Siirry uutiskirjearkistoon.
Vauhdikas startti vuoteen 2016
Hyvää uutta vuotta!

Olemme mukana rakentamassa Saloon entistä parempia edellytyksiä yrittäjyyteen. Tavoitteenamme on, että Salon elinvoimaisuus vireytyy entisestään.

Tässä uutiskirjeessä kootusti ajankohtaisasioita ja tiedotettavaa yrityksille vuoden alkuun.

Yrityssalo on nyt myös Instagramissa, seuraa meitä ja arkeamme. Löydät meidät käyttäjätunnuksella @yrityssalo

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1. Vuonna 2015 Saloon perustettiin 237 uutta yritystä
2. Vuonna 2016 Yrityssalo tarjoaa mobiiliosaamista erityisesti maaseudun toimijoille
3. Lähiruuasta kasvua Saloon | SaloFood -verkosto aktivoituu
4. Yrittäjyyttä pohtiville tarjolla neuvontaa ja infoja
5. Yrityssalo valittu Microsoftin BizSpark Plus -kumppaniksi
6. Verkostoitumistilaisuus Salossa 9.2. - Save the date!
7. Voitto–hanke, apua ja tukea rekrytoinnin eri vaiheisiin
8. Kehittyneet teolliset palvelut | Yrityskysely tulossa
9. Salo - tapahtumien kaupunki 13.1 klo 12-15
 

1. Vuonna 2015 Saloon perustettiin 237 uutta yritystä
Uusien yritysten perustaminen Salossa on hiukan vähentynyt vuoden takaisesta. Vuonna 2015 Saloon perustettiin 237 uutta yritystä, kun vastaava luku vuonna 2014 oli 284 ja vuonna 2013 oli 268. Vähentymiseen on syynä osittain se, että starttirahaa ei myönnetty yrityksen perustajille lainkaan loppukeväästä syksyyn määrärahojen ollessa loppu.

Perustetuista yrityksistä puolet on yritysmuodoltaan toiminimiä ja 47% osakeyhtiöitä. Eniten yrityksiä perustetaan tukku- ja vähittäiskaupan alalle (38 kpl), rakentamiseen (35 kpl) sekä muuhun palvelutoimintaan (23 kpl).

Samaan aikaan lakanneiden yritysten määrä on laskenut. Vuonna 2015 lakanneita yrityksiä oli 126 kpl, kun vastaava luku vuonna 2014 oli 138 kpl ja vuonna 2013 128 kpl. Yritysten nettolisäys vuonna 2015 oli 111 kpl, kun vastaava luku vuonna 2014 oli 146 kpl ja vuonna 2013 140 kpl.

Yrityssalon neuvontapalveluissa ja startti-infoissa on käynyt runsaasti yrittäjyyttä pohtivia ja suunnittelevia henkilöitä. Tavanomaisin reitti neuvontaan on ensin osallistua infotilaisuuteen ja sen jälkeen varataan henkilökohtainen aika neuvontaan. Yrityssalo neuvoo ja auttaa yritystoiminnan suunnittelussa ja yrityksen perustamisessa. Viime vuonna järjestettiin erilaisia infotilaisuuksia yrittäjyyttä pohtiville lähes 30 kpl.Siirry kirjeen alkuun
2. Vuonna 2016 Yrityssalo tarjoaa mobiiliosaamista erityisesti maaseudun toimijoille
DigiSalo - digitalisaation ja sähköisten palvelujen mahdollisuudet yritykselle

Digitaalinen myllerrys koskettaa lähes jokaista yritystä. Joillekin yrityksille digitaalinen muutos tarkoittaa myös täysin uudenlaisten digitaalisten liiketoimintamallien luomista vanhojen oheen tai niiden tilalle. Asiakkaat ovat siirtyneet käyttämään digitaalisia viestintäkanavia ja yritysten on seurattava perässä, ettei yhteys ostajiin katkea. Pienyrittäjän arjessa moni asia hoituu helpommin verkossa. Digitaaliseen muutokseen vastaamiseen tarvitaan uutta tietoa ja sen siirtämistä käytäntöön.

Yrityssalo käynnistää DigiSalo-tilaisuudet, joiden tavoitteena on jakaa tietoa sähköisten työkalujen mahdollisuuksista, tukea niiden käyttöönotossa ja sitä kautta hakea yrityksiin tuottavuutta ja tehokkuutta. Kuluvan vuoden aikana tullaan järjestämään runsas määrä tilaisuuksia erilaisin teemoin ja sisällöin. Tilaisuuksissa keskitytään mm. siihen mistä on kyse sähköistyvässä liiketoiminnassa, digitaalisuudessa ja mobiliteetissa sekä millaista hyötyä ja millaisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia yritykset voivat saada näitä palveluja hyödyntämällä. Tilaisuuksissa käydään läpi sähköisen kaupankäynnin tuomia mahdollisuuksia sekä eri yhteisöpalveluja ja niiden käyttöä.

DigiSalo on Yrityssalon uusi projekti, jota rahoittaa Ykkösakseli ry. Projektin toiminta kohdistuu erityisesti maaseutualueen yrityksille ja toimijoille. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Lisätietoa:
Elina Ilmanen | p. 044 5238 8288 | elina.ilmanen@yrityssalo.fi
Maija Pirvola | p. 044 5157 637 | maija.pirvola@yrityssalo.fiSiirry kirjeen alkuun
3. Lähiruuasta kasvua Saloon | SaloFood -verkosto aktivoituu
Salo on mukana maakunnallisessa lähiruokasektorin hankkeessa, jonka päätavoite on lisätä ja tiivistää lähiruokaketjussa toimivien yritysten yhteistyötä, kasvattaa lähiruokasektorilla toimivien yritysten liikevaihtoa ja kannattavuutta. Hankkeen tavoitteena on myös aktivoida uutta yrittäjyyttä ja yrittämisen muotoja sekä näin lisätä lähiruokasektorilla toimivien yritysten määrää.

Hanke käynnistyy Salossa alkuvuonna ja kestää vuoden 2017 loppuun. Turun yliopiston Brahea-keskuksen koordinoimassa hankkeessa ovat mukana Salon lisäksi Turunmaa, Vakka-Suomi, Loimaa ja Turun seudun maaseutualueet. Hankkeen toimenpiteitä rahoitetaan Maaseuturahastosta. Salon kaupungin osuus hankkeen kokonaisrahoituksesta on 10%.

Hankkeen toimenpiteistä tiedotetaan ti 2.2.2016 klo 14 elintarvikeyritysten iltapäivässä. Tarkempi ohjelma ilmestyy Yrityssalon tapahtumakalenteriin, mutta merkitse ajankohta jo kalenteriin.

Lisätietoa:
Jukka Heinonen | p. 044 546 0035 | jukka.heinonen@yrityssalo.fi
Maija Pirvola | p. 044 5157 637 | maija.pirvola@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
4. Yrittäjyyttä pohtiville tarjolla neuvontaa ja infoja
Perustaisinko yrityksen? -info 26.1.

Oletko miettinyt ryhtymistä yrittäjäksi?

Yrityssalo Oy ja Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto järjestävät yrittäjyyttä vaihtoehtona pohtiville infotilaisuuden yrittäjyydestä.

Aiheena ovat mm. aloittavan yrittäjän palvelut ja verkostot, yrittäjyys vaihtoehtona, tukimahdollisuudet, yrittäjäjärjestön palvelut, yrittäjän starttiraha ja koulutukset sekä tuoreen yrittäjän oma yrittäjätarina. Tervetuloa mukaan!

Aika: 26.1.2016 klo 16.30 - n. 19.30
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo, Örninkatu 15 B, 2 krs.

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoon ilmoittautumista.


Startti-info 4.2.

Startti-infossa käydään läpi yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä perusasioita kuten esim. yritystoiminnan rahoitus, maksuliikenne, yritysmuodot, verotus ja tilitoimiston rooli. Lisäksi kuullaan kiteytykset starttirahasta ja tarjolla olevista seudullisista yrityspalveluista sekä palkkatuesta ja kehittämispalveluista yrityksille. Tervetuloa mukaan!

Aika: 4.2.2016 klo 16.30 - n. 20.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo Örninkatu 15 B, 2 krs


Turvatusti yrittäjyyteen -info 16.2.

Turvatusti yrittäjyyteen -info tarjoaa kattavasti turva- ja tukitietoa yrittäjille ja yrittäjäksi ryhtyville. Infoillan aiheina ovat mm. yrittäjäksi ryhtyvän työttömyys-, sosiaali- ja vakuutusturva, yrityksen vakuutukset ja lakiasiat sekä yrittäjän työterveyshuolto ja yrityskummitoiminta. Tervetuloa mukaan!

Aika: 16.2.2016 klo 16.30 - n. 20.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo, Örninkatu 15B, Salo

Osallistuminen on maksutonta mutta edellyttää ennakkoon ilmoittautumista.


Yrityssalon palvelut alkavalle yrittäjälle

Kun harkitset yrittäjyyttä, suunnittelet yritystoimintaa, olet perustamassa yritystä tai olet jo jonkin aikaa toiminut yrittäjänä tarjoamme palveluja yrittäjyyden alkutaipaleelle. Neuvomme mielellämme kaikissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Tarjoamme käyttöösi henkilökohtaista perustamis- ja rahoitusneuvontaa, aloittavan yrittäjän infotilaisuuksia sekä lisäksi myös sähköisiä palveluja.

Ota yhteyttä!

Armi Metsänoja | p. 044 546 0039 | armi.metsanoja@yrityssalo.fi
Jukka Heinonen | p. 044 546 0035 | jukka.heinonen@yrityssalo.fi
Juha Metsänoja | p. 044 546 0043 | juha.metsanoja@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
5. Yrityssalo valittu Microsoftin BizSpark Plus -kumppaniksi
Yrityssalo on valittu Microsoftin BizSpark Plus -kumppaniksi. BizSpark Plus kumppanuuden myötä Yrityssalolla on mahdollisuus tarjota entistä laajempia Microsoftin lisäpalveluita alueen startup-yrityksille.

Microsoft auttaa alkuvaiheen palvelu- ja ohjelmistoyrityksiä ilmaisilla palveluilla ja
tuella.


Microsoftin BizSpark Plus-ohjelma on hyvä lisä tukea Salon ICT-alan yritysten kehitystä meneillään olevassa toimialan rakennemuutoksessa. Pilvipalvelut ovat keskeinen osa internetin uusia palvelukonsepteja, ja BizSpark Plus-ohjelman avulla alkavat yritykset pääsevät edullisesti ja helposti kehittämään ja testaamaan sovelluksiaan pilvipalveluympäristössä.

Microsoft BizSpark on kansainvälinen ohjelma, jonka tavoitteena on tukea aloittelevien ohjelmistoyritysten alkutaivalta tarjoamalla niille ohjelmistoja, kaupallista ja teknistä tukea, kansainvälistä näkyvyyttä sekä pääsyn Microsoftin ekosysteemiin. BizSpark -ohjelmassa on kansainvälisesti mukana yli 2 300 verkostokumppania ja 50 000 jäsentä yli sadasta eri maasta.

Lisätietoja ja ohjelman pääsykriteerit löytyvät osoitteesta www.bizspark.com

BizSpark –ohjelma on maksuton. Yrityksen ei tarvitse tehdä erillisiä sopimuksia ohjelmaan liityttäessä, eikä ohjelma sido yritystä mihinkään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voi halutessaan irtautua ohjelmasta ilman kuluja. Ohjelman päättyessä 3 vuoden jälkeen, voi pitää kaikki ladatut ohjelmistot.


Siirry kirjeen alkuun
6. Verkostoitumistilaisuus Salossa 9.2. - Save the date!
Verkostoitumis- ja rekrytointitilaisuudet jatkuvat Salossa. Seuraava yrityksille suunnattu innostava verkostoitumistilaisuus järjestetään tiistaina 9.2.2016. Luvassa mm. mielenkiintoinen paneelikeskustelu, herätteleviä puheenvuoroja sekä mahdollisuus tutustua osaajiin.

Lisätietoa tulossa, laita päivä jo kalenteriin!

Siirry kirjeen alkuun
7. Voitto–hanke, apua ja tukea rekrytoinnin eri vaiheisiin
Työntekijän palkkaaminen on iso päätös ja investointi. Kaikki työllistämiseen liittyvät asiat vievät myös paljon aikaa.

VOITTO-hankkeen yrityskoordinaattori yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa on käytettävissä, kun yritys tai organisaatio kaipaa apua
• palkkatukiasioiden selvittelyssä
• osaajien etsimisessä
• rekrytointiprosessin eri vaiheissa.

Tukimuotoja on useita ja yrityskoordinaattorin avulla yritykset saavat kädestä pitäen ohjausta ja neuvontaa mm. palkkauskustannusten laskemisessa, tukien hakemisessa ja kaikessa muussakin rekrytointiin liittyvässä.

Salossa ollaan yhteistuumin mukana talkoissa Salon työllistämisessä.
VOITTO -TYÖLLISYYSHANKE APUNASI

Ota rohkeasti yhteyttä!
Yrityskoordinaattori Juha Metsänoja | p. 044 546 0043 | juha.metsanoja@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
8. Kehittyneet teolliset palvelut | Yrityskysely tulossa

Tämän päivän kovassa kansainvälisessä kilpailussa valmistavan teollisuuden yritykset menestyvät parhaiten myymällä asiakkailleen kokonaisratkaisuja. Tässä tietotekniikka on huomattava mahdollistaja kaikilla yrityksen osa-alueilla. Teollinen internet, koneiden välinen tietoliikenne (M2M), big data ja robotiikka ovat esimerkkejä teknologioista, jotka mahdollistavat uusia liiketoimintamalleja ja teollisia palveluja.

Yrityssalo kartoittaa sähköisen kyselytutkimuksen avulla Salon alueella toimivien teollisuusyrityksien tarpeita ja visioita älyratkaisujen (digitalisoinnin) hyödyntämisessä omissa tuotteissaan tai toiminnoissaan. Tuloksia hyödynnetään mm. kehitettäessä ICT-verkostoja yritysten tarpeisiin sekä suunniteltaessa koulutuksia ja kehittämisprojekteja.

Kyselytutkimus liittyy osin Yrityssalon projektiin 'Growing fo growth', jonka tavoitteina on lisätä valmistavan teollisuuden yritysten avainhenkilöiden ymmärrystä tulevaisuuden liiketoimintavaatimuksista sekä miten yrityksen voivat ottaa käyttöön tuottavuutta edistäviä innovaatioita ja älykkäitä teknologioita.

Lisätiedot Timo Rannikko | puh 040 579 5218 | timo.rannikko@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
9. Salo - tapahtumien kaupunki 13.1 klo 12-15

Viime aikoina on käyty keskustelua siitä, miten saisimme Saloa tunnetuksi ympärivuotisten tapahtumien kaupunkina. On herännyt kiinnostus siitä, miten voisimme yhdessä kehittää tapahtumamarkkinointia ja tehdä järjestelmällistä myyntityötä sen eteen. Tuloksekas myyntityö edellyttää houkuttelevia palveluita sekä yritysten sitoutumista. Koska pyörää ei kannata keksiä uudelleen, haluamme kuulla miten muissa kaupungeissa ja seutukunnissa toimitaan. Tule kuulemaan lisää ja pohtimaan, miten Salo voisi kehittyä vahvemmaksi tapahtumakaupungiksi!

Aika: ke 13.1.2016 klo 12.00 - 15.00
Paikka: Yrityssalon kokoustilat INNOMOssa, Örninkatu 15 B, Salo

Ohjelma:

12.00 Tilaisuuden avaus, Antti Rantakokko

Tapahtuma- ja kongressikaupunki Turku. Turun mallin esittely.
Sari Ruusumo, tapahtuma- ja kongressipäällikkö, Turku Convention Bureau

Seinäjoen kokous- ja tapahtumamyynnin kehittäminen ja toteuttaminen
Leena Perämäki, toimitusjohtaja, Seinäjoki Congress Oy

Kooste muutaman Salon kokoisen kaupungin/alueen tapahtumamyynnistä
Maija Pirvola, kehittämispäällikkö, Yrityssalo Oy

Roundtable-keskustelu Salon mallista
Puheenjohtajina Teija Järvelä ja Maija Pirvola

Keskustelujen purku
Johtopäätökset ja miten asian kanssa edetään
Tilaisuuden päätös

Tervetuloa.

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.