Siirry uutiskirjearkistoon.
Helmikuun ajankohtaisia Yrityssalosta
Talven uutiskirjeeseen olemme koonneet ajankohtaisia aiheita ja tilaisuuksia.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Meriteollisuudessa on mahdollisuuksia!
2.Tekoälyn ABC | Käytännön hyödyt IoT:n ratkaisuista!
3.Yrityssalon yrittäjyyspalvelut uudistuivat! Vielä ehdit mukaan
4.Työpajoja, yrittäjyysinfoja ja valmennuksia
5.Lähde messuille kimppaosastolle!
6.Alkutalven tilaisuuksia Salossa
7.Salo City Hack - tule mukaan ideoimaan!
8.Salon työllisyyspalvelut hakee yrityksiä ja yhdistyksiä yhteistyöhön
 

1. Meriteollisuudessa on mahdollisuuksia!
Meriteollisuuden kasvuodotukset ovat korkealla niin paikallisesti, maakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Meriteollisuuden hyvä tilauskanta edellyttää lisäresursseja alihankintaketjuun ja avaa mahdollisuuksia erilaisille yrityksille.

Yrityksille omat CV eli yritysesittelykortit
Yrityksillä on nyt mahdollisuus jättää tietonsa välitettäväksi meriteollisuusverkoston yrityksille. Yrityssalo kerää tietoa salolaisten yritysten tuotteista, palveluista ja osaamisalueista ja koostaa tiedoista yritysesittelykortit, joita välitetään meriteollisuuden toimijoille ja muille potentiaalisille yhteistyötahoille.

Miten se merien markkinoilla hoituu? -workshop | 19.3.2018 klo 14:00-16:00 | Salo IoT Campus
Meriteollisuuden kasvuodotukset ovat korkealla niin paikallisesti, maakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Meriteollisuuden hyvä tilauskanta edellyttää lisäresursseja alihankintaketjuun ja avaa mahdollisuuksia erilaisille yrityksille.
Työpajan aiheena on meriklusterin tuleva kysyntä sekä keskeiset asiat tuotteen/palvelun tarjoajalle meriklusterin sopimuksissa, maksuajoissa, rahoituksessa ja vakuuksissa. Workshopin vetäjänä toimii Vesa Marttinen, MarineCycles Oy.
Siirry kirjeen alkuun
2. Tekoälyn ABC | Käytännön hyödyt IoT:n ratkaisuista!

Tekoälyn ABC –"Tekoälyn mahdollisuudet valmistavan teollisuuden näkökulmasta"
Miten tekoälyä voidaan käyttää valmistavassa teollisuudessa?
Miten tutkimus ja opiskelijoiden uusin tieto voi auttaa teollisuutta tekoälyn hyödyntämisessä? Tekoäly tulee, oletko valmis?

Aika: Ma 12.2. klo 14-16
Paikka: Salo Iot Campus, Joensuunkatu 7, Salo

Käytännön hyötyjä teollisen internetin ratkaisuista
Oletteko ajatelleet kehittää ennakoivaa huoltoa, tuotteiden jäljitettävyyttä tai olosuhteiden seurantaa tuotteenne elinkaarella? Kuinka niistä syntyy lisäarvoa, kustannussäästöjä tai uutta liiketoimintaa? Tule kehittämään omia ratkaisuja ja luomaan pohjaa teollisen internetin tutkimustyölle Salossa. Mukana on asiantuntija alustajia korkeakouluista.
Aika: Ma 26.2. klo 8.30-10
Paikka: Salo Iot Campus, Joensuunkatu 7, Salo
Siirry kirjeen alkuun
3. Yrityssalon yrittäjyyspalvelut uudistuivat! Vielä ehdit mukaan
Tarjoamme luottamuksellista yritysneuvontaa yrityksen perustamiseen ja aloittelevan liiketoiminnan kehittämiseen. Hyödynnä yritysneuvojia, jotka ovat opastamassa erilaisella osaamisella ja taustalla. Palvelumme ovat maksuttomia.

Kun harkitset yrityksen perustamista, ilmoittaudu mukaan kuuden viikon kestävään Infomo -sarjaamme. Kaikkiin ei ole pakko osallistua, vaan voit valita vain ne teemat, joihin kaipaat eniten neuvoa. Alkutalven ensimmäisestä Infomo -sarjasta jäljellä seuraavat:
Paikka: IOT Campus, Joensuunkatu 7, kokoustila 2009.

3. LASKELMAT JA RAHOITUSMAHDOLLISUUDET, 7.2. klo 16.30-20
rahoitus (Finnvera, pankki), yritystuet, starttiraha, rahoitus- ja kannattavuuslaskelmat, budjetointi, kannattavuus, sudenkuopat.

4. YRITTÄJYYDEN MUODOT, YRITYKSEN HALLINTO, 14.2. klo 16.30-20
vaihtoehtoiset yrittäjyyspolut (kauppa, franchising, osk), maksuliike, ALV, yritysmuodot, yritysverotus, taloushallinto, henkilöstö (rekrytoiti, tuet)

5. YRITTÄJÄN JA YRITYKSEN TURVA, 28.2. klo 16.30-20
yrittäjän työttömyysturva, yrittäjän ja yrityksen vakuutukset, Lakiasiat (ipr, sopimukset), työterveyshuolto, Yrityskummit

6. HYVINVOIVA YRITTÄJÄ JA YRITYS, YRITTÄJÄTARINAT, 8.3. klo 16.30-20
yrittäjän työhyvinvointi, arjen ja ajan hallinta, kaksi erilaista yrittäjätarinaa, koulutusmahdollisuudet, verkottumien, jatko
Siirry kirjeen alkuun
4. Työpajoja, yrittäjyysinfoja ja valmennuksia

Esiintymistaidon harjoittelutyöpaja | to 8.2.2018 | Salo IoT Campus
Harjoittele sparraajan kanssa positiivista asennoitumista ja varmuutta esiintymiseen. Paljon kehittymisvinkkejä ja harjoittelua rennossa porukassa. Harjoittelu tekee mestarin!
Aika: 8.2.2018 klo 17-20
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo, kokoustila 2009

Franchicetyöpaja | ti 27.2.2018 | Salo IoT Campus
Mitä franchising yrittäjyys on, miten pääsee mukaan ja millaisia franchising konsepteja on tänä päivänä tarjolla. Tervetuloa kuulemaan lisää. Mukana Saku Hautalan Splizzeria -ketjun tarina.
Aika: 27.2.2018 klo 17:00-20:00
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo, kokoustila 2009

Yrittäjyysinfo | ke 14.3.2018 | Salo IoT Campus
Infotilaisuus kaikille yrittäjyyttä pohtiville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa kuulemaan lisää yrityksen perustamisen valmistelusta sekä palveluistamme ja verkostoista Salossa. Info on kaikille aiheista kiinnostuneille avoin, maksuton ja varmasti uusia ajatuksia herättelevä.
Aika: 14.3.2018 klo 16:30-19:00
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, kokoustila 2009

TULOSSA Spurttaamo -valmennus maaliskuussa

Toimiville ja alkaville yrittäjille tarkoitettu valmennus, josta saat vauhtia omalle yritystoiminnalle, verkostoidut ja paljon uusia vinkkejä. Spurttaamo on neljä illan tehovalmennus.

Yrittäjyyden Ykköskoulutus on yrittäjyyteen tähtäävä iltavalmennus Salossa ajalla 11.4.-24.5.2018. Hae mukaan www.te-palvelut.fi -sivuston kautta. Koulutusnumero on 677466. Hakuaika päättyy 30.3.2018.. Mukaan mahtuu 16 osallistujaa.
Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on kiinnostus yrittäjyyteen ja halu kehittää menestyksekästä yritystoimintaa. Koulutuksessa (16 iltaa) perehdytään yrittäjyyteen, yritystalouteen ja oman yritysidean kehittämiseen.

Siirry kirjeen alkuun
5. Lähde messuille kimppaosastolle!

Yrityssalo koordinoi alueen yritysten yhteisosastoja alakohtaisilla messuilla. Mukaan lähtevät yritykset suunnittelevat yhdessä osaston ihmeen ja kustannukset jaetaan mukaanlähtevien kanssa. Vuonna 2018 on suunnitteilla messuilla yhteisosastoilla seuraavasti:

Alihankinta 2018 –messut on tänä vuonna Tampereella 25.-27.9.2018. Yrityssalo on varannut n. 90 m2:n osaston, jonne kutsutaan mukaan teollisuustoimijoita. Osallistumishinta on n. 900-2 600 € riippuen siitä, kuinka ison tilan yritys haluaa käyttöön (4-12 m2).

NaviGate 2018 –messut järjestetään Turun Messukeskuksessa 16.-17.5.2018. Yritysaslo on varannut pienen osaston, jota suurennetaan sen mukaan kuinka paljon yrityksiä lähtee mukaan.

Ota messuasioissa yhteyttä Tommi Virtaseen | puh 044 547 7711 | tommi.virtanen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
6. Alkutalven tilaisuuksia Salossa
Business Finlandin –klinikka | 13.2. | Salo IoT Kampus
Tekesin asiantuntija on yritysedustajien tavattavissa kahdenkeskisiin tai ryhmäkohtaisiin keskusteluihin. Aiheena mm. Business Finlandin tuet yrityksen kehittämiseksi. Varaa ennakkoon kahdenkeskinen tapaaminen klo 8-16 välillä.

Ruokatuotannon uudet tuulet | 14.2. | Salo IoT Campus
Keskustellaan paikallisten elintarviketoimijoiden kanssa ruokatuotannon ja alan nykytilanteesta sekä ideoidaan uusia mahdollisuuksia muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. TEM:in elintarvikealan toimialapäällikkö Leena Hyrylä kertoo leipomoalan toimialaraportista.
Keskustellaan ruokatuotannon nykytilan murroksesta ja mahdollisuuksista. Lopuksi kuluttajatrendien vaikutukset.
Siirry kirjeen alkuun
7. Salo City Hack - tule mukaan ideoimaan!

Salo City Hack on idea- ja innovaatiotapahtuma, jonka tarkoituksena on löytää konkreettisia ja kokeiltavissa olevia ideoita Salon keskustan kehittämiseksi.
Aika: 14.2. klo 9-16
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo
Salo City Hackissa on neljä haastetta
1. Ihmisvirrat ja liikennevirrat
2. Autonominen liikenne ja katuverkoston suunnittelu
3. Opastus
4. Älykäs valaistus

Kaupunki on varautunut toteuttamaan Hackathonin voittajan kanssa kokeiluprojektin, jossa ideaa pyritään testaamaan ja jatkojalostamaan.
Siirry kirjeen alkuun
8. Salon työllisyyspalvelut hakee yrityksiä ja yhdistyksiä yhteistyöhön

Salon kaupunki palkkaa ja edelleensijoittaa salolaisiin yrityksiin tai yhdistyksiin pitkään työttömänä olleita salolaisia osaajia, jotka ovat suuntautumassa avoimille työmarkkinoille. Kaupunki maksaa pitkäaikaistyöttömän palkan kahdeksan kuukauden ajalta sekä vastaa työterveydenhuoltoon liittyvistä kustannuksista.

Lisätietoja: Marita Malmikankare | marita.malmikankare@salo.fi | puh 044 778 2166
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. (02) 778 73www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.