Siirry uutiskirjearkistoon.
Syksyn ajankohtaisia uutisia!
Tässä uutiskirjeessä kootusti ajankohtaisasioita ja tiedotettavaa yrityksille.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1. Perustettuja yrityksiä 200 kpl marraskuun alussa!
2. Starttirahaa jälleen haettavissa
3. Maaseudun yritysrahoitus
4. Palkkatuki yrityksille
5. Hankintalaki uudistuu - nyt kannattaa olla valmiina!
6. Suosittu tontti- ja toimitilarekisteri
7. Ope-Yrittäjä -treffit 13.11.
8. Tulossa! Loppuvuoden innostavin High Tech -verkostoitumistapahtuma Salossa 26.11.
 

1. Perustettuja yrityksiä 200 kpl marraskuun alussa!
Kiinnostus yritystoiminnan aloittamista kohtaan on ollut kuluvan vuoden aikana Salossa varsin vilkasta. Tammi-lokakuun aikana Saloon on perustettu 200 uutta yritystä. Samanaikaisesti yritystoimintansa lakanneita on 112 kpl. Nettolisäys on 88 kpl uutta yritystä. Viime vuoden vastaavaan lukuun on hiukan laskua, joka johtunee siitä että touko-lokakuussa starttirahaan tarkoitetut määrärahat olivat tilapäisesti loppuneet. Nyt tilanne on toinen.

Yrityksiä perustetaan eniten TOL:n toimialaluokituksen mukaan rakentamisen, tukku- ja vähittäiskaupan sekä muun palvelualan toimialoille. Kaikista perustetuista yrityksistä eniten (56%) perustetaan henkilöyhtiöitä ja osakeyhtiöitä (41%).

Myös nuoret perustavat ahkerasti yrityksiä. Salossa oppilaitoksissa panostetaan yhä enemmän yrittäjyyteen ja nuoret ovat siitä enemmän kiinnostuneita. Siitä hyvänä esimerkkinä on oppilaitos-yritysyhteistyö, johon toivotaan aina uusia yrityksiä mukaan. Kuulet näistä mahdollisuuksista lisää 13.11 tilaisuudessa.


Lähde: Suomen Asiakastieto Oy


Siirry kirjeen alkuun
2. Starttirahaa jälleen haettavissa

Salon seudun starttirahoista päättää Varsinais-Suomen TE –toimisto. Starttirahan hakemiseen liittyy käynti yritysneuvonnassa. Yrityssalossa opastamme starttirahan hakemisessa, kerromme edellytyksistä ja ehdoista.

Starttirahaa tulee hakea ja hakemukseen tulee saada päätös ennen yrityksen perustamista ja toiminnan aloittamista. Starttiraha on tarkoitettu turvaamaan yrittäjän toimeentuloa yrittäjyyden alussa ehtojen ja edellytysten puitteissa, se ei ole yrityksen rahoitusta.

Lisätietoa: Yrityssalo/Armi Metsänoja, p. 044 546 0039, armi.metsanoja@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
3. Maaseudun yritysrahoitus
Keväällä käynnistynyt maaseudun yritystukien haku etenee. Alle 50 henkilöä työllistävät maaseutualueella toimivat yritykset voivat tietyin edellytyksin hakea mm. aineellisiin ja aineettomiin investointeihin sekä toimitilan rakentamiseen, laajentamiseen ja hankkimiseen. Varsinais-Suomen Ely-keskukseen tehtävä hakumenettely on jatkuvaa ja päätöksenteko on kolmen kk:n jaksoissa.

Paikallinen leader-ryhmämme Ykkösakseli ry myöntää myös mikroyritysten toiminnan kehittämiseen ja paikallisuuteen perustuvan yritystoiminnan tukemiseen rahoitusta.

Lisätiedot: Yrityssalo/ Jukka Heinonen 044 546 0035, jukka.heinonen@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
4. Palkkatuki yrityksille
VOITTO-työllisyyshanke apunasi

Työntekijän palkkaaminen ja siihen liittyvät asiat on yritykselle iso päätös ja vaatii resursseja. VOITTO-hankkeen yrityskoordinaattori yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa on käytettävissä
• palkkatukiasioiden selvittelyssä
• osaajien hauissa
• rekrytointiprosessissa

Tukimuotoja on useita ja yrityskoordinaattorin avulla yritykset saavat kädestä pitäen ohjausta ja neuvontaa mm. palkkauskustannusten laskemisessa, tukien hakemisessa ja kaikessa muussakin rekrytointiin liittyvässä.

Salossa ollaan yhteistuumin mukana talkoissa Salon työllistämisessä. Ota yhteyttä – lasketaan yrityksesi palkkatukimäärä yhdessä kuntoon!
Yrityskoordinaattori Juha Metsänoja, p. 044 546 0043, juha.metsanoja@yrityssalo.fi

TE-toimiston palkkatuki

Palkkatuella voi työllistää työttömän työnhakijan, jolla on vaikeuksia työllistyä. Työllistymistä voi vaikeuttaa mm. pitkä työttömyys. Palkkatukipäätös perustuu työttömän työnhakijan tarpeisiin ja TE-toimiston päätökseen. TE-toimisto päättää tuen suuruuden ja keston tapauskohtaisesti.

Palkkatukea voidaan myöntää:
- määräaikaiseen työsuhteeseen
- toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen
- oppisopimuskoulutukseen
- kokoaikaiseen työsuhteeseen ja
- osa-aikaiseen työsuhteeseen.

Työssä täytyy noudattaa alan työehtosopimusta, ja työstä pitää maksaa työehtosopimuksen mukainen palkka.

Palkkatuen määrä
Palkkatuen määrä ja enimmäiskesto määräytyvät tuelle palkattavan henkilön työttömyyden keston perusteella, jos tuella palkattavan henkilön tuottavuus tarjotussa työssä on alentunut.

Kun yritykselle myönnetään palkkatukea, edellytettäisiin lisäksi, että tuella palkattava on
- alle 30-vuotias ammattikoulutettu vähintään 3kk työtä tuloksetta hakenut
- työmarkkinatukea 300 päivää työttömyyden perusteella saanut
- ollut vähintään 12 kk työttömänä 14 kk aikana
- ollut vähintään 24 kk työttömänä 28 kk aikana tai osatyökykyinen

Palkkatuki voi määräytyä myös tuella palkattavan henkilön vamman tai sairauden perusteella, jos ne olennaisesti ja pysyväisluonteisesti alentavat tuottavuutta tarjolla olevassa tehtävässä. Näissä tapauksissa tuki on enintään 50 % palkkauskustannuksista. Tukijakson kesto on enintään 24 kuukautta kerrallaan.


Salon kaupungin palkkatuki yrityksille ja yhteisöille

Salon kaupunki voi myöntää palkkatukea salolaisen pitkäaikaistyöttömien (yhtäjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä ollut) tai Sanssi-kortin ehdot täyttävien nuorten työllistämiseen. Kaupungin tuki voidaan maksaa TE-toimiston palkkatukipäätöksen jatkoksi tai ilman sitä, suoraan tukea hakevalle yritykselle, jos se täyttää muut ehdot.

- tuen määrä 400 €/kk työllistettävää työntekijää kohden, enintään 6 kuukauden ajaksi
- tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen todennettuja palkkakustannuksia vastaan
- työllistämistukea voi hakea takautuvasti maksimissaan 3 kk työsuhteen alkamisesta

Salon kaupungin palkkatukiasioissa palvelee:

Seija Lähtinen, 02 778 5013, seija.lahtinen@salo.fi
Eija Pohjola, 02 778 5016, eija.pohjola@salo.fi


Siirry kirjeen alkuun
5. Hankintalaki uudistuu - nyt kannattaa olla valmiina!
Hankintalaki uudistuu 2016

Suurin osa lakitekstistä muuttuu. Pk-yritysten mahdollisuuksia osallistua hankintakilpailuihin on parannettu. Isot hankintakokonaisuudet on jatkossa pilkottava pienempiin osiin, jotta pienetkin yrittäjät voivat osallistua. Hankintayksikkö toisaalta saa myös rajoittaa yrittäjän mahdollisuuksia saada "koko potti" itselle.

Infotilaisuus tulevista muutoksista!
Aika: 11.11.2015
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo, Örninkatu 15 b, 2 krs.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa pk-yrityksen asemaa tarjouskilpailuissa. Kouluttajat kertovat tietoiskun 2016 keväällä kokonaisuudistuksen kokevasta hankintalaista.

Kouluttajat: Asianajaja Sanna Lundström ja asianajaja Tatu Kulmala

Esityksen pääasiallinen sisältö:

- Uudistuksen tärkeimmät muutokset yrittäjälle
- Hankinnan jakaminen osiin pakolliseksi
- Mitä hyötyä/haittaa uudistuvasta laista yrittäjälle?
- Viimeaikaista oikeuskäytäntöä

Lisätiedot: Armi Metsänoja, p. 044 546 0039 tai armi.metsanoja@yrityssalo.fi

Osallistuminen on maksutonta mutta edellyttää ilmoittautumista sähköpostitse 9.11.2015 mennessä, joko sähköpostilla armi.metsanoja@yrityssalo.fi tai alla olevasta linkistä.

Siirry kirjeen alkuun
6. Suosittu tontti- ja toimitilarekisteri

Etsitkö yrityksellesi tonttia tai toimitilaa? Onko sinulla kiinteistö odottamassa vuokralaista tai myynnissä? Tutustu Yrityssalon tontti- ja toimitilarekisteriin, josta voit hakea tiloja joko alueen tai käyttötarkoituksen (myymälä, toimisto, teollisuustila, varasto) mukaan. Sivustolla on kuukausittain paljon kävijöitä ja onnistuneita kohtaamisia!

Jos haluat oman kiinteistösi tai tonttisi näkyville, pyydä maksutta tunnukset Vapaat toimitilat -osioon maija.pirvola@yrityssalo.fi tai jouko.urmas@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
7. Ope-Yrittäjä -treffit 13.11.

Tervetuloa edistämään Salon oppilaitos-yritysyhteistyötä sekä kehittämään omaa yritystoimintaasi! Aamupalan yhteydessä saat konkreettisia vinkkejä oppilaitosten ja yritysten väliseen yhteistyöhön
– siten, että siitä hyötyvät molemmat osapuolet!

Oppilaitoksemme tarvitsevat lisää kontakteja ja ajankohtaista työelämätietoa alueemme yrityksiltä.
Tule mukaan varmistamaan, että Salossa kasvaa yrittäjähenkisiä nuoria, jotka tulevaisuudessa ovat valmiita tarttumaan toimeen!

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille salolaisille yrityksille, mutta vaatii ilmoittautumisen.Siirry kirjeen alkuun
8. Tulossa! Loppuvuoden innostavin High Tech -verkostoitumistapahtuma Salossa 26.11.

26.11.2015 Salossa järjestetään suuri High Tech -verkostoitumistapahtuma. Luvassa mielenkiintoisia puheenvuoroja, osaajia, verkostoitumista ym. ym. Seuraa tiedottelua ja varaa aika jo kalenterista!
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.