Siirry uutiskirjearkistoon.
Tammikuun ajankohtaisia Yrityssalosta
Tässä Yrityssalon tammikuun uutiskirje, johon olemme keränneet ajankohtaisia aiheita ja tilaisuuksia. Mukana kutsu myös kevään huipputapahtumaan Teollisuusfoorumiin, joka järjestetään tänä vuonna ystävänpäivänä 14.2. Salon Astrum-keskuksessa.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1. Kutsu: Teollisuusfoorumi 2017 - Katse tulevaisuuteen 14.2. Salossa
2. Yrittäjyys kiinnostaa - uusien yritysten määrä kasvoi viime vuonna
3. Lähde mukaan Alihankintamessuille 2017!
4. Salo mukana Matkamessuilla 2017
5. Yrityssalon alkuvuoden infotilaisuuksia - poimi omasi
6. Hilla-ohjelma pk-yrityksen kasvun tukena - nyt myös Salossa!
7. Tilaisuuksia alkaville ja vähän aikaa toimineille yrittäjille
 

1. Kutsu: Teollisuusfoorumi 2017 - Katse tulevaisuuteen 14.2. Salossa
Teollisuusfoorumi kokoaa maakunnan merkittävimpiä toimijoita Saloon kertomaan ajankohtaisista projekteista, toimitusvaatimuksista, osaamistarpeista sekä odotuksista alihankintayhteistyön suhteen.

Mm. meriteollisuus elää juuri nyt positiivisessa kasvussa. Suuria loistoristeilijöitä rakentavat laivanrakennustelakat ovat täyttäneet omat työkirjansa useiksi vuosiksi eteenpäin. Digitalisaatio avaa uusia markkinoita teknologiateollisuudelle. Voimakkaassa kasvussa olevat toimialat avaavat mahdollisuuksia kaikenkokoisille tuotteiden tekijöille ja palvelujen tarjoajille.

Tervetuloa mukaan verkostoitumaan. Yrityksillä, startupeilla ja muilla yhteistyötahoilla on mahdollisuus varata ennakkoon oma esittelypisteensä maksutta (pöytä ja sähköpaikka) 31.1. mennessä tommi.virtanen@yrityssalo.fi

Tilaisuuden ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan pian, paikalla mm. Wärtsilä, Hyperloop, Salon osaamiskeskittymä sekä mielenkiintoinen ajankohtaispaneeli.

Aika: ti 14.2.2017 klo 12 - 18
Paikka: Astrum-keskus Salo, Salorankatu, Salo

Kenelle: Tilaisuuden kohderyhmänä ovat teknologia-alan yritysten avainhenkilöt, startupit, osaajat sekä muut aiheista kiinnostuneet.


Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Yrityssalo, Salon kaupunki, Microsoft

Siirry kirjeen alkuun
2. Yrittäjyys kiinnostaa - uusien yritysten määrä kasvoi viime vuonna

Yrittäjyys vaihtoehtona palkkatyölle on nyt ajankohtaista koko maassa ja myös Salossa. Uusien yritysten perustaminen Salossa on hieman kasvanut vuoden takaisesta. Vuonna 2016 Saloon (kotipaikka Salo) perustettiin 258 uutta yritystä, kun vastaava luku vuonna 2015 oli 241.

Perustetuista yrityksistä puolet on yritysmuodoltaan toiminimiä ja 46% osakeyhtiöitä. Eniten yrityksiä perustetaan tukku- ja vähittäiskaupan alalle (38 kpl), ammatilliseen, tieteelliseen ja tekniseen toimintaan (36 kpl) sekä rakentamiseen (30 kpl). Salon startupien osuus näkyy nyt selkeästi toiseksi suurimpana toimialaryhmänä.

Positiivisena asiana on, että samaan aikaan kun uusia yrityksiä perustetaan, niin lakanneiden yritysten lukumäärä on pienempi. Vuonna 2016 lakanneita yrityksiä oli 155 kpl. Yritysten nettolisäys vuonna 2016 on 103 kpl, kun vastaava luku vuonna 2015 oli 109 kpl.

Yrityssalo palvelee yrittäjyyttä pohtivia monipuolisilla palveluilla. Yritysneuvojat neuvovat yrityksen alkutaipaleella maksutta. Joka kuukausi on tarjolla useita maksuttomia infoja. StartupHub kokoaa startupit yhteen viikottain. Apua, tukea, neuvoja ja verkostoitumismahdollisuuksia on tarjolla.
Siirry kirjeen alkuun
3. Lähde mukaan Alihankintamessuille 2017!
Lähde näytteilleasettajaksi Suomen suurimpaan teollisuustapahtumaan!

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 26. - 28.9.2017 teollisuuden ALIHANKINTA 2017 –messut. Suomen johtavat alihankintateollisuuden messut esittelevät metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia.

- "ALIHANKINTA -messut on vakiintunut alihankintateollisuuden kansainväliseksi kohtaamispaikaksi. Viime vuonna messut teki kävijäennätyksen, kun kolmen päivän aikana messuilla kävi yli 18 000 vierasta.", kertoo Tommi Virtanen Yrityssalosta.

Yrityssalo kokoaa salolaisia yrityksiä yhteiselle messuosastolle. Yhteisosasto on yrityksille näyttävä ja vaivaton tapa osallistua messuille. Yrityssalo hoitaa paikkavaraukset, rakenteet, kalusteet, ym. messuilla tarvittavan. Yritykset huolehtivat vain omasta näkyvyydestään ja esittelijöistään. Osaston ilme ja kokoonpano suunnitellaan yhdessä osallistujien kesken hyödyntäen mahdollisimman paljon olemassa olevaa messumateriaalia. Messuosastojen kustannukset jaetaan osallistujien kesken.

Osastolle mahtuu mukaan yhdeksän salolaista yritystä.

Kiinnostaako lähteä mukaan yhteisosastolle Alihankintamessuille?
Ota yhteyttä Tommi Virtaseen, p. 044 547 7711, tommi.virtanen@yrityssalo.fi.

Siirry kirjeen alkuun
4. Salo mukana Matkamessuilla 2017

Salon matkailuyrittäjät ovat yhdessä Matka 2017 -messuilla Helsingin messukeskuksessa 19.-22.1.2017. Messuille mennään saaristo- ja rannikkoalueet edellä ja messuilla myydään luontoa ja lähilomailua. Juuri näissä teemoissa Salolla on mahdollisuus menestyä. Alueen omimmat seikat kuten luonnonläheisyys, pienimuotoisuus ja paikallisuus ovat sekä kotimaisen että kansainvälisen matkailijan silmissä houkuttelevia tekijöitä.

Salo on mukana isossa Suomen Saaristo -yhteisosastossa, jossa esittäytyy koko läntinen rannikkoalueemme Raaseporista Poriin asti. Suomen Saaristo -yhteisosasto löytyy kotimaanhallista 6 (osastonumero 6n2-7).

Seuraava matkailualan iso messutapahtuma on Tampereella, kun Kotimaan matkailumessut järjestetään 21.-23.4.2017. Niistä lisätietoa ja yritysten mukanaolomahdollisuudesta tulossa tammikuun lopulla.

Siirry kirjeen alkuun
5. Yrityssalon alkuvuoden infotilaisuuksia - poimi omasi

Digiherätys: Instagram ABC ti 31.1.

Mikä ja miksi Instagram? Illan aikan käydään hyvin konkreettisesti läpi Instan toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia. Aiheina mm. yritystilin luominen, kuvien julkaisu, poistaminen, muokkaaminen, kommentointi, sijaintitiedot, yhteystiedot, yksityisviestit, uudelleenjako. Ilta keskittyy siis Instagramin toiminnallisuuksiin, ei niinkään sisällöntuotantoon tai sisällön suunnitteluun.

Aika: ti 31.1. klo 16.30-19.00
Paikka: Yrityssalon INNOMO-koulutustilat, Örninkatu 15 B, Salo


Yritystalouden työpaja to 9.2.

Paja tarjoaa yritystalouden perusasioita; mm. tulot, menot, verot, käyttöpääoma, budjetointi, kassabudjetti sekä talouden sudenkuopat ja vinkit Pajaan osallistuvat saavat myös konkreettisia harjoituksia yritystalouden tuntemukseensa.

Aika: to 9.2.2017 klo 17-20
Paikka: Yrityssalon INNOMO-koulutustilat, Örninkatu 15 B, Salo


Digiherätys: Instagram sisällöntuotanto to 16.2.

Miten ottaa Insta tehokäyttöön? Esimerkkejä onnistuneista bränditarinoista. Maksetut mainokset, orgaaniset kampanjat. Oma tarina - miten toimii, esimerkkejä sisällöstä. Julkaisujen toimivuus, mistä seurataan ja miten.

Aika: to 16.2. klo 16.30 - 19.00
Paikka: Yrityssalon INNOMO-koulutustilat, Örninkatu 15 B, Salo


Digiherätys: Nettisivun ostajan opas to 23.2.

Mitä tulee ottaa huomioon ennen nettisivujen hankkimista/uusimista (tarjouspyynnön laatiminen, kriteerit), domain (mistä, kuka, mitä maksaa), layoutin suunnittelu (visuaalisuus, käytettävyys), tekninen toteutus (mitä tulee ottaa huomioon), valmiiden sivujen päivitysmahdollisuus (mistä tuki, koulutus).

Illan aikana saat kattavan tietopaketin siitä, mitä tulee ottaa huomioon nettisivuja tilatessa tai ostaessa. Ilta ei keskity niinkään sisällöntuotantoon tai nettisivujen päivittämiseen, vaan nimenomaan avaa kokonaisuutta ja sitä mistä kaikesta toimivat nettisivut koostuu.

Aika. to 23.2. klo 16.30 - 19.30
Paikka: Yrityssalon INNOMO-koulutustilat, Örninkatu 15 B, Salo


Talouden tunnuslukujen työpaja ti 28.2.

Paja opastaa ja auttaa ymmärtämään sekä hyödyntämään talouden tunnuslukuja ja tilinpäätöinformaatiota. Pajaan osallistujat saavat myös konkreettisia, aihealueeseen liittyviä harjoituksia.

Aika: ti 28.2.2017 klo 17-20
Paikka: Yrityssalon INNOMO-koulutustilat, Örninkatu 15 B, Salo

Siirry kirjeen alkuun
6. Hilla-ohjelma pk-yrityksen kasvun tukena - nyt myös Salossa!
Hilla on Tekes-pohjainen 5-vuotinen kansallinen ohjelma, jonka fokuksena on tukea pk-yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja liiketoimintaa yrityslähtöisten T&K-hankkeiden avulla viimeisimpiä tutkimustuloksia hyödyntäen.

Painopistealueet ovat langaton viestintä ja mobiiliteknologiat, terveydenhuollon digitaaliset ratkaisut, auto- ja kuljetusratkaisut, meriteollisuus sekä teollisuus ja IoT. Toimintakonsepti perustuu hankkeiden aloitusvaiheessa siihen, että Hilla-hankkeen puolesta sparraamme yrityksiä ja yrityskonsortioita. Hillan puolelta saa myös tukea tutkimusresurssien parhaaseen hyödyntämiseen, projektisuunnitelman tekoon, T&K-rahoituksen hakemiseen ja verkostoitumiseen.

Alunperin Oulussa kehitetyn mallin mukainen toiminta laajenee vuoden 2017 alussa myös Salon ja Turun seudulle. Lisätietoja antaa Varsinais-Suomen Hilla projektipäällikkö Paavo Kosonen.

Paavo Kosonen
Puh. 050 576 0952
paavo.kosonen@yrityssalo.fiSiirry kirjeen alkuun
7. Tilaisuuksia alkaville ja vähän aikaa toimineille yrittäjille
Tietoa yrittäjyydestä, työkaluja pohdintaan, vastauksia kysymyksiin, välineitä idean eteenpäin viemiseen on tarjolla alkavien yrittäjien infoilloissa:

Perustaisinko yrityksen? -info ke 25.1.

Oletko miettinyt ryhtymistä yrittäjäksi?

Yrityssalo Oy ja Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto järjestävät yrittäjyyttä vaihtoehtona pohtiville infotilaisuuden yrittäjyydestä.

Aiheena ovat mm. aloittavan yrittäjän palvelut ja verkostot, yrittäjyys vaihtoehtona, tukimahdollisuudet, yrittäjäjärjestön palvelut, yrittäjän starttiraha ja koulutukset sekä tuoreen yrittäjän oma yrittäjätarina. Tervetuloa mukaan!

Aika: ke 25.1.2017 klo 16.30 – n. 20.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo, Örninkatu 15 B, 2 krs.


Startti-info ti 7.2.

Startti-infossa käydään läpi yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä perusasioita kuten esim. yritystoiminnan rahoitus, maksuliikenne sekä yritysmuodot, verotus ja taloushallinnon perusteet. Lisäksi kuullaan kiteytykset viestinnästä ja tarjolla olevista seudullisista yrityspalveluista sekä myynnin merkityksestä yritykselle. Tervetuloa mukaan!

Aika: ti 7.2.2017 klo 16.30 – n. 20.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo Örninkatu 15 B, 2 krs


Turvatusti yrittäjyyteen -info ke 15.2.

Turvatusti yrittäjyyteen -info tarjoaa kattavasti turva- ja tukitietoa yrittäjille ja yrittäjäksi ryhtyville. Infoillan aiheina ovat mm. yrittäjäksi ryhtyvän työttömyys-, sosiaali- ja vakuutusturva, yrityksen vakuutukset ja lakiasiat sekä yrittäjän työterveyshuolto ja yrityskummitoiminta. Tervetuloa mukaan!

Aika: ke 15.2.2017 klo 16.30 – n. 20.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo, Örninkatu 15B, Salo

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.