Siirry uutiskirjearkistoon.
Kevään ajankohtaiset yritys- ja yrittäjyyspalvelut Salossa
Tässä uutiskirjeessä kootusti ajankohtaisasioita ja tiedotettavaa yrityksille. Kevät tarjoaa runsain määrin mielenkiintoisia tilaisuuksia ja infoja, jotka olemme koonneet tähän kirjeeseen. Poimi omasi ja ilmoittaudu mukaan! Tervetuloa.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1. Salon työllisyystilanne paranemaan päin
2. IoT-ratkaisut käytännössä – Luodaan tulevaisuus itse! 5.4. Salo IoT Park
3. Meriverkostot tapahtuma 6.4. Naantalin satama
4. Maksuttomia infoja ja työpajoja yrityksille Salossa
5. Maksuttomia infoja alkaville ja vähän aikaa toimineille yrittäjille Salossa
6. Kone- ja metallialan pienyrittäjien teräsrakentamisen aamukahvit 4.5. Muurla
 

1. Salon työllisyystilanne paranemaan päin

Salon työllisyystilanne on hiljalleen kohentunut jo jonkin aikaa. Helmikuussa 2017 Salossa oli 3 945 työtöntä, mikä oli lähes neljäsataa vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Myös pitkäaikaistyöttömien määrä väheni selvästi viime vuoteen verrattuna. Työttömien määrä on Salossa vähentynyt jo kymmenenä kuukautena peräkkäin, kun määrää verrataan edellisen vuoden lukuihin.

Myös avoimia työpaikkoja oli helmikuussa TE-toimistossa selvästi viime vuotta enemmän. Helmikuun työpaikkojen määrässä näkyy se, että helmikuussa tulee hakuun paljon kesätyöpaikkoja kuten pelto- ja puutarhatyötä myyntiyön lisäksi.

Vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana Saloon on perustettu 42 uutta yritystä ja 27 yritystä on lopettanut toimintansa. Eniten yrityksiä on perustettu tukku- ja vähittäiskaupan toimialalle sekä rakennusalalle. Rakennusalalta on myös lopettanut yrityksiä eniten.
7218.png
Siirry kirjeen alkuun
2. IoT-ratkaisut käytännössä – Luodaan tulevaisuus itse! 5.4. Salo IoT Park
Tule ja koe mitä mahdollisuuksia IoT tuo! Opi millaisilla käytännön anturi- ja sensoriratkaisuilla voidaan tehostaa yrityksesi toimintaa. Päivän aikana saat mahdollisuuden tutustua uusimpiin IoT-anturi- ja sovellusmahdollisuuksiin, kun yksi maailman johtava anturi- ja sensorivalmistaja SICK tuo uusimmat laitteensa Saloon.

Kenelle: Voit olla IoT-ratkaisuja aktiivisesti hyödyntävä tai vasta IoT-mahdollisuuksista kiinnostunut yrittäjä tai yrityksen avainhenkilö. Tapahtuma kokoaa yhteen yrityksiä, osaajia ja opiskelijoita eri toimialoilta.

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot:
Timo Rannikko | p. 040 579 5218 | timo.rannikko@yrityssalo.fi tai Tommi Virtanen | p. 044 547 7711 | tommi.virtanen@yrityssalo.fi

Tilaisuus on osa Yrityssalon projektien Growing for growth ja StartupHub -toimintaa, joita rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus.
Siirry kirjeen alkuun
3. Meriverkostot tapahtuma 6.4. Naantalin satama

Laivateollisuudella on meneillään aikakausi, jossa työtä on jopa kahdeksaksi vuodeksi! Haluaisitko mukaan tähän kasvuun?

Meriverkostot 2017 –tapahtumassa yritykset saavat ainutkertaisen tilaisuuden solmia uusia yhteistyökuvioita. Osallistu Naantalissa 6.4. järjestettävään Meriverkostot 2017 tapahtumaan, jossa yrityksillä on hyvä mahdollisuus solmia uusia yhteistyökuvioita laivateollisuuden saralla ja kuulla mm. Meyer Turku Oy:n odotuksista alihankkijoille.

Siirry kirjeen alkuun
4. Maksuttomia infoja ja työpajoja yrityksille Salossa

Sopimustyöpaja ti 4.4. klo 17.00 – 20.00
Millainen on hyvä sopimus? Miten hyödynnän sopimuksia yritystoiminnassa?
Sopimustyöpaja on tarkoitettu yritystoiminnassa käytettävien sopimusten merkityksen selkiyttämiseen, käytön havainnollistamiseen, sopimuskäytäntöjen ja muun sopimuksiin liittyvän yleisen tiedon lisäämiseen sekä toimiville että myös aloitteleville yrittäjille, yrittäjyyttä suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Kansainvälisille markkinoille data-analytiikkaa, IoT-ratkaisuja ja peliteknologioita hyödyntäen?
ti 4.4. klo Turku AMK, Turku
Tule kuulemaan lisää ja löytämään mielenkiintoisia kumppaneita!

Syventävä Lean –toiminnan työpaja ti 11.4. klo 17.00 – 20.00
Lean on yksinkertainen, monille eri toimialoille sopiva tuottavuuden jatkuvan parantamisen toimintamalli. Syventävä Lean-toiminnan työpaja on jatkoa aikaisemmin järjestetylle Lean-toiminnan työpajalle, jossa käsiteltiin Leanin perusteet. Syventävä ja käytännönläheinen työpaja pitää sisällään lyhyen kertauksen Leanin perusteista sekä avaa tarkemmin Lean-menetelmiä. Työpajassa perehdytään myös Lean-johtajuuteen sekä oman työn kehittämiseen. Pajasta on hyötyä niin yksinyrittäjille kuin isompien yritysten edustajille, jotka haluavat kehittää omaa työtään ja lisätä tuottavuutta.

Aurinkosähkön mahdollisuudet -info ke 12.4. klo 9
Ajankohtaiskatsaus aurinkosähkön hyötykäytöstä ja investoinnin kannattavuudesta sekä rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuus on kohdistettu erityisesti yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita investoimaan aurinkosähköön omassa tuotannossaan ja toimitilojensa energiaratkaisuissa.
Voit varata asiantuntijatapaamisen ennakkoon Jukka Heinonen |Yrityssalo Oy | p.044 546 0035

Jäljitettävyysteknologiat ja niiden liiketoimintamahdollisuudet ke 12.4. klo 13-16
Jäljitettävyyttä voidaan parantaa erilaisilla teknologioilla ja siitä on hyötyä esim. kun halutaan varmistaa tuotteen aitous ja erottaa se kopioista, seurata tuotteen huoltoja ja komponenttien elinkaarta tai kerätä paikkatietoa ja seurata inventaariota.
Kenelle: Voit olla jäljitettävyyteen liittyvien ratkaisuja aktiivisesti hyödyntävä tai vasta niiden mahdollisuuksista kiinnostunut yrittäjä tai yrityksen avainhenkilö. Workshop kokoaa yhteen eri toimialojen yrityksiä ja osaajia. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.

Webinaari asiakaslähtöisyydestä ja -kokemuksesta 25.4.2017 klo 8 - 11
Tekesin teemaklinikka Turussa ja webinaarina muualla, jonka aiheena on asiakaslähtöisyys ja asiakaskokemuksen jatkuva parantaminen. Puhujina ja sparraajina toimivat Tuija Seipell ja Nina Lappalainen. Kilpailu asiakkaista kovenee, vaatimustaso nousee ja huonon kokemuksen sietokyky alenee. Kilpailukykyisen asiakaskokemuksen luominen ja ylläpito ovat yrittämisen minimiedellytyksiä.
Tilaisuus on suunnattu kaikille, joille asiakas ja yrityksen kannattavuus ovat tärkeintä sekä niille, joilla on mielessään hyvä idea tai keksintö, josta haluaa lähteä kehittämään liiketoimintaa.

Vaikuttava verkosto – huikea hissipuhe –paja to 4.5. klo 17.00 – 20.00
Työpajassa pohditaan, mikä on toimiva verkosto ja mikä on sen merkitys yksilölle/yritykselle. Työpajassa käydään läpi, miten kontakteista saadaan pysyvämpi yhteys ja lopulta oma verkosto. Työpajan aikana harjoitellaan verkoston rakentamisen taitoja sekä hiotaan jokaiselle hissipuhe, joka kannustaa osallistujia verkostoitumaan yhä helpommin. Työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ymmärtää verkostojen merkityksen, oppia luomaan verkostoja sekä hiomaan itselle myyvän hissipuheen.Siirry kirjeen alkuun
5. Maksuttomia infoja alkaville ja vähän aikaa toimineille yrittäjille Salossa

Startti-info to 30.3.2017 klo 16.30 –- 20.00
Startti-infossa käydään läpi yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä perusasioita kuten esim. yritystoiminnan rahoitus, maksuliikenne sekä yritysmuodot, verotus ja taloushallinnon perusteet. Lisäksi kuullaan kiteytykset viestinnästä ja tarjolla olevista seudullisista yrityspalveluista sekä myynnin merkityksestä yritykselle.

Turvatusti yrittäjyyteen –info to 6.4.2017 klo 16.30 –- 20.00
Info tarjoaa kattavasti turva- ja tukitietoa yrittäjille ja yrittäjäksi ryhtyville. Illan aiheina ovat mm. yrittäjäksi ryhtyvän työttömyys-, sosiaali- ja vakuutusturva, yrityksen vakuutukset ja lakiasiat sekä yrittäjän työterveyshuolto ja yrityskummitoiminta

Ideasta yrittäjyyteen -valmennus 4.5.-15.6.2017 | Hakuaika on 31.3.2017 saakka.
Työvoimapoliittiseen päiväkoulutukseen voit hakea sivuston www.te-palvelut.fi kautta, koulutusnumero on 671237. Koulutus on työvoimapoliittista päiväkoulutusta ja siihen valitaan 16 henkilöä.
Kouluttaja on TOP resurssi Oy. Koulutuspaikka on osoitteessa Örninkatu 15 b, Salo
Siirry kirjeen alkuun
6. Kone- ja metallialan pienyrittäjien teräsrakentamisen aamukahvit 4.5. Muurla

Tervetuloa kone- ja metallialan pienyrittäjät teräsrakentamisen ajankohtaisaamuun

Aika: to 4.5 klo 8 - 10
Paikka: Wallius Hitsauskoneet Oy, Muurlantie 510, Muurla
Ohjelma klo 8:00 alkaen
- Aamukahvit ja Wallius Hitsauskoneet Oy:n yritysesittely
- Teräsrakentaminen ja EN1090 -sertifiointi, käytännön vinkit, rakentamisen volyymi | Oiva Mesikämmen
- Salon seudun ammattiopiston tarjoamat koulutusvaihtoehdot kone- ja tuotantotekniikkaan | Mika Rautiainen ja Taito Tieranta
- Vinkit meriteollisuuden alihankkijaksi | Meyer Turun edustaja kertoo, miten pääsee alihankintaverkostoon mukaan

Ilmoittaudu 2.5 mennessä mika.rautiainen@sskky.fi. Osallistuminen maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista

Tilaisuuden järjestelyistä vastaa Yrityssalo ja Salon seudun ammattiopisto
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.