli yhteensä 2,07 milj. euroa. KOSEK oli mukana useassa kehittämistukihakemuksen valmistelussa.

Vuoden 2018 aikana Kokkolan kaupunki päätti eriyttää aluemarkkinointi- ja matkailijapalvelupalvelut pois KOSEKista. Aluemarkkinointipalvelut siirtyivät osaksi konsernihallintoa, ja matkailijapalvelut
siirrettiin Kokkolan Matkailu Oy:n alaisuuteen. Matkailun yksikkö sijoitettiin Kokkolan kaupungintalolle, jolloin Chydeniassa sijainnut toimipiste lakkautettiin vuoden loppuun mennessä.

Hankkeet tavoittivat runsaasti yrityksiä. TEKNO 2015-hankkeessa haastateltiin yli 120 yritystä, joista 65:lle tehtiin kasvua tukeva teknologiasuunnitelma. Suunnitelmat käsittivät muun muassa
tuotannon uudistamista ja markkinoinnin kehittämistä. Reittien ja matkailupalveluiden Keski-Pohjanmaa-hanke on tavoittanut runsaasti kiinnostuneita, noin 80 yritystä. Hanke muun
muassa järjesti yrityksille Sveitsiin ja Saksaan suuntautuneen opintomatkan. Kohtaamo 2.0 -hanke on onnistunut saavuttamaan runsaasti mikroyrityksiä sekä toimintaansa aloittavia yrityksiä
näiden alkutaipaleella.

KOSEKin vuosikertomus on toteutettu edellisvuoden tapaan netissä luettavissa olevana näköisjulkaisuna, ns. e-julkaisuna. Vuosikertomuksen voit lukea tästä linkistä. Vuosikertomus on kaksikielinen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja
Anne Pesola,
044 7809 097,
anne.pesola@kosek.fi

Viestintäkoordinaattori
Johanna Haikola,
044 7809 094,
johanna.haikola@kosek.fi


12524.PNG
Siirry kirjeen alkuun
2. Janne Keränen KOSEKin Biolit-hankkeen projektipäälliköksi
KOSEKilla on aloittanut Biolit-hankkeen projektipäällikkönä Janne Keränen. Janne on koulutukseltaan Oulun yliopistosta valmistunut prosessitekniikan diplomi-insinööri, ja on aiemmin tehnyt töitä mm. hydrometallurgisen saostuksen ja akkukemikaalien parissa.

Vapaa-ajallaan Janne keskittyy fyysiseen tekemiseen kuten metsätöihin ja koiran kanssa harrastamiseen. Uuden ideointi ja vanhan parantaminen ei Jannella rajoitu fyysisistä harrastuksista huolimatta pelkästään työelämään, meneillään on aina useita projekteja myös vapaa-ajalla.

Yhteystiedot:
Janne Keränen
044-780 9098
janne.keranen@kosek.fi
12535.png
Janne Keränen
Siirry kirjeen alkuun
3. Biolit-hanke alkaa
Biolit-hankkeen tavoitteena on nimensä mukaisesti bio- ja kiertotalouden, sekä litium- ja akkukemian innovaatioiden edistäminen sekä verkostojen rakentaminen.

Hankkeessa kehitetään myös muita biotaloutta ja uusiutuvan energian käytön edistämistä lisääviä toimia. Lisäksi hankkeessa selvitetään akkukemikaalijalostustoiminnan sijoittumista alueelle, ja sen vaatimia tutkimus- kehittämis- ja investointipanostuksia. Näiden isojen projektien lisäksi hankkeessa kartoitetaan kokkolalaisia bio-, cleantech- ja energia-ala yrityksiä, sekä muita pk-yrityksiä (esim. teollisia palveluja tarjoavia), ja pyritään edistämään niiden tuote- ja tuotannonkehitysratkaisuja, jotka ovat ekologisia, vähähiilisiä ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia.

Hanke valmentaa yrityksiä em. asioista sekä tiedottaa uusista bio- ja kiertotalouden ratkaisusta innovaatioista yrityksiä ja kaupunkia mm. järjestämällä tilaisuuksia, ja käyttämällä eri viestintäkanavia. Hanke pyrkii edistämään myös julkisten hankintojen ekologisuutta ja ratkaisuja.
Hanke kestää 31.12.2020 saakka ja hankkeen projektipäällikkönä toimii DI Janne Keränen.

Lisätietoja:
Janne Keränen
projektipäällikkö
044-7809
janne.keranen@kosek.fi
Siirry kirjeen alkuun
4. Työssäoppijoita yritykseenne
Ammattiopiston Liiketalouden alalla (ent. Kokkolan kauppaopisto) nuoret ja aikuiset opiskelevat asiakaspalvelua ja myyntiä sekä taloushallintoa. Opintoihin sisältyy useampi yleisimmin 6-8 viikon käytännön työssäoppiminen, jonka oppilaat suorittavat yrityksissä tai muissa oikeissa työpaikoissa.

Juuri tällä hetkellä 1. vuoden nuoret oppilaat ovat etsineet erilaisia työssäoppimispaikkoja 15.4.-29.5 väliseksi ajaksi. Lisäksi muutama aikuisopiskelija etsii kirjanpito -työssäoppimispaikkaa. Myös kesäopintoihin oppilaat hakevat pian työssäoppimispaikkoja. Syksyllä ja talvella on vielä suurempi määrä työssäoppimiseen tulijoita.

Mikäli teillä on kiinnostusta tarjota oppilaille työssäoppimispaikkaa tai –paikkoja, niin laittakaa tietoa minulle, niin tiedämme mainostaa teidän yritystänne oppilaille. Jos oppilas kiinnostuu, niin hän omatoimisesti ottaa teihin yhteyttä ja kaikissa tapauksissa te päätätte, onko teille mahdollisesti hakeutuva oppilas teille sopiva tai ei. Työssäoppiminen on lähtökohtaisesti palkatonta.

Yhteystiedot:
risto.nikkanen@kpedu.fi
Lehtori
Liiketalouden ala/Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Puh. 044 7250423
Siirry kirjeen alkuun
5. Tulevia tapahtumia
-Kolster IPR-klinikka KOSEKilla

Kolster IPR-klinikat jatkuvat. Kolster sparraa Kokkolan ja Perhon seudun yrityksiä maksuttomissa IPR-klinikoissa kuukausittain.
Kolsterin IPR-asiantuntija Håkan Niemi sparraa Kokkolan ja Perhon seudun yrityksiä ja yrittäjiä maksuttomissa IPR-klinikoissa Yritystalo Evaldissa (Ristirannankatu 1, II krs), Klinikoissa saat apua suojausmahdollisuuksien arvioinnissa ja yksilöityä neuvontaa, miten aineettoman omaisuuden suojauksessa kannattaisi edetä.

Varaa ennakkoon oma keskusteluaikasi (45 min.) sähköpostitse johanna.haukilahti@kolster.fi, 020 137 0673.

Kevään 2019 IPR-klinikkapäivät - KOSEK, Yritystalo Evald, Ristirannankatu 1 (II krs), Kokkola

- 14.5.
- 11.6.- Nordic Business Forum Stockholm Livestream Kokkolassa

7.5.2019 klo 14 – 20 @ Centria-ammattikorkeakoulu

Ainutlaatuinen tilaisuus yrittäjille ja opiskelijoille!
Tule seuraamaan ilmaiseksi suoraa englanninkielistä Livestream-lähetystä loppuunmyydystä Nordic Business Forum -tapahtumasta Tukholmasta.
Mahtavia puheenvuoroja suoraan talouselämän huipulta
AIKA: ti 7.5.2019, klo 14 – 20
PAIKKA: Centria-ammattikorkeakoulu, Suuropetustila, Talonpojankatu 2, Kokkola

OHJELMA:

klo 14.00
Alkusanat: Keski-Pohjanmaan Yrittäjät / KOSEK
kahvitarjoilu

klo 14.30
Isabella Löwengrip, bloggaaja ja sarjayrittäjä

klo 15.05
Avinash Kaushik, luennoitsija, kirjailija ja digitaalisen markkinoinnin lähettiläs

klo 16.00
Des Traynor, Intercomin perustajajäsen. Des puhuu niistä moderneista keinoista, joilla asiakkaat pidetään tyytyväisinä.

klo 16.25
Ruokailu / Yrittäjien ”pitchaukset” (n. 5 min/yritys)

klo 17.20
Sahar Hashemi, yrittäjä ja kirjailija. Perustanut mm. Coffee Republic -ketjun

klo 17.50
Simon Sinek, huippusuosittu tietokirjailija, puhuja ja johtamiskonsultti

klo 18.50-20.00
Mikroyrittäjyyskeskuksen ja Keski-Pohjanmaan MicroENTRE -verkoston esittäytyminen. Paikalla mm. yrittäjä Petter Lillhonga, ATK-Lillhonga Oy, projektipäällikkö Reijo Kinnunen sekä MicroENTREltä projektitutkija Martti Saarela.

TILAISUUS ON MAKSUTON.

ILMOITTAUTUMISET VIIM. 1.5.2019: www.eventilla.com/nbfkokkola

Lisätietoja:
Reijo Kinnunen
reijo.kinnunen@kosek.fi
044-7809 240


12538.pngLisää tapahtumia www.kosek.fi »
Siirry kirjeen alkuun
Kokkolanseudun Kehitys Oy
Ristirannankatu 1
67100 Kokkola
Puh: (06) 824 3400
info@kosek.fi
Tietosuojaseloste »
Peruuta uutiskirjeen tilaus.