Siirry uutiskirjearkistoon.
Ajankohtaista Yrityssalosta 08/2020
Tilanne maailmalla näyttää uhkaavalta ja me seuraamme koronan mahdollisen toisen aallon kehittymistä tarkasti. Tarvittaessa livetapahtumiksi suunnitellut tapahtumat järjestetään verkossa. Tehostamme sähköistä viestintäämme ja koronapuhelimemme päivystää ark 9-17.

Uutiskirje on meille tärkeä viestinnän väline, jonka haluamme jakaa Sinun kanssa. Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjeitä Yrityssalosta, alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Salon yrityksiin jo 12,5 miljoonaa koronarahoitusta
2.Yritysten kustannustuen haku päättyy 31.8 | Ilmoittaudu 21.8 webinaariin!
3.Muut koronatuet, joissa haku on vielä avoinna
4.Yrittäjänpäivää juhlitaan Salossa jo 1.9 | Varaa aika kalenteriisi
5.Lounavoima rakentaa ekovoimalaitosta Saloon – hanke työllistää paikallisia yrityksiä
6.Tilaisuuksia ja webinaareja eri aiheisiin
7.Q Power testaa uusiutuvia energiaratkaisuja Salon Korvenmäellä
8.Projektipäällikön haku käynnissä sähköisen liikkumisen ja akkuteknologian hankkeeseen
9.Turku AMK:n opiskelijat etsivät harjoittelupaikkoja yrityksistä
10.Salo menestyi Kuntabarometri 2020:ssa! Yrityssalo on Suomen paras omassa sarjassaan
 

1. Salon yrityksiin jo 12,5 miljoonaa koronarahoitusta

Salon alueen yrityksille on tällä hetkellä myönnetty noin 12,5 miljoonaa euroa yritysrahoitusta koronapandemian yli pääsemiseksi. Osa hakemuksista odottaa vielä päätöksentekoa ja tiettyjä tukia voi vielä hakea, joten summa tulee kasvamaan loppuvuoden aikana.

Jo myönnetty rahoitus koostuu ELY-keskuksen ja Business Finlandin yritysten kehittämisrahoituksesta, Valtiokonttorin myöntämästä kustannustuesta sekä Yrityssalon ja Salon kaupungin kanavoimista yksinyrittäjän tuista. Luvusta puuttuu Ruokaviraston myöntämät alkutuotannon ja maaseudun yritysten väliaikaiset tuet sekä KEHA- keskuksen myöntämä ravintola-alan uudelleen työllistämisen tuki ja hyvitystä toiminnan rajoittamisesta.

Poikkeusrahoitusta edelleen haettavissa

Yksinyrittäjän tuki on edelleen haettavissa 30.9. saakka. Valtiokonttorilta haettavan yleisen kustannustuen haku päättyy 31.8. Ravintola-alan uudelleen työllistämisen tukea sekä hyvitystä toiminnan rajoittamisesta koordinoi puolestaan KEHA -keskus ja haku päättyy 31.8. Ruokavirastolta haettavan alkutuotannon ja maaseudun yritysten väliaikaisten tukien haku päättyy 31.12.2020.

Yrityssalo kannustaa yrityksiä arvioimaan omaa tilannetta sekä hakemaan poikkeusrahoitusta. Yrityssalo auttaa yrityksiä talouden haasteissa ja neuvoo hakemusten täyttämisissä eri rahoitusmuotoihin liittyen. Olethan yhteyksissä meihin!
Siirry kirjeen alkuun
2. Yritysten kustannustuen haku päättyy 31.8 | Ilmoittaudu 21.8 webinaariin!
17229.jpg
Yritysten kustannustuki on haettavissa 31.8.2020 saakka. Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden toimialalla liikevaihdon pudotus on vähintään 10% ja yrityksen oma liikevaihto on alentunut yli 30% vertailuajankohtaan nähden. Yrityksellä on oltava sellaisia palkkakuluja ja kiinteitä kuluja, joita on vaikea sopeuttaa. Tukea haetaan sähköisesti Valtiokonttorilta.


Yritysten kokoa tai yhtiömuotoa ei ole rajattu. Tuki soveltuu yksinyrittäjille, toiminimiyrityksille sekä työllistäville yrityksille ilman työntekijämäärän ylärajaa. Yritysten lisäksi säätiöt ja yhdistykset, joilla on liiketoimintaa, voivat saada tukea. Lain mukaan tukea ei voida myöntää, jos yrityksen koko vertailukauden liikevaihto on yhteensä alle 20 000 euroa.

Siirry kirjeen alkuun
3. Muut koronatuet, joissa haku on vielä avoinna
Ravintolatuki haettavissa 31.8.2020 asti

Ravintolatuki jakautuu kahteen osaan, joita on mahdollista saada kumpaankin:
1. Uudelleentyöllistämisen tuki joka on tarkoitettu ravintola-alan työntekijöiden uudelleentyöllistämiseen koronaepidemian aiheuttamien poikkeusolojen alkamista vastaavalle tasolle.
2. Toiminnan rajoitusten hyvitys, joka on tarkoitettu ravintola-alan yrityksille hyvitykseksi niiltä kalenteripäiviltä, jotka sisältyvät rajoitusvelvoitteen tarkoittamaan ajanjaksoon (4.4.2020 - 31.5.2020). Osa yrityksistä saa toiminnan rajoitusten hyvityksen joukkomaksatuksella, jolloin yrityksen ei tarvitse hakea tukea erikseen.
*******************************************************************************

Yksinyrittäjän toimintatuki haettavissa 30.9.2020 asti

Yksinyrittäjän toimintatuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen, kun yrityksen oma liikevaihto on alentunut (yli 30 %) 16.3. jälkeen koronaviruksen vuoksi. Yksinyrittäjän tuki on 2 000 € kertakorvaus yksinyrittäjän yritystoiminnasta 16.3.2020 – 31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.
*******************************************************************************

Maatilayrityksille ja alkutuotannon yrityksille oma koronatuki

Koronavirusepidemiasta kärsiville maaseudun mikroyrityksille (alle 10 työntekijää), eräille maatalouden alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille myönnetään väliaikaista kriisitukea. Taloudellista tukea voivat hakea maatilojen yhteydessä toimivat yritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset, maatalouden alkutuotannon sekä kalastuksen, vesiviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan yritykset. Tuissa ei ole takaisinmaksuvelvoitteita, eikä niiden saaminen edellytä kehittämistoimia.

Maaseudun yritysten sekä maatalouden alkutuotannon tuen määrä on 5 000 – 10 000 euroa. Kalatalouden yrityskohtainen tuki voi olla 3 000 – 10 000 euroa. Tukea voi käyttää yritystoiminnan jatkumisen kannalta välttämättömiin kuluihin, kuten henkilöstö-, kiinteistö- ja vuokrakuluihin. Tukea ei voi käyttää tuotantopanosten hankintaan tai investointeihin.
Siirry kirjeen alkuun
4. Yrittäjänpäivää juhlitaan Salossa jo 1.9 | Varaa aika kalenteriisi

17241.JPG

Tervetuloa juhlistamaan Valtakunnallista Yrittäjänpäivää ti 1.9.2020 klo 8-10 Salo IoT Campukselle. Olemme varanneet väljät tilat, mielenkiintoisia puhujia sekä mahdollisuuden tavata kollegoita! Halutessasi voit osallistua myös etänä!

Järjestämme yhteistyökumppanien kanssa pirteän aamun ihan kaikille yrittäjille ja yritysten avainhenkilöille eri puolilla Saloa.
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo tai etänä Teams -sovelluksella
Ohjelma:

klo 7.30 alkaen tarjolla aamukahvia ja tuoreita sämpylöitä yksittäinpakattuna.
Verkostoitumista turvavälit huomioiden.
klo 8.00 Aamun tervetulosanat | Jyrki Moilanen, toimitusjohtaja, Yrityssalo
Ajankohtaistervehdys yrittäjäyhdistykseltä | Riikka Laakio, puheenjohtaja, Perniö – Särkisalon Yrittäjät
LähiTapiolan tervehdys yrittäjille | Pavel Maksimenko, liiketoimintajohtaja, LähiTapiola Etelä
Sopimusten tekeminen etänä – allekirjoituksen merkitys | Heikki Pietinalho, asianajaja, Asianajotoimisto Ahtee & Pietinalho Oy
Verkostoitumista ja lisäkahvin tankkaus
Someron Säästöpankin tervehdys yrittäjille | Mikko Mäkelä, lakimies, Someron Säästöpankki
Miltä näyttää Suomen talous yrittäjän silmin syksyä kohti mentäessä? | Henna Mikkonen, pääekonomisti, Säästöpankkiryhmä
Kommenttipuheenvuoro ja päätössanat
10.00 Tilaisuus päättyy

Yhteistyössä LähiTapiola Etelä, Someron Säästöpankki ja Yrityssalo. Osallistuminen maksutonta, edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Siirry kirjeen alkuun
5. Lounavoima rakentaa ekovoimalaitosta Saloon – hanke työllistää paikallisia yrityksiä

17247.jpg
Lounavoiman toimitusjohtaja Petri Onikki kertoo, että voimalaitoksen rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa. Taustalla oikealla näkyy voimala, jossa on kesän aikana tehty paljon sisätöitä.

Kierrätyskelvottomat yhdyskuntajätteet tullaan muuttamaan Salossa lähienergiaksi, kun Lounavoiman ekovoimalaitos käynnistyy alkuvuonna 2021. Voimalan on tarkoitus lämmittää Salon koteja osana kiertotaloutta ja laskea samalla kaukolämmön tuotannon päästöjä. Voimalan rakennustöissä on mukana monia Salon ja lähialueen yrittäjiä.

Yrityssalo nostaa joka kuukausi uutiskirjeessä ja nettisivuilla yhden kiinnostavan yrityksen Salosta. Elokuun nostona on Lounavoima Oy
Siirry kirjeen alkuun
6. Tilaisuuksia ja webinaareja eri aiheisiin

Järjestämme syksyllä edelleen webinaareja ja jonkin verran live-tapahtumia, jotka saattavat muuttua webinaareiksi. Noudatamme virallisia ohjeita ja suosituksia. Tapahtumiin ilmoittautuneille tiedotetaan mahdollisista muutoksista. Jos tulet paikan päälle, tulethan vain terveenä!

- tärkeä infoilta oman yrityksen perustamista suunnitteleville
- Valtionkonttori kertoo yritysten kustannustuesta, sähköisestä hausta ja vastaa osallistujien kysymyksiin
- Miten myynti ulkomaisessa verkkokaupassa tapahtuu? Mitä online-myynti vaatii tuotteelta ja yritykseltä?
- ajankohtaisia puheenvuoroja osaamistarpeisiin liittyvästä ennakointityöstä
- yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä asioita esim. talouden hallinta, yritysmuodot, verotus, maksuliikenne
- Innostavia puheenvuoroja yrittäjiltä yrittäjille! Äänessä mm. Kalle Hämäläinen, Valonian Anni Lahtela, Halikon Yrittäjien Päivi Isopuro, verkostoitumista uudistumista kaipaaville yrittäjille jne
- Valtakunnallisen Yrittäjänpäivän aamussa ajankohtaisia puheenvuoroja ja mahdollisuus treffata kollegoita
- Tapahtumassa keskustellaan Salon ja Danangin välisistä yhteistyömahdollisuuksista erityisesti IT-alalla.
Tietoa sähköisestä myynnistä ja markkinoinnista, löydettävyydestä, sisällöntuottamisesta ja kampanjoinnista verkossa
- Yritysten rahoitus- ja tukimahdollisuudet, kannattavuus, hinnoittelu, esimerkkejä yritystoiminnan sudenkuopista
- Ruoka-alan ammattilaisten ja viljelöiden, karjankasvattajien, puutarhurien tai elintarvikkeiden jalostajien Safari Osta tilalta -päivänä
- Yrityksen turva- ja tukitietoa yrittäjille ja yrittäjäksi ryhtyville mm. työttömyys-, sosiaali- ja vakuutusturva, yrityksen vakuutukset, lakiasiat, yrittäjän työterveyshuolto ja yrityskummitoiminta
Siirry kirjeen alkuun
7. Q Power testaa uusiutuvia energiaratkaisuja Salon Korvenmäellä

17245.jpg
Q Powerin toimitusjohtaja Eero Paunonen pitää Saloa oivana paikkana metanointimenetelmän testaamiselle.

Q Powerin tavoitteena hyödyntää synteettistä metaania liikenteen polttoaineena

Energia-alan startup-yhtiö Q Power auttaa teollisuuden yrityksiä kierrättämään energiaa ja tuottamaan konkreettisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Yrityksen tarjoamilla teknologioilla voidaan tuottaa synteettisiä polttoaineita korvaamaan fossiilisia polttoaineita.

Yrityssalo nostaa joka kuukausi uutiskirjeessä ja nettisivuilla yhden kiinnostavan ilmiön Salosta. Elokuun nostona on startup -yhtiö Q Power
Siirry kirjeen alkuun
8. Projektipäällikön haku käynnissä sähköisen liikkumisen ja akkuteknologian hankkeeseen

17249.JPG

Hae meille projektipäälliköksi tai auta meitä löytämään osaaja

Toteutamme yhdessä Turku Science Parkin kanssa EAKR-rahoitteista ´Kasvua sähköistymisen yritysekosysteemistä´ -projektia, jossa tavoitteena on luoda lounaiseen Suomeen kansainvälisesti houkutteleva akkuteknologioiden ja sähköisen liikkumisen osaamiskeskittymä.

Haku on juuri nyt käynnissä ja päättyy 28.8.2020.
Kiinnostuitko?

Auta meitä löytämään osaaja Yrityssaloon. Jaa hakuilmoitustasi omissa verkostoissa!
Siirry kirjeen alkuun
9. Turku AMK:n opiskelijat etsivät harjoittelupaikkoja yrityksistä

Olisiko yritykselläsi mahdollisuus/kiinnostus ottaa opiskelija harjoittelujaksolle?

Turun AMK:n opiskelijoilla on ollut viime aikoina vaikeuksia löytää harjoittelupaikkoja, jotka ammattikorkeakouluissa ovat välttämättömiä opintojen loppuunsaattamiseksi. Olisitko sinä halukas tarjoamaan harjoittelupaikkaa nuorelle?

Harjoittelujakso vaihtelee 4-5 kk, jota on toki mahdollisuus pilkkoa pienempiin jaksoihin. AMK suosittelee yrityksille korvauksen maksamista tehdystä työstä. Jos opiskelija suorittaa harjoittelun työsuhteessa, hän tekee kirjallisen työsopimuksen työnantajan kanssa ja on työnantajan vakuuttama. Jos harjoittelu on palkatonta, työsopimuksen sijaan tehdään harjoittelusopimus.

Mikäli kiinnostuit, ota suoraan yhteyttä Jaana Heinoseen | jaana.heinonen@turkuamk.fi | puh. +358 44 9072 133.
Siirry kirjeen alkuun
10. Salo menestyi Kuntabarometri 2020:ssa! Yrityssalo on Suomen paras omassa sarjassaan
17226.png
Salo menestyi Kuntabarometrissä kärkeen | Salossa yrityspalvelut ovat valtakunnan ykkössijalla

Suomen Yrittäjien julkaiseman Kuntabarometri 2020 tulokset ovat Salossa yrityspalveluiden osalta erinomaiset. Yrityssalo arvotettiin Suomen parhaimmaksi yrityspalveluiden tarjoajaksi sarjassa, jossa oli mukana kaikki yli 50 000 asukkaan kunnat ja kaupungit.

Kuntabarometri 2020 -kysely toteutettiin vuoden alussa ja siihen vastasi valtakunnallisesti yli 10 000 yrittäjää. Kuntakohtaiset raportit on tehty kaikista niistä kunnista, joissa vastaajia oli enemmän kuin 10. Yrityssalon osalta tutkimustulokset toivat erinomaisia uutisia, sillä yrittäjät arvioivat yrityspalvelut parhaiten onnistuneeksi Salossa.

Yrityssalon toimitusjohtaja Jyrki Moilanen toteaa - ”Tulos on mahtava kiitoksen osoitus yrittäjiltä ja yritysten avainhenkilöiltä ja kertoo, että me Salossa olemme onnistuneet tuottamaan yrityksille oikeanlaisia palveluita.On ilo huomata, että salolaiset yritykset ovat olleet tyytyväisiä palveluihimme ja saamme tässä valtakunnallisessa Yrittäjien Kuntabarometrissä menestystä ja näkyvyyttä Saloon. Saloon jää edelleen parannettavaa muutamissa osa-alueissa, mutta niihin lupaamme omalta osaltamme keskittyä jatkossa. Mm. yritysten sijoittumiseen liittyen avaamme pian uudet nettisivut ja aktivoidumme niiden osalta. Toukokuussa käynnistimme Töihin Saloon kampanjoinnin, jonka avulla helpotamme yrityksiä löytämään uusia työntekijöitä''.


17228.jpg
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.