Siirry uutiskirjearkistoon.
Ajankohtaista yrityksille Yrityssalosta 10/2020
Tervehdys pirteä ja lämmin lokakuu! Meillä on tarjolla paljon ajankohtaista!
Syksy tuo tullessaan raikkaita syystuulia, uusia mahdollisuuksia ja muutoksiakin. Yritetään pysyä terveenä, noudatetaan ohjeita ja ollaan yhdessä varovaisia!

Uutiskirje on meille tärkeä viestinnän väline, jonka haluamme jakaa Sinun kanssa. Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjeitä Yrityssalosta, alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Salon tuleva kaupunginjohtaja odottaa innolla yritysten toimintaympäristön kehittämistä
2.Koronan vaikutukset yrityksiin ja talouteen vaihtelevat aloittain
3.Kuukauden yritys: SADE Innovationsin tuotekehitystyö kantaa hedelmää
4.Salon yrityksiin jo 15,2 miljoonaa koronarahoitusta
5.''Yrittäjä on tunteensa kätkevä rotu''
6.Lokakuun poimintoja tapahtumakalenterista
7.Yrityskaupoille ja omistajavaihdoksille tarjolla apua
8.SAVE THE DATE: Tulevaisuuden teollisuuskumppani –foorumi 29.10.2020 SALO
 

1. Salon tuleva kaupunginjohtaja odottaa innolla yritysten toimintaympäristön kehittämistä

17644.jpg
Tero Nissinen aloittaa Salon kaupunginjohtajana vuoden vaihteessa. Yksi hänen tavoitteistaan on Salon yritysten toimintaedellytysten lisääminen.

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen aloittaa vuoden vaihteessa Salon kaupunginjohtajana. Yritysmaailman hyvin tunteva Nissinen korostaa matalan kynnyksen yhteistyötä yrittäjien kanssa. Kärkitavoitteina on tehdä työtä yritysten toimintaedellytysten eteen ja lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia Salon alueella.


Yrityssalo nostaa kuukausittain esille yhden ajankohtaisen ja yrityksille merkityksellisen asian.
Siirry kirjeen alkuun
2. Koronan vaikutukset yrityksiin ja talouteen vaihtelevat aloittain

17632.JPG
Koronan vaikutukset yrityksiin ja talouteen vaihtelevat aloittain

Koronatilanne on vaikuttanut yrityksiin hyvin eri tavoin. Osa yrityksistä on kyennyt uudistumaan kriisin seurauksena, osalla taas liiketoiminta on ollut lähes pysähdyksissä. Osalla on lomautuksia edelleen käynnissä, osalla ne ovat vasta edessä. Se on ainakin kaikille yhteistä, että koronakriisi muuttaa maailmaa – ja myös yritysten toimintaympäristöä – pysyvästi. Nyt onkin ensisijaisen tärkeää keskittyä 'uuden normaalin' liiketoimintamahdollisuuksiin.
Analysoimme Yrityssalossa Salon suhdannekatsauksen. Tietolähteenämme on Tilastokeskuksen suhdannepalvelu.

Salon työttömyys laskussa

Elokuun työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys on laskenut Salossa ja työttömyysprosentti on nyt 12,6%. Luku on hieman Varsinais-Suomea (12%) ja koko maata (12,5%) korkeampi. Lomautettujen määrä on laskenut huhtikuun huippulukemasta lähes tuhannella henkilöllä.

Lisätiedot: Tommi Virtanen | tommi.virtanen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
3. Kuukauden yritys: SADE Innovationsin tuotekehitystyö kantaa hedelmää

17647.jpg
SADE Innovations toimii Salon IoT Campuksella. Toimitusjohtaja Juha Kuosan mukaan osaavat työntekijät ovat yrityksen ydin.

Salon IoT Campuksella toimiva SADE Innovations tarjoaa yrityksille tuotekehityspalveluita. Huippuosaaminen ja läheinen yhteistyö asiakkaiden kanssa ovat yrityksen kivijalka. Tänä vuonna yritys on hyödyntänyt osaamistaan esimerkiksi koronatestauksen kehittämisessä.


Yrityssalo nostaa kuukausittain esille yhden paikallisen, mielenkiintoisen yrityksen.
Siirry kirjeen alkuun
4. Salon yrityksiin jo 15,2 miljoonaa koronarahoitusta

17651.jpg

Salon alueen yrityksille on tähän mennessä myönnetty jo noin 15,2 miljoonaa euroa yritysrahoitusta koronapandemian yli pääsemiseksi. Edelleen osa hakemuksista odottaa päätöksentekoa. Maaseutuyritysten tukia voi vielä hakea, joten summa tulee kasvamaan loppuvuoden aikana.

Jo myönnetty rahoitus koostuu ELY-keskuksen ja Business Finlandin yritysten kehittämisrahoituksesta, Valtiokonttorin myöntämästä kustannustuesta sekä Yrityssalon ja Salon kaupungin kanavoimista yksinyrittäjän tuista. Luvusta puuttuu Ruokaviraston myöntämät alkutuotannon ja maaseudun yritysten väliaikaiset tuet sekä KEHA- keskuksen myöntämä ravintola-alan uudelleen työllistämisen tuki ja hyvitystä toiminnan rajoittamisesta.

********************************************************************

TIESITKÖ ETTÄ MYÖNNETYLLE RAHOITUKSELLE ON MAHDOLLISTA SAADA JATKOAIKAA?


Jatkoajat ELY-keskuksen myöntämissä koronarahoituksissa
Jos hanketta ei pystytä toteuttamaan päätöksessä mainittuna aikana, niin hankkeen toteutukselle on mahdollista hakea kohtuullista jatkoaikaa. Jatkoajan pituutta arvioidaan tapauskohtaisesti. Olennaista on, että hakija itse perustelee jatkoajan tarpeen ja syyt, miksi hanketta ei ole pystytty toteuttamaan päätöksessä mainittuna aikana.

Jatkoaikaa haetaan sähköisesti saman Aluehallinnon asiointipalvelun kautta. Palvelussa valitaan alkuperäinen päätös, laaditaan muutoshakemus ja lähetetään sähköisesti ELY:lle.

Jatkoajat Business Finlandin myöntämissä koronarahoituksissa
Myös Business Finland myöntää jatkoaikaa. Suuresta hakemusten määrästä johtuen käytössä on kaksiportainen järjestelmä.

Jos projekti jatkuu enintään 4 kuukaudella alkuperäistä suunnitelmaa pidempään tai päättyy aiemmin kuin suunniteltu, liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteissa saaneiden ei tarvitse tehdä muutoshakemusta. Muutoshakemusta ei myöskään tarvita kustannuslajien väliseen muutokseen, jos muutos on suuruudeltaan enintään 20% kustannusarviosta.

Sen sijaan pidemmistä aikataulumuutoksista tai merkittävistä kustannuslajien välisistä muutoksista on tehtävä muutoshakemus sähköisessä asiointipalvelussa

Siirry kirjeen alkuun
5. ''Yrittäjä on tunteensa kätkevä rotu''

17652.jpg
Antero Aaltosella on 25 vuoden ura työnohjaajana ja työhyvinvoinnin konsulttina. Ulkopuolinen tuki on hänen mukaansa talousvaikeuksissa olevan yrittäjän tärkein apu.

Talousvaikeudet ja saneerausmenettely voivat olla yrittäjälle kova paikka. Silloin apu on tarpeen. Työnohjaaja ja työhyvinvoinnin konsultti Antero Aaltonen kertoo, miksi avun pyytäminen on vaikeaa, mutta välttämätöntä.


Kun yrityksen talous ei toimi budjetin ennustamalla tavalla ja laskujen hoitaminen vaatii erityisiä järjestelyjä, kannattaa ottaa ammattilainen avuksi ja tarkistaa miten tilanteen voisi korjata! Uhkana on että yrityksen talouden hankaluudet vain pahenee.

Yrityssalo tarjoaa salolaisille yrityksille maksutta talouden asiantuntijan palvelua. Yhdessä pureudutaan yrityksen tämän hetken tilanteeseen ja ongelmien ratkaisuvaihtoehtoihin. Yrityksen tiedot käsitellään luottamuksella ja ne ovat vain yrityksen ja yrittäjän valitseman talousasiantuntijan välisiä.

Kysy lisää hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh. 050 526 2081. Palvelun tarjoaa Yrityssalon 'Yritysten talouden tervehdyttäminen saneerausmenettelyn avulla 2020' -hanke
Siirry kirjeen alkuun
6. Lokakuun poimintoja tapahtumakalenterista

17648.jpg

Mistä voimia yrittäjälle, kun korona muutti yrittäjän, yrityksen ja perheen arjen? Huolia erääntyvistä laskuista ja epävarmoista saamisista?

Salon matkailu lukuina | Millainen on matkailualan 'uusi normaali' | Loppusyksyn työpajat ja koulutukset | Matkailumarkkinoinnin ajankohtaiset

Yrityksen talousraportit | Yrityskaupan asiakirjat | Yrityskaupan rahoitus | Sijoitusvaihtoehdot ennen ja jälkeen kaupan | Myyjän yritystarina

Franchising –yrittäjyys | Osakkuus, yrityskauppa, omistajan- ja sukupolvenvaihdos | Osuuskuntayrittäjyys | Kevytyrittäjyys | Vaihtoehtoiset polut yrittäjyyteen

Uusien aktiviteettireittien ideointi (multiaktiviteetti-, melonta-, pyöräilyreitit ja kierrokset)

Hyväksyttävät kustannukset ja kirjanpidon järjestäminen | Loppuraportti | Projektin peruuttaminen

Talousraportit | Yrityksen arvon määritys | Pankki yrityskaupan rahoittajana | Finnveran rooli omistajanvaihdoksessa

Enovia (RAND Oy) | Vertex Flow (Vertex Oy) | Siemens Teamcenter (Ideal GRP)

Alkavan yrittäjän palvelut | Yrittäjän arjen organisointi | Yrittäjän ammattitutkinto | Yrittäjäyhdistyksen palvelut ja edut | Yrittäjätarina - tuoreen yrittäjän kokemuksia

Key note speakers: Olaf Bongwald | Valmet Automotive Oy, Tiina Holopainen | Gronlund Palvelut Oy, Mika Anttonen | St1

Salon toimintaympäristö | Yrityksen hallinto, yritysmuodot | Yritysverotus, ALV | Maksuliike ja pankkipalvelut | Starttiraha | Yrittäjätarina, kokemuksia yrittäjyydestä


17656.png
Siirry kirjeen alkuun
7. Yrityskaupoille ja omistajavaihdoksille tarjolla apua

17653.JPG

Tiedätkö, mitä olet ostamassa? Ymmärräthän, mitä myyt?

Yrityskaupoille suuntaavalta vaaditaan kykyä tarkastella yrityksen toimintaa ja talousasioita ulkopuolisen silmin. Kaupantekoon tarvitaan aina asiantuntija, joka tietää, mitä ollaan tekemässä, mitä lukuja täytyy katsastaa ja miten niihin pitää reagoida.


Siirry kirjeen alkuun
8. SAVE THE DATE: Tulevaisuuden teollisuuskumppani –foorumi 29.10.2020 SALO

17655.JPG

Kestävyys kilpailuvalttina – tehokkaammin tulevaisuuteen!

Tervetuloa kuulemaan kuinka toimintamalleja muuttamalla ja kehittämällä löydetään teollisuuskumppaneille kestävyyttä, kilpailukykyä ja askeleita tulevaisuuteen. Tilaisuuden pääpuhujina Olaf Bongwald, Valmet Automotive Oy, Tiina Holopainen, Gronlund Palvelut Oy sekä Mika Anttonen, St1

AIKA: to 29.10.2020 klo 8:30 - 12:15

PAIKAT:
Salo: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo
Tilaisuus samaan aikaan myös:
Uusikaupunki: Kulttuurikeskus Cruselli, Kullervontie 11, Uusikaupunki
Kemiönsaari: Villa Lande, Engelsbyntie 8, Kemiö
Parainen: PUNT Kulttuurisali, Koulumestarinkatu 5, Parainen
Loimaa & Pöytyä: Maatalousmuseo SARKA, Vanhankirkontie 383, Loimaa

Tilaisuus striimataan Uudestakaupungista Saloon. Tervetuloa paikan päälle Salon side eventiin

OHJELMA JULKAISTAAN 5.10.2020, MUTTA VARAA AJANKOHTA JO KALENTERIISI!
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.