Siirry uutiskirjearkistoon.
Aktiivista syksyä Yrityssalosta | Ajankohtaista 09/2020
Hyvää valtakunnallista Yrittäjänpäivää ja Yrittäjäviikkoa!
Syksy tuo tullessaan uusia tuulia, mahdollisuuksia ja muutoksiakin. Yrityssalon tapahtumat ovat pääosin virtuaalisia, mutta joitakin järjestämme myös livenä huomioiden tietty turvallisuusasiat. Aktiivista syksyä kaikille!

Uutiskirje on meille tärkeä viestinnän väline, jonka haluamme jakaa Sinun kanssa. Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjeitä Yrityssalosta, alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Salon toimintaympäristössä talouden näkymät elpyvät
2.Asiantuntijat yrityssaneerausta harkitsevien salolaisyritysten tukena
3.Muutama poiminto tapahtumakalenterista
4.Intoa yrittäjyyteen riittää kriiseistä huolimatta
5.Soficta tuo IoT-palvelut energia-alalle – kansainvälisyys on yrityksen strategiassa korkealla
6.Uudet nettisivut avattu
 

1. Salon toimintaympäristössä talouden näkymät elpyvät

17429.JPG

Korona-virus jyllää maailmalla ja toinen aalto tekee tuloaan Euroopassa. Meillä Suomessa elpyminen kevään kriisistä on käynnissä, mutta hieman eritahtisesti toimialojen välillä. Korona on aiheuttanut ongelmia lukuisille yrityksille, lomautuksia on käynnissä ja irtisanomisia on käynnistetty yrityksissä. Heinäkuun työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys on laskenut Salossa ja työttömyysprosentti on nyt 15%. Salossa lomautusten määrä on pudonnut huhtikuun 2020 huippulukemista puoleen.

Osa yrityksistä Salossa miettii, mistä löytää uutta liiketoimintapotentiaalia ja kehittää sen varaan uutta liiketoimintaa. Saloon on tähän mennessä myönnetty koronaan perustuvaa poikkeusrahoitusta yhteensä 14.6 milj. euroa. Tämän lisäksi Yrityssalon kyselyn mukaan yrityksissä on investointisuunnitelmia yhteensä 49 milj. euroa vuosille 2020-2021.

Lisätiedot: Tommi Virtanen | tommi.virtanen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
2. Asiantuntijat yrityssaneerausta harkitsevien salolaisyritysten tukena

17433.jpg
Yrityssalon saneeraushanke auttaa salolaisia yrityksiä saneerausmenettelyssä. Yrityssalosta Hilkka Halla ohjaa tarvittaessa oikean asiantuntijan puheille

Tänä syksynä Yrityssalo auttaa maksuvaikeuksissa olevia yrityksiä lisäämällä tietoa yrityssaneerausmenettelystä. Yritysten talouden tervehdyttäminen saneerausmenettelyn avulla 2020 -hanke tarjoaa salolaisille yrityksille mahdollisuuden maksuttomaan neuvontaan yrityksen taloudellisen tilan analysoimiseksi. Seitsemän asiantuntijaa kertovat, mitä yrityssaneerausmenettelyssä tulee huomioida.


Yrityssaneeraus talouden tervehdyttämisen apuna -webinaari pe 4.9 klo 9-10.30
Siirry kirjeen alkuun
3. Muutama poiminto tapahtumakalenterista

Yrityssaneeraus talouden tervehdyttämisen apuna -webinaari pe 4.9 klo 9-10.30
Mitä yrityssaneeraus tarkoittaa? Millaiselle yritykselle se soveltuu? Mitä edellytyksiä saneeraukseen pääsemiselle on? Miten saneeraukseen pyrkivän yrityksen tulee valmistautua ja mitä saneerausprosessi maksaa?
Aiheista alustavat mm. asianajajat Antti Linna ja Lassi Nyyssönen Asianajotoimisto Fennosta. Tilaisuudessa kerromme millaista apua juuri nyt on saatavilla Salossa.

Palkkauksen tuet Salossa –webinaari ti 15.9.2020 klo 16-17
Tule kuulemaan minkälaisia tukimahdollisuuksia Salossa on saatavissa työntekijän palkkaukseen. Työntekijän palkkaaminen on iso päätös ja investointi. Kaikki työllistämiseen liittyvät asiat vievät myös paljon aikaa. Yrityssalon yritysneuvoja ja Voima -hankkeen yrityskoordinaattori Juha Metsänoja on käytettävissä, kun yritys tai organisaatio kaipaa apua palkkatukiasioiden selvittelyssä, osaajien etsimisessä tai rekrytointiprosessin eri vaiheissa.

Kiinnostaako ICT-yritysten välinen yhteistyö Puolan ICT-yritysten kanssa? Webinaarissa 8.9 klo 9.15 alk. paikalla Interizon (Gdansk, Poland), IT Corner (Wroclaw, Poland) ja Turku Awakens (Turku, Finland)

Siirry kirjeen alkuun
4. Intoa yrittäjyyteen riittää kriiseistä huolimatta

17436.jpg

Koronakevät vaikutti yritysten perustamisaktiivisuuteen eri tavoin eri puolilla Suomea. Meillä Salossa uusia yrityksiä on perustettu enemmän kuin vuosi sitten. Tähän mennessä uusia yrityksiä on perustettu 167 kpl - vastaava luku viime vuonna oli 156 kpl.

Armi Metsänoja Yrityssalosta arvioi että syynä perustamisaktiivisuuden lisääntymiseen on ollut työelämän epävarmuus. Patentti- ja rekisterihallituksen tilastot osoittavat, että viime vuoteen verrattuna yritysten perustaminen vähentyi Suomessa pahimpaan korona-aikaan, kun taas huhtikuun lopulta kesäkuun puoliväliin ulottuvalla tarkastelujaksolla uusien yritysten määrä kasvoi vuoden takaisesta.

Aloittavan yrittäjän palvelut Salossa
Yrityssalossa asiantuntijat ovat apunasi, kun harkitset yrittäjyyttä, suunnittelet yritystoimintaa, olet perustamassa yritystä tai olet jo jonkin aikaa toiminut yrittäjänä. Yrityssalo tarjoaa aloittavalle yrittäjälle:

- Yritysten rahoitus- ja tukimahdollisuudet, kannattavuus, hinnoittelu, esimerkkejä yritystoiminnan sudenkuopista
- Yrityksen turva- ja tukitietoa yrittäjille ja yrittäjäksi ryhtyville mm. työttömyys-, sosiaali- ja vakuutusturva, yrityksen vakuutukset, lakiasiat, yrittäjän työterveyshuolto ja yrityskummitoiminta
Siirry kirjeen alkuun
5. Soficta tuo IoT-palvelut energia-alalle – kansainvälisyys on yrityksen strategiassa korkealla

17435.jpg
Soficta Oy:n Timo Rannikko (vas.) ja Sami Metsänperä tarjoavat energia-alalle kehittyneitä datanmittausmenetelmiä. Metsänperä pitää kädessään yrityksen Aistio-anturia

Soficta Oy on energiateollisuuden digiratkaisujen edelläkävijä. Yritys tarjoaa monille Suomen kaukolämpöyrityksille kehittyneitä monitorointiratkaisuja kriittisen datan tuottamiseksi ja toimii läheisessä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Lähitulevaisuudessa siintävät kansainväliset markkinat.

Siirry kirjeen alkuun
6. Uudet nettisivut avattu

17431.JPG

Tervetuloa Yrityssalon uusille nettisivuille! Olemme uusineet sivujen sisällön ja ulkoasun. Tavoitteena oli helposti navigoitava sisältörakenne sekä selkeän looginen lähestymistapa itse asiaan: keitä olemme, mitä teemme ja miksi.

Mielestämme lopputulos on toiveemme mukainen! Mutta jos huomaat jotain puutteita, niin ilmoitathan niistä meille. Käännössivut valmistuvat ensi kuussa.

Ja lisää on tulossa! Lokakuun aikana avaamme Invest in Salo -sivut ja käynnistämme kampanjoinnin, jolla tavoittelemme uusia yrityksiä sijoittumaan Saloon. Meillä on työn alla myös uusi video.

Työnantaja! Oletko hyödyntänyt toukokuussa avatun Töihin Saloon -sivuston mahdollisuudet rekrytoinnissa? Sivuston tavoitteena on tukea kasvuvaiheessa olevia yrityksiä ja toimialoja, joilla on haasteita työvoiman saatavuuden kanssa.

Lisätiedot: Maija Pirvola | maija.pirvola@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.