Siirry uutiskirjearkistoon.
Ajankohtaista Yrityssalosta 07/2020
Yritysten kustannustuki (ts. yleistuki) avautuu hakuun 7.7.2020. Yrityssalo päivystää koronapuhelimessa kesälläkin.

Uutiskirje on meille tärkeä viestinnän väline, jonka haluamme jakaa Sinun kanssa. Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjeitä Yrityssalosta, alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Salo menestyi Kuntabarometri 2020:ssa! Yrityssalo on Suomen paras omassa sarjassaan
2.Yritysten kustannustuen haku avautuu 7.7.2020
3.Mathildedalin Keskuspuisto on nyt auki – paikallisvoimin perustettu yritys tarjoaa aktiviteetteja
4.Muistathan tehdä ELYn koronarahoituksiin loppumaksatuksen!
5.Saitko Business Finlandilta koronarahoitusta? Lisätietoa raportointiin ja maksatukseen
6.VSP avasi toimipisteen Saloon – Saloon houkuttelivat työvoima ja hyvät yhteydet
7.Kooste muista koronatuista, joissa haku on vielä avoinna
8.Yrityssalo kiireinen kevät takana! Yrityssalo palvelee kesälläkin!
 

1. Salo menestyi Kuntabarometri 2020:ssa! Yrityssalo on Suomen paras omassa sarjassaan

17130.png

Salo menestyi Kuntabarometrissä kärkeen | Salossa yrityspalvelut ovat valtakunnan ykkössijalla

Suomen Yrittäjien julkaiseman Kuntabarometri 2020 tulokset ovat Salossa yrityspalveluiden osalta erinomaiset. Yrityssalo arvotettiin Suomen parhaimmaksi yrityspalveluiden tarjoajaksi sarjassa, jossa oli mukana kaikki yli 50 000 asukkaan kunnat ja kaupungit.

Kuntabarometri 2020 -kysely toteutettiin vuoden alussa ja siihen vastasi valtakunnallisesti yli 10 000 yrittäjää. Kuntakohtaiset raportit on tehty kaikista niistä kunnista, joissa vastaajia oli enemmän kuin 10. Yrityssalon osalta tutkimustulokset toivat erinomaisia uutisia, sillä yrittäjät arvioivat yrityspalvelut parhaiten onnistuneeksi Salossa.

Yrityssalon toimitusjohtaja Jyrki Moilanen toteaa - ”Tulos on mahtava kiitoksen osoitus yrittäjiltä ja yritysten avainhenkilöiltä ja kertoo, että me Salossa olemme onnistuneet tuottamaan yrityksille oikeanlaisia palveluita.On ilo huomata, että salolaiset yritykset ovat olleet tyytyväisiä palveluihimme ja saamme tässä valtakunnallisessa Yrittäjien Kuntabarometrissä menestystä ja näkyvyyttä Saloon. Saloon jää edelleen parannettavaa muutamissa osa-alueissa, mutta niihin lupaamme omalta osaltamme keskittyä jatkossa. Mm. yritysten sijoittumiseen liittyen avaamme pian uudet nettisivut ja aktivoidumme niiden osalta. Toukokuussa käynnistimme Töihin Saloon kampanjoinnin, jonka avulla helpotamme yrityksiä löytämään uusia työntekijöitä''.17132.jpg
Siirry kirjeen alkuun
2. Yritysten kustannustuen haku avautuu 7.7.2020

17131.jpg
Uutta yritysten kustannustukea voi hakea Valtiokonttorista 7.7.2020 lähtien. Haku tapahtuu sähköisellä hakemuksella Valtiokonttorin verkkosivulla.

Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tukeen vaikuttavat yrityksen kiinteät kustannukset sekä palkkakustannukset tukikaudelta 1.4.-31.5.2020.

Tuki kohdentuu koronaviruspandemiasta kärsiviin yrityksiin ja toimialoihin. Myös liiketoimintaa harjoittavat säätiöt ja yhdistykset ovat tuen piirissä.
Tukea ehtii hakea 31.8.2020 asti.


Siirry kirjeen alkuun
3. Mathildedalin Keskuspuisto on nyt auki – paikallisvoimin perustettu yritys tarjoaa aktiviteetteja

17136.jpg
Yrityssalon kuukauden nosto heinäkuussa on Mathildedalin keskuspuisto, jonka osakkaat Kimmo Laine (vas.) ja Sami Huiko ovat ylpeitä kylän hyväntuulisesta hankkeesta.

Mathildedalin kylässä toimintansa kesäkuussa aloittanut Mathildedalin Keskuspuisto täydentää alueen matkailu- ja ravintolapalveluita uudella tavalla. Puistosta löytyy kaksi tenniskenttää ja padelkenttä sekä Suomessa vielä tuloa tekevä Adventure Golf -rata. Puiston palvelut vastaavat alueen liikunnallisuuden tarpeeseen sekä heijastavat yhteistyön arvoa alueen yrittäjien keskuudessa.

Siirry kirjeen alkuun
4. Muistathan tehdä ELYn koronarahoituksiin loppumaksatuksen!

Mikäli olet saanut myönteisen rahoituspäätöksen ELY-keskuksen koronarahoitukseen (tilanneanalyysi ja kehittämisavustus), muistathan tehdä loppuraportin ja hakea loppumaksatusta aikataulun mukaisesti! Mikäli et hae loppumaksatusta, uhkana on että myönnetty ja ennakkoonmaksettu tuki menee takaisinperintään.

ELY:n myöntämien poikkeusrahoitusten maksatushakemusten käsittely käy vilkkaana ja käsittelyssä on ELY-keskuksen mukaan jonoa. Jotta maksatushakemuksen käsittely ja päätöksen tekeminen rahoittajalla olisi sujuvaa, hakijoiden suositellaan tutustuvan maksatushakemukseen ja sen täyttövinkkeihin etukäteen. Oikein täytetty maksatushakemus sujuvoittaa käsittelyä ja samalla voidaan välttyä mahdollisilta lisäselvityspyynnöiltä sekä viivästyksiltä maksatuksessa.

ELY-keskuksen sivuilla on tietoa ja muistilista maksatushakemuksiin liittyen, jotka kannattaa ehdottomasti käydä läpi.

Yrityssalo auttaa ja neuvoo tarvittaessa maksatushakemusten tekemisessä. Olethan yhteydessä jos kaipaat apua!
Siirry kirjeen alkuun
5. Saitko Business Finlandilta koronarahoitusta? Lisätietoa raportointiin ja maksatukseen

Mikäli olet saanut myönteiset rahoituspäätökset korona-avustuksiin, valmistaudu rahoituksen raportointiin hyvissä ajoin. Täältä löydät tietoa miten teet raportoinnin ja haet loppumaksatusta.


Yrityssalo auttaa ja neuvoo tarvittaessa maksatushakemusten tekemisessä. Olethan yhteydessä jos kaipaat apua!
Siirry kirjeen alkuun
6. VSP avasi toimipisteen Saloon – Saloon houkuttelivat työvoima ja hyvät yhteydet

17134.jpg
Yrityssalon kuukauden yritys heinäkuussa 2020 on Saloon sijoittunut yritys, jota Jyri Pouttu luotsaa

Ulkoistettua asiakaspalvelua sekä IT- ja tietoliikennepalveluja tarjoava VSP eli Vakka-Suomen Puhelin laajensi keväällä toimintaansa Saloon avaamalla sinne kolmannen asiakaspalvelukeskuksen. Asettuminen IoT Campukselle on käynyt sujuvasti. Toimialan positiivinen kehityssuunta tarjoaa yhtiölle hyvät tulevaisuudennäkymät.

Siirry kirjeen alkuun
7. Kooste muista koronatuista, joissa haku on vielä avoinna

Maatilayrityksille ja alkutuotannon yrityksille oma koronatuki
Koronavirusepidemiasta kärsiville maaseudun mikroyrityksille (alle 10 työntekijää), eräille maatalouden alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille myönnetään väliaikaista kriisitukea. Taloudellista tukea voivat hakea maatilojen yhteydessä toimivat yritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset, maatalouden alkutuotannon sekä kalastuksen, vesiviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan yritykset. Tuissa ei ole takaisinmaksuvelvoitteita, eikä niiden saaminen edellytä kehittämistoimia.

Maaseudun yritysten sekä maatalouden alkutuotannon tuen määrä on 5 000 – 10 000 euroa. Kalatalouden yrityskohtainen tuki voi olla 3 000 – 10 000 euroa. Tukea voi käyttää yritystoiminnan jatkumisen kannalta välttämättömiin kuluihin, kuten henkilöstö-, kiinteistö- ja vuokrakuluihin. Tukea ei voi käyttää tuotantopanosten hankintaan tai investointeihin.

Ravintolatuki
Ravintoloiden sulkemisen yhteydessä eduskunta edellytti rajoitusten kohteena oleville ravintoloille kohtuullista menetysten kompensointia ja rajoitusten kielteisiä vaikutuksia lieventäviä toimenpiteitä. Kyse ei ole epidemian vaan säädettyjen rajoitusten hyvittämisestä.

Ravintolatuki jakautuu kahteen osaan, joita on mahdollista saada kumpaankin:
1. Uudelleentyöllistämisen tuki joka on tarkoitettu ravintola-alan työntekijöiden uudelleentyöllistämiseen koronaepidemian aiheuttamien poikkeusolojen alkamista vastaavalle tasolle.
2. Toiminnan rajoitusten hyvitys, joka on tarkoitettu ravintola-alan yrityksille hyvitykseksi niiltä kalenteripäiviltä, jotka sisältyvät rajoitusvelvoitteen tarkoittamaan ajanjaksoon (4.4.2020 - 31.5.2020).


Yksinyrittäjän toimintatuki 2 000 eur. Tuki haettavissa 30.9.2020 asti
Yksinyrittäjän toimintatuki 2 000 eur myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Avustusta voidaan maksaa 16.3.2020 - 30.9.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin.

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa Suomessa harjoittavaa yrittäjää, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Yksinyrittäjän tuki on 2000 euron suuruinen kertakorvauksesta yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Siirry kirjeen alkuun
8. Yrityssalo kiireinen kevät takana! Yrityssalo palvelee kesälläkin!


Me kaikki odotamme varmasti lomaa, joka tuo vastapainoa arkeen ja vie ajatuksia pois työstä.
Mekin Yrityssalossa lomailemme, mutta päivystävä koronapuhelin avoinna arkisin klo 9-16. Meidät tavoittaa myös matkapuhelimista - toisinaan pienellä viiveellä.

Leppoisia kesäpäiviä toivottaen
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.