Siirry uutiskirjearkistoon.
Ajankohtaista Yrityssalosta helmikuulle 2019
Vauhdikas vuosi 2019 on alkanut. Nyt jos koskaan on mahdollisuus suunnata yhdessä kohti kasvua ja menestystä. Meillä Yrityssalossa on paljon ajankohtaista tarjontaa, kiinnostavia tilaisuuksia ja mahdollisuuksia verkostoitua. Osallistu, verkostoidu ja vaikuta!

Mikäli et jatkossa halua Yrityssalosta vastaavia viestejä, klikkaa alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta viestin tilaus'.
SISÄLLYS
1.Yrityksiä perustetaan Saloon | Työttömyys laskee Salossa
2.Teollisuusfoorumi & Minimessut & Rekrytapahtuma | 12.2.2019 Salo | Astrum-keskus
3.Työmatkakysely Salon ulkopuolella työssä käyville salolaisille
4.Tietoturva & Koneoppiminen | AI & Blockchain | Puhekäyttöliittymä & Koneoppiminen
5.Teknologia-aamut powered by Lounea & Yrityssalo
6.Pohditko yrittäjyyttä ja miten lähteä liikkeelle?
7.Lounavoiman ostajapäivä 6.2. klo 9 | Salo IoT Campus
8.Onko rekrytointi nyt ajankohtaista?
9.Lähtisitkö mukaan Yrityskylätoimintaan?
 

1. Yrityksiä perustetaan Saloon | Työttömyys laskee Salossa

11935.JPG

Vuonna 2018 perustettiin 269 uutta yritystä, joilla on kotipaikkana Salo. Luku on lähes sama (+ 5) kuin verrataan vuoteen 2017. Eniten yrityksiä perustettiin rakentamisen sekä tukku- ja vähittäiskaupan toimialoille.

Salossa on hyvä suunta, kun työttömyys hellittää ja vaikeiden rakennemuutosvuosien pahimmat vaiheet ovat jääneet taakse. Salossa työttömyysaste oli joulukuun lopulla 11,7%. Se on hiukan enemmän kuin marraskuussa 2018, mutta selittyy loppuvuoden kausivaihtelulla. Viime vuonna vastaavaan aikaan työttömyys oli 14,2% eli työttömyys on vuodessa alentunut 2,5 prosenttiyksikköä. Muuttotappiolla on väistämättä vaikutuksta lukuihin: toissa vuonna Salosta muutti pois lähes 400 asukasta.

Siirry kirjeen alkuun
2. Teollisuusfoorumi & Minimessut & Rekrytapahtuma | 12.2.2019 Salo | Astrum-keskus

11938.JPG
Teollisuuden megapäivä Salossa on ti 12.2.2019 ja paikkana on Astrum-keskus. Teollisuusfoorumissa parannetaan teollisuuden tuottavuutta luomalla ja kehittämällä älykkäämpää ja kestävämpää teollisuutta.

Päivä koostuu seuraavista toisiaan täydentävistä tapahtumista:
Klo 10-12 Teollisuuden rekrytapahtuma
Klo 13-17.30 Teollisuuden Minimessut
Klo 13-16.30 Teollisuusfoorumin seminaariosio
Klo 16.30-17.30 After Work

Rekrytapahtuma klo 10-12
Teollisuusfoorumin yhteydessä järjestetään aamupäivällä teollisuuden oma rekrytapahtuma klo 10-12. Varaa omalle yritykselle esittelypiste (maksuton, sis. pöytä ja sähkö) Juhalta => juha.metsanoja@yrityssalo.fi. Paikkavaraus on sitova.

Seminaariosio klo 13-16.30
Seminaariosion teemana on TEOLLISUUS 4.0., jossa teollisuuden asiantuntijat, yritysten avainhenkilöt ja muut alan vaikuttajat kohtaavat. Puheenvuoroja pitää mm. ELY ja VTT ja yrityscaset Teleste ja Orion. Tilannekatsauspuheenvuoro Lounavoimalta.

Minimessut osana Teollisuusfoorumia klo 13-17.30
Varaa yritykselle oma esittelypiste, esittele osaamistasi ja tehosta verkostoitumista!
Minimessuilla tutustut alueen muihin teollisuustoimijoihin ja palveluntarjoajiin.
Varaa oma esittelypiste (maksuton, sis. pöytä ja sähkö) Tommilta => tommi.virtanen@yrityssalo.fi. Paikkavaraus on sitova.

AfterWork klo 16.30-17.30
After workissa keskustellaan päivän teemoista leppoisasti, ilman alustuksia ja agendaa. Yrityssalo tarjoaa suolaista purtavaa.

Paikka: Astrum-keskus, Salorankatu, Salo

Osallistuminen maksutta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen Astrum-keskuksen lounasravintola MaMa's:ssa klo 11-13.

Tervetuloa!
Siirry kirjeen alkuun
3. Työmatkakysely Salon ulkopuolella työssä käyville salolaisille

11945.JPG

Yrityssalo selvittää keitä pendelöijät ovat, minne he kulkevat töihin ja miksi he ovat valmiit matkustamaan useitakin tunteja vuorokaudessa päästäkseen töihin!

Pendelöijä!
Kerro meille mielipiteesi työmatkustuksesta, mahdollisuuksista etätyöhön ja kiinnostuksestasi työskennellä Salossa. Kyselyyn vastaaminen kestää n. 10 minuuttia.


Kyselyyn liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä: juha.metsanoja@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
4. Tietoturva & Koneoppiminen | AI & Blockchain | Puhekäyttöliittymä & Koneoppiminen

11936.JPG
Lähde mukaan hands-on työpajaan oppimaan matalan kynnyksen hauskoja ja helppotajuisia tapoja ottaa koneoppiminen käyttöön, osaksi palveluita sekä ohjelmistoja. Nopea, helppo aloitus ja varhaiset pienet onnistumiset mahdollistavat suurempien muutosten aloittamisen.

Tietoturva ja Koneoppiminen 29.1. klo 9-11 | Salo IoT Campus nh 2009.
Tapahtuma valottaa tietoturvayritysten ja Turku AMK:n tarjoamia erilaisia ratkaisuja yhä kiperämmäksi muuttuvan informaatioturvallisuuden takaamiseksi. Tänään moni on huolissaan algoritmien ja yhä tehokkaamman laskentatehon käytöstä yritysten tietosuojan murtamiseen.
(sali on jo aika täynnä, mutta sekaan mahtuu)


Hypestä kohti oikeita ratkaisuja: AI ja Blockchain - helppotajuinen esittely ja case-esimerkkejä 6.2. klo 9-14 | Salo IoT Campus nh 2009
Esittelemme hauskassa, helppotajuisessa luennossa matalan kynnyksen tapoja ottaa koneoppimis- ja lohkoketjutekniikoita käyttöön osaksi yrityksen palveluita ja ohjelmistoja. Nopea, helppo aloitus ja varhaiset pienet onnistumiset mahdollistavat suurempien muutosten aloittamisen yrityksen toiminnassa.

Puhekäyttöliittymät ja muut helpot tavat ottaa koneoppimispohjaisia ratkaisuja liiketoiminnan käyttöön 20.3. klo 9-14 | Salo IoT Campus
Esittelemme hauskassa ja helppotajuisessa, hands-on workshopissa matalan kynnyksen tapoja ottaa koneoppiminen käyttöön, osaksi palveluita sekä ohjelmistoja. Nopea, helppo aloitus ja varhaiset pienet onnistumiset mahdollistavat suurempien muutosten aloittamisen.
Laptop mukaan! Aiempaa osaamista ei vaadita.

Lisätiedot: Markku Oksman | markku.oksman@yrityssalo.fi | 050-3131042

Siirry kirjeen alkuun
5. Teknologia-aamut powered by Lounea & Yrityssalo

11942.JPG

Tervetuloa kuulemaan miten työn mielekkyys paranee ohjelmistorobotiikan keinoin 7.2 8:30-10 | Salo IoT Campus, nh 2009

Oletko joskus harmitellut tylsiä, samaa kaavaa toistavia rutiinitehtäviä, jotka vievät sinun tai työntekijäsi aikaa yrityksen liiketoimintaa kehittäviltä toimenpiteiltä?


Ohjelmistorobotiikan käyttö yrityksissä kasvaa kovaa vauhtia ja ennustetaan, että jossain vaiheessa se olisi yhtä olennainen osa tietotyöläisen arkea kuin excelin pyöritys tänä päivänä. Tule kuulolle niin tiedät missä ohjelmistorobotiikassa mennään tällä hetkellä sekä mielenkiintoista case-esimerkkiä Iinesrobotista, jonka työtehtäviin kuuluu mm. työtilauksen tekeminen.

Lounea ja Yrityssalo järjestävät kevään aikana joka kuukausi aamutilaisuuden ajankohtaisesta teemasta.
Siirry kirjeen alkuun
6. Pohditko yrittäjyyttä ja miten lähteä liikkeelle?
Miten alkuun ja alusta eteenpäin………

INFOMO tarjoaa yrittäjyyttä suunnitteleville, yrittäjinä toimiville kuusi
teemainfoiltaa yrittäjyydestä. Hyödynnä kaikki alkuvuoden 2019 tai valitsemasi kiinnostavimmat:

Klo: klo 16.30 – n. 20.00
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, kokoustila 2009.
Osallistuminen maksutta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

STARTTITIETOA YRITTÄJYYTEEN to 31.1.
Yritysmuodot ja yrityksen hallinto, ALV ja yritysverotus, Maksuliike, Yrittäjäyhdistykset, Toimintaympäristö, Yrittäjätarina

YRITYKSEN RAHOITUS JA TUET to 7.2.
Finnveran rahoitusvaihtoehdot, Pankin rahoitusnäkökulmat, Starttiraha, Yritystuet, Kannattavuus ja sudenkuopat, Rekrytointi ja palkkatuki

TURVATUSTI YRITTÄJYYTEEN to 14.2.

Yrityskummitoiminta, Työterveyshuolto, Yrittäjän työttömyysturva, Laki-, ipr- ja sopimusasiat, Yrittäjän vakuutusturva, Yrityksen vakuutukset

MYYNNISTÄ YRITYKSEN MENESTYSTEKIJÄ ke 27.2.
Viestintä, Myynti- ja sen organisointi, Markkinointi ja sen suunnittelu, Yhteistyö median kanssa, Alkavan yrityksen sähköinen näkyvyys, Verkostot

VAIHTOEHTOVÄYLIÄ YRITTÄJYYTEEN to 7.3
maaliskuun alussa, päivä varmistuu pian
Kevytyrittäjyys/laskutuspalvelu, Omistajanvaihdokset, yrityskauppa, osakkuus, Franchise –yrittäjyys, Osuuskunta ja TE –toimiston näkökulmat

Henkilökohtainen yritysneuvonta
Yrityssalo tarjoaa asiantuntija-apua yrityksen alkutaipaleella. Tavoitteenamme on auttaa yrittäjyydestä kiinnostuneita saamaan paras mahdollinen alku yritystoiminnalle. Olemme apuna suunnitelmien ja laskelmien laatimisessa sekä hyvien valintojen tekemisessä alusta alkaen.
Varaa aika Armille henkilökohtaiseen tapaaminen | armi.metsanoja@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
7. Lounavoiman ostajapäivä 6.2. klo 9 | Salo IoT Campus

11950.jpg

Salon ekovoimalaitoksen rakennustyöt ovat valmiina alkamaan, kun Lounavoima Oy:n hallitus teki investointipäätöksen laitoksen rakentamisesta. Ekovoimalaitoksen rakentamiskustannukset ovat noin 112 miljoonaa euroa. Lounavoima on tehnyt sopimukset julkisen hankintamenettelyn tuloksena valittujen urakoitsijoiden kanssa.

Lounavoima Oy ja Yrityssalo Oy järjestävät ke 6.2 klo 9:00 Salo IoT Campuksella (Joensuunkatu 7) yrityksille OSTAJAPÄIVÄN, jossa yrityksillä on mahdollisuus tavata urakoitsijoiden edustajia ja esitellä omaa osaamistaan ja tarjontaansa.

Ostajapäivään osallistuvat: Steinmüller Babcock Environment GmbH, Lühr Filter GmbH ja Fira Oy. Huomioithan että saksalaisten kanssa kommunikointikielenä on englanti.

Lisätiedot: Tommi Virtanen | 044 5477 711 | tommi.virtanen@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
8. Onko rekrytointi nyt ajankohtaista?

Työntekijän palkkaaminen on iso päätös ja investointi
Oletko miettinyt henkilöstön palkkaamista, yrityksen perustamista tai kaipaatko lisätietoa työllistymisen vaihtoehdoista ja tuista? Tiesitkö että siihen on tarjolla apua?

Juha Metsänoja auttaa Sinua näissä asioissa ja on paikalla Salon Voimalassa parittomilla viikoilla klo 10-16. Muuten Juhan tavoittaa Yrityssalon toimipisteestä Salo IoT Campukselta

Kaikki työllistämiseen liittyvät asiat vievät myös paljon aikaa. Ota yhteyttä, kun yritys tai organisaatio kaipaa apua
• palkkatukiasioiden selvittelyssä
• osaajien etsimisessä
• rekrytointiprosessin eri vaiheissa

Saat neuvoja ja ohjausta eteenpäin yrityksen perustamisneuvontaan tai aloittavan yrittäjän infoihin
Työnhakijana voit tulla kysymään Salon seudun työmarkkinatilanteesta ja työllistymisen eri vaihtoehdoista.

Juha Metsänoja | +358 44 546 0043 | juha.metsanoja@yrityssalo.fi
Yrityssalo & Voima -hanke
Siirry kirjeen alkuun
9. Lähtisitkö mukaan Yrityskylätoimintaan?

11941.jpg

Miltä kuulostaisi, jos yhdeksäsluokkalainen toimisi päivän yrityksenne toimitusjohtajana tai markkinointipäällikkönä? Haluaako yrityksenne tuoda toimintaanne tunnetuksi vastuullisesti?

Yrityskylä tarjoaa yrityksille innostavan tavan toteuttaa yhteiskuntavastuuta, luoda positiivista työnantajakuvaa ja tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua omaan alaanne. Lähde monen muun yrityksen tavoin mukaan Yrityskylään!
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. (044) 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.