Siirry uutiskirjearkistoon.
Helmikuun ajankohtaisia Yrityssalosta
Tässä uutiskirjeessä kootusti ajankohtaisasioita ja tiedotettavaa yrityksille.

Uudistamme nettisivujamme. Löydät jatkossakin ajankohtaiset tilaisuutemme etusivuiltamme osoitteesta www.yrityssalo.fi

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1. Startti-infoja ja muita ajankohtaistilaisuuksia
2. Yrityssalo on the road -talvikiertue | Hyödynnä digitalisaatio ja sähköiset palvelut
3. Lähde mukaan alihankintamessuille!
4. Tukea jatkossakin yritysten investointeihin ja kehittämiseen
5. SaloFood -lähiruokayrityksille ajankohtaista
6. Palkkatuki yrityksille
7. Oma yrityskummi mentoriksi
8. Growing for Growth
9. Koulutusmahdollisuus ISTQB
 

1. Startti-infoja ja muita ajankohtaistilaisuuksia
Tuotteistustyöpaja ke 10.2.2016 klo 17.00 – - 20.00 Ilmoittaudu pian!
Pajaohjelmassa mm:
- Tuotteistuksen lähtökohdat
- Suunnitelman laadinta oman yrityksen tarpeisiin
- Oman tuotteistamisprojektin aloitus

Sparraajana: Tapani Pylkäs, Booster Consulting Oy. Tilaisuus kuuluu StartingUp –työpajasarjaan

Osakeyhtiön verotusinfo ke 17.2.2016 klo 14.00 –- 17.00
Infoilta osakeyhtiön tuloverotuksesta ja osakeyhtiöstä osakkeenomistajille maksettavista suorituksista – keskeisiä perusasioita. Ohjelmassa mm.
- Osakeyhtiön verovelvollisuus ja tulolähteiden merkitys
- Nettovarallisuuden laskeminen
- Osakkeen matemaattisen arvon merkitys
- Palkka, osakaslaina ja osinko osakkeenomistajille
- Osingon ennakonpidätys

Kouluttaja: Veroasiantuntija Marika Raittinen, Lounais-Suomen yritysverotoimisto

Alkaville yrittäjille

Startti-info to 4.2. klo to 16.30 –- 20.00

Startti-infossa käydään läpi yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä perusasioita esim. yritystoiminnan rahoitus, maksuliike, yritysmuodot, verotus ja tilitoimiston rooli. Lisäksi kuullaan starttirahasta, alueen yrityspalveluista ja palkkatuesta.

Turvatusti yrittäjyyteen –info ti 16.2. klo 16.30 –- 20.00

Turvatusti yrittäjyyteen -info tarjoaa kattavasti turva- ja tukitietoa yrittäjille ja yrittäjäksi ryhtyville. Infoillan aiheina ovat mm. yrittäjäksi ryhtyvän työttömyys-, sosiaali- ja vakuutusturva, yrityksen vakuutukset ja lakiasiat sekä yrittäjän työterveyshuolto ja yrityskummitoiminta

Kevätkaudella tulossa toimintaansa aloitteleville yrittäjille myös mm.
- Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen -info 10.3.
- Starttaamo –valmennus 14. 4. alkaen
- työpajoja ja infoja yritystalouteen, verotukseen, myyntiin ja markkinointiin liittyen

Kts lisää www.yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
2. Yrityssalo on the road -talvikiertue | Hyödynnä digitalisaatio ja sähköiset palvelut
Tervetuloa mukaan kuulemaan Yrityssalon ajankohtaisia asioita ja palveluistamme, verkostoitumaan ja keskustelemaan mieltä askarruttavista asioista.

Tilaisuuksien pääteemana on digitalisaatio, sähköiset palvelut ja niiden tuomat mahdollisuudet yrityksille. Aamun aikana kuullaan, mitä digitalisaatio on, mihin se vaikuttaa ja mitä se mahdollistaa yrityksille. Aiheena myös erilaiset sähköiset palvelut ja niiden käyttöönoton tärkeys. Lisäksi kerromme yritysrahoitus- ja palkkatukimahdollisuuksista ajankohtaista asiaa.

To 18.2.2016 klo 8-10
Paikka: Hella Lighting Finland Oy, Inkereentie 566, Salo

Ti 1.3.2016 klo 8-10
Paikka: Halikko, TBC

Ti 8.3.2016 klo 8-10
Paikka: Toijan Helena, Toijantie 10, Kisko

To 10.3. klo 8-10
Paikka: Teijo-Talot, Joutnantie 73, Perniö

Ilmoittaudu tilaisuuksiin Yrityssalon tapahtumakalenterin kautta osoitteessa www.yrityssalo.fi tai sähköpostilla yrityssalo@yrityssalo.fi. Mainitse sähköposti-ilmoittautumisen yhteydessä paikka. Osallistuminen maksutta
Siirry kirjeen alkuun
3. Lähde mukaan alihankintamessuille!
Lähde näytteilleasettajaksi Suomen suurimpaan teollisuustapahtumaan
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 27. - 29.9.2016 teollisuuden ALIHANKINTA 2016 -messut, joka kokoaa yhteen teollisuuden alihankinnan ammattilaiset sekä tuhannet uudet tuote- ja palveluinnovaatiot. Suomen johtavat alihankintateollisuuden messut esittelevät metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia.

Yrityssalo kokoaa salolaisia yrityksiä yhteiselle messuosastolle. Yhteisosasto on yrityksille näyttävä ja vaivaton tapa osallistua messuille. Yrityssalo hoitaa paikkavaraukset, rakenteet, kalusteet, liittymät, kulkuluvat ym. messuilla tarvittavan. Yritykset huolehtivat vain omasta näkyvyydestään ja esittelijöistään. Osaston ilme ja kokoonpano suunnitellaan yhdessä osallistujien kesken hyödyntäen mahdollisimman paljon olemassa olevaa messumateriaalia. Messuosastojen kustannukset jaetaan osallistujien kesken.

Osastolle mahtuu mukaan yhdeksän salolaista yritystä.

- "ALIHANKINTA -messut on vakiintunut alihankintateollisuuden kansainväliseksi kohtaamispaikaksi. Viime vuonna messuilla kävi lähes 17 000 vierasta. Alihankinta-messuilla esimerkiksi suurten päähankkijoiden edustajat ovat aktiivisesti paikalla luomassa uusia kontakteja", kertoo Tommi Virtanen Yrityssalosta.

Kiinnostaako lähteä mukaan yhteisosastolle Alihankintamessuille?
Ota yhteyttä Tommi Virtaseen, p. 044 547 7711, tommi.virtanen@yrityssalo.fi.

Siirry kirjeen alkuun
4. Tukea jatkossakin yritysten investointeihin ja kehittämiseen

Salo on nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi vuoden 2017 loppuun saakka. Yrityksillä Salon alueella on mahdollisuus hakea kehittämisavustusta investointeihin tai kehittämiseen.

Kehittämisavustuksen avulla yritys voi kehittää jo olemassa olevaa liiketoimintaa tai luoda yrityksen kannalta täysin uutta liiketoimintaa. Kehittämisavustuksilla edistetään yritysten osaamista, kasvua ja kansainvälistymistä sekä parannetaan työllisyyttä.


Yritystuissa on voimassa jatkuva haku. Kehittämisavustusta on haettava ELY-keskukselta ennen hankkeen aloittamista. Hakija voi omalla riskillään aloittaa hankkeen toteuttamisen alkuperäisen hakemuksen vireille tulon jälkeen.

Lisätietoja hakemisesta saat ottamalla yhteyttä ELY-keskuksen yritysasiantuntijoihin tai Yrityssaloon:

ELY-keskus
Timo Mäkelä, timo.v.makela@ely-keskus.fi

Yrityssalo
Jukka Heinonen, jukka.heinonen@yrityssalo.fi
Tommi Virtanen, tommi.virtanen@yrityssalo.fi

HUOM! Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rahoituspäällikkö Timo Mäkelä on tavattavissa Salossa 9.2. Kaivinkone goes Digital –tapahtumassa.
Siirry kirjeen alkuun
5. SaloFood -lähiruokayrityksille ajankohtaista

Tule mukaan elintarvikeyritysten yhteistyöhön kuulemaan uusinta tietoa koko ruokaketjulta. Salo on mukana maakunnallisessa toiminnassa, jonka avulla tuetaan lähiruokasektorin kasvua, uutta yrittäjyyttä ja yhteistoimintaa. Mikäli et ole jo mukana SaloFood -verkostossa, ota yhteyttä Jukka Heinoseen tai jätä yhteystietosi Jukalle.
Jukka Heinonen | jukka.heinonen@yrityssalo.fi | puh 044 546 0043

Tulossa:
HoReCa - tukkukauppa lähiruoan kasvun veturina tilaisuus 18.2 Piispanristillä
.

Matka Gastro -messuille Helsinkiin 17.3. Yhteiskuljetus klo 7.45 - 18.00. Matkalla yrityskäynti elintarvikealan yrityksessä. Messuilla (sisäänpääsy à 20 e) klo 11-16 välinen aika. Ilmoittaudu mukaan Jukalle 11.3.2016 mennessä.
Siirry kirjeen alkuun
6. Palkkatuki yrityksille
Salon kaupungin nuorten kesätyöllistämistuki yrityksille ja yhteisöille

Oletko palkkaamassa nuorta kesätöihin? V. 2016 talousarvion työllistämismäärärahoissa on varattu 50 000 euron määräraha kesätyöllistämistukeen, jonka tavoitteena on helpottaa salolaisten nuorten kesätyöpaikkatilannetta.

Lue lisää kesätyöllistämistuesta


VOITTO-yrityskoordinaattori apunasi - vastaa myös kyselyyn!

Työntekijän palkkaaminen on iso päätös ja investointi. Kaikki työllistämiseen liittyvät asiat vievät myös paljon aikaa.

VOITTO-hankkeen yrityskoordinaattori yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa on käytettävissä kun yritys tai organisaatio kaipaa apua
- palkkatukiasioiden selvittelyssä
- osaajien etsimisessä
- rekrytointiprosessin eri vaiheissa

Tukimuotoja on useita ja yrityskoordinaattorin avulla yritykset saavat kädestä pitäen ohjausta ja neuvontaa mm. palkkauskustannusten laskemisessa, tukien hakemisessa ja kaikessa muussakin rekrytointiin liittyvässä. VOITTO-hanke tekee työtä Salon alueen työllisyyden kohentumisen eteen.

Pyydämme sinua vastaamaan alla olevaan kyselyyn. Vastaaminen vie vain pari minuuttia. Otamme yhteyttä niin halutessanne.


Siirry kirjeen alkuun
7. Oma yrityskummi mentoriksi

Salon seudun yrityskummit

Salon seudun yrityskummit ovat tänäkin vuonna aktiivisesti mukana auttamassa salolaisia yrityksiä alkuun ja yli vaikeuksien. Haluaisitko itsellesi oman kummin? Yrityskummit ovat maksuttomia yrittäjän mentoreita ja sparraajia, joilla itsellään on kymmenien vuosien kokemus elinkeinoelämän palveluksessa joko yrittäjinä tai asiantuntijoina.

Viime vuonna Salon seudun yrityskummit auttoivat neuvoillaan 47 yritystä ja tekivät näiden kanssa töitä noin 400 tuntia. Yrityskummi ei ole konsultti, vaan vapaaehtoinen mentori, mutta maksullisena konsultointina tuo 400 tuntia olisi maksanut noin 50 000 euroa.

Ota siis tarvittaessa ja arkailematta yhteyttä yrityskummeihin Yrityssalon kautta joko henkilökohtaisesti tai verkkosivujen kautta www.yrityssalo.fi tai www.yrityskummit.fi
Siirry kirjeen alkuun
8. Growing for Growth

Growing for Growth-hanke on suunnattu valmistavalle teollisuudelle Salon alueella. Sen päätarkoitus on tukea yrityksien kilpailukykyä ja kasvua.

Ensimmäisenä tavoitteena on ymmärtää yrityskentän tarpeita & visioita ja löytää niihin ratkaisuja teknologian avulla eri konsepteilla ja tehdä näistä konsepteista pysyviä malleja (esim. yhteistyö paikallisten ICT yritysten, korkeakoulujen, innovaatiopajat jne.)

Ja toisena tavoitteena on tarjota korkealuokkaista tietoa teollisuuden päätrendeistä (esim. ratkaisut senioreille) ja löytää sitä kautta uusia päänavauksia, liiketoimintamalleja ja uutta ansaintalogiikkaa.

Salolaisella teollisuudella on aivan loistavat mahdollisuudet lisätä omaan kilpailukykyään lisäämällä ICT teknologiaa omiin tuotteisiin (esim. automaattisesti tapahtuva huollon ennakointia, etäohjaus…) tai omiin toimintoihin ( tuotanto, markkinointi..).

Jaa että miksi – koska Salossa on erittäin korkeatasoista ja nälkäistä ICT osaamista, joka etsii uusia päänavauksia.

Ota yhteyttä ja keskustellaan Yrityksesi tarpeista

Timo Rannikko |+358 40 579 5218 | timo.rannikko@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
9. Koulutusmahdollisuus ISTQB

Yrityssalo Oy kartoittaa seudullista tarvetta alla mainittuun koulutukseen. Mikäli kiinnostuneita löytyy riittävästi harkitsemme koulutuksen hankkimista Saloon omakustanteisesti. Mikäli mainittu koulutus kiinnostaa, ilmoita kiinnostuksesi ja yhteystietosi 15.2.2016 mennessä sähköpostilla osoitteeseen yrityssalo@yrityssalo.fi ja mainitse viestissä ISTQB.

ISTQB Perustaso / Foundation

Osallistuja oppii ohjelmistotestauksen perusterminologian sekä valmiudet käyttää eri testaustekniikoita käytännön testausprojekteissa.

Perusasiat testausprosessista, standardeista sekä käytössä olevista työkaluista ovat osa koulutusta.
Koulutuksen jälkeen hyväksytysti suoritettu perustason sertifikaatti on osoitus henkilökohtaisesta testausosaamisesta.
1. Fundamentals of testing
2. Testing throughout the software lifecycle
3. Static testing techniques
4. Test design techniques
5. Test management
6. Tool support for testing

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.