Siirry uutiskirjearkistoon.
Ajankohtaista Yrityssalosta 02/2020
Uutiskirje on meille tärkeä viestinnän väline, jonka haluamme jakaa Sinun kanssa. Tässä tuorein uutiskirjeemme, olkaa hyvä!

Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjeitä Yrityssalosta, alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Salossa yritysten positiiviset näkymät jatkuvat
2.Kuukauden nosto: Ruokajärjestelmän muutos on mahdollisuus salolaiselle osaamiselle
3.Toimitilapalvelumme on uusiutunut
4.Kuukauden yritys Rento Innovations Oy
5.Teollisuusfoorumi ti 11.2. | Astrum Keskus Salo
6.Tilaisuuksia, tietoiskuja ja infoja
7.Matkailualan uutisia
8.TäsmäViljelyfoorumi 5.3.2020 | Astrum Keskus Salo
9.Salo hankkii 2020 | 5.3.2020
 

1. Salossa yritysten positiiviset näkymät jatkuvat
15223.JPG
Salon yritysten liikevaihtojen ja henkilöstömäärän positiivinen kehitys jatkui vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä. Kaikkien toimialojen liikevaihdot kasvoivat vuotta aikaisemmasta. Myös henkilöstö- määrän kehitys oli kasvussa ja henkilöstömäärän positiivinen kehitys on ollut käynnissä jo vuoden 2017 lopusta alkaen.

Matkailualalla yritysten liikevaihdot kasvoivat edelleen vahvasti ja kehitys on ollut Salon kaikista toimialoista positiivisinta. Liikevaihdon positiivinen kehitys on jatkunut usean vuoden ajan. Muu valmistus -toimialan (muoviteollisuus, huonekaluvalmistus) vahva positiivinen kehitys on tasaantunut ja henkilöstömäärän kehitys kääntyi negatiiviseksi ensimmäisen kerran pariin vuoteen.

Metalli- ja meriteollisuuden yritysten liikevaihdot olivat vahvassa kasvussa. Myös henkiöstömäärän kasvu jatkui ja metalli- ja meriteollisuudessa henkilöstömäärä on kasvanut tasaisesti vuoden 2017 jälkipuolelta asti. Salon rakentamisen toimialan yritysten liikevaihdon kehitys on ollut vaihtelevaa ja nyt liikevaihdon kehitys oli positiivisinta pitkään aikaan. Salon toimialoista ICT-alalla tilanne on ollut haastavin, mutta vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä myös tämän toimialan liikevaihto kehittyi positiivisesti ja henkilöstömäärän kehityskin oli niukasti plussalla.

Kaupan alan liikevaihto oli jälleen kasvussa edellisen tarkastelujakson notkahduksen jälkeen ja myös henkilöstömäärän kehitys oli niukasti positiivisen puolella.

Lisätiedot: Jyrki Moilanen | jyrki.moilanen@yrityssalo.fi & Tommi Virtanen | tommi.virtanen@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
2. Kuukauden nosto: Ruokajärjestelmän muutos on mahdollisuus salolaiselle osaamiselle
15219.jpg
Ruokajärjestelmän uusiin ratkaisuihin tarvitaan monipuolista ja uudistuvaa osaamista. Teknologia sulautuu koko ruokasektorille. Asiakkuuksien hallintaan ja kysynnän ennakointiin voidaan hyödyntää vaikka hyvinvointialalla käytettyjä menetelmiä. Toisaalta tuotantomenetelmien tehokkuuden ja ympäristövaikutusten tarkkailuun löytyy eri tyyppistä anturiteknologiaa ja tulosten analysointipalvelua.

Salon 880 maatilaa viljelee 55 000 hehtaaria Suomen parhaalla viljelyalueella. Salon maatilojen liikevaihto vuonna 2018 oli yli 121 miljoonaa euroa.

Koostimme Yrityssalossa videon esimerkeistä, joiden avulla ruoka-ala voi uudistua ja tarttua tulevaisuuden kysynnän mahdollisuuksiin.
Lue lisää aiheesta ja siitä miten Yrityssalon on mukana tässä kehittämisessä
Siirry kirjeen alkuun
3. Toimitilapalvelumme on uusiutunut

15248.JPG

Tammikuun lopussa otimme käyttöön uuden sivuston, josta löytää kattavasti Salossa olevat vapaat toimitilat sekä yritystontit. Sivustolle on koottu vuokrattavat ja myynnissä olevat yrityskiinteistöt ja -tontit. Tavoitteenamme on että Salossa vapaana olevat tilat ja yritystontit löytyisivät entistä helpommin. Sivusto on ollut jo pitkään todella suosittu - toisinaan jopa suosituin sisältö Yrityssalon www-sivuilla.

Yrityssalon toimitilapalvelu on tarkoitettu Salossa sijaitsevien toimitilojen ja yritystonttien vuokraukseen ja myyntiin. Sivuston tietoja ylläpitävät kiinteistöjen ja yritystonttien omistajat sekä kiinteistövälittäjät. Ylläpitäjät vastaavat tietojen oikeellisuudesta. Ilmoituksen jättäminen toimitilapalveluun on maksutonta.
Siirry kirjeen alkuun
4. Kuukauden yritys Rento Innovations Oy

15242.JPG
– Oma tuotteemme, työnimeltään Tracy, rantautuu elintarviketoimijoiden maille, mutta se soveltuu myös muille toimialoille, Rento Innovations Oy:n toimitusjohtaja Vesa Nohteri kertoo.
Kuukauden yritys 02/2020 on Rento Innovations Oy

Rentoa ja osaavaa ohjelmointia
Salolainen ohjelmistoyritys Rento Innovations Oy on vauhdikkaassa kasvussa. Takana on vahvasti positiivinen tilikausi, uusia koodaajia etsitään tiimiin ja oma tuote työnimeltään Tracy aloittelee maailmanvalloitusta Yrityssalon isännöimässä Kasvulämäri-hankkeessa.

– Me jalkaudumme, käymme tiivistä vuoropuhelua ja tutustumme aidosti asiakkaan prosesseihin. Meillä järjestelmä kehittyy tukemaan prosessia, eikä toisinpäin, toimitusjohtaja Vesa Nohteri kuvailee.

***************************************************************************
Vuonna 2020 esittelemme joka kuukausi yhden paikkakuntalaisen yrityksen. Kuukauden yritykseksi pyritään valitsemaan ajankohtainen yritys ja valinnoissa suositaan ns. ansioituneita yrityksiä tai hiljattain perustettuja yrityksiä.

Haluatko vinkata yrityksen esiteltäväksi? Kerro myös miksi ehdottamasi yritys on niin merkityksellinen. Ota yhteys Maija Pirvolaan | maija.pirvola@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
5. Teollisuusfoorumi ti 11.2. | Astrum Keskus Salo
Vuoden 2020 Teollisuusfoorumin teemana on KASVU ja TYÖVOIMAN SAATAVUUS.
Jo perinteeksi muodostunut teollisuustoimijoiden ja alan vaikuttajien tapahtuma Teollisuusfoorumi koostuu tänä vuonna seminaarista, minimessuista ja rekrytapahtuman.

AIKA: ti 11.2.2020 klo 13 - 16.30. Rekrytapahtuma 17-19
PAIKKA: Astrum-keskus, Salorankatu, Salo

Seminaari klo 13-16.30
Ilmoittaudu seminaariin ja sallistu ajankohtaisiin keskusteluihin muiden teollisuustoimijoiden kanssa.

Minimessut klo 13-16.30
Tehosta näkyvyyttä ja varaa yrityksellesi maksuton esittelypiste minimessuilta varaa paikkasi tommi.virtanen@yrityssalo.fi.

Rekrytapahtuma klo 17-19
Päivän päätteeksi kaikille avoin rekrytapahtuma, johon houkuttelemme erityisesti Salosta pendelöiviä osaajia.
Työnantaja: varaa oma paikkasi rekrytapahtumaan juha.metsanoja@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
6. Tilaisuuksia, tietoiskuja ja infoja
Katso tarkemmat ohjelmat ja paikat linkistä. Ilmoittaudu aina ennakkoon!

- matkailualan yrityksille, jotka haluavat myydä ohjelmia online
- Hands on -työpaja, jossa Bokun myyntialusta tulee tutuksi

- yrittäjyyttä suunnitteleville ja uusille yrittäjille
- Yrityskummitoiminta, Työterveyshuolto, Yrittäjän työttömyysturva, Laki-, ipr- ja sopimusasiat, Yrittäjän vakuutusturva, Yrityksen vakuutukset

- yrityksille, jotka haluavat tehostaa sähköistä näkyvyyttä
- Miten rakentaa toimivat ja myyvät nettisivut - miten optimoida sivut Googlen avulla - Googlen maksuton näkyvyys. Kouluttaja etäyhteyden päässä

- Facebook kaupan perustaminen ja matkailutuotteiden myynti Facebookin avulla.
- Instagramin yritystyökalut myynnin tukena

- yrittäjyyttä suunnitteleville ja uusille yrittäjille
- Yrityksen sähköinen myynti- ja markkinointi, sähköinen näkyvyys ja löydettävyys, mediayhteistyö, viestintä, verkostot

- elintarvikealan yrityksille ja kädentaitajille
- Lahnajärvi avataan keväällä uudella konseptilla ja uusien yrittäjien toimesta. Haluaisitko omat tuotteesi myynti tilapuotiin? Entä olisi sinulla kiinnostavia raaka-aineita tarjota kahvila-ravintolalle?

- yrittäjyyttä suunnitteleville ja uusille yrittäjille
- Kevytyrittäjyys/laskutuspalvelu, Omistajanvaihdokset, yrityskauppa, osakkuus, Franchise –yrittäjyys, Osuuskunta ja TE –toimiston näkökulmat

- Yrityksille, joita kiinnostaa maksuliikenteen eri ohjelmistot
- Esittelyssä yleisimpiä pk-yritysten käyttämiä kassa- ja maksuliikenneohjelmistoja Turun AMK:n digitradenomiopiskelijoiden tekemän selvitystyön pohjalta.

TULOSSA:
2.3. Starttaamo -valmennus - neljän illan valmennuskokonaisuus. 
Starttaamo -valmennusiltojen teemoja myynti, markkinointi, asiakaspalvelu, verkostoituminen, viestintä, kannattavuus, yrittäjän työhyvinvointi ja arjen hallinta.
Valmennus tarkoitettu sekä toimiville että yrittäjyyden alkuvaiheessa oleville tai toimintaansa aloitteleville yrittäjille.

4.3 ilta Työaikalaki-ilta
- aiheina mm. uusi työaikalaki. Asiantuntijoina KPMG:ltä Sanna Lundström ja Anu Vormisto.


Siirry kirjeen alkuun
7. Matkailualan uutisia


Mikäli et vielä saa matkailun uutiskirjettä, ilmoita siitä maija.pirvola@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
8. TäsmäViljelyfoorumi 5.3.2020 | Astrum Keskus Salo

15237.JPG

TäsmäViljely -foorumi - Tiedolla tulosta ruokaketjuun

Kevään TäsmäViljelyFoorumi kokoaa Saloon maatilayrittäjät, alan kehittäjät ja vaikuttajat sekä muut aiheesta kiinnostuneet. TäsmäViljelyFoorumi koostuu seminaarista, jossa innostavia asiantuntijapuheenvuoroja sekä alan messuista. Osastoilla esitellään mm. viimeisintä täsmäviljelyn teknologiaa ja tekniikan käyttöönottoa. Osallistuminen seminaariin ja sisäänpääsy messuille maksutonta. Messupaikat maksullisia.

Aika: 5.3. klo 10-16
Paikka: Astrum-keskus, Salorankatu 5-7, Salo

Varaa yrityksellesi messupaikka puh 050 582 4645/messuvastaava O-P Ruponen

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Yrityssalon Kuluttajat ruokatalouden keskiössä -hanke, Toivon Tila ja Hämeen AMK, Mustiala
Lisätietoja hilkka.halla@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
9. Salo hankkii 2020 | 5.3.2020

15239.JPG
Salon kaupungin alueella tehdään hankintoja vuosittain sadoilla miljoonilla euroilla. Pelkästään Salon kaupunki 2018 n. 140milj. Oletko sinä ja palvelusi hankintoja tekevien viranhaltijoiden tiedossa?

Salon alueen yrittäjät, yritysten edustajat sekä aktiiviset ostajat ja julkisia hankintoja tekevät tahot kokoontuvat yhteen 5.3.2020 klo 10-12 Salon kaupungintalolla, Tehdaskatu 2.

Tapahtumassa verkostoidutaan yritysten edustajien kesken sekä tavataan oman alan hankinnoista vastaavia viranhaltijoita. Aamupäivän aikana puheenvuoroja yritysten kokemuksista julkisiin hankintakilpailuihin osallistumisesta ja niissä menestymisestä. Halukkaat pääsevät esittäytymään hissipuhekierrosten aikana. Myös Salon kaupungin palvelualueita edustavat viranhaltijat esittäytyvät.

Tapahtuman järjestävät Salon kaupunki ja alueen yrittäjäyhdistykset. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.