Siirry uutiskirjearkistoon.
Yksinyrittäjän tuki on nyt haettavissa
Yksinyrittäjän toimintatuki 2 000 eur myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Avustusta voidaan maksaa 16.3.2020 - 31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin.

Uutiskirje on meille tärkeä viestinnän väline, jonka haluamme jakaa Sinun kanssa. Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjeitä Yrityssalosta, alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Yksinyrittäjän tuen haku on nyt avattu Salossa!
2.Yksinyrittäjän tuen webinaarit
3.Yrityssalo auttaa, neuvoo ja apunasi
 

1. Yksinyrittäjän tuen haku on nyt avattu Salossa!
YKSINYRITTÄJILLE 2000 EURON TOIMINTATUKI KORONAVIRUSTILANTEESSAKuka voi hakea tukea
Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa Suomessa harjoittavaa yrittäjää, jolla ei ole palveluksesaan palkattua työvoimaa. Yksinyrittäjyys katsotaan sen mukaisesti, mikä on hakijan tilanne hakemushetkellä. Mikäli yrittäjä on lomauttanut työntekijänsä, hän ei ole yksinyrittäjä. Mikäli yrittäjä on irtisanonut työntekijänsä, on hän yksinyrittäjä.

Päätoiminen yrittäjyys tarkoittaa, että yrittäjä on YEL-rekisterissä tai että hakija voi esittää minimissään 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen. Tuki ei ole riippuvainen toiminnan oikeudellisesta muodosta tai yritysmuodosta - eli tuki on mahdollinen yksityisille elinkeinonharjoittajalle, toiminimille, kommandiittiyhtiöille ja osakeyhtiöille.

Avustusta voidaan myöntää myös ns. kevytyrittäjille, jotka työllistävät itsensä ja toimivat yrittäjämäisesti perustamatta kuitenkaan yritystä. Myös freelance yrittäjä voi em. yritysmuotojen lisäksi toimia osuuskunnassa tmv.

Tukea ei myönnetä maa-, kala- ja metsätalouden yrityksille eikä maataloustuotteiden jalostukseen.

Mihin tukea voi hakea
Yksinyrittäjän tuki on 2000 euron suuruinen kertakorvauksesta yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Nämä asiat kirjataan hakemukseen kohtaan 'Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi' (miten yrittäjä aikoo käyttää saamansa avustuksen).

HUOM! Yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa ei lueta kustannuksiin, mutta kaikkiin muihin kustannuksiin tukea voidaan käyttää.

Milloin ja mihin asti tukea voi hakea
Avustusta voidaan maksaa 16.3.2020 - 31.8.2020 välillä aiheutuneisiin yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Tukea voi hakea 30.9.2020 saakka.

Millaisia ehtoja hakemiseen on
Avustuksen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ja myyntisaatavat 16.3.2020 jälkeen ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pystyttyä lähdes samalla tasolla. Tuottoja arvioidaan vuoden 2020 kuukausittaisen kirjanpidon tai tiliotteiden perusteella. Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen.

Mikäli yritystoiminta on alkanut 31.12.2019 jälkeen, on toimitettava muu luotettava selvitys (jäljennös kirjanpidosta ja tiliote). Tukea ei voida myöntää, jos yrityksellä on ollut taloudellisia vaikeuksia jo ennen pandemian vaikutuksia. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Verovelkasuunnitelma pitää olla hyväksyttynä ennen kuin laittaa hakemuksen.

Miten tukea haetaan
Yksinyrittäjä hakee avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta.


Hakulomake täytetään sähköisesti.

Hakemukseen tarvittavat liitteet
Hakemukseen tarvitaan seuraavat liitteet sähköisesti:
1. Tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus
2. Jäljennökset kirjanpidosta ja / tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020
3. Yrityksen verovelkatodistus (yli 3 kk vanha ei ole kelvollinen)

Yrittäjän täytyy hakiessaan vakuuttaa, että tiedot oikeita. Jos yrittäjä tekee kirjanpidon itse, tietojen ei tarvitse olla kirjanpitäjän oikeaksi todistamia, mutta yrittäjän tulee vakuuttaa, että ne ovat oikeita.
Siirry kirjeen alkuun
2. Yksinyrittäjän tuen webinaarit

Osallistu webinaareihin, joissa kerromme tarkemmin tuesta ja neuvomme miten hakemus täytetään.

Seuraavat Yksinyrittäjän tuki -webinaarit järjestetään:
pe 17.4. klo 13 - 14
ma 20.4. klo 11 - 12
ti 21.4. klo 11 - 12
ke 22.4 klo 16 - 17
https://yrityssalo.tapahtumakalenterit.fi/
Ilmoittaudu ennakkoon viimeistään 1 h ennen aloitusta. Saat sähköpostiisi Teams -linkin, jolla pääset mukaan linjoille. Voit esittää kysymyksiä ja saada vastauksia asiantuntijoilta. Osallistumiseen tarvitset verkkoyhteyden.
Siirry kirjeen alkuun
3. Yrityssalo auttaa, neuvoo ja apunasi
16378.JPG
Me Yrityssalossa autamme yrityksiä kaikin keinoin koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa
Ota meihin yhteyttä!

- Yksinyrittäjän tuen haussa sinua auttaa erityisesti Juha Metsänoja p. 044 546 0043 ja Armi Metsänoja p. 044 546 0039 | sähköposti etunimi.sukunimi@yrityssalo.fi

- Voit myös soittaa päivystävään korinapuhelimeemme p. 044 546 0035 | ma-pe 9-17
- Osallistu koronawebinaareihin. Ilmoittaudu ennakkoon https://yrityssalo.tapahtumakalenterit.fi/
- Katso sivuiltamme tarkemmat ohjeistukset, linkit, videot pokkeustilanteeseen

www.yrityssalo.fi | Webinaarit https://yrityssalo.tapahtumakalenterit.fi/
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.