Siirry uutiskirjearkistoon.
Ajankohtaista ruokaketjun toimijoille touko-kesäkuussa 2019
UUTISKIRJE RUOKAYRITYKSILLE – PELLOLTA PÖYTÄÄN

Tervetuloa Yrityssalon ruoka-alan toimijoille suunnatun uutiskirjeen lukijaksi!

Tämä ensimmäinen uutiskirje on lähetetty Yrityssalon asiakasrekisterin mukaan elintarvikealalla toimiville yrityksille. Salon ja Someron maaseutuyksiköt ovat lisäksi välittäneet tämän kirjeen omille asiakkailleen.

Jos haluat jatkossa omaan sähköpostiisi tietoa tapahtumistamme ja ajankohtaisista teemoista, tilaa uutiskirjeemme => hilkka.halla@yrityssalo.fi
Mikäli et jatkossa halua Yrityssalosta vastaavia viestejä, ilmoitathan siitäkin meille => hilkka.halla@yrityssalo.fi
SISÄLLYS
1.KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään
2.Tehoja irti teknologiasta 18.6. - Tutustumisretki Tammelaan HAMK Mustialaan
3.Okra Maatalousnäyttely 3.-6.7.2019 Oripäässä
4.Raseko on vahva ruoka-alan kouluttaja
5.Elintarvikeyritysten kansainvälistymispäivä 30.10 | Salo IoT Campus
6.Ennakkotietoa syksyn tapahtumista
 

1. KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään

Suomalaisen ruoka-alan yrityksen – viljelijästä kauppiaaseen – menestyksen kansainvälistyvässä kilpailussa ratkaisee se, miten osaamme vastata kysynnän muutoksiin ja myös ennakoida muutoksia. Elintarvikeketju on muuttumassa verkostomaiseksi, kuluttajakeskeiseksi toimintaympäristöksi, jossa turvallisuuden ja terveellisyyden merkitys kasvaa.

Alan uudistumista vievät voimakkaasti eteenpäin
1) digitalisaatio
2) uudet tuotanto- ja jakeluteknologiat
3) uudenlaiset palvelulliset liiketoimintamallit. Turvallisen ruokaan tarvitaan laadukkaat ja jäljitettävät raaka-aineet ja monipuolinen osaajien verkosto.

Yrityssalo tarjoaa alan yrittäjille ajankohtaispäiviä, retkiä ja liiketoiminnan uudistamiseen tähtääviä klinikoita, tapaamisia ja liiketoiminnan sparrausta. Hankkeen palvelut ovat osallistujille maksuttomia.

KulTa-hanke rahoitetaan Varsinais-Suomen alueella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päätöksellä. Toimintaa koordinoi Turun yliopiston Brahea-keskus. Yrityssalossa toimintaa organisoi ja toteuttaa projektipäällikkö Hilkka Halla ja ruoka-alan vastuuhenkilönä toimii Jukka Heinonen.

Ota yhteyttä meihin, kun haluat kyseenalaistaa omaa liiketoimintaasi tai eväitä uuden etsimiseen.

Hilkka | hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh 050 526 2081

Jukka | jukka.heinonen@yrityssalo.fi | puh 044 546 0035
Siirry kirjeen alkuun
2. Tehoja irti teknologiasta 18.6. - Tutustumisretki Tammelaan HAMK Mustialaan

Lähde opintomatkalle Mustialaan! Merkkaa jo kalenteriin - viimeistelemme vielä hiukan ohjelmaa!

Koulutilalla hyödynnetään paikkatietoa, sääasematietoja sekä hallitaan varastoja langattoman sensoriteknologian avulla. Päivän aikana esitellään myös muiden viljely- ja jalostusyritysten käyttäjäkokemuksia teknologian hyödyistä ja haasteista.

Retki on maksuton. Ruokailut omakustannushintaan. Järjestäjä KulTa-hanke.
Lisätietoja hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh. 050 - 5262081
Siirry kirjeen alkuun
3. Okra Maatalousnäyttely 3.-6.7.2019 Oripäässä

KulTa- asiantuntijat Okrassa 3. -6.7. Oripäässä!
Tervetuloa kyselemään ja keskustelemaan ruoka-alaa koskevista aiheista. Paikalla elintarvikejalostuksen, -lainsäädännön, -teknologian, -liiketoiminnan ja rahoituksen asiantuntijoita.

Siirry kirjeen alkuun
4. Raseko on vahva ruoka-alan kouluttaja

Varsinais-Suomessa järjestetään monipuolisesti ruoka-alan yrittäjien täydennyskoulutusta. Opinto-ohjelmia räätälöidään yrityskohtaisesti ja osa oppimisesta voidaan hankkia kansainvälisten kontaktien avulla.

Katso esimerkki Rasekon monipuolisesta tarjonnasta
Kysy lisää Hilkalta tai Rasekon lehtori Tomi Aholta | puh. 044 705 7451 | tomi.aho@raseko.fi
Siirry kirjeen alkuun
5. Elintarvikeyritysten kansainvälistymispäivä 30.10 | Salo IoT Campus

Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille | Merkka jo kalenteriin!

Aika: 30.10.2019 klo 15-20
Paikka: Salon IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo.

Pohjoinen puhtaus ja terveellisyys kiinnostavat. Erityisesti kasviproteiinituotteet, luomu ja marjat vastaavat kulutusmuutoksiin.

Fennopromo Oy Jukka-Pekka Inkinen ja Eeva-Liisa Lilja tarjoavat vinkkejä, mitä yrityksen pitäisi huomioida tuotekehityksessään, markkinoinnissaan ja liiketoiminnassaan, kun tavoitteena ovat kansainväliset ruokamarkkinat.

Tilaisuudessa esitellään ideoinnin pohjaksi myös näytteitä tuotteista, joihin voisimme vastata pohjoisella puhtaudellamme. Lisäksi tilaisuudessa mukana paikallisia yrityksiä kertomassa omista vientikokemuksistaan.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Varsinaissuomalaiset ruokahankkeet: Kuluttajat ruokatalouden keskiössä-, Vastuullista proteiinia pöytään-, Mansikanviljelyn kilpailukyvyn parantaminen Lounais-Suomessa- ja Luomumpi Varsinaissuomi –hankkeet.

Lisätietoja: hilkka.halla@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
6. Ennakkotietoa syksyn tapahtumista

Syksyllä järjestämme ruoka-alan yrittäjille suunnatun Talousjohtajan tietolaari –kokonaisuuden. Keskitymme esittelemään kannattavuuteen vaikuttamista eri tavoin, sillä talouden numerot muuttuvat vain tekemistä muuttamalla - mitä tehdään eri tavalla, jotta tunnusluvut muuttuvat?

Syksyn aikana esittelemme keinoja taloushallinnon pitämiseksi ajan tasalla ja johtamisen työkaluna. Etsimme yritysten erilaisiin tavoitteisiin soveltuvia markkinoinnin menettelyjä ja selvitämme hinnoittelun perusteita sekä erilaisten logistiikan ratkaisujen vaikutusta yrityksen kannattavuuteen. Ainakin osaa lähetyksistä voi seurata myös verkossa.

Yleisten tilaisuuksien lisäksi syksyn aikana järjestämme digiklinikoita, joissa ruoka-alan yrittäjä voi etsiä digiasiantuntijan kanssa teknisiä ratkaisuja oman ruoka-yrityksen toiminnan kehittämiseksi.

Varmistathan että jatkossakin saat uutiskirjeemme ja muut viestimme. Laita yhteystietosi Hilkalle hilkka.halla@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. 044 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.