Siirry uutiskirjearkistoon.
Ajankohtaista Yrityssalosta 2020
Vuosi 2020 toi mukanaan uutiskirjeemme uudistuksen! Uutiskirje lähetetään jatkossakin säännöllisesti ja tavoitteenamme on tarjota yritysten edustajille, sidosryhmille ja muille uutiskirjelukijoille mielenkiintoista sisältöä, uutisia sekä tietoa ajankohtaisista asioista Salossa. Uutiskirje on meille tärkeä viestinnän väline, jonka haluamme jakaa Sinun kanssa. Tässä tuorein uutiskirjeemme, olkaa hyvä!

Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjeitä Yrityssalosta, alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Kuukauden nosto: Uudistamme Vapaat toimitilat sivustomme
2.Kuukauden yritys uutena osiona uutiskirjeessä
3.Salon työttömyys laskee edelleen
4.Hävittäjähanke HX -teollinen yhteistyö | ti 21.1 | Salo IoT Campus
5.Teollisuusfoorumi ti 11.2. | Astrum keskus Salo
6.Tilaisuuksia yrittäjyyteen tähtääville
7.Uutisia matkailualan toimijoille
8.Uusia projekteja käynnistymässä Yrityssalossa
9.Vuoden 2019 kohokohdat
 

1. Kuukauden nosto: Uudistamme Vapaat toimitilat sivustomme

14777.JPG
Yrityssalon sivuilla oleva 'Vapaat toimitilat ja yritystontit' -osio on erittäin ahkerassa käytössä. Tammikuun lopulla uudistamme sivuston kokonaisuudessaan, kun otamme käyttöön uuden alustan.

Tiedotamme kaikille nykyisille käyttäjille uuden sivuston käytöstä viikolla 3. Nykyisellä sivustolla olevat tiedot eivät siirry uuteen sivustoon. Tietojen syöttämiseen on varattu aikaa kaksi viikkoa (viikot 4-5). Uusi palvelu otetaan käyttöön viikon 5 lopulla. Sivuston käyttäjät ilmoittavat jatkossakin vapaat toimitilat tai yritystontit maksutta! Uusi sivusto on käyttäjäystävällisempi ja tietojen syöttämistä varten tarvitset kohteen perustiedot (sijainti tai karttalinkki, pinta-ala, hinta, varustelu, kuvaus) sekä hyvälaatuisia valokuvia ja/tai pohjapiirroksen.

Jatkossakin Yrityssalon tarjoamasta Toimitilapalvelusta löydät yritystoimintaan tarkoitetut vapaat (vuokrattavat tai myynnissä olevat) liike- ja toimistotilat, varasto- ja teollisuustilat sekä kaupalliseen ja teollisuustoimintaan tarkoitetut yritystontit! Tietojen syöttäminen on kiinteistöomistajien ja -välittäjien vastuulla.

Lisätiedot: maija.pirvola@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
2. Kuukauden yritys uutena osiona uutiskirjeessä

14778.JPG
Jatkossa esittelemme joka kuukausi yhden paikkakuntalaisen yrityksen. Kuukauden yritykseksi pyritään valitsemaan ajankohtainen yritys ja valinnoissa suositaan ns. ansioituneita yrityksiä tai hiljattain perustettuja yrityksiä.

Haluatko vinkata yrityksen esiteltäväksi? Kerro myös miksi ehdottamasi yritys on niin merkityksellinen. Ota yhteys Maija Pirvolaan | maija.pirvola@yrityssalo.fi

Kuukauden yritys 01/2020
Tammikuussa esittelemme itsemme eli Yrityssalon toimintaa!

Yrityssalo on paikallinen kehittämisyhtiö, joka neuvoo ammattitaidolla yritystoimintaan liittyvissä asioissa joko itse tai sidosryhmiemme avustuksella. Meillä on yksinkertainen tehtävä: auttaa uusia yrityksiä syntymään sekä olemassa olevia yrityksiä uusiutumaan, kehittymään ja kasvamaan Salossa. Teemme intohimolla työtä alueemme ja sen yritysten elinvoiman ja menestyksen eteen.

Olemme Salon kaupungin omistama osakeyhtiö, mutta emme tavoittele voittoa. Yrityssalon toimintaa rahoitetaan Salon kaupungin maksamalla rahoituksella sekä ulkopuolisella projektirahoituksella. Meitä on tällä hetkellä 9 henkilöä ja työskentelemme yritysten käytännön arjessa.
Tavoitteenamme on, että Salossa yritykset - toimialasta ja koosta riippumatta - ovat kärkijoukoissa kyvykkyydessään uudistua ja vastata globaaleihin tulevaisuustrendeihin.

Haluatko kuulla toiminnastamme tarkemmin? Kutsu meidät kylään, niin voimme keskustella tarkemmin. Ota yhteyttä Jyrki Moilaseen puh 044 778 7712 tai jyrki.moilanen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
3. Salon työttömyys laskee edelleen

14809.JPG
Salossa oli marraskuun lopussa 236 työtöntä vähemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Työttömyyden laskuvauhti on hidastunut, mutta työttömyys laski Salossa edelleen Varsinais-Suomea ja koko maata enemmän. Työttömänä oli marraskuun lopussa 2 262 henkilöä.

Viimeksi marraskuussa on ollut Salossa vähemmän työttömiä vuonna 2008. Uusia avoimia työpaikkoja avautui marraskuussa (TE-toimisto) 210, mikä on viisi prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Saloon on perustettu tammi-marraskuussa yhteensä 247 uutta yritystä, mikä on hieman enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Salon_työllisyyskatsaus_11_2019_(tuorein) (PDF-dokumentti, 4 667 kt)
Siirry kirjeen alkuun
4. Hävittäjähanke HX -teollinen yhteistyö | ti 21.1 | Salo IoT Campus

14780.JPG

Suomi hankkii uusia hävittäjä-lentokoneita vuosien 2025 – 2030 aikana. Yhtenä kaupan ehtona koneet toimittava osapuoli sitoutuu 2-3 mrd. euron arvoiseen teolliseen yhteistyöhön, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kansallisen turvallisuuden kannalta tärkeiden tuotteiden, palveluiden ja osaamisen kehittämiselle sekä myynnille Suomessa.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan mitä mahdollisuuksia teollinen yhteistyö voi tarjota yrityksellesi!

Aika: 21.1.2020 klo 9.15-12.15
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo
Osallistuminen maksutta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot: Jouko Urmas 044-7782 115 | jouko.urmas@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
5. Teollisuusfoorumi ti 11.2. | Astrum keskus Salo

14810.jpg

Vuoden 2020 Teollisuusfoorumin teemana on KASVU.
Jo perinteeksi muodostunut Teollisuusfoorumi koostuu tänä vuonna seminaarista sekä minimessuista. Päivän päätteeksi järjestämme rekrytapahtuman, johon johon houkuttelemme erityisesti Salosta pendelöiviä osaajia paikalle!

Osallistu ajankohtaisiin keskusteluihin muiden teollisuustoimijoiden kanssa. Varaa yrityksellesi oma esittelypiste, esittele osaamistasi ja tehosta verkostoitumistasi!

AIKA: ti 11.2.2020 klo 13 - 16.30
PAIKKA: Astrum-keskus, Salorankatu, Salo
OHJELMA KLO 13–16.30
• 13:00–13:10 Tervetuloa | Jouko Urmas, Yrityssalo Oy
• 13:10-13:30 Kaupungin tervehdys | Kaupunginjohtaja Lauri Inna
• 13:30–13:50 Talouden näkymät Varsinais-Suomessa | Johtaja Timo Metsä-Tokila, VS ELY
• 13:50–14:20 Yrityskuvan hyödyntäminen rekrytoinneissa | Henkilöstöjohtaja Tomi Salo, Valmet Automotive
• 14:20-15:00 Kahvitauko. Tutustumista minimessuihin ja verkottumista
• 15:00–15:30 Kasvun anatomiaa - case Juha Punta Oy | Toimitusjohtaja Vesa Harilo
• 15:30–16:00 Työvoimaa ulkomailta? | Johtaja Elina Koskela, Barona ja Anssi Pekkarinen International Recruitment Director, Barona Teollisuus Oy
• 16:00-16:30 T.B.A
Tilaisuuden moderaattorina Salon seudun koulutuskuntayhtymän johtaja Olli-Pekka Juhantila

Osallistuminen seminaariin maksutta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista 7.2.mennessä.

MINIMESSUT KLO 13–17.00
Jos haluat oman esittelypisteen Astrum-keskukseen seminaariosion yhteyteen (maksuton, sis. pöytä ja sähkö), varaa paikkasi tommi.virtanen@yrityssalo.fi. Esittelypisteitä rajallinen määrä, paikkavaraus on sitova.

REKRYTAPAHTUMA KLO 17–19
Järjestämme Astrum-keskuksessa Teollisuusfoorumin yhteydessä rekrytapahtuman klo 17-19, johon houkuttelemme erityisesti Salosta pendelöiviä osaajia. Salosta pendelöi jatkuvasti noin 6000 henkilöä, joilla on erittäin monipuolista eri alojen osaamista. Tapahtumaan osallistuu muita työtä hakevia.
Työnantaja: varaa oma paikkasi rekrytapahtumaan, vahvista yrityksesi työnantajakuvaa ja kerro yrityksesi tarjoamista mahdollisuuksista ja tarpeista.
Varaa rekrytapahtuman paikka: juha.metsanoja@yrityssalo.fi | p. 044 546 0043
Siirry kirjeen alkuun
6. Tilaisuuksia yrittäjyyteen tähtääville

YRITTÄJYYTEEN TÄHTÄÄVILLE JA ALKAVILLE YRITYKSILLE INFOJA:

16.1.2020 PERUSTAISINKO YRITYKSEN?
- Palvelut alkaville yrittäjille, Yrittäjäyhdistyksen palvelut, Koulutus/YAT, Yrittäjyys vaihtoehtona/mahdollisuutena, Yrittäjän arjenhallinta, Yritystarina
23.1.2020 STARTTITIETOA YRITTÄJYYTEEN
- Yritysmuodot ja yrityksen hallinto, ALV ja yritysverotus, Starttiraha, Maksuliike/pankkipalvelut, Toimintaympäristö/seudun tilanne, Yrittäjätarina
29.1.2020 YRITYKSEN RAHOITUS JA KANNATTAVUUS
- Finnveran rahoitusvaihtoehdot, Pankin rahoitusnäkökulmat, Hinnoittelu, Kannattavuus ja sudenkuopat, Yritystuet, Rekrytointi ja palkkatuki
5.2.2020 TURVATUSTI YRITTÄJYYTEEN
- Yrityskummitoiminta, Työterveyshuolto, Yrittäjän työttömyysturva, Laki-, ipr- ja sopimusasiat, Yrittäjän vakuutusturva, Yrityksen vakuutukset
13.2.2020 MYYNNISTÄ YRITYKSEN MENESTYS
- Yrityksen sähköinen myynti- ja markkinointi, sähköinen näkyvyys ja löydettävyys, Sisältömarkkinointi, Mediayhteistyö, Viestintä, Verkostot
27.2.2020 VAIHTOEHTOVÄYLIÄ YRITTÄJYYTEEN
- Kevytyrittäjyys/laskutuspalvelu, Omistajanvaihdokset, yrityskauppa, osakkuus, Franchise –yrittäjyys, Osuuskunta ja TE –toimiston näkökulmat

Tilaisuudet järjestetään Salo IoT Campuksella. Tarkemmat ohjelmat, kokoustilat ja ilmoittautumislinkit löydät täältä:
kaikkiin maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.


Siirry kirjeen alkuun
7. Uutisia matkailualan toimijoille

14813.JPG

Yrityssalossa uusia kasvoja matkailun kehittämisen parissa. Patricia Potrykus on aloittanut matkailun projektipäällikkönä 7.1.2020. Patrician tavoittaa jatkossa meilitse osoitteesta patricia.potrykys@yrityssalo.fi

Matkailutoimijoille suunnattu uutiskirje, johon koottu alkuvuoden ajankohtaiset tapahtumat

Jos jatkossa haluiat matkailoun uutiskirjeen suoraan omaan sähköpostiisi, ilmoita siitä maija.pirvola@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
8. Uusia projekteja käynnistymässä Yrityssalossa

14814.JPG

Meillä Yrityssalossa on käynnistymässä uusia projekteja vuonna 2020. Ulkopuolisella hankerahoituksella kehitämme elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä ja kilpailukykyä Salossa. Ulkopuolinen hankerahoitus mahdollistaa uudet avaukset ja uusien kasvualojen kehittämisen Salossa. Vuonna 2020 meillä alkaa ainakin kaksi uutta hanketta.

Sujuvasti seuraavalle – onnistunut omistajanvaihdos maaseudun pienille yrityksille 2020-2021
Yrityssalolle on myönnetty rahoitusta Ykkösakselilta omistajanvaihdosten sekä sukupolvenvaihdoksen vauhdittamiseen maaseutualueen yrityksissä. Suomessa kymmenillä tuhansilla yrityksillä on lähivuosina edessään omistajanvaihdos. Vastaava tilanne on myös meillä Salossa. Elinkelpoisen yrityksen jatkon turvaaminen on sekä talouden, työntekijöiden että yrittäjän itsensä kannalta tärkeää.

Lähtökohtana meillä on yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten vauhdittaminen maaseutualueen mikro- ja pienyrityksissä Salossa. Tavoitteena on ohjata kohderyhmään kuuluvat yritykset - sekä ikääntyvät yrittäjät että potentiaaliset jatkajat – tilaisuuksien ja muiden toimenpiteiden avulla jatkoon.
Kysy lisää: Jukka Heinonen puh 044 546 0035 | jukka.heinonen@yrityssalo.fi

Kasvua sähköistymisen yritysekosysteemistä 2020 – 2022
Keväällä käynnistämme laajan akkuteknologia- ja osaamiskeskus -hankkeen yhteistyössä Turku Science Parkin kanssa. Lähtökohtana projektissa on Lounais-Suomen tarve kasvattaa alueellista kilpailukykyä akkuteknologian avulla. Tavoitteena on aluksi koota akkuteknologian kasvualasta kiinnostuneiden yritysverkosto Varsinais-Suomeen. Seuraavaksi yritysverkoston toimintaa laajennetaan kutsumalla mukaan alueellinen tiedeyhteisö, josta syntyy Varsinais-Suomen akkuteknologian osaamiskeskittymä. Toimintaa laajennetaan ensin Lounais-Suomeen ja lopuksi tarkoituksena on hakea yhteistyötä koko maan laajuisen verkoston rakentamiseen.
Kysy lisää: Jouko Urmas puh 044 778 2115 | jouko.urmas@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
9. Vuoden 2019 kohokohdat

Luitko jo läpi viime vuoden kohokohdat Yrityssalosta? Jos et, niin täältä löytyy
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.