Siirry uutiskirjearkistoon.
Lokakuun ajankohtaisia Yrityssalosta
Tässä Yrityssalon lokakuun uutiskirje, johon olemme keränneet yhteen tulevia tilaisuuksia ja ajankohtaisasioita.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1. Kansainvälistymisaamupäivä ja kv-klinikat 27.10.
2. Salon kaupungin työllisyyspalvelut hakee yrityksiä yhteistyöhön
3. Tekesin innovaatioseteleiden haku alkaa 3.10.
4. Tulossa olevia tilaisuuksia - ilmoittaudu mukaan!
5. Yrityskummitoiminta kehittyy
6. Infot alkaville ja vähän aikaa toimineille yrityksille
 

1. Kansainvälistymisaamupäivä ja kv-klinikat 27.10.
Tervetuloa kuulemaan ajankohtaista tietoa pk-yritysten kansainvälistymispalveluista ja -ohjelmista sekä keskustelemaan, miten voisit saavuttaa menestyksekästä liiketoimintaa nopeasti kasvavilla markkinoilla. Paikallisia yrityksiä kertomassa omista kokemuksistaan kansainvälistymisestään.

Kenelle: Kansainvälistymistä pohtiville ja/tai jo kv-kauppaa tekeville pk- yritysten avainhenkilöille ja start-upeille

Ohjelma:

- Klo 9:00 Tervetuloa kv-palveluiden pariin, Maija Pirvola, Yrityssalo
- Export Finlandin kasvuohjelmat | Uudistunut Market Opportunities -palvelu, Jukka Lohivuo, Finpro
- Yrityscase I, TBC
- Yritysten kansainvälisen kasvun tuet ja palvelut, Innovaatioseteli , Jari Kauppila, Team Finland - Palvelut
- Yrityscase II, TBC
- Enterprise Europe Networkin kansainvälistymispalvelut pk-yrityksille, Jukka Lohivuo, Finpro
- Aamupäivän tilaisuus päättyy 11.30 mennessä
- TAUKO

Lounastauon jälkeen mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun à 45 min. Ennakkovaraukset maija.pirvola@yrityssalo.fi


Lounais-Suomen Team Finland - kansainvälistyvälle yritykselle

Lounais-Suomen Team Finlandiin kuuluvat ovat yhdistäneet voimansa yritysten hyödyksi.

Team Finland toimii monipuolisesti yritysten viennin ja kansainvälistymisen tukena sekä ulkomaisten yritysten tukena heidän alueelle suunnatessaan.


Siirry kirjeen alkuun
2. Salon kaupungin työllisyyspalvelut hakee yrityksiä yhteistyöhön
Salon kaupunki palkkaa kuluvan vuoden aikana useita pitkään työttömänä olleita salolaisia osaajia, jotka ovat suuntaamassa avoimille työmarkkinoille. Koska työllistettäviä on paljon, eikä kaupungin organisaatiosta löydy välttämättä kaikille halukkaille sopivaa työtä, toivotaan työtehtävien tarjoamisesta kiinnostuneita yrityksiä ilmoittautumaan Salon kaupungin työllisyyspalveluihin. Jatkosijoituksessa Salon kaupunki maksaa työllistettävän 6 kk:n palkan sekä vastaa työterveydenhuoltoon liittyvistä kustannuksista.


Voitto–hanke, apua ja tukea rekrytoinnin eri vaiheisiin

Työntekijän palkkaaminen on iso päätös ja investointi. Kaikki työllistämiseen liittyvät asiat vievät myös paljon aikaa.

VOITTO-hankkeen yrityskoordinaattori yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa on käytettävissä, kun yritys tai organisaatio kaipaa apua
• palkkatukiasioiden selvittelyssä
• osaajien etsimisessä
• rekrytointiprosessin eri vaiheissa.

Tukimuotoja on useita ja yrityskoordinaattorin avulla yritykset saavat kädestä pitäen ohjausta ja neuvontaa mm. palkkauskustannusten laskemisessa, tukien hakemisessa ja kaikessa muussakin rekrytointiin liittyvässä.

Salossa ollaan yhteistuumin mukana talkoissa Salon työllistämisessä.
VOITTO -TYÖLLISYYSHANKE APUNASI

Ota rohkeasti yhteyttä!
Yrityskoordinaattori Juha Metsänoja | p. 044 546 0043 | juha.metsanoja@yrityssalo.fi


Siirry kirjeen alkuun
3. Tekesin innovaatioseteleiden haku alkaa 3.10.
Innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Innovaatiosetelillä voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseesi. Voit käyttää sen innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan. Innovaatiosetelillä voi hankkia palveluita esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavilta yrityksiltä, yliopistoilta, ammattikorkeakouluilta ja tutkimusorganisaatioilta.

Siirry kirjeen alkuun
4. Tulossa olevia tilaisuuksia - ilmoittaudu mukaan!
Digiherätys - Google-näkyvyyden työkalut haltuun 4.10.

Miten Google toimii ja mitä palveluja se tarjoaa yrityksille? Mitä työkaluja on tarjolla maksutta, mistä kannattaa maksaa? Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa? Miten voin lisätä oman yritykseni näkyvyyttä netissä ja hakukoneiden hauissa?

Kenelle: Sinulle, jolle sähköiset kanavat, internet-markkinointi ja digimaailma tuntuu vielä vieraalta, mutta haluat hypätä mukaan. Tai olet ehkä seurannut eri kanavia, mutta et vielä ole ottanut
työkaluja tehokäyttöön.

Aika: Ti 4.10.2016 klo 16:30 - 19:30
Paikka: Yrityssalon INNOMO-koulutustilat, Örninkatu 15 B, Salo

Asiantuntijana Eero Mäkitalo Mainostoimisto 4D


Digiherätys - Google-näkyvyys ja maksullinen mainonta 5.10.

Miten pk-yrityksen tulisi hyödyntää maksullisia Googlen näkyvyyspalveluita? Miten hyödyntää analytiikkaa, esim. Google Analyticsia, tehokkaammin? Miten suunnitella ensimmäisiä digimainontakampanjoita?

Kenelle: Ilta on suunnattu yrittäjälle, jolla on jo käytössä Googlen työkaluja ja joka tuntee analytiikkatyökalujen toimintaperiaatteet ja on ehkä jo käytännössä seurannut näkyvyyden kehittymistä.

Aika: Ke 5.10. 2016 klo 16.30 - 19.30
Paikka: Yrityssalon INNOMO-koulutustilat, Örninkatu 15 B, Salo

Asiantuntijana Eero Mäkitalo Mainostoimisto 4D


Nordic Business Forum 2016 Live Stream Salossa 6.-7.10.

Yrityssalo ja Salon kaupunki tarjoavat mahdollisuuden seurata Nordic Business Forumia Live Streamin kautta Salosta käsin.

Live Stream lähetystä voi seurata to 6.10 ja pe 7.10 Turun AMK:n Salon yksikön tiloissa. Live lähetykset ovat suunnattu Salon alueen yrityksille, startupeille sekä opiskelijoille. Nordic Business Forumin teemat ovat tänä vuonna digitalisaatio, markkinointi ja yrityskulttuuri. Live stream lähetysten kieli on englanti ja Salon 'studion' paikallinen ohjelma on suomeksi.


Verkkokauppapäivä Salossa 26.10. ammattiopistolla

Tulevaisuuden kaupantekijä: Tutustu, innostu & inspiroidu!

Verkkokauppapäivä on järjestetty SINULLE, joka olet kiinnostunut tietämään miten pääsisit verkkokaupan maailman toimintaan, hyötymään siitä parhaiten ja saada mahdollisesti tulevaisuudessa tai nykyisyydessä oman yrityksesi toiminta kukoistamaan!


Digiherätys - Some-mainonta 1.11.

Mitä maksullinen mainonta mahdollistaa somessa? Mitkä ovat sen hyödyt? Perehdytään Facebookin, Instagramin, Twitterin ja LinkedInin mainostamismahdollisuuksiin. Käydään läpi seurannan ja analysoinnin työkaluja ja sitä, miten niitä voi hyödyntää tehokkaasti some-mainonnassa. Illan aikana saat myös vinkkjeä siihen, miten laskea oman yrityksesi some-mainonnan tehokkuutta.

Asiantuntijana Eero Mäkitalo Mainostoimisto 4D

Aika: Ti 1.11.2016 klo 16.30 - 19.30
Paikka: Yrityssalon INNOMO-koulutustilat, Örninkatu 15 B, Salo


Siirry kirjeen alkuun
5. Yrityskummitoiminta kehittyy

Yrityskummit ovat viimeaikoina panostaneet voimakkaasti kummitoiminnan ja kummien osaamisen kehittämiseen.

”Yrityksen ja yrittäjän täytyy nykyään juosta entistä kovempaa pysyäkseen edes paikallaan.” Tämä nykyistä yritystoimintaympäristöä hyvin kuvaava sanonta asettaa uusia haasteita myös yrityskummeille. ”Vanhojen nestorien” neuvot eivät pysy ajan tasalla ilman tietojen päivittämistä.

Yrityskummien kesäpäivillä elokuussa käytettiin suuri osa kokoontumisajasta kummien netti- ja some-osaamiskoulutukseen. ”Oppituntien” aikana käytiin läpi netin ja sosiaalisen median mahdollisuuksia ja sitä vallankumousta, jonka nämä ovat tuoneet mikro- ja pk-yritysten markkinointiin. Yrityskummien kouluttamiseen on myös perustettu Yrityskummiakatemia, jossa mm. kehitetään kummien mentorointitaitoja. Salolaisten yrityskummien tavoitteena on saadan jokaiselle 20 hengen kurssille joku kummeistamme.

15 yrityskummia Etelä-Suomesta osallistuu kokeelliseen, nimenomaan yrityskummeille tarkoitettuun yritysneuvojen erityisammattitutkintoon Rasekon aikuisopisto Timalissa. Salon alueen kummit ovat tässäkin aktiivisia, sillä näistä 15:stä peräti neljä on Salon – Someron alueelta!

Salon yrityskummit pyrkivät myös jatkuvasti lisäämään tunnettuuttaan mm. tehostamalla verkostoitumistaan. Tähän kuuluu myös kokousten pitäminen välillä muualla kuin Yrityssalon ystävällisessä isännyydessä. Esimerkiksi tämän syksyn ensimmäinen kokous pidettiin Marine Alutechin tiloissa Teijolla, mistä vieläkin kiitos isännälle!

Yrityssalon toimitusjohtaja Jyrki Sjöholm totesi Salo Expon avajaisissa 22.9., että taloutumme tunnelin päässä näkyy valoa, joka ei ole vastaan tuleva juna. Alueemme yrityskummit haluavat toimintaansa kehittämällä olla entistä enemmän omalta osaltaan mukana luomassa valoa salolaiseen yrittämiseen.
Siirry kirjeen alkuun
6. Infot alkaville ja vähän aikaa toimineille yrityksille
Palvelumuotoilun työpajat to 6.10. ja to 13.10.

Mistä palvelumuotoilussa on kyse? Miten se auttaa lisäämään asiakasymmärrystä ja kehittämään aidosti asiakaslähtöisempiä palveluita?


Perustaisinko yrityksen?-info 25.10.

Yrityssalo Oy ja Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto järjestävät yrittäjyyttä vaihtoehtona pohtiville infotilaisuuden yrittäjyydestä.

Aiheena ovat mm. aloittavan yrittäjän palvelut ja verkostot, yrittäjyys vaihtoehtona, tukimahdollisuudet, yrittäjäjärjestön palvelut, yrittäjän starttiraha ja koulutukset sekä tuoreen yrittäjän oma yrittäjätarina. Tervetuloa mukaan!


Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen -info 27.10.

Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen –info tarjoaa tilaisuuden saada tietoa franchising –yrittäjyydestä, yrityskaupasta, osakkuudesta sekä omistajan- ja sukupolvenvaihdoksesta. Illan aikana kuullaan myös osuuskuntayrittäjyydestä ja toimimisesta osuuskunnassa sekä työskentelystä laskutusosuuskunnan/palvelun kautta.


Starttaamo-valmennus - neljän illan valmennus 3.11, 10.11 ja 17.11 ja 24.11.

Starttaamo -valmennussetti vauhdittaa yritystoimintasi käynnistymistä ja kehittymistä neljän illan valmennuspaketilla myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun, verkostoitumisen, viestinnän, kannattavuuden, yrittäjän työhyvinvointi ja arjen hallinnan aihealueita käsittäen.

Valmennuskokonaisuus on tarkoitettu yrittäjyyden alkuvaiheessa oleville, jo toimiville tai toimintaansa aloitteleville yrittäjille. Starttaamossa saat käytännönläheisiä neuvoja ja vinkkejä toimintasi kehittämiseen sekä verkostoidut myös uusien yrittäjäkollegojen kanssa.

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.