Siirry uutiskirjearkistoon.
Yrityssalon kohokohdat 2019
Meillä Yrityssalossa on kiireinen vuosi takana. Vuodenvaihteen lähestyessä haluamme koota yhteen 12 kohokohtaa. Odotamme innolla, mitä vuosi 2020 tuo tullessaan! Olethan mukana toiminnassamme?

Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjeitä Yrityssalosta, peru tilaus alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Vuosi alkoi Matkamessuilla Helsingissä
2.Teollisuusfoorumi on vakiintunut Saloon
3.Salon pendelöintiselvitys: Tuhannet pendelöi Salossa
4.Huhtikuu toi mukanaan positiivisia uutisia Saloon
5.Toukokuussa valmistauduimme vilkkaaseen matkailukesään
6.Kesäkuu oli akkuteollisuuden kick off kuukausi
7.Heinäkuussa maaseutu oli koolla OKRA -näyttelyssä
8.Elokuussa valmistui Yrityssalon ensimmäinen suhdannekatsaus
9.Syyskuussa oltiin Tampereen Alihankintamessuilla
10.Lokakuussa Yrityssalo liittyi valtakunnalliseen Uusyrityskeskustoimintaan
11.Elintarvikesektori lupaavassa kasvussa
12.Yrityssalo toiminnassa jo 10 v
 

1. Vuosi alkoi Matkamessuilla Helsingissä

14739.jpg

Tammikuussa olimme Matkamessuilla Helsingissä ja mukana oli lähes 20 matkailualan yritystä sekä Salo kaupunki. Tavoitteenamme oli yhdessä kertoa miten monipuolinen lähilomakohde Salo oikeastaan on.

Matkamessuilla olemme myös vuonna 2020 ja mukana on nyt entistä laajempi yritysjoukko. Salo on osa messujen suurinta ja sykkivintä yhteisosastoa 'Suomen saaristo', joka löytyy kotimaan hallista 6. Tervetuloa moikkaamaan meitä messuille ja katsomaan, miten Saloa markkinoidaan muualla matkailukohteena.

Lisätiedot: maija.pirvola@yrityssalo.fi | puh 044 5157 637
Siirry kirjeen alkuun
2. Teollisuusfoorumi on vakiintunut Saloon

14741.JPG

Teollisuusfoorumin 2019 teemana oli TEOLLISUUS 4.0. Astrum keskus täyttyi teollisuuden asiantuntijoista, yritysten avainhenkilöistä ja muista alan vaikuttajista, jotka kohtasivat seminaarissa, minimessuilla ja Afterworksissä sekä rekrytapahtumassa. Päivän puheenvuoroihin voi edelleen palata Youtube kanavallamme

Vuonna 2020 Teollisuusfoorumi järjestetään 11.2.2020 Astrum keskuksessa seuraavasti:
- Seminaariosuus klo 13-17. Lisätiedot jouko.urmas@yrityssalo.fi
- Minimessut klo 13-17. Paikkavaraukset tommi.virtanen@yrityssalo.fi
- Rekrytapahtuma - erityisesti pendelöijille klo 17-19. Lisätiedot juha.metsanoja@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
3. Salon pendelöintiselvitys: Tuhannet pendelöi Salossa

14743.JPG

Työssäkäyntialueet ja työssäkäyvien kulkemat työmatkat kodin ja työpaikan välillä ovat vuosikymmenien aikana pidentyneet. Yhä useampi suomalainen pendelöi eli kulkee töissä oman asuinkuntansa ulkopuolella. Näin myös Salossa! Valtakunnallisesti jo noin joka kolmas pendelöi *) ja sen seurauksena työssäkäyntialueet ovat muodostuneet laajemmiksi. Yrityssalo selvitti keväällä 2019 Salosta pendelöintitilannetta.
*) Tietolähde Tilastokeskus 2017: Asuinkunnan ulkopuolella työssäkäyviä 34,6%

Järjestämme Salossa 11.2.2020 klo 17-19 pendelöijille suunnatun rekrytapahtuman

Lisätiedot: juha.metsanoja@yrityssalo.fi | puh 044 546 0043
Siirry kirjeen alkuun
4. Huhtikuu toi mukanaan positiivisia uutisia Saloon

14745.JPG

Huhtikuussa työttömien määrä kaikissa ikäluokissa väheni niin Salossa kuin koko Suomessa. Salossa työttömyysprosentti laski alle 10% ensimmäisen kerran kymmenen vuoden aikana.

Paljon muutakin positiivista tapahtui Salossa! Lounavoima Oy:n Ekovoimalaitoksen rakennustyöt olivat käynnissä. Valmet Automotiven mittavia rekrytointeja valmisteltiin. Salo IoT Campuksen yhteisö kasvoi entisestään ja siitä yksi hyvä esimerkki oli Turun AMK:n, Turun yliopiston ja Kaakkois-Suomen AMK:n Kyperturvallisuuslaboratorio.

Lisätiedot: tommi.virtanen@yrityssalo.fi | puh 044 547 7711
Siirry kirjeen alkuun
5. Toukokuussa valmistauduimme vilkkaaseen matkailukesään

14762.JPG

Matkailu Suomessa on ollut kasvussa koko maassa vuodesta 2017 alkaen. Niin myös meillä Salossa!
Suomalaiset suosivat yhä useammin matkailua kotimaassa. Kotimaan matkailussa kiinnostaa luonto, kaupungit, historia, kulttuuri ja paikallisuus.

Ulkomaan matkailu on on myös ollut kasvussa koko maassa sekä myös Salossa vuodesta 2017 alkaen. Ulkolaista matkaajaa (Keski-Eurooppa) kiinnostaa Suomessa puhdas luonto, erilaiset aktiviteetit ja paikallisuus.

Vuonna 2019 matkailu kasvoi entisestään ja kesäsesonki oli vilkas. Myös mediassa huomioitiin Salon matkailukesä.
100 syytä -kampanjassa todettiiin, että Mathildedal on Suomen coolein kylä!
Maaseudun Tulevaisuus kertoi että paikallisuus ja lähiruoka on nyt pop ja sen huomaa erityisesti Mathildedalissa.
Iltalehti kertoi juhannuksena että Mathildedal on kesän hurmaavin kohde ja että kyläidylli kätkee lukuisia yllätyksiä

Lisätiedot: maija.pirvola@yrityssalo.fi | puh 044 5157 637
Siirry kirjeen alkuun
6. Kesäkuu oli akkuteollisuuden kick off kuukausi

14748.JPG

Salon rooli sähköisen liikenteen sekä akkuteknologian osalta kasvoi merkittävästi kesäkuussa, kun Yrityssalo järjesti Lounais-Suomen akkuteollisuuden kick off seminaarin. Samassa yhteydessä Lauri Inna julisti Salon Suomen akkupääkaupungiksi. Juhannuksen jälkeen järjestimme Valmet Automotive Speed Datingin, jossa päästiin jo hieromaan yhteistyötä akkutehtaan kanssa.
Kick off seminaarin puheenvuoroihin voi edelleen palata YouTubessa

Syksyllä käynnistimme sähköisen liikenteen kokeiluhankkeen, jonka avulla mm. avaamme tulevaisuuden liiketoimintapotentiaalia yrityksille. Keväällä 2020 käynnistämme entistä laajemman akkuteknologiahankkeen, jossa tiivistämme yritysyhteistyötä ja rakennamme akkuteknologian osaamiskeskittymän Lounais-Suomeen.

Lisätiedot: jouko.urmas@yrityssalo.fi | puh 044 778 2115
Siirry kirjeen alkuun
7. Heinäkuussa maaseutu oli koolla OKRA -näyttelyssä

14750.JPG

Yrityssalon ruokasektorin asiantuntijatiimi Hilkka + Jukka esittelivät digitalisaation mahdollisuuksia ruokaketjulle Okra-maatalousnäyttelyssä 4.-7.7.2019. KulTa -hankkeen yhteisosastolla tehtiin tunnetuksi mm. kasviproteiinien käyttöä, riistalihan markkinoita, artesaaniruoan SM-kilpailuja ja robottia elintarvikeyrittäjän käsinä. Okran messulavalla salolainen konsultti Olli-Pekka ja loimaalainen ylijohtaja Matti haastoivat toisiaan. Keskustelussa virkamies ja viljelijä päätyivät samaan johtopäätökseen: teknologian ripeä käyttöön ottaminen on välttämättömyys koko alalle.

Lisätiedot: hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh 050 526 2081
Siirry kirjeen alkuun
8. Elokuussa valmistui Yrityssalon ensimmäinen suhdannekatsaus

14752.JPG
Yrityssalo julkaisi ensimmäisen Salon suhdannekatsauksen elokuussa. Suhdannekatsaus kertoo seitsemän eri toimialan tilanteen ja lähiajan näkymät Salossa ja sen avulla saa hyvän käsityksen siitä, miten yrityksillä menee. Suhdannekatsaus tuotetaan jatkossa neljästi vuodessa. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen suhdannetietopalvelun räätälöityihin tietoihin.

Lisätiedot: tommi.virtanen@yrityssalo.fi | puh 044 547 7711
Siirry kirjeen alkuun
9. Syyskuussa oltiin Tampereen Alihankintamessuilla

14754.png

Salon alueen yritykset olivat hyvin esillä Alihankinta 2019 –messuilla Tampereella. Yrityssalo koordinoi Salon yhteisosaston, jossa oli mukana kymmenen yritystä: Halikko Steel, Weldi, Citius Imaging, Laser Quality Markings, Protohouse, Solvomate, SSL Resource, Sensoan, IT-line Manufacturing sekä Stremet. Kaikkiaan messuilla oli esillä noin kolmekymmentä salolaista yritystä, joista osalla oli omat osastot.

Vuonna 2020 Alihankintamessut järjestetään 22.–24.9.2020 . Yrityssalolla on entistä suurempi osasto varattuna ja ilmoittautua voi jo nyt Tommille!

Lisätiedot: tommi.virtanen@yrityssalo.fi | puh 044 547 7711
Siirry kirjeen alkuun
10. Lokakuussa Yrityssalo liittyi valtakunnalliseen Uusyrityskeskustoimintaan

14756.JPG

Yrityssalo liittyi jäseneksi valtakunnallisessa Uusyrityskeskustoimintaan. Mitä tämä tarkoittaa palveluissamme? Mikä muuttuu, mikä säilyy, mikä paranee?

Yrittäjyyteen tähtääville, alkaville ja yrittäjinä jo toimiville pystymme tarjoamaan kattavammat sähköiset palvelut ja työkalut sekä parempia sähköisiä oppaita ja niiden kieliversioita sekä entistä laajemman asiantuntijaverkoston. Palvelumme paranevat Salossa siis entisestään. Järjestämme edelleen infoja Salossa ja tarjoamme luottamuksellista yritysneuvontaa. Palvelumme säilyvät edelleen maksuttomina.

Lisätiedot: armi.metsanoja@yrityssalo.fi | puh 044 546 0039
Siirry kirjeen alkuun
11. Elintarvikesektori lupaavassa kasvussa

14760.jpg
Elintarvike- ja juomasektorin vienti on tänä vuonna ollut lupaavassa kasvussa - niin liikevaihdon kasvun kuin työllistävyyden suhteen. Ala koostuu kahdesta päätoimialasta, jotka ovat elintarvikkeiden valmistus ja juomien valmistus.

Suomessa on noin tuhatkunta lähiruokayritystä. Salossa toimiala on hyvin mikroyritysvaltainen ja merkittävä kausityön tarjoaja. Pk-elintarvikeyritykset ovat edelleen kasvuhaluisia, käy ilmi elintarvikkeiden valmistuksen toimialabarometristä.

Marraskuussa järjestimme elintarvikealan vientiseminaarin Salossa. Puheenvuoroihin voi edelleen palata Youtubessa

Lisätiedot: hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh 050 526 2081
Siirry kirjeen alkuun
12. Yrityssalo toiminnassa jo 10 v

14759.png

Joulukuussa juhlimme Yrityssalon 10-vuotista taivalta Campuksella Afterworks -hengessä. Paikan päälle poikkesi reilu 160 henkilöä kohottamaan maljan ja nauttimaan purtavaa työpäivän päätteeksi. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja kiittää kaikkia asiakkaita, sidosryhmiä ja yhteistyökumppaneita erinomaisesta yhteistyöstä vuonna 2019.
Menestystä vuodelle 2020!

Jyrki Moilanen ja team Yrityssalo
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.