Siirry uutiskirjearkistoon.
Maaliskuun ajankohtaisia Yrityssalosta
Tässä uutiskirjeessä kootusti ajankohtaisasioita ja tiedotettavaa yrityksille. Kevät tarjoaa runsain määrin mielenkiintoisia tilaisuuksia ja infoja. Tervetuloa mukaan!

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1. Yrityssalo on the road -talvikiertue | Hyödynnä digitalisaatio ja sähköiset palvelut
2. Tilaisuuksien kevätkalenteri - tervetuloa mukaan!
3. Elintarvikeyritykset - lähiruoka on in!
4. Palkkatuki yrityksille
5. Lähde mukaan ALIHANKINTA 2016-messuille
6. Kevään tilaisuuksia alkaville yrittäjille
 

1. Yrityssalo on the road -talvikiertue | Hyödynnä digitalisaatio ja sähköiset palvelut
Tervetuloa mukaan kuulemaan Yrityssalon ajankohtaisia asioita ja palveluistamme, verkostoitumaan ja keskustelemaan mieltä askarruttavista asioista.

Tilaisuuksien pääteemana on digitalisaatio, sähköiset palvelut ja niiden tuomat mahdollisuudet yrityksille. Aiheena myös erilaiset sähköiset palvelut ja niiden käyttöönoton tärkeys. Lisäksi kerromme yritysrahoitus- ja palkkatukimahdollisuuksista ajankohtaista asiaa.

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan huomiseen ti 1.3. tilaisuuteen Halikon virastotalolle.

Ti 1.3.2016 klo 8-10
Paikka: Halikon virastotalo, Hornintie 2-4, Halikko


Ti 8.3.2016 klo 8-10
Paikka: Toijan Helena, Toijantie 10, Kisko


To 10.3. klo 8-10
Paikka: Teijo-Talot, Joutnantie 73, Perniö


Ilmoittaudu tilaisuuksiin Yrityssalon tapahtumakalenterin kautta osoitteessa www.yrityssalo.fi, sähköpostilla yrityssalo@yrityssalo.fi tai p. 02 778 73. Mainitse sähköposti-ilmoittautumisen yhteydessä paikka. Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.
Siirry kirjeen alkuun
2. Tilaisuuksien kevätkalenteri - tervetuloa mukaan!

Tilaajavastuulaki-info 1.3. Vielä ehdit mukaan!

Tilaajavastuulaki on uudistunut. Mitä tämä on tuonut tullessaan? Mitä tulisi tietää ja huomioida?
Kenelle: yrittäjille, yritysten avainhenkilöille, talouden ammattilaisille, asiasta kiinnostuneille

Kouluttaja: Ylitarkastaja Mikko Vanninen, Etelä-Suomen aluehallintovirastoPalvelumuotoilun työpaja 3.3. Vielä ehdit mukaan!

Pajaohjelmassa mm:
Mistä palvelumuotoilussa on kyse? Miten se auttaa lisäämään asiakasymmärrystä ja kehittämään aidosti asiakaslähtöisempiä palveluita? | Esimerkkejä eri yrityksistä ja ratkotuista haasteista | Harjoituksia ja vinkkejä eri palvelumuotoilun työkalujen käytöstä oman yrityksen palvelun/tuotteen ympärillä.

Sparraajana: Riikka Nurmi, Piriste


Brändäyksen ja pitchauksen työpaja 8.3.

Pajaohjelmassa mm:
Strategiasta toimintaan | Brändin kiteyttäminen | Myynnin oivalluksia | Vaikuttamisen taito | Pitchauksen jaloutta.

Sparraajana: Aulis Kankare, Someron säästöpankki


Hinnoittelutyöpaja 15.3.

Pajaohjelmassa mm:
Hinnoittelumallien esittely | Kokemuksia eri malleista ja omista hinnoittelumekanismeista | Hinnoittelun vaikutus liikevaihtoon ja liikevoittoon | Keskustelua ja yhteenveto aiheesta.

Sparraajana: Markku Kivi, Booster Consulting


Yritysmuodon valinta ja verosuunnittelu -tilaisuus 16.3.

Tilaisuus yritysmuotoihin, yritysmuodon muutoksiin, yritysverotukseen ja verosuunnitteluun liittyen
Kenelle: yrityksille, yrityspäättäjättäjille, yritysten avainhenkilöille, yritysverotuksesta kiinnostuneille.

Asiantuntija: Veroasiantuntija, OKT Noora Flemming, KPMG Oy Ab


Siirry kirjeen alkuun
3. Elintarvikeyritykset - lähiruoka on in!
Yrityssalo on mukana Lähiruokaketjujen asiakaslähtöisyyden ja verkostoitumisen aktivoinnissa. Yhdessä Turun yliopiston Brahea-keskuksen, Ukipoliksen, L-S Koulutuskuntayhtymän Paraisten kaupungin kanssa tuetaan maakunnan elintarvikealan yrityksiä tiivistämään yhteistyötään.
Käytännössä tähän pyritään järjestämällä erilaisia tilaisuuksia ja aktiivista tiedotusta.

Tulossa mm. matkat Helsingin Gastro-messuille 17.3. (katso alla) ja syksyllä Turun Ruokamessuille. Seuraa tiedoituksia Yrityssalon nettisivuilla www.yrityssalo.fi ja www.lounafood.net.

Rahoitusta maataloustuotteiden jalostukseen
Maataloustuotteiden 1. asteen jalostukseen liittyviin investointeihin on Salon alueella mahdollista saada tukea. ELY-Keskuksen myöntämien tukien painotus on maaseudun kehittämisstrategian mukaisesti Varsinais-Suomessa elintarvikejalostus ja ruokaketjut.

Kysy lisää:
Jukka Heinonen | 044 546 0035 | jukka.heinonen@yrityssalo.fi

Matka Gastro -messuille Helsinkiin 17.3

Yhteiskuljetus klo 7.45 - 18.00. Matkalla yrityskäynti elintarvikealan yrityksessä. Messuilla (sisäänpääsy à 20 e) klo 11-16 välinen aika. Ilmoittaudu mukaan Jukalle 11.3.2016 mennessä.

Siirry kirjeen alkuun
4. Palkkatuki yrityksille
Salon kaupungin nuorten kesätyöllistämistuki yrityksille ja yhteisöille

Oletko palkkaamassa nuorta kesätöihin? V. 2016 talousarvion työllistämismäärärahoissa on varattu 50 000 euron määräraha kesätyöllistämistukeen, jonka tavoitteena on helpottaa salolaisten nuorten kesätyöpaikkatilannetta.


VOITTO-yrityskoordinaattori apunasi - vastaa myös kyselyyn!

Työntekijän palkkaaminen on iso päätös ja investointi. Kaikki työllistämiseen liittyvät asiat vievät myös paljon aikaa.

VOITTO-hankkeen yrityskoordinaattori yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa on käytettävissä kun yritys tai organisaatio kaipaa apua
- palkkatukiasioiden selvittelyssä
- osaajien etsimisessä
- rekrytointiprosessin eri vaiheissa

Pyydämme sinua vastaamaan alla olevaan kyselyyn. Vastaaminen vie vain pari minuuttia. Otamme yhteyttä niin halutessanne.


Siirry kirjeen alkuun
5. Lähde mukaan ALIHANKINTA 2016-messuille

Lähde näytteilleasettajaksi Suomen suurimpaan teollisuustapahtumaan

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 27. - 29.9.2016 teollisuuden ALIHANKINTA 2016 -messut, joka kokoaa yhteen teollisuuden alihankinnan ammattilaiset sekä tuhannet uudet tuote- ja palveluinnovaatiot. Suomen johtavat alihankintateollisuuden messut esittelevät metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia.

Yrityssalo kokoaa salolaisia yrityksiä yhteiselle messuosastolle. Yhteisosasto on yrityksille näyttävä ja vaivaton tapa osallistua messuille. Yrityssalo hoitaa paikkavaraukset, rakenteet, kalusteet, liittymät, kulkuluvat ym. messuilla tarvittavan. Yritykset huolehtivat vain omasta näkyvyydestään ja esittelijöistään. Osaston ilme ja kokoonpano suunnitellaan yhdessä osallistujien kesken hyödyntäen mahdollisimman paljon olemassa olevaa messumateriaalia. Messuosastojen kustannukset jaetaan osallistujien kesken.

Osastolle mahtuu mukaan yhdeksän salolaista yritystä.

- "ALIHANKINTA -messut on vakiintunut alihankintateollisuuden kansainväliseksi kohtaamispaikaksi. Viime vuonna messuilla kävi lähes 17 000 vierasta. Alihankinta-messuilla esimerkiksi suurten päähankkijoiden edustajat ovat aktiivisesti paikalla luomassa uusia kontakteja", kertoo Tommi Virtanen Yrityssalosta.

Kiinnostaako lähteä mukaan yhteisosastolle Alihankintamessuille?
Ota yhteyttä Tommi Virtaseen, p. 044 547 7711, tommi.virtanen@yrityssalo.fi.

Siirry kirjeen alkuun
6. Kevään tilaisuuksia alkaville yrittäjille

Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen –info 10.3.

Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen –info tarjoaa tilaisuuden saada tietoa franchising –yrittäjyydestä, yrityskaupasta, osakkuudesta sekä omistajan- ja sukupolvenvaihdoksesta. Illan aikana kuullaan myös osuuskuntayrittäjyydestä ja toimimisesta osuuskunnassa sekä työskentelystä laskutusosuuskunnan/palvelun kautta. Mukana ovat myös tiivistelmät Yrityssalon palveluista ja TE –hallinnon näkökulmista vaihtoehtoisissa yrittäjyyspoluissa.

Perustaisinko yrityksen? –info 17.3.

Infotilaisuus yrittäjyyttä vaihtoehtona pohtiville.
Aiheena ovat mm. aloittavan yrittäjän palvelut ja verkostot, yrittäjyys vaihtoehtona, tukimahdollisuudet, yrittäjäjärjestön palvelut, yrittäjän starttiraha ja koulutukset sekä tuoreen yrittäjän oma yrittäjätarina.

Starttaamo –valmennus 14.4. alkaen 3 illan valmennussetti

Starttaamo -valmennussetti vauhdittaa yritystoimintasi käynnistymistä ja kehittymistä kolmen illan valmennuspaketilla myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun, verkostoitumisen, viestinnän ja kannattavuuden aihealueita käsittäen. Valmennuskokonaisuus on tarkoitettu yrittäjyyden alkuvaiheessa oleville, jo toimiville tai toimintaansa aloitteleville yrittäjille. Starttaamossa saat käytännönläheisiä neuvoja ja vinkkejä toimintasi kehittämiseen sekä verkostoidut myös uusien yrittäjäkollegojen kanssa.

Tulossa alkaville yrittäjille myös:
Startti-info 19.4.
Turvatusti yrittäjyyteen –info 26.4.

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.