Siirry uutiskirjearkistoon.
Toukokuun ajankohtaisia uutisia
Tässä uutiskirjeessä kootusti ajankohtaisasioita ja tiedotettavaa yrityksille. Kevät tarjoaa runsain määrin mielenkiintoisia tilaisuuksia ja infoja, jotka olemme koonneet tähän kirjeeseen. Poimi omasi ja ilmoittaudu mukaan! Tervetuloa.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Salossa oli maaliskuun lopussa yli 400 työtöntä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
2.Salo goes to the SHIFT
3.Salo IoT kampuksella tapahtuu toukokuussa
4.Maksuttomia tapahtumia eri puolilla Salossa
5.Hyperloopilla haku päällä
 

1. Salossa oli maaliskuun lopussa yli 400 työtöntä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin

7455.png
Salon työllisyystilanne oli maaliskuun lopussa huomattavasti viime vuoden maaliskuuta parempi. Maaliskuussa 2017 Salossa oli 3 709 työtöntä, kun vuotta aikaisemmin työttömiä oli 4 116. Työttömiä oli Salossa maaliskuun lopussa 407 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Myös pitkäaikaistyöttömien määrä väheni huomattavasti viime vuoteen verrattuna. Pitkäaikaistyöttömiä oli 185 vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Pitkäaikaistyöttömien määrän kasvu on kahden viime kuukauden aikana taittunut viiden kasvuvuoden jälkeen.

Avoimia työpaikkoja oli maaliskuun lopussa TE-toimistossa avoimena vajaa kymmenen prosenttia vähemmän kuin viime maaliskuussa.

Uusia yrityksiä Saloon on perustettu vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 65, mikä on hieman vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Eniten on perustettu rakentamisen toimialan yrityksiä, mutta lähes saman verran on perustettu ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta –toimialan yrityksiä sekä kaupan alan yrityksiä. Rakennusalan yrityksiä on myös lakannut eniten (9). Kaikkiaan yrityksiä on lopettanut alkuvuoden aikana toimintansa 38, mikä on hieman enemmän kuin viime vuonna.ime vuotta enemmän. Helmikuun työpaikkojen määrässä näkyy se, että helmikuussa tulee hakuun paljon kesätyöpaikkoja kuten pelto- ja puutarhatyötä myyntiyön lisäksi.


Siirry kirjeen alkuun
2. Salo goes to the SHIFT

Suomen ensimmäinen businessfestivaali The SHIFT järjestettiin Turun linnassa toukokuussa 2016 ja se keräsi ensimmäisenä vuonna yli 1 000 kävijää. The Shift on kansainvälinen kasvuyritystapahtuma, jonka tavoitteena on luoda muutosta tuomalla eri alojen vaikuttajat, yritykset ja sijoittajat samaan paikkaan. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 31.5 - 1.6.2017 Turun linnan puistossa.

Yrityssalo etsii tuoreita salolaisia eri teknologioita hyödyntäviä startup-yrityksiä, spinoffeja sekä startup-kandidaatteja, jotka haluavat olla mukana Turussa The Shift -tapahtumassa 31.5 - 1.6.2017 Etsimme kymmentä tuoretta innokasta startupia, spin-offia tai yritysaihioita mukaan Salo -konttiin.

Osallistu yksin tai tiimissä! Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää että tartut ripeästi toimiin! Me tarjoamme sinulle sisäänpääsyn ja näkyvyyden Salo -kontissa. Sinä vuorostaan toimit oman yrityksesi esittelijänä ja Salon startup -yhteisön käyntikorttina!
04.05.2017 mennessä. Käsittelemme ne luottamuksellisesti yhdessä raadin kanssa ja ilmoitamme valinnoista 08.05.2017 mennessä. Järjestämme vkolla 20 sparrausklinikat osallistujille.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä heikki.lahtinen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
3. Salo IoT kampuksella tapahtuu toukokuussa
- 3.5.2017 Palvelumuotoilun työpaja. Tule kehittämään Salo IoT kampuksen palveluja palvelumuotoilun keinoin. Ilmianna ideasi, osallistu yhteisön kehittämiseen. Työpaja on tarkoitettu kaikille salolaisille yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka ovat kiinnostuneita Salo IoT kampuksen kehittämisestä.
Super IoT -ekosysteemin liiketoimintaa tavoitteleviin workshop

- 4.5.2017 Super IoT -ekosysteemin työpaja Keskustellaan mm. siitä miten lead-asiakkaita hankitaan ja miten partnerit yhteiseen tarjoukseen valikoituvat. Mukana SAP esittelemässä yhteistyötarpeitaan, demo HILLA-hankkeessa kehitteillä olevasta Fenix business Tinder –sovelluksesta. Työpaja on Oulussa, johon Salosta on etäyhteys.
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä paavo.kosonen@yrityssalo.fi | 050 576 0952

- 11.5. Virtuaalitodellisuus luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia, Tule näkemään ja kokemaan, millaisia mahdollisuuksia virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus tuovat.?

- 17.5. Puettavat IoT-ratkaisut ja älykorut, Työpajan asiantuntijoina toimivat Kalevala Innovation Lab, TwigCom, ProgDa ja Salcomp.
Siirry kirjeen alkuun
4. Maksuttomia tapahtumia eri puolilla Salossa
Teräsrakentamisen ajankohtaisaamu to 4.5 klo 8 - 10, Muurla
Wallius Hitsauskoneet Oy:n tiloissa aamuinfo kone- ja metallialan pienyrityksille. Aamun aiheita mm. Teräsrakentaminen ja EN1090 -sertifiointi, käytännön vinkit, rakentamisen volyymi. Meyer Turku Oy, Sari Arvo kertoo laivanrakennuksesta, näkymistä sekä alihankinta verkostosta. Salon seudun ammattiopisto kertoo koulutusvaihtoehdoista kone- ja tuotantotekniikkaan.

Vaikuttava verkosto - huikea hissipuhe -paja to 4.5. klo 17 - 20, Salo
Työpajassa pohditaan, mikä on toimiva verkosto ja mikä on sen merkitys yksilölle/yritykselle. Työpajassa käydään läpi, miten kontakteista saadaan pysyvämpi yhteys ja lopulta oma verkosto. Työpajan aikana harjoitellaan verkoston rakentamisen taitoja sekä hiotaan jokaiselle hissipuhe, joka kannustaa osallistujia verkostoitumaan yhä helpommin. Työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ymmärtää verkostojen merkityksen, oppia luomaan verkostoja sekä hiomaan itselle myyvän hissipuheen.

Some-paja 8.5 klo 17 - 20, Salo
Sosiaalisen median perusoppeja ja vinkkejä yrityksille. Some-paja on kohdistettu yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään enemmän sosiaalisen median käytöstä ja sen hyödyistä liiketoiminnassa sekä hyödyntämään markkinoinnissaan sen kautta saatavaa dataa.

Nature HACK 10.5 klo 9 - 17, Teijon kansallispuisto.
Yhden päivän innovaatiotapahtuma kansallispuistoissa, jossa lähtökohtana on yhdistää luontopalveluita ja teknologiaa ja näin luoda uudenlaisia digiratkaisuja luontomatkailuun. Osallistujat kehittävät joukkueissa ratkaisuja todellisiin Metsähallituksen ja sen kumppaneiden asettamiin haasteisiin.

Miten saat vetovoimaa muotoilulla ja miten suojaat aineettoman omaisuuden yritystoiminnassa? 23.5.2017, Salo
Miten hyvän muotoilun ja johdonmukaisen brändinrakentamisen avulla voidaan moninkertaistaa yrityksen arvo, kasvattaa vientikerroin huippuunsa ja luoda kansainvälisesti menestyviä kasvuyrityksiä? Tilaisuus on suunnattu kaikille muotoilusta ja kasvuyrittäjyydestä kiinnostuneille, joilla on mielessään hyvä idea tai keksintö, josta voi kehittää kansainvälistä liiketoimintaa.
Puhujina mm. Pekka Kumpula / Seos Design Oy, Antti Pirnes / Patiq Oy sekä Risto Lustila ja Antti Salminen / Tekes.
Tilaisuus lähetetään webcastina. Osallistujilla mahdollista varata henkilökohtainen tapaaminen asiantuntijoilta.
Siirry kirjeen alkuun
5. Hyperloopilla haku päällä
Hyperloop One hakee innovatiivisia yhteistyökumppaneita, joilla on monenlaisia valmiuksia kaikkialla maailmassa auttaakseen luomaan seuraavaa liikennöinti muotoa.

Miksi mukaan - Rakenna asiantuntemusta miehittämättömiin liikennöinti muotoon ja Hyperloop One –ratkaisuun sekä kasvata liikevaihtoa uusisa mahdollisuuksissa.
Kenelle - Ajatusjohtajat, jotka vaikuttavat päätöksentekijöihin. Kumppanit, joilla on syvä osaaminen konsultoinnissa, toteutuksessa sekä osaamista liikennejärjestelmissä. Innovatiiviset palvelukumppanit, jotka tarjoavat älykkäitä palveluita. Kehittyvät teknologiakumppanit, jotka voivat vaikuttaa Hyperloop One -ratkaisun teknologian ja järjestelmien kehittämiseen.

Kumppanuus ohjelmat:
- Influencer Program - Vievät eteenpäin Hyperloop One teknologiaa sekä auttavat liikenteen päätöksentekijöitä käynnistämään uusia Hyperloop One -projekteja sekä vaikuttamaan keskusteluihin.

- Consulting Program - Yhteistyökumppaneille, jotka haluavat laajentaa konsultointia miehittämättömiin liikennöintimuotoihin ja Hyperloop Oneen. Konsultointikumppanit tarjoavat hankekokonaisuuden, analyysejä tai toteutettavuustutkimuksia sekä toteutuksen etenemissuunnitelmia.

- Solution Program - Auttaa kumppaneita rakentamaan, käyttämään ja tarjoamaan palveluja Hyperloop One -ratkaisuun yhdessä kolmannen osapuolen ratkaisuihin. Ratkaisukumppanit tarjoavat asiakkailleen maailmanluokan Hyperloop One -ratkaisuja paikallisesti.

- Technology Program - Kumppaneita, joilla on ainutlaatuinen teknologia, tuotteet ja palvelut Hyperloop One -ratkaisun kehittämisen edistämiseksi.

Teknologiakumppanit edistävät Hyperloop One -ratkaisun teknologian ja järjestelmien kehittämistä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä peter.nisula@salo.fi
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.