Siirry uutiskirjearkistoon.
Loppusyksyn ajankohtaisia Yrityssalosta!
Tässä Yrityssalon uutiskirje, johon olemme keränneet yhteen tulevia tilaisuuksia ja ajankohtaisasioita.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1. Save the date! Teollisuus ja IoT - lisää liikevaihtoa valmistavaan teollisuuteen 23.11. Salossa!
2. Rekrytoinnin tuet tutuksi -info 16.11.
3. StartupHub powered by Yrityssalo – Salossa voimakasta startup -kasvua ja runsaasti toimintaa !
4. Uuden tekniikan iltapäivä Salossa 24.11.
5. Tulevat tilaisuudet ja infot - ilmoittaudu mukaan!
6. Perustaisinko yrityksen vai etenisinkö Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen?
7. Muista tilaisuustarjonta myös Turussa!
 

1. Save the date! Teollisuus ja IoT - lisää liikevaihtoa valmistavaan teollisuuteen 23.11. Salossa!
Loppuvuoden innostavin yritystapahtuma tulossa Astrum-keskukseen ke 23.11.!

Fyysisten tuotteiden valmistamisessa kilpailuedun ylläpitäminen isoja globaaleja toimijoita vastaan muuttuu koko ajan hankalammaksi. ICT:n uudenlainen hyödyntäminen valmistavassa teollisuudessa ”teollinen internet” tuo tähän kokonaan uuden mahdollisuuden.

Tule paikalle verkostoitumaan salolaisten startuppien sekä ICT-yrityksien kanssa ja kuulemaan mm. miten pienellä sijoituksella sinun yrityksesi voisi testata asiakkaiden kiinnostusta räätälöidyn teollisen internetin ratkaisuihin. Ja kaikki tämä voitaisiin toteuttaa paikallisesti Salossa.

Varaa aika 23.11. jo kalenterista - lisätietoa tulossa pian!
Siirry kirjeen alkuun
2. Rekrytoinnin tuet tutuksi -info 16.11.
Työntekijän palkkaaminen on iso päätös ja investointi. Kaikki työllistämiseen liittyvät asiat vievät myös paljon aikaa. Tukimuotoja on useita, haluatko tietää tarkemmin mitkä soveltuvat juuri sinun yrityksesi tilanteeseen?

Tarvitsetko apua?
- palkkatukiasioiden selvittelyssä
- osaajien etsimisessä
- rekrytointiprosessin eri vaiheissa

Tervetuloa kuulemaan lisää

Aika: 16.11.2016 klo 16:30-20:00,
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo, Örninkatu 15 B, 2 krs.


Siirry kirjeen alkuun
3. StartupHub powered by Yrityssalo – Salossa voimakasta startup -kasvua ja runsaasti toimintaa !
Yrityssalon hallinnoima ja Varsinais-Suomen Ely –keskuksen rahoittama StartupHubin syksy on ollut toiminnantäyteinen, ja jatkuu joulua kohti tiiviinä. Osallistujajoukon kanssa on Myllytetty ideoista yritysaihioita ja liiketoimintasuunnitelmia Lean Startup –metodin avulla. Ensimmäinen Myllytysjakso päättyi 19.10. järjestettyyn Leijonanluolaan, jossa ulkopuoliset, mutta paikalliset asiantuntija arvioivat yritysideoita – tiukasti mutta asiallisesti ja pieni pilke silmäkulmassa.

Myllytyksen ohessa olemme hakeneet vauhtia Myyntikoulutuksella syys-lokakuun ajan, sekä Tulevaisuustyöpajoilla – ennakoivan tulevaisuudentutkimuksen keinoin. StartupHub vastasi myös Nordic Business Forumin streamauksesta Saloon 6.-7.10., yhdessä Salon kaupungin kanssa.

Haluatko mukaan?
StartupHubin seuraava Myllytysjakso aloitetaan 9.11. – tähän jaksoon ovat uudet osallistujat tervetulleita joko omien yritysaihioden kanssa tai ilman.

Ilmoittautuminen vapaamuotoisella viestillä 4.11. mennessä heikki.lahtinen@yrityssalo.fi, tai puhelimitse 0400 742 862.

Uusille liikeideoille ja yrityksille antaa runsaasti uskoa jo olemassaoleva salolainen startup –yhteisö: esimerkkinä Microsoftin Kipinän ja StartupHubin yhteistyössä järjestämä Startup Corner SaloExpon yhteydessä 22.9. Tässä tilaisuudessa 25 salolaista tai Salosta alkunsa saanutta startuppia esitteli tuotteitaan ja palveluitaan!

Täysin uutena aktiviteettina aloitetaan Salossa, Yrityssalon tiloissa Salo IoT Hacklab – kerhomainen toiminta jossa IoT viedään ruohonjuuritasolle. Hacklabin tavoitteena on yhtenä toimintona muiden ohessa jakaa ja kasvattaa IoT –osaamista Salossa. IoT Hacklab toteutetaan Smartssalo ry:n ja StartupHubin yhteistyönä.


Siirry kirjeen alkuun
4. Uuden tekniikan iltapäivä Salossa 24.11.

Kasvihuoneviljelyyn liittyvät uudet tekniikan ratkaisut ja kehitteillä olevat innovaatiot valtaavat markkinoita. Niiden avulla voidaan edistää automaatiokehitystä ja uusia viljelyratkaisuja. Voisiko meillä Salossa olla kelluvia kasvihuoneita, tehokasta kerrosviljelyä, liikkuvia alustoja, kasvuhuonerobotiikka, innovatiivisia valaistusratkaisuja ja uudenlaisia vesikiertojärjestelmiä? Tule mukaan kuulemaan lisää teknologian mahdollisuuksista kasvihuoneviljelijöille ja alkutuottajille.

Aika: to 24.11.2016 klo 13 - 17
Paikka: Juhla- ja Pitopalvelu Vikström, Rummunlyöjänkatu 10, Salo

Kenelle: Kasvihuoneviljelijöille ja alkutuottajille. Tilaisuuteen ovat tervetulleita mukaan startupit, joilla on kehitteillä alaan liittyviä innovaatioita. Toivomme paikalle myös salolaisten LED-yritysten avainhenkilöitä ja tuotekehittäjiä.Siirry kirjeen alkuun
5. Tulevat tilaisuudet ja infot - ilmoittaudu mukaan!
Kansainvälistymisaamupäivä ja kv-klinikat 27.10.

Tule mukaan ajankohtaisinfoon jossa saat tietoa yritysten kansainvälistymispalveluista ja -ohjelmista sekä rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuudessa mukana kaksi paikallista yritystä kertomassa omista kv-kokemuksistaan.


Esiintymistaidon työpaja 15.11.

Pajaohjelma:
- Positiivinen lähestyminen esiintymiseen
- Huolellinen valmistautuminen
- Esityksen rakenne - aloitus ja lopetus, havainnollistaminen
- Vinkkejä taitojen kartuttamiseen ja virheiden välttämiseen
- Sanaton viestintä
- Harjoittelua, rohkaistumista esiintymiseen & halua kehittyä


Kirjanpidon ja yritystalouden rautalankatyöpaja 29.11.

Pajaohjelma:
- Yleistä taloudesta sekä kirjanpidon perusteita ja alkeita
- Ymmärrystä yritystalouteen sekä tilinpäätökseen
- Sudenkuopat ja vinkit
- Harjoituksia ja keskustelua


Teemaklinikka - Rahoituspalvelut pk-yrityksille 15.12.

Tekes ja ELY-keskus yhteistyössä Yrityssalon kanssa järjestävät Salossa 15.12.2016 Teemaklinikan, jonka aiheena on rahoituspalvelut erityisesti pk-yrityksille.

Siirry kirjeen alkuun
6. Perustaisinko yrityksen vai etenisinkö Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen?

Perustaisinko yrityksen -info 25.10.

Oletko miettinyt ryhtymistä yrittäjäksi? Yrityssalo Oy ja Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto järjestävät yrittäjyyttä vaihtoehtona pohtiville infotilaisuuden yrittäjyydestä.


Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen -info 27.10.

Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen –info tarjoaa tilaisuuden saada tietoa franchising –yrittäjyydestä, yrityskaupasta, osakkuudesta sekä omistajan- ja sukupolvenvaihdoksesta.


Starttaamo -valmennus - neljän illan valmennussetti to 3.11, 10.11, 17.11, 24.11.

Starttaamo -valmennussetti vauhdittaa yritystoimintasi käynnistymistä ja kehittymistä neljän illan valmennuspaketilla myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun, verkostoitumisen, viestinnän, kannattavuuden, yrittäjän työhyvinvointi ja arjen hallinnan aihealueita käsittäen.


Startti-info 8.11.

Startti-infossa käydään läpi yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä perusasioita kuten esim. yritystoiminnan rahoitus, maksuliikenne sekä yritysmuodot, verotus ja taloushallinnon perusteet. Lisäksi kuullaan kiteytykset viestinnästä ja tarjolla olevista seudullisista yrityspalveluista sekä myynnin merkityksestä yritykselle.


Turvatusti yrittäjyyteen -info 22.11.

Turvatusti yrittäjyyteen -info tarjoaa kattavasti turva- ja tukitietoa yrittäjille ja yrittäjäksi ryhtyville. Infoillan aiheina ovat mm. yrittäjäksi ryhtyvän työttömyys-, sosiaali- ja vakuutusturva, yrityksen vakuutukset ja lakiasiat sekä yrittäjän työterveyshuolto ja yrityskummitoiminta.


Siirry kirjeen alkuun
7. Muista tilaisuustarjonta myös Turussa!
KasvuStartti 3.11. Tule kasvamaan ja verkostoitumaan

Mistä apua yritystoiminnan kasvuun?
Miten pääsen kansainvälisille markkinoille?
Löydänkö osaajia yritykseeni?
Miten rahoitan yritykseni kasvun?

Yritystoiminnan syntyä, jatkuvuutta ja kasvua tuetaan syksyn aikana kymmenellä alueella eri puolella Suomea järjestettävissä KasvuStarteissa. Varsinais-Suomen tilaisuudessa menestyneet kansainväliset kasvuyrittäjät kertovat miten he sen tekivät. Mukana mm. Paola Suhonen / IVANAhelsinki, Mika Kuismanen / Suomen Yrittäjät, Petri Hollmén / Lyyti Oy ja Pasi Vuorinen / Amomatic Oy. Kasvu- ja kansainvälisyystorilta saat henkilökohtaista tukea ja neuvontaa.Polku Rekrytointimessut 2.11. Turussa

Varsinais-Suomen talousalueelle on juuri vapautunut työmarkkinoille satoja eri alojen kansainvälisiä ammattilaisia.

Rekrytointimessut Turun Messukeskuksessa, Messukentänkatu 9, 2. marraskuuta.

Tilaisuuteen osallistuminen on maksutonta. Mahdollisuus varata messustandi pöytineen sekä mahdollisuus esitellä yritystä isommalle joukolle yhdellä kertaa. Vahvistathan osallistumisen mahdollisimman pian, mutta viimeistään 26.10.2016 oheisen rekisteröintilinkin kautta.Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.