Siirry uutiskirjearkistoon.
KOSEKin uutiskirje - kesäkuu 2019
Tervetuloa KOSEKin uutiskirjeeseen! Tiedotamme kuukausittain yrityksille hyödyllisistä aiheista, toiminnastamme ja tapahtumista.

Lue lisää sivuiltamme »
SISÄLLYS
1.KOSEK toivottaa kaikille aurinkoista ja lämmintä kesää!
2.Rekrytointiin tehokkuutta ulkoistamisella
3.Toimitusjohtajan kesäterveiset
4.KOSEK Instagramissa
5.Uusi tallenne YouTube-kanavallamme
6.Kokkola400-juhlavuoden tuotteita esillä jo tänä kesänä.
 

1. KOSEK toivottaa kaikille aurinkoista ja lämmintä kesää!
Toimistomme Yritystalo Evaldissa on suljettu 1.7. – 4.8.2019.

12992.jpg
Siirry kirjeen alkuun
2. Rekrytointiin tehokkuutta ulkoistamisella
Suursäkkituotteita muun muassa kemianteollisuuteen, elintarviketeollisuuteen, agribisnekseen ja jätehuoltoon valmistava Accon toimii Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Yhteensä yrityksessä työskentelee noin 110 henkilöä, joista 50 Kokkolan tehtaalla. HR-päällikkö Janne Kuorikoski kertoo, että koska yrityksen kasvu on ollut viime vuosina kovaa, ovat rekrytointiasiat olleet tapetilla jatkuvasti jo usean vuoden ajan.

12929.jpg
Acconin HR-päällikkö Janne Kuorikoski kertoo, että yritys voisi tämän vuoden aikana työllistää jopa viisi henkilöä lisää.
-Meidän työntekijämme tekevät pitkiä työuria palveluksessamme, mutta eläköitymisten takia vaihtuvuus on viime vuosina ollut melko kovaa. Meillä on jatkuvasti hiljaisessa haussa hyviä tyyppejä ja työtä pelkäämättömiä tiimityöntekijöitä ompelimoon. Arvioin, että tämän vuoden aikana pystyisimme työllistämään noin viisi henkilöä lisää.


Rekryfirmat rankkaavat sopivia hakijoita

Kuorikoski kertoo, että yritys tekee rekrytoinneissa yhteistyötä kolmen rekrytointifirman kanssa, jotka rankkaavat heille sopivia hakijoita. Tähän toimintatapaan he ovat päätyneet tehokkuuden nimissä.

-Rekrytointifirmat haastattelevat, tekevät karsinnan ja lähettävät joko CV:n tai videohaastattelun meille. Tällöin pääsemme tekemään oman arvion, ja pyytämään sopivat hakijat haastateltavaksi.

-Rekrytointifirmat näyttävät ensimmäisessä haastattelutilanteessa hakijalle videon, jossa esitellään meidän toimintaa ja mahdollista tulevaa työtä, jotta hakijalla olisi hallussaan paras mahdollinen tieto, kun hän etenee hakuprosessissa eteenpäin, Kuorikoski kertoo.

Rekrytointifirmojen lisäksi Accon on tehnyt rekrytoinnissa yhteistyötä alueen oppilaitosten, Kokkotyösäätiön ja TE-toimiston kanssa. Kuorikoski kertoo, että Accon on toiminut myös maahanmuuttajien työllistäjänä.

-Tällä hetkellä meillä on työntekijöitä Suomen lisäksi muun muassa Afganistanista, Venäjältä ja Bangladeshista. Osa työntekijöistä on tullut koulutuskokeilun myötä tai vuokrafirman kautta.


Työnantajabrändiä tärkeä kehittää

Kuorikoski toteaa, että työntekijöistä on tällä hetkellä pulaa niin toimihenkilö- kuin työntekijäpuolella. Työnantajabrändin kehittäminen onkin tullut yrityksessä ajankohtaiseksi.

-Kilpailu hyvistä työntekijöistä on kovaa. Varsinkin toimihenkilöpuolella olemme huomanneet, että meidän täytyy olla valmiita tekemään nopeita ratkaisuja, etteivät hyvät hakijat karkaa muualle. Meillä on työnantajana onneksi hyvä maine, ja sitä pitäisi jatkossa vielä tuoda enemmän esille. Tätä olemme tehneet muun muassa laatimalla koko konsernille yhteiset LinkedIn-sivut ja tekemällä yritykselle piakkoin julkaistavan esittelyvideon.

Kuorikoski kertoo, että kaikki ainekset työnantajabrändin kehittämiselle on jo olemassa. Henkilöstölle järjestetään yhteistoimintaa, yritysvierailuja, talkooiltoja, illanviettoja, pikkujouluja, ruskareissuja ja ohjattua jumppaa tuki- ja liikuntaelinsairauksien ennaltaehkäisemiseksi. Työilmapiiri on jopa niin hyvä, että eläkeikäiset työntekijät eivät malttaisi jäädä eläkkeelle lainkaan.

-Pisimmät työsuhteet ovat yli 30 vuoden mittaisia, ja jotkut ovat palanneet vielä eläkkeeltäkin töihin. Osa eläkeläisistä tulee tarpeen tullen auttamaan, jos tarvitsemme esimerkiksi sairausloman sijaista tai apua uuden työntekijän perehdyttämiseen. He ovat meille valtava voimavara, Kuorikoski kiittelee.


Awita kasvaa ja rekrytoi

Taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon palveluita sekä talouspäällikköpalveluita tarjoava kokkolalainen Awita on kasvanut nopeasti sen perustamisvuodesta 2016 lähtien. Yrittäjät Susanna Hautamäki ja Niina Tunkkari kertovat, että pelkästään viime vuonna yrityksen palkkalistoille tuli neljä uutta työntekijää.

-Viime vuosi oli aika vauhdikas, ja edelleen meillä on haku päällä yhden uuden työntekijän löytämiselle, Hautamäki kertoo.

Yrityksen kovan kasvun takana on Hautamäen ja Tunkkarin uskallus luottaa siihen, että töitä riittää jatkossakin. Ei-oota he eivät halua myydä, vaan uskaltavat rohkeasti kasvattaa yritystään.

-Hankimme lisää tekijöitä, kun kerran töitä riittää. Olemme laajentaneet liiketilojamme nyt kahteen kerrokseen, sillä työntekijämäärä on kasvanut kahdesta kahdeksaan reilussa parissa vuodessa, he kertovat.


Rekryilmoituksia monissa kanavissa

Awitan rekrytointiprosessi lähtee käyntiin sillä, että laaditaan ilmoitus, ja päätetään sen julkaisukanavista. Yrittäjät kertovat hyödyntävänsä työpaikkailmoitusten julkaisussa sekä mol.fi-sivustoa, lehti-ilmoituksia, bannerimainontaa että sosiaalisen median kanavia.

-Hakemuksia tulee aina melko hyvin, mutta varteenotettavat hakijat voi yleensä laskea yhden käden sormilla. Pohdimme rekryvaiheessa aina, miten saisimme ilmoituksemme sopivien hakijoiden nähtäväksi, ja tarpeeksi houkuttelevaksi, jotta saisimme parhaat mahdolliset hakijat hakemaan. Haemme alan osaajia, joilta löytyy myös asiakaspalvelutaitoja, he kertovat.


Teksti ja kuvat: Martina Store ja Jorma Uusitalo
12930.jpg
Awitan yrittäjät Niina Tunkkari (vas.) ja Susanna Hautamäki ovat kasvattaneet yritystään viime vuosien aikana.
Siirry kirjeen alkuun
3. Toimitusjohtajan kesäterveiset

KOSEKin alkuvuosi on ollut erittäin aktiivinen ja olemme ottaneet haltuun monia uusia tehtäviä. Uusyritysneuvonta eli aloittavien yrittäjien palvelu siirtyi vuoden vaihteessa KOSEKille ml. starttirahalausuntojen antaminen TE-toimistolle. Neuvonta sisältää mm. liiketoimintasuunnitelman sekä kannattavuuslaskelmien tekemisen, mikä kannattaakin tehdä huolellisesti ennen yritystoiminnan aloittamista. Uutena palveluna alkuvuoden aikana on käynnistynyt myös kaksi uutta hanketta; Future Cleantech Solutions ja Biolit, joiden kautta voimme tarjota mm. clenantech-yrityksille sekä bio- ja kiertotalouden sekä akkukemian alan pk-yrityksille liiketoiminnan kehittämiseen, verkostoitumiseen sekä kansainvälistymiseen liittyvää palvelua.

Alkuvuoden aikana olemme tarjonneet yrityksille valmennusta ja seminaareja mm. hallitustyöskentelyn kehittämiseen ja rekrytoinnin haasteisiin. Osaavan työvoiman saatavuus on alueemme keskeinen haaste ja KOSEK haluaa omalta osaltaan auttaa yrityksiä mm. rekrytoinnin eri osa-alueiden kehittämisessä (mm. yrityskuva, hr-toiminta, somen käyttö sekä headhunt-toiminta, rekrykoulutukset, jne). Olemme videoineet koulutuksia, joita yrittäjät voivat kuunnella ja katsella niitä itselleen sopivana aikana KOSEKin YouTube-kanavalta.

Matkailuyritysten aktivointi ja verkostoituminen on jatkunut Reittien ja matkailupalveluiden Keski-Pohjanmaa – hankkeessa. Alalle on hankkeen aikana perustettu jo kymmenkunta uutta yritystä, ja mielenkiintoisia ja kauniita keskipohjalaisia luonto- ja maisemareittejä on merkitty www.outdooractive.com – sivustolle kaikkien käyttöön. Lähimatkailu kasvattaa suosiotaan, ja Keski-Pohjanmaalta löytyy niin erämaisia kuin saaristomaisemassa kulkevia upeita reittejä ja kohteita sekä erinomaisia matkailupalveluja. Näihin kannattaa tutustua kesälomalla. KOSEKin henkilökunta on jälleen tehnyt erinomaista työtä alueen elinkeinojen kehittämiseksi, kiitos heille aktiivisuudesta.

Vietämme kesälomia ja pidämme toimistomme heinäkuun suljettuna. Oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!

Anne Pesola
toimitusjohtaja
Kokkolanseudun Kehitys Oy
anne.pesola@kosek.fi
p. 044-7809097
Siirry kirjeen alkuun
4. KOSEK Instagramissa
KOSEK on nyt myös Instagramissa. Ota seurantaan @kosek_kokkola

12931.PNG
Siirry kirjeen alkuun
5. Uusi tallenne YouTube-kanavallamme
Toukokuun Moderni rekrytointi -tapahtumassa kuvasimme headhunting-osiota, ja kooste tästä puheenvuorosta on nyt julkaistuna KOSEKin YouTube-kanavalla. Käy katsomassa!


KOSEKin YouTube-kanava >>>

12932.PNG
Siirry kirjeen alkuun
6. Kokkola400-juhlavuoden tuotteita esillä jo tänä kesänä.
Tulevan Kokkola400 –juhlavuoden tuotteet tulevat myyntiin kesäkuun lopulla Taito Keski-Pohjanmaan Taito Shopiin. Juhlavuoden tuotteita on saatavilla tiistaista 25.6. alkaen. Taito Shop on avoinna arkisin klo 10-17. Juhlavuoden tuotevalikoima laajenee pikkuhiljaa.

13012.jpg

Taito Keski-Pohjanmaa järjestää myös Kokkola 400 vuotta –käsityökilpailun, jonka kärkituotteita toivotaan myyntiin juhlavuodeksi. Kilpailu on avoin kaikille, eli osallistua voivat niin käsityön ammattilaiset, alan opiskelijat kuin intohimoiset harrastajatkin.

Taito Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Tuula Puoskari odottaa innolla kilpailutöitä: ”Juhlavuosi antaa meille mahdollisuuden nostaa paikallista osaamista ja kehittää uusia Kokkola-aiheisia tuotteita yhdessä käsityöläisten kanssa. On hienoa, jos kilpailutöistä nousee esille raikkaita ja klassikoksi kasvavia tuotteita, tai kokonainen tuoteperhe. Käsityötaidon arvostus ja kestävällä tavalla toteutetut tuotteet, joilla on oma tarina, ovat tänä päivänä yhä suositumpia käyttö- ja lahjaesineitä. Kilpailun myötä tarjoamme parhaille tuotteille myös myyntipaikan Taito Shopissa.”
Yksi suunnittelija tai työryhmä voi osallistua enintään kolmella tuotteella tai yhdellä kolmen tuotteen tuoteperheellä. Materiaalia tai työtapaa ei ole rajattu, mutta käsityötuotteen pitää soveltua myyntiin. Kilpailuaikaa on marraskuun alkuun asti.

Uudesta yhteistyöstä Taito Keski-Pohjanmaan kanssa iloitsee myös Kokkolan kaupungin markkinointipäällikkö Päivi Korpisalo: ”Uusia Kokkolaan ja paikalliseen osaamiseen pohjautuvia lahja- ja käyttöesineitä on kaivattu pitkään. Niin yksityiset henkilöt kuin monet yritykset ja toimijat haluavat antaa lahjaksi tai tervehdykseksi omaleimaisia ja paikallisia tuotteita. Tuotteen tarina on tärkeä osa kokonaisuutta. Toiveena on, että kilpailun myötä syntyisi myös uusia näkemyksiä siitä, mikä kuvastaa tämän päivän Kokkolaa.”
Siirry kirjeen alkuun
Kokkolanseudun Kehitys Oy
Ristirannankatu 1
67100 Kokkola
Puh: (06) 824 3400
info@kosek.fi
Tietosuojaseloste »
Peruuta uutiskirjeen tilaus.