Siirry uutiskirjearkistoon.
Tammi-helmikuun ajankohtaisia Yrityssalosta
Alkutalven uutiskirjeeseen olemme koonneet ajankohtaisia aiheita ja tilaisuuksia.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Etsimme kahta uutta asiantuntijaa täydentämään Yrityssalon tiimiä
2.Kutsu: Teollisuusfoorumi 2018 ti 30.1. klo 8-12
3.Meriteollisuudessa on mahdollisuuksia!
4.Yrityssalon yrittäjyyspalvelut uudistuivat! Ilmoittaudu mukaan 23.1 alkavaan settiin
5.Alkuvuoden tilaisuuksia Salossa
6.Opiskele maailman huippuyliopistojen kursseja ohjatulla verkkokurssilla
7.Ilmianna itsesi tutkimuskumppanina
 

1. Etsimme kahta uutta asiantuntijaa täydentämään Yrityssalon tiimiä

Vuonna 2018 Yrityssalon erityisiä painopisteitä on keskittyä mm. metalli- ja meriteollisuuden sekä innovaatiotoiminnan kehittämiseen. Etsimme kahta uutta osaajaa tiimiimme, jotka voisivat aloittaa tehtävissä alkutalven aikana.

Teollisuusasiamiehen työtehtävinä on erikokoisten valmistavan teollisuuden yritysten kontaktointi, verkostotoiminnan koordinointi sekä yritysten kumppanuuden tiivistäminen, teollisuuden ajankohtaisinfojen järjestäminen.

Innovaatiohankkeemme projektipäällikön työtehtävinä on erityisesti innovatiivisten kasvuyritysten tunnistaminen ja arviointi, yritysten muodostamien innovaatioekosysteemien kokoaminen ja niissä verkostotoiminnan koordinointi sekä ekosysteemeissä syntyvien uusien ideoiden edistäminen kohti uutta liiketoimintaa.
Siirry kirjeen alkuun
2. Kutsu: Teollisuusfoorumi 2018 ti 30.1. klo 8-12
Teollisuusfoorumi kokoaa alueen merkittävimpiä toimijoita Salo IoT Campukselle kertomaan ajankohtaisista projekteista, toimitusvaatimuksista, osaamistarpeista sekä odotuksista alihankintayhteistyön suhteen.

Voimakkaassa kasvussa olevat toimialat avaavat mahdollisuuksia kaikenkokoisille tuotteiden tekijöille sekä palvelujen tarjoajille. Oletko valmistautuneena kasvuun ja muutokseen? Miltä vuosi 2018 näyttää? Osallistu keskusteluun, tule kuulemaan tulevasta.
Varaa yrityksellesi oma esittelypiste (pöytä+sähkö) tapahtumaan maksutta tommi.virtanen@yrityssalo.fi

Aika: ti 30.1.2018 klo 8 - 12
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo
Ohjelmassa mm. Roll-Royce, Antti-Teollisuus, Western Shipyard, Turku Future Technologies.

Tervetuloa!
Siirry kirjeen alkuun
3. Meriteollisuudessa on mahdollisuuksia!

Meriteollisuuden kasvuodotukset ovat korkealla niin paikallisesti, maakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Meriteollisuuden hyvä tilauskanta edellyttää lisäresursseja alihankintaketjuun ja avaa mahdollisuuksia erilaisille yrityksille.

Yrityssalo järjestää kevään aikana sparrausta meriteollisuuden mahdollisuuksista kiinnostuneille yrityksille ja organisoi muun muassa yhteisosaston Turussa pidettäville NaviGate 2018 –messuille.

Yrityksille omat CV eli yritysesittelykortit
Yrityksillä on nyt mahdollisuus jättää tietonsa välitettäväksi meriteollisuusverkoston yrityksille. Yrityssalo kerää tietoa salolaisten yritysten tuotteista, palveluista ja osaamisalueista ja koostaa tiedoista yritysesittelykortit, joita välitetään meriteollisuuden toimijoille ja muille potentiaalisille yhteistyötahoille.

Lisätietoja tästä kyselystä ja siihen liittyvistä toimenpiteistä saa Tommi Virtaselta (tommi.virtanen[at]yrityssalo.fi | 044 547 7711
Siirry kirjeen alkuun
4. Yrityssalon yrittäjyyspalvelut uudistuivat! Ilmoittaudu mukaan 23.1 alkavaan settiin
Tarjoamme luottamuksellista yritysneuvontaa yrityksen perustamiseen ja aloittelevan liiketoiminnan kehittämiseen. Hyödynnä yritysneuvojia, jotka ovat opastamassa erilaisella osaamisella ja taustalla. Palvelumme ovat maksuttomia.

Kun harkitset yrityksen perustamista, ilmoittaudu mukaan kuuden viikon kestävään tilaisuussarjaamme. Kaikkiin ei ole pakko osallistua, vaan voit valita vain ne teemat, joihin kaipaat eniten neuvoa.
Infomo –ohjelma tarjoaa yrittäjyyttä suunnitteleville kuusi teemainfoiltaa yrittäjyydestä. Tervetuloa mukaan!

Paikka: IOT Campus, Joensuunkatu 7, kokoustila 2009. Paikoitus vierasparkissa, sisäänkäynti pääovesta, seuraa opasteita.

1. IDEA JA SUUNNITTELU, 23.1. klo 16.30-20
idean kehittäminen, brändäys, ansainta, asiakkaat, toimintaympäristö, liiketoimintasuunnitelma, Lean Canvas, kilpailu, hinnoittelu

2. MYYNTI, MARKKINOINTI JA VIESTINTÄ, 31.1. klo 16.30-20

verkostoituminen, myyntityö, markkinointi, mainonta, asiakaspalvelu, viestintä ja kaikkien näiden suunnittelu

3. LASKELMAT JA RAHOITUSMAHDOLLISUUDET, 7.2. klo 16.30-20
rahoitus (Finnvera, pankki), yritystuet, starttiraha, rahoitus- ja kannattavuuslaskelmat, budjetointi, kannattavuus, sudenkuopat

4. YRITTÄJYYDEN MUODOT, YRITYKSEN HALLINTO, 14.2. klo 16.30-20
vaihtoehtoiset yrittäjyyspolut (kauppa, franchising, osk), maksuliike, ALV, yritysmuodot, yritysverotus, taloushallinto, henkilöstö (rekrytoiti, tuet)

5. YRITTÄJÄN JA YRITYKSEN TURVA, 28.2. klo 16.30-20
yrittäjän työttömyysturva, yrittäjän ja yrityksen vakuutukset, Lakiasiat (ipr, sopimukset), työterveyshuolto, Yrityskummit

6. HYVINVOIVA YRITTÄJÄ JA YRITYS, YRITTÄJÄTARINAT, 8.3. klo 16.30-20
yrittäjän työhyvinvointi, arjen ja ajan hallinta, kaksi erilaista yrittäjätarinaa, koulutusmahdollisuudet, verkottumien, jatko


Lisätietoja: Armi Metsänoja, 044 546 0039, armi.metsanoja@yrityssalo.fi
Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoon ilmoittautumista viimeistään jokaiseen iltaan: http://www.yrityssalo.fi/tapahtumat/
Siirry kirjeen alkuun
5. Alkuvuoden tilaisuuksia Salossa
OP Lounea Aamubrunssi: ulkomaankaupan riskit ja rahoitus | 24.1. | Salo IoT Kampus
OP Lounaismaa kutsuu kaikki aiheesta kiinnostuneet kuuntelemaan ja keskustelemaan seuraavista aiheista:
-riskit ulkomaankaupan eri vaiheissa
-välineet riskienhallintaan
-Osuuspankin palvelut osto- ja myyntitoiminnan tukena


Business Finlandin –klinikka | 13.2. | Salo IoT Kampus
Tekesin asiantuntija on yritysedustajien tavattavissa kahdenkeskisiin tai ryhmäkohtaisiin keskusteluihin. Keskusteluissa voidaan käsitellä Tekesin kautta tarjolla olevaa tukea yrityksen kehittämiseksi tai keskustella jo käynnissä olevista Tekes -projekteista.
Varaa ennakkoon kahdenkeskinen tapaaminen klo 8-16 välillä. Ilmoittaudu tästä ja saat ehdotuksen tapaamisajasta


Ruokatuotannon uudet tuulet | 14.2. | Salo IoT Campus
Tule keskustelemaan paikallisten tuottajien ja elintarvikejalostajien kanssa ruokatuotannon ja elintarvikealan nykytilanteesta sekä ideoimaan uusia kehittymismahdollisuuksia muuttuvassa liiketoimintaympäristössä, jonka keskipisteessä kuluttajan rooli tuntuu kasvavan koko ajan.
TEM:in elintarvikealan toimialapäällikkö Leena Hyrylä avaa tilaisuuden puheenvuorolla, missä hän lyhyesti kertoo leipomoalan juuri julkaistusta toimialaraportista sekä laajemminkin elintarviketuotannon tilasta.

Tavoitteena on tuoda esiin edelläkävijöiden ajatuksia ja saada aikaan yleistä keskustelua ruokatuotannon nykytilan murroksesta nimenomaan mahdollisuutena. Voisiko tilaisuudessa kuultavista uusista raaka-aineista, tuotteista tai toimintatavoista löytyä uutta tulokulmaa omaan yritystoimintaasi? Lopussa Leena Erälinna Turun Yliopistosta kertoo erilaisten trendien vaikutuksesta asiakaslähtöisyyden merkityksen kasvamiseen.
Siirry kirjeen alkuun
6. Opiskele maailman huippuyliopistojen kursseja ohjatulla verkkokurssilla
User Innovation - ohjattu verkkokurssi MIT:stä 6 op

Verkkokurssilla opit kuinka teet liiketoimintaa ympärilläsi havaitsemistasi epäkohdista! Minkä idean valitset toteutettavaksi? Kuinka käytät taitojasi ongelmanratkaisussa ja rakennat sopivan tiimin asian ympärille? Miksi asiakkaat iloiten maksavat joistakin innovaatioista, entä kuinka niitä voidaan jakaa käyttäjille ilmaiseksi? Kuinka selviytyä kilpailussa suurten yritysten kanssa? Kuinka valitset asiakaskuntasi? Kuinka asiakas hankkii tuotteesi? Millaista arvoa tuote tuottaa?

Opiskele maailman huippuyliopistojen kursseja ohjatulla verkkokurssilla. Kurssin ohjaa MIT:n verkkokurssin pohjalta TaM Heli Säde, hän opettaa samansisältöisiä kursseja myös Aalto-yliopistossa.

Kenelle?
Oman työn kehittämiseen. Yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville, tuotekehittäjille ja markkinoijille. Osaksi opintoja, uusien ajatusten tuottamiseen.

Missä?
Salon IoT Campuksella, sopii työn ohella opiskeluun. Torstaisin 8.2.-19.4. Klo 17-19.

Miten?
Opiskelemme ryhmässä. Kuulemme luennot videoituina ja harjoitustyöt voi tehdä ryhmässä tai yksin. Luentoja on mahdollisuus seurata myös itsenäisesti.

Mitä maksaa?
Kurssi on täysin ilmainen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen
http://www.yrityssalo.fi/tapahtumat/
Jenny Lauronen puh. 050 596 1698 | jenny.lauronen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
7. Ilmianna itsesi tutkimuskumppanina

Olemme kokoamassa salolaisille yrityksille suunnattua koostetta, josta selviää millaisia palveluja ja yhteistyön muotoja yrityksille on tarjolla eri korkeakouluista. Auta meitä suunnittelussa kertomalla millaista yhteistyötä on jo olemassa, millaisia kokemuksia ja millaisia tarpeita yrityksillä on liittyen korkeakouluyhteistyöhön.

Vastaamiseen menee vain hetki.
Kaikki vastauksensa jättäneet saavat tiivistetyn yhteenvedon ja johtopäätökset kyselyn tuloksista.
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. (02) 778 73www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.