Siirry uutiskirjearkistoon.
Alkusyksyn ajankohtaisia uutisia
Tässä uutiskirjeessä kootusti ajankohtaisasioita ja tiedotettavaa yrityksille. Alkusyksy tarjoaa runsain määrin mielenkiintoisia tilaisuuksia ja infoja, jotka olemme koonneet tähän kirjeeseen. Poimi omasi ja ilmoittaudu mukaan! Tervetuloa.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Uusia yrityksiä 150 kpl | Työllisyystilanne parantunut
2.SICK-yksi maailman johtavista sensorivalmistajista ti 22.8.2017 Salo IoT Campuksella
3.Infoja yrityksen perustamista suunnitteleville
4.Elintarvikeyritysten hankintaosaamisen valmennus alkaa
5.Yrittäjän päivän aamu ti 5.9
6.Salo Alihankinta 2017 -messuilla | Lähde mukaan
7.Kansainvälisty Kiinaan ja Namibiaan
8.Haku päällä yrityksiin, joilla kiinnostus opiskelijayhteistyöhön
9.Voimala 2.0 - salolaisten työnhakijoiden palvelupistettä voivat hyödyntää myös työnantajat
 

1. Uusia yrityksiä 150 kpl | Työllisyystilanne parantunut

8123.jpg

Uusia yrityksiä on perustettu 150

Saloon on perustettu tänä vuonna jo 150 uutta yritystä. Eniten on perustettu rakentamisen toimialan yrityksiä, mutta lähes saman verran on perustettu kaupan alan yrityksiä. Kaikkiaan yrityksiä on lopettanut alkuvuoden aikana toimintansa 89, mikä on saman verran kuin viime vuonna. Rakennusalan yrityksiä on myös lakannut eniten (9).

Työllisyystilanne parantunut

Salon työllisyystilanne oli kesäkuun lopussa huomattavasti viime vuotta parempi. Kesäkuun lopussa Salossa oli 3 492 työtöntä, mikä on 620 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Myös lomautettujen määrä oli viidenneksin pienempi kuin viime vuoden heinäkuussa.

Siirry kirjeen alkuun
2. SICK-yksi maailman johtavista sensorivalmistajista ti 22.8.2017 Salo IoT Campuksella

Yhden maailman johtavan älykkäiden sensoreiden valmistajan SICK:in (https://www.sick.com/fi/fi//) tuotekehitysjohtaja yhtiön Saksan pääkonttorista vierailee Salon IOT Kampukselle 22.8. Vierailun päätarkoituksena on saada mahdollisimman hyvä käsitys salolaisesta ICT-osaamisesta ja sen perusteella kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia erityisesti radioteknologiaan ja sulautettuihin ohjelmistoihin liittyen.

Ohjelma:

12.00-13.30 SICK esitys auditoriossa & vapaamuotoista verkostointia salolaisten yritysten & osaajien kanssa
13.30 – 15.30 1to1 keskusteluja SICK:in ja salolaisten yrityksien välillä

Mikäli yrityksesi on kiinnostunut yhteistyöstä SICK:in kanssa, ota yhteyttä tommi.virtanen@yrityssalo.fi | +358 44 5477 711
Siirry kirjeen alkuun
3. Infoja yrityksen perustamista suunnitteleville
Kiinnostaako yrittäjyys vaihtoehtona palkkatyölle ja mahdollisuutena työllistymiseen? Tule mukaan kuulemaan yrittäjyydestä. Alkavien yrittäjien infotilaisuudet pidetään nyt uusissa tiloissa IOT Campuksella.

Perustaisinko yrityksen? –info ke 23.8.2017 klo 16.30 – n. 20.00
Avoin info yrittäjyyttä vaihtoehtona ja mahdollisuutena pohtiville.
Aiheina ovat mm. aloittavan yrittäjän palvelut ja verkostot, yrittäjyys vaihtoehtona, tukimahdollisuudet, yrittäjäjärjestön palvelut, yrittäjän starttiraha ja koulutukset sekä tuoreen yrittäjän oma yrittäjätarina.

Startti-info ti 5.9.2017 klo 16.30 – n. 20.00
Startti-infossa käydään läpi yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä perusasioita kuten esim. yritystoiminnan rahoitus, maksuliikenne sekä yritysmuodot, verotus ja taloushallinnon perusteet. Lisäksi kuullaan kiteytykset viestinnästä ja tarjolla olevista seudullisista yrityspalveluista sekä myynnin merkityksestä yritykselle.

Turvatusti yrittäjyyteen –info ti 12.9.2017 klo 16.30 – n. 20.00
Turvatusti yrittäjyyteen -info tarjoaa kattavasti turva- ja tukitietoa yrittäjille ja yrittäjäksi ryhtyville. Infoillan aiheina ovat mm. yrittäjäksi ryhtyvän työttömyys-, sosiaali- ja vakuutusturva, yrityksen vakuutukset ja lakiasiat sekä yrittäjän työterveyshuolto ja yrityskummitoiminta.

Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta edellyttävät ennakkoonilmoittautumista.

Saapumisohjeet: Joensuunkatu 7, Salo. Sisäänajo pääportista, paikoitus Visitors -P-alueelle, sisäänkäynti Visitors Center -pääovesta. Seuraa opasteita ja tule ajoissa paikalle
Siirry kirjeen alkuun
4. Elintarvikeyritysten hankintaosaamisen valmennus alkaa
Yrityssalo järjestää elintarvikealan yrityksille hankintaosaamisvalmennuksen, jossa käydään läpi julkisen hankintalain keskeisempiä asioita, opetellaan sähköisen asioinnin työkalua, opastetaan mahdollisen konsortion perustamisessa, harjoitellaan tarjouksen sisällön laatimista sekä kuullaan useita case esimerkkejä hankintoihin liittyen.

Valmennuksen tavoitteena on tarjota sellaista uutta osaamista, jonka avulla yritykset menestyvät paremmin julkisissa kilpailuissa. Mm. Salon kaupunki valmistelee elintarvikkeiden kilpailutusta, joka toteutuu syksyn 2017 aikana.

Tervetuloa mukaan maksuttomaan valmennukseen, joka toteutetaan kahtena iltapäivänä. Kouluttajana Pro-hankinta Oy, Kati Myllyniemi.

Aika: ma 28.8.2017 klo 14 - 18 JA ma 4.9.2017 klo 14-18
Paikka: Ravintola Rosmariini, Kokoustila 2 krs. Joensuunkatu 13 (Meriniitty), Salo
Kenelle: Valmennus on kohdistettu elintarvikealan toimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.
Ohjelma:
Siirry kirjeen alkuun
5. Yrittäjän päivän aamu ti 5.9

8131.jpg

Tervetuloa suomalaisen Yrittäjän päivän aamukahveille

Aika: Ti 5.9. klo 8.00 – 10.00
Paikka: Yrityssalon Innomo -kokoustilat, Örninkatu 15 B. Sisäänkäynti B-osaan Joensuunkadun puoleisesta sivuovesta, 2. krs.

Ohjelma:
• Aamukahvia tarjolla klo 8.00 alkaen
• Yrityssalon kuulumiset ja tilaisuuden avaus | toimitusjohtaja Jyrki Sjöholm
• LähiTapiola Etelän puheenvuoro | toimitusjohtaja Ari Lagerström
• Joukkorahoitus, Fundu Oy | myyntijohtaja Mikko Huhto
• Osakassopimus – varautuminen yllättäviin tilanteisiin | Asianajotoimisto Ahtee & Pietinalho Oy, asianajaja Heikki Pietinalho ja varatuomari Aleksi Salomaa

Tilaisuuteen on varattu runsaasti aikaa verkostoitumiselle ja keskustelulle.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.8. osoitteessa http://tapahtumat.lahitapiola.fi tunnuksella SALO050917 tai merja.eskola@lahitapiola.fi, p. 02 777 1339
Siirry kirjeen alkuun
6. Salo Alihankinta 2017 -messuilla | Lähde mukaan

8124.jpg
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 26. - 28.9.2017 teollisuuden ALIHANKINTA 2017 –messut. Suomen johtavat alihankintateollisuuden messut esittelevät metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia.

Yrityssalon kokoamalla yhteisosastolla on tarjolla läpileikkaus salolaisesta osaamisesta. Mukana on entuudestaan tuttuja ja uusia, tutustumisen arvoisia yrityksiä. Yhteisosasto on yrityksille näyttävä ja vaivaton tapa osallistua messuille. Yrityssalo hoitaa paikkavaraukset, rakenteet, kalusteet, ym. messuilla tarvittavan. Yritykset huolehtivat omasta näkyvyydestään ja esittelijöistään. Osaston ilme ja kokoonpano suunnitellaan yhdessä osallistujien kesken hyödyntäen mahdollisimman paljon olemassa olevaa messumateriaalia. Messuosastojen kustannukset jaetaan osallistujien kesken.

- "Salon yhteisosastolle Alihankintamessuille mahtuu vielä yksi tai kaksi salolaista yritystä mukaan. Mukaan lähteminen on helppoa ja edullista. Viime vuonna Alihankintamessut teki kävijäennätyksen, kun kolmen päivän aikana messuilla kävi yli 18 000 vierasta.", kertoo Tommi Virtanen Yrityssalosta.

Lisätiedot: Tommi Virtanen | puh 044 547 7711 | tommi.virtanen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
7. Kansainvälisty Kiinaan ja Namibiaan

Yritysmahdollisuudet Kiinassa – infoa, caseja ja yliopistokontakteja.

Mitä tarjoaa Salon kaupungin yhteistyö kiinalaisten ystävyyskaupunkien Qingdaon ja Wuhanin kanssa yrittäjän näkökulmasta? Tule kuulemaan, miten salolaiset yritykset ovat hyödyntäneet yhteyksiä ja mitä käytännön vinkkejä heillä on Kiinan markkinoilla toimimiseen. Tilaisuudessa mukana on Turun yliopiston kiinalaisia opiskelijoita, joilta on esim. työharjoittelun kautta mahdollisuus saada apua Kiinakontakteissa.

Aika: Ti 12.9.2017 klo 13-15
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo. Kokoustila 2009
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 5.9.2017.
Tilaisuuden järjestää Salon kaupunki

**********************************************
Namibian mahdollisuudet ja markkinat

Tutustu Namibiaan ja sen tarjoamiin liiketoimintamahdollisuuksiin! Tilaisuudessa pääset tutustumaan Namibian suomiin mahdollisuuksiin, kuulet yritysten kokemuksia sekä saat tietoa Team Finlandin palveluista yrityksille. Tilaisuuden kielenä on englanti.
Namibia tarjoaa mahdollisuuksia erityisesti energia-alan, vesi- ja maatalousalan, IT-sektorin ja matkailualan yrityksille, mutta myös muilta aloilta voit osallistua tilaisuuteen.
Aika: Pe 8.9.2017 klo 9-12
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo. Kokoustila 2009

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.9.2017.
Tilaisuuden järjestää Salon kaupunki yhdessä Namibian suurlähetystön kanssa.

*********************************************
Jos Afrikan markkinat kiinnostavat enemmänkin, Turussa järjestetään 29.8. Afrikan maihin keskittyvä kansainvälisen kaupan yritysinfo, jossa kerrotaan tarkemmin rahoitusmahdollisuuksistakin.
Siirry kirjeen alkuun
8. Haku päällä yrityksiin, joilla kiinnostus opiskelijayhteistyöhön

Tapaa tulevaisuutesi IT-asiantuntijat: korkeakouluopiskelijat ratkovat yritysten haasteita
Onko yritykselläsi IT-alan tarpeita - esim. IoT:hen tai digitalisaatioon liittyen?
Haluatko selvittää, miten yrityksesi voisi hyödyntää paremmin uutta tai olemassa olevaa teknologiaa?

Tule tapaamaan Turun yliopiston, Turun AMK:n ja Åbo Akademin opiskelijoita Salon IoT Campukselle ma 25.9. Opiskelijat kaivaavat opintoihinsa liittyviä erilaajuisia harjoitustöitä, opinnäytteitä ja ryhmätöitä. Osallistuminen tapahtumaan on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Aika: ma 25.9.2017 klo 13 - 15
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo.

Tarkoituksena on, että opiskelijat toteuttavat toimeksiantoja yrityksille. Toimeksiannot, sisällöt ja sopimukset tehdään Korkeakoulukumppani.fi parhaiden käytäntöjen mukaan ja kunkin korkeakoulun yrityspalveluosaajien tuella (http://www.korkeakoulukumppani.fi/).

Ilmoittaudu mukaan lomakkeella 17.9 menn., jossa voit kertoa, millaisia tarpeita, ongelmia tai aiheita yrityksessäsi olisi tarjolla tai ratkaistavana. Huomioi, että idean ei tarvitse olla tarkasti määritelty ja rajattu tai ongelman selkeä: tarkoitus on nyt löytää osaajia, jotka voivat ryhtyä tutkimaan ja edistämään teitä kiinnostavaan prosessiin, tuotteisiin, menetelmiin, palveluihin tms. liiketoimintaan liittyvää asiaa.

Lisätietoja: Lehtori Antti Tuomisto | antti.tuomisto@utu.fi tai tommi.virtanen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
9. Voimala 2.0 - salolaisten työnhakijoiden palvelupistettä voivat hyödyntää myös työnantajat

Voimala 2.0 - salolaisten työnhakijoiden palvelupiste Salossa

Voimalassa voit esitellä toimintaasi ja tavata työtä hakevia. Voimalasta saat huoneen rekrytointihaastatteluja varten. Palvelupiste sekä kahvila palvelee arkisin klo 10-15, seuraa tiedotustamme facebookissa sekä verkossa. Palvelupisteessä tarjotaan apua ja ohjausta työn hakemiseen, koulutuksiin sekä työkyvyn ylläpitämiseen.

Palvelupisteeseen ovat silti tervetulleita ihan kaikki salolaiset. Voimalaan voi tulla poikkeamaan kahville, jutustelemaan ystävien kanssa ja verkostoitumaan.

Eri alojen asiantuntijat päivystävät Voimalassa ja heitä voi tulla tapaamaan ilman ajanvarausta. Järjestämme myös monenlaisia infoja ja tapahtumia. Syksyn ohjelmat julkaistaan elokuun aikana.

Salon Voimala 2.0 | avoinna ma-pe klo 10-15 | Osoite: Vilhonkatu 2, 24100 Salo | Yhteydenotot: voimala@salo.fi
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.