Siirry uutiskirjearkistoon.
Tammikuun ajankohtaisia Yrityssalosta
Tässä alkuvuoden uutiskirjeessä olemme keränneet ajankohtaisia aiheita ja tilaisuuksia. Mukana kutsut myös alkuvuoden huipputapahtumiin Teollisuusfoorumiin ja CyperTalksiin, jotka järjestetään 30.1. Salo IoT Campuksella.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Kutsu: Teollisuusfoorumi 2018 ti 30.1. klo 8-12
2.Kutsu: CyperTalks 30.1. klo 13-19
3.Työttömien määrä laski Salossa reippaasti
4.Yrityssalon yrittäjyysinfot uudistuvat
5.Alkuvuoden tilaisuuksia Salossa ja lähialueella
6.Salon kaupungin työllisyyspalvelut hakee yrityksiä ja yhdistyksiä yhteistyöhön
7.Uutisia korkeakouluyhteistyöstä
8.Opiskele maailman huippuyliopistojen kursseja ohjatulla verkkokurssilla
9.Hyperloop One etsii yhteistyöyrityksiä
 

1. Kutsu: Teollisuusfoorumi 2018 ti 30.1. klo 8-12
Teollisuusfoorumi kokoaa alueen merkittävimpiä toimijoita Salo IoT Campukselle kertomaan ajankohtaisista projekteista, toimitusvaatimuksista, osaamistarpeista sekä odotuksista alihankintayhteistyön suhteen.

Voimakkaassa kasvussa olevat toimialat avaavat mahdollisuuksia kaikenkokoisille tuotteiden tekijöille sekä palvelujen tarjoajille. Oletko valmistautuneena kasvuun ja muutokseen? Miltä vuosi 2018 näyttää? Osallistu keskusteluun, tule kuulemaan tulevasta. Varaa yrityksellesi oma esittelypiste (pöytä+sähkö) tapahtumaan maksutta tommi.virtanen@yrityssalo.fi

Aika: ti 30.1.2018 klo 8 - 12
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo
Ohjelmassa mm. Roll-Royce, Antti-Teollisuus, Western Shipyard, Turku Future Technologies.

Tervetuloa!
Siirry kirjeen alkuun
2. Kutsu: CyperTalks 30.1. klo 13-19

Miten digitalisuuden tuomiin uhkiin voi varautua? Mistä tietää onko tietoturva ajan tasalla? Minkälaisia kyberturvallisuusuhkia edes on?

Salo CyberTalks -tapahtumassa tarjotaan ajankohtaiskatsaus kyberturvallisuuteen ja uhkien torjumiseen. Luvassa on puheenvuoroja elinkeinoelämän ja politiikan huipulta. Mukana muun muassa pääesikunnan päällikkö Timo Kivinen, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarmo Limnell, Googlen pilvipalveluliiketoiminnan johtaja Ari Lampela, sekä paikallisen elinkeinoelämän puheenvuorot.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, ministeri, kansanedustaja Ilkka Kanerva

Aika: ti 30.1.2018 klo 13 - 19
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo
Siirry kirjeen alkuun
3. Työttömien määrä laski Salossa reippaasti
Salon työllisyystilanne parantui reippaasti viime vuoden aikana. Positiivinen kehitys alkoi jo viime vuoden loppupuolella, mutta viime vuoden aikana työttömien määrä vähentyi merkittävästi. marraskuun lopussa Salossa oli työttömiä työnhakijoita yhteensä 3 118, mikä on jopa 810 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Huipussaan työttömyys oli Salossa joulukuussa 2015 jolloin työttömiä oli yli 4 500 ja työttömyysprosentti oli 18,2.

Myönteistä on myös se, että työttömyys on vähentynyt kaikissa ryhmissä. Niin nuorten alle 25-vuotiaiden kuin yli 50-vuotiaidenkin työttömyys on laskenut selvästi. Pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt vuoden takaisesta yli 250 henkilöllä ja huippulukemista yli 300:lla. Hyvästä kehityksestä kertoo myös se, että lomautettuja oli marraskuussa selvästi viime vuotta vähemmän. Lomautettujen määrä on ollut laskussa jo pidemmän aikaa.

Salon työllisyystilanne on parantunut hieman enemmän Varsinais-Suomessa keskimäärin. Varsinais-Suomen työttömyysprosentti oli lokakuussa koko maata pienempi. Myönteisintä kehitys on ollut Vakka-Suomessa, missä työttömyysprosentti on painunut 6 prosenttiin.


Yrityksiä perustetaan edelleen vilkkaasti

Yrityssalo seuraa kuukausittain Patentti- ja rekisterihallituksen palvelusta perustettujen ja lakanneiden yritysten tilannetta Salossa. Tämän vuoden tammi-marraskuussa Salossa on perustettu 238 uutta yritystä, mikä on vain yksi vähemmän kuin viime vuonna. Eniten yrityksiä on tänäkin vuonna perustettu rakentamisen ja kaupan toimialoille. Molempien toimialojen yrityksiä myös lopettaa eniten.

Salossa perustetaan noin 250-300 yritystä vuosittain. Huippuvuosia uusien yritysten perustamisen osalta oli 2011 ja 2012 jolloin uusia yrityksiä perustettiin reilusti yli 300.

Lakanneiden yritysten määrässä näkyy Patentti- ja rekisterihallituksen tekemä rekistereidensä siivous elo-syyskuussa. Silloin rekistereistä poistettiin toimimattomia yrityksiä ja Salonkin osalta syyskuussa oli selvä piikki lakanneiden yritysten määrässä. Yrityksiä lopettaa toimintansa Salossa keskimäärin 10-20 kuukausittain.

Siirry kirjeen alkuun
4. Yrityssalon yrittäjyysinfot uudistuvat

Tarjoamme luottamuksellista yritysneuvontaa yrityksen perustamiseen ja aloittelevan liiketoiminnan kehittämiseen. Hyödynnä yritysneuvojia, jotka ovat opastamassa erilaisella osaamisella ja taustalla. Palvelumme ovat maksuttomia.

Kun harkitset yrityksen perustamista, aloita ensin tulemalla Yrittäjyysinfoon. Seuraava järjestetään 17.1. Infon jälkeen aloitat tarkemmat suunnitelmasi, voit varata ajan yritysneuvojalle. 23.1. käynnistyy maksuton, kuuden illan Infomo -valmennuksemme, jossa joka kerta on oma teemansa (esim. liikeidea ja asiakkaat, myynti ja markkinointi, rahoitus ja kannattavuus, yrittäjyyden eri muodot ja hallinto, yrittäjän turva jne). Voit osallistua oman mielenkiintosi mukaan niihin, jotka katsot itsellesi tarpeellisiksi.

Seuraa tapahtumakalenteriamme, lisäämme ohjelmat viikon 1 aikana.
Siirry kirjeen alkuun
5. Alkuvuoden tilaisuuksia Salossa ja lähialueella
Hätä EA -kurssi | 9.1. | Salo IoT Campus
Ovatko ensiaputaitosi ajan tasalla, kaipaavatko taitosi päivitystä? Järjestämme ensiapukurssin, jossa saat perustiedot hätäensiavun antamiseen. Kurssi on maksullinen, hinta 30 eur/hlö ja todistus 10 eur tai olemassa olevaan EA -korttiin voidaan kurssi päivittää
Kouluttajana on Oona Panula | ensiavun ja terveystiedon kouluttaja, ensihoitaja AMK.


Tekesin / Business Finlandin –klinikka | 9.1. ja 13.2. | Salo IoT Kampus
Tekesin asiantuntija on yritysedustajien tavattavissa kahdenkeskisiin tai ryhmäkohtaisiin keskusteluihin. Keskusteluissa voidaan käsitellä Tekesin kautta tarjolla olevaa tukea yrityksen kehittämiseksi tai keskustella jo käynnissä olevista Tekes -projekteista.
Varaa ennakkoon kahdenkeskinen tapaaminen klo 8-16 välillä. Ilmoittaudu tästä ja saat ehdotuksen tapaamisajasta

Elintarvikeyrittäjän ensiaskeleet | 16.1. | Kavalton tila Kaarina
Mitä rahoituskanavia aloittavalle elintarvikeyrittäjälle on tarjolla? Mitä kauppias ja ravintoloitsija toivovat lähiruokatuotteilta ja -yrittäjältä? Entä mitä uusia myyntikanavia lähiruokayrittäjän on hyvä hallita?
Tilaisuuden ohjelmassa mm. alkavien elintarvikeyrittäjien rahoitusvaihtoehdot, kauppiaan ja ravintoloitsijan puheenvuorot ja yritysesimerkkejä mm. Egget Pastaamo ja Paulan puutarha Angelniemeltä.

OP Lounea Aamubrunssi: ulkomaankaupan riskit ja rahoitus | 24.1. | Salo IoT Kampus
OP Lounaismaa kutsuu kaikki aiheesta kiinnostuneet kuuntelemaan ja keskustelemaan seuraavista aiheista:
-riskit ulkomaankaupan eri vaiheissa
-välineet riskienhallintaan
-Osuuspankin palvelut osto- ja myyntitoiminnan tukena

Siirry kirjeen alkuun
6. Salon kaupungin työllisyyspalvelut hakee yrityksiä ja yhdistyksiä yhteistyöhön

Salon kaupunki palkkaa ja edelleensijoittaa salolaisiin yrityksiin tai yhdistyksiin pitkään työttömänä olleita salolaisia osaajia, jotka ovat suuntautumassa avoimille työmarkkinoille. Kaupunki maksaa pitkäaikaistyöttömän palkan kahdeksan kuukauden ajalta sekä vastaa työterveydenhuoltoon liittyvistä kustannuksista.

Lisätietoja: Marita Malmikankare | marita.malmikankare@salo.fi | puh 044 778 2166


Siirry kirjeen alkuun
7. Uutisia korkeakouluyhteistyöstä

Haluatko opiskella Diplomi-insinööriksi työn ohella?
Suomalainen meri- ja autoteollisuus tarvitsee kuumeisesti kone- ja sähkötekniikan diplomi-insinöörejä. Turussa alkaa kone- ja sähkötekniikan muuntokoulutusohjelma joka on suunniteltu opiskeltavaksi työn ohella. Hakuaikaa on 24.1. saakka.


Satel testaa modeemiratkaisujaan ja rakentaa testiverkkoja yhteistyössä turkulaisten korkeakoulujen kanssa.

Satel Oy tekee aktiivisesti yhteistyötä korkeakoulujen kanssa. Satelin modeemiratkaisuja testataan yhteistyössä Novia AMK:n ja Åbo Akademin kanssa yhteysaluksella älykkäitä vesiliikenteen ratkaisuja kehittävässä ÄlyVesi-hankkeessa.
Seuraavan sukupolven modeemiratkaisujen testaamiseksi on käynnissä testiverkon rakentaminen Turkuun yhteistyössä Turku AMK kanssa hyödyntäen Satelin XPRS modeemilaitteita, joiden avulla voidaan toteuttaa operaattoreista riippumaton radioverkko suurta luotettavuutta vaativiin sovelluksiin. Satel löysi nämä molemmat yhteistyökumppanit HILLA-hankkeen kautta. Satel on mukana Turku AMK:n Capstone hankkeissa kolmella eri projektilla. Challenge Turku goes Salo innovaatioleirillä opiskelijat pohtivat uusia Satelin teknologiaa hyödyntäviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Lisätiedot Hilla -yhteistyöstä Salossa paavo.kosonen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
8. Opiskele maailman huippuyliopistojen kursseja ohjatulla verkkokurssilla

User Innovation MOOC Massachusetts Institute of Technology 2 op

Kurssilla opit kuinka teet liiketoimintaa ympärilläsi havaitsemistasi epäkohdista! Opi päättämään minkä idean valitset toteutettavaksi? Kuinka käytät taitojasi ongelmanratkaisussa ja rakennat sopivan tiimin asian ympärille? Miksi asiakkaat iloiten maksavat joistakin innovaatioista, entä kuinka niitä voidaan jakaa käyttäjille ilmaiseksi? Kuinka selviytyä kilpailussa suurten yritysten kanssa?
Kurssin kieli on suomi, mutta videoluennot ovat englanniksi. Jos haluat kurssista todistuksen, harjoitustyöt palautetaan verkko-oppimisympäristössä englanniksi.

Kenelle? Yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville, tuotekehittäjille ja markkinoijille. Osaksi opintoja, uusien ajatusten tuottamiseen.
Milloin? Helmikuussa 2018, kolme- neljä lähitapaamista iltaisin Salon IoT Campuksella, sopii työn ohella opiskeluun.
Miten? Opiskelemme ryhmässä. Kuulemme luennot videoituina ja harjoitustyöt voi tehdä ryhmässä tai yksin. Luentoja on mahdollisuus seurata myös itsenäisesti.
Mitä maksaa? Kurssi on täysin ilmainen.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Jenny Lauronen puh. 050 596 1698 | jenny.lauronen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
9. Hyperloop One etsii yhteistyöyrityksiä

Hyperloop One hakee yhteistyöyrityksiä. Ilmoita yrityksesi mukaan Hyperloop -yhteistyöhön!

HyperLoop neuvottelut edistyvät ja tavoitteena on saada neuvottelut päättymään alkuvuoden 2018 aikana. Jotta lopputulos olisi Suomen kannalta myönteinen, tarvitaan runsaasti tekijöitä ja osaamista mukaan. Ilmoita yrityksesi mukaan yhteistyöhön ja osallistu näin uusien innovaatioiden kehittämiseen.

Ilmoittautuminen ei sido yritystä mihinkään vaan kertoo yrityksen kiinnostuksen uuden liikennemuodon kehittämiseen.

Lisätiedustelut Peter Nisula@live.fi
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. (02) 778 73www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.