Siirry uutiskirjearkistoon.
Syyskuun ajankohtaisia Yrityssalosta
Yrityssalon syksy on täynnä tapahtumia, verkostoitumista, tiedonjakoa ja yhteistyötä eri tahojen kanssa. Olemme koonneet ajankohtaisia asioita tähän uutiskirjeeseen. Tule mukaan, verkostoidu ja vaikuta!

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Yrittäjyys kiinnostaa | Työttömyys hellittää | Salon väkiluku vähenee
2.Maksuttomia infoja ja uusia kohtaamisia | Ilmoittaudu mukaan
3.Salon kaupunki edelleensijoittaa työttömiä yrityksiin
4.Tule mukaan kehittämään salolaisen osaamisen näkyvyyttä!
5.Elintarviketoimijoille ajankohtaista asiaa
6.Salossa yrittäjyyskasvatus on voimissaan
7.Salo hankkii 2018 -tapahtuma
 

1. Yrittäjyys kiinnostaa | Työttömyys hellittää | Salon väkiluku vähenee

Työttömyyden ripeä lasku jatkuu Salossa. Työttömyys on nyt 12,7% ja se laskenut vauhdilla jo viime vuoden alusta alkaen. Jos verrataan heinäkuun 2018 työttömien määrää kahden vuoden takaisiin lukuihin, niin laskua on 1 136. Heinäkuussa työttömiä on aina enemmän kuin edeltävinä kuukausina.

Yrityksiä on perustettu Saloon samaan tahtiin viime vuoden kanssa ja lopettanut vähän viime vuotta enemmän.

Tilastokeskuksen väestömuutoksen ennakkotiedon mukaan heinäkuussa väki väheni Salossa 61 hlöllä. Koko alkuvuoden osalta vähenemä on yhteensä 280 henkilöä.

Siirry kirjeen alkuun
2. Maksuttomia infoja ja uusia kohtaamisia | Ilmoittaudu mukaan
Starttitietoa yrittäjyyteen 30.8 klo 16:30-20 | Salo IoT Campus
Yritystoiminnan käynnistäminen, talouden hallinta, yritysmuodot, yritysverotus ja maksuliikenne, yrittäjän arjen hallinta. Yritystarina Aweb Oy/Happytoes

Koneoppimisen ja keinoälyn workshopit 3.9. ja 7.9. | Salo IoT Campus
Perehdy koneoppimiseen ja keinoälyyn kaksiosaisessa, Aalto yliopiston tuottamassa englanninkielisessä workshopilla. Workshopit ovat suunnattu datan käsittelyyn erikoistuneille ja niille jotka haluavat kehittää taitojaan koneoppimisen alueella. Tavoitteena on saada osallistujat kokeilemaan datan analysointia koneoppimisen menetelmin ja oppia valitsemaan oikeanlaisia algoritmejä.

Yrittäjäviikon aamukahvit 4.9 klo 8:00-10:00 | Salo IoT Campus
Yrittäjien ja yritysten avainhenkilöiden aamukahvilla aiheina yrittäjän työkyky ja hyvinvointi. Paikalla Yrityssalon toimitusjohtaja Jyrki Moilanen sekä mm. LähiTapiola Etelän ja Mehiläisen edustajat. Ilmoittautumiset jenni.p.lahti@lahitapiola.fi tai puh 040 830 1783

Alkavan yrityksen rahoitus ja tuet 6.9 klo 16:30-20 | Salo IoT Campus
Yrityksen kannattavuus, Finnveran ja pankin rahoitus, starttiraha, palkkatuki ym. alkavan yrityksen rahoitusasioista ja sudenkuopista täyttä asiaa.

Salon Ekovoimalaitos -hankkeen esittely 11.9 klo 8:30-11 | Salo IoT Campus
Info salolaisille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneet Lounavoima Oy:n
Ekovoimalaitoksen tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista. Infossa esitellään mm. hankkeen rakentamisaikataulu ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia sekä rakentaminen että valmis laitos tarjoaa.

Business Finlandin klinikka Salossa | 11.9 klo 8-16 välillä
Varaa oma aikasi ja keskustele Business Finlandin asiantuntijan kanssa yrityksesi

Turvatusti yrittäjyyteen 13.9 klo 16:30-20 | Salo IoT Campus
Yrittäjäksi ryhtyvän työttömyys-, sosiaali- ja vakuutusturva, yrityksen vakuutukset ja lakiasiat sekä yrittäjän työterveyshuolto ja yrityskummitoiminta

Myynnistä yrityksen menestystekijä 18.9 klo 16:30-20 | Salo IoT Campus
Alkavan yrityksen myynti, markkinointi, viestintä ja verkostoituminen, alkavan yrityksen sähköinen näkyvyys ja yhteistyö median kanssa

Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen 4.10 klo 16:30-20 | Salo IoT Campus
Tietoa franchising –yrittäjyydestä, yrityskaupasta, osakkuudesta sekä omistajan- ja sukupolvenvaihdoksesta, osuuskuntayrittäjyydestä ja työskentelystä laskutuspalvelun kautta kevytyrittäjänä.

Yritysten rekrytointitapahtuma Salon Voimalassa 10.10.2018 10-16.
Yrittäjä, varaa päivä kalenteriisi ja tule tapaamaan työnhakijoita, kuulemaan koulutusmahdollisuuksista ja rekrytoinnin eri tukimuodoista.
Lisätiedot: juha.metsanoja@yrityssalo.fi


Siirry kirjeen alkuun
3. Salon kaupunki edelleensijoittaa työttömiä yrityksiin

Kiinnostaisiko sinua ottaa yritykseesi pitkäaikaistyötön edelleensijoitettuna? Tarjolla on monipuolisia osaajia ja tekijöitä, joille on tehty alustava työhaastattelu. Teemme aikaa vievät palkkatukityöllistämiseen liittyvät paperityöt puolestasi.

Salon kaupunki vastaa
- henkilön 8 kk:n palkasta (henkilö on työsuhteessa Salon kaupunkiin)
- henkilön työterveyskuluista ja vakuutuksesta koko työsuhteen ajan
- paperitöistä (sopimukset, tilitykset yms.)

Yritys/yhdistys vastaa
- perehdytyksestä ja työturvallisuudesta sekä siihen liittyvistä välineistä
- mahdollisista ylityö- ym. korvauksista ja vastuuvakuutuksesta


Siirry kirjeen alkuun
4. Tule mukaan kehittämään salolaisen osaamisen näkyvyyttä!

Yrityssalossa käynnistyneessä Made In Salo -hankkeessa on tarkoituksena koota yhteen salolaista osaamista sekä visio Salon tulevaisuudesta.

Haluamme koota hajallaan olevaa salolaista erikoisosaamista, Salossa tehtyjä tuotteita ja innovaatioita yhteen tilaan, jossa vierailijat voivat tutustua siihen, mistä Salo tulee varmasti olemaan tulevaisuudessa tunnettu. Tila voi jatkossa toimia myös kohtaamispaikkana sekä ns. näyteikkunana salolaiseen osaamiseen.

Tilan vetovoimaisuuden varmistamiseksi tarvitsemme nyt apuasi! Tilan suunnittelussa hyödynnetään laajalti paikallisten yritysten näkemyksiä. Siksi haluammekin avata vuoropuhelun yritysten kanssa ja ottaa avoimesti vastaan kaikki ideat kuten paikan, sisällön ja muun suhteen.
Ota rohkeasti yhteyttä Villeen tai kerro ajatuksistasi tarkemmin => ville.vesala@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
5. Elintarviketoimijoille ajankohtaista asiaa

Uusia kasvoja Yrityssalossa | Elintarviketoimijoita tuetaan ja kehitetään
Ritva Isotalo on aloittanut työt Yrityssalossa ja jatkossa työskentelee elintarviketoimijoiden
kanssa. Ritvan hankkeen keskeisenä tavoitteena on löytää yrityksille uusia mahdollisuuksia yrityksen kilpailukyvyn lisäämiseen mm. uusimpien teknologioiden avulla.

Ritva kiertää yrityksissä tutustumassa ja kuuntelee tarkalla korvalla elintarviketoimijoiden odotuksia kehittämiseen. Kutsu siis Ritva kylään tai sovi tapaaminen muuten. Tärkeintä on tietenkin tulla tutuksi ja saada yhteistyötä aikaan. Ritva Isotalo puh 0400 989 704 | ritva.isotalo@yrityssalo.fi


Grune Woche 2019 messut Berliinissä 18 – 27.1.2019
Suomi on vuonna 2019 Saksan suurimman ruoan, maatalouden ja puutarha-alan kansainvälisen messutapahtuman kumppanimaana. Nyt on erinomainen mahdollisuus tuoda esille Suomea ja suomalaisia elintarvikkeita. Messut kokoaa reilu 400 000 kävijää 10 päivän ajan messuille. Suomen osastolle on varattu yksi kokonainen messuhalli, joka takaa varman näkyvyyden itse messuilla ja sen ympäristössä. Messujen ajankohta on 18.-27.1.2019.

Olisitko kiinnostunut osallistumisesta omilla tuotteillasi Berliinin Grune Wocheen? Yrityksille on tarjolla eri kokoisia myyntipaikkoja Lounais-Suomen valmiiksi rakennetulla yhteisosastolla, jossa on mahdollisuus esitellä, maistattaa ja myös myydä omia tuotteita. Osallistumismaksu vaihtelee esittelypisteen koon mukaan sekä sen mukaan kuinka kauan olet näytteilleasettajana paikalla.

Heräsikö kiinnostus ? Ota yhteyttä Ritvaan => ritva.isotalo@yrityssalo.fi | puh 0400 989 704 tai Terhiin => terhi.lofstedt@mtk.fi | puh 0400 294 123


Osta tilalta -päivä la 15.9.2018
Valtakunnallinen Osta tilalta- tapahtumassa pistää kaikki lähiruoan ystävät liikkeelle kun he voivat kiertää lähialueen tiloilla ostamassa tuotteita sekä tutustua ruoan alkuperään ja tuotantoon. Tilavierailulla asiakkaiden tietämys ruoan tuotannosta lisääntyy ja samalla tuottajat saavat
tärkeää tietoa asiakkaiden toiveista.
Haluatko olla mukana tapahtumassa ja avata tilasi ovet?
Siirry kirjeen alkuun
6. Salossa yrittäjyyskasvatus on voimissaan

Sykäyscafé on Salossa uusi tapa tutustuttaa opettajia ja yrityksiä toisiinsa ja tehdä entistä laajempaa yhteistyötä. Kahvikupin ääressä tavataan eri alan yrityksiä, keskustellaan yrittäjyydestä, alan osaamistarpeista, yrittäjämäisistä työelämätaidoista sekä ideoidaan uusia mahdollisuuksia koulu-yritysyhteistyöhön. Tule mukaan seuraavaan tapaamiseen Palvelukeskus Ilolansaloon 10.10. klo 14 tai Salon Logistiikkaan 9.1. klo 14

YES Ope-yrittäjätreffit 4.9. klo 8.30-10.30 | Turun ammatti-instituutti WISIO (Lemminkäisenkatu 14-16, Turku)
Siirry kirjeen alkuun
7. Salo hankkii 2018 -tapahtuma

Paikalliset palveluntarjoajat ja julkiset hankkijat kohtaavat Salossa

Yrittäjän Päivänä 5.9. klo 10-13 Salon kaupungintalon valtuustosalissa järjestetään Salo hankkii 2018 - tapahtuma, jonka tavoitteena on tuoda paikallisia yrityksiä hankintoja tekevien tietoisuuteen sekä auttaa yrityksiä menestymään tarjouskilpailussa. Päivän aikana kuullaan julkisiin hankintoihin liittyviä puheenvuoroja ja hyvä case esimerkkejä.
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.