Siirry uutiskirjearkistoon.
Ajankohtaista Yrityssalosta 03/2020
Uutiskirje on meille tärkeä viestinnän väline, jonka haluamme jakaa Sinun kanssa. Tässä tuorein uutiskirjeemme, olkaa hyvä!

Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjeitä Yrityssalosta, alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Työttömyys laskussa Salossa
2.Kuukauden nosto: Yrityssalossa panostetaan omistajanvaihdoksiin
3.Kuukauden yritys 4H-yritys HerkutElla
4.TäsmäViljelyfoorumi 5.3.2020 | Astrum Keskus Salo
5.Tilaisuuksia, tietoiskuja ja infoja
6.Työllisyyspalvelut ja edut työnantajille Salossa
7.Tule mukaan MAHIS –kampanjaan
8.Matkailuyrityksille toimialakohtaista tietoa
9.Maailman suurin juniorilentopalloturnaus PowerCup Salossa
10.Alihankintamessut 2020
 

1. Työttömyys laskussa Salossa

Salon työttömyys laskee, koko maan osalta työttömyyden lasku pysähtyi

Salon työttömyys jatkoi laskuaan myös joulukuussa. Tuoreimmassa työllisyystilastossa joulukuun lopussa Salossa oli työttömiä 2 492, mikä oli yli 200 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja työttömyysprosentti oli 10,5%. Joulukuussa työttömyys on aina vuoden korkeimmalla tasolla kausivaihteluista johtuen. Koko maan osalta työttömyyden lasku pysähtyi.

Uusia avoimia työpaikkoja avautui joulukuussa (TE-toimisto) 376, mikä oli viisi enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Uusia avoimia työpaikkoja avautui loppuvuoden aikana selvästi viime vuotta enemmän.

Tutustu tarkemmin Yrityssalon työllisyyskatsaukseen
Kysy lisää Tommi Virtanen | tommi.virtanen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
2. Kuukauden nosto: Yrityssalossa panostetaan omistajanvaihdoksiin

15708.JPG
Yrityssalolla on vuonna 2020 yhtenä painopistealueena yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten vauhdittaminen maaseutualueen mikro- ja pienyrityksissä Salossa. Tavoitteena on ohjata kohderyhmään kuuluvat yritykset - sekä ikääntyvät yrittäjät että potentiaaliset jatkajat - asiantuntijoiden kanssa toteutettaviin tilaisuuksiin, tietoiskuihin ja lopuksi yrityskohtaiseen klinikkatapaamiseen.

Olemme koonneet paikalliset asiantuntijat yhteen ja yhdessä toivomme tuloksena syntyvän tuloksellisia yrityskauppoja ja sukupolvenvaihdoksia.

Kysy lisää Jukka Heinonen | jukka.heinonen@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
3. Kuukauden yritys 4H-yritys HerkutElla

15698.jpg
– Haaveissani on oman leipomon tai konditorian perustaminen, HerkutEllan perustaja Ella Turpeinen kertoo.
Kuukauden yritys on 4H-yritys HerkutElla

4H-YRITYS HERKUTELLA LEIPOO KAKKUJA TILAUKSESTA
- Perustin 4H-yrityksen, koska halusin tehdä kakkuja ja kehittyä siinä. Halusin päästä kokeilemaan uusia tekniikoita ja oppimaan uutta. Kotona minua jo kiellettiin leipomasta, koska kukaan ei voi syödä loputtomasti herkkuja. Oli siis niin sanotusti ohjattava leipomukset muihin suihin. Hyvänä plussana myös itse tienattu raha motivoi yrittäjäksi ryhtymisessä, 19-vuotias HerkutEllan perustaja Ella Turpeinen kertoo.

***************************************************************************
Vuonna 2020 esittelemme joka kuukausi yhden paikkakuntalaisen yrityksen. Yritykseksi pyritään valitsemaan ajankohtainen yritys ja valinnoissa suositaan ns. ansioituneita yrityksiä tai hiljattain perustettuja yrityksiä.
Haluatko vinkata yrityksen esiteltäväksi? Ota yhteys Maija Pirvolaan | maija.pirvola@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
4. TäsmäViljelyfoorumi 5.3.2020 | Astrum Keskus Salo
15703.png

TäsmäViljely -foorumi - Tiedolla tulosta ruokaketjuun

Salossa järjestetään ke 5.3. klo 10-16 Pohjoismaiden ensimmäinen täsmäviljelyteknologiaan syventyvä ammattitapahtuma. Täsmäviljelyteknologia ja datan liikkuminen ruokaketjussa pellolta kuluttajalle luovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia alueen teknologiaosaajille. ''Salossa elinkeinorakenteen muutos on vahvistanut ruokasektorin yritysten merkitystä ja elintarvikkeiden jalostukseen on investoitu kuluneella EU-rahoituskaudella vahvemmin kuin aikaisemmin'', toteaa kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Täsmäviljelyn menetelmien avulla viljelyyn tarvittavien panosten käyttö tarkentuu. Erilaisilla teknologian ratkaisuilla tavoitellaan taloudellisen tuloksen lisäksi ennen kaikkea ekologisesta ja sosiaalista kestävyyttä.

TäsmäViljelyFoorumi kokoaa 5.3 klo 10-16 Salon Astrum-keskukseen maatilayrittäjät, alan kehittäjät ja vaikuttajat sekä muut aiheesta kiinnostuneet. TäsmäViljelyFoorumi koostuu seminaarista sekä alan messuista. Osallistuminen maksutonta.
Lisätiedot Hilkka Halla | hilkka.halla@yrityssalo.fi

Tutustu seminaariohjelmaan alla
Seminaariohjelma_5_3_2020_ (PDF-dokumentti, 586 kt)
Siirry kirjeen alkuun
5. Tilaisuuksia, tietoiskuja ja infoja
Katso tarkemmat ohjelmat ja paikat linkistä. Ilmoittaudu aina ennakkoon!

2.3. Starttaamo -valmennus alkaa TÄNÄÄN - neljän illan valmennuskokonaisuus.
Starttaamo -valmennusiltojen teemoja myynti, markkinointi, asiakaspalvelu, verkostoituminen, viestintä, kannattavuus, yrittäjän työhyvinvointi ja arjen hallinta.
Valmennus tarkoitettu sekä toimiville että yrittäjyyden alkuvaiheessa oleville tai toimintaansa aloitteleville yrittäjille.

3.3 klo 16-19 Miten saada asiakkailta rahat tilille? | ILMOITTAUDU TI KLO 12 MENN
- Apua maksuliikenteen ohjelmistojen valintaan
- Tilaisuus on suunnattu pienille yrityksille, jotka etsivät selkeää ja helppoa, omaan liiketoimintaansa sopivaa maksujärjestelmää.
- Esittelyssä yleisimpiä pk-yritysten käyttämiä kassa- ja maksuliikenneohjelmistoja

4.3 klo 16.30-18 Uusi työaikalaki- tietoisku
2020 alusta on astunut voimaan uusi työaikalaki. Uudessa työaikalaissa annetaan työpaikoille välineitä tehdä työpaikkakohtaisia työaikaratkaisuja, kuten sopia nykyistä väljemmin liukuvasta työajasta, joustotyöajasta ja työaikapankin käyttöönotosta. Asiantuntijoina KPMG

5.3 klo 10-12 Salo hankkii
Salon kaupungintalolla hankintoihin liittyvä tapahtuma, jossa verkostoidutaan, kuullaan puheenvuoroja ja esittäydytään hissipuhekierroksen aikana.

5.3 klo 16.30-20 Perustaisinko yrityksen
Alkavan yritykset palvelut, yrittäjän arjen organisointi, yrittäjäyhdistyksen palvelut, yrittäjyys vaihtoehtona/mahdollisuutena, koulutus/YAT ja yritystarina

11.3 klo 16.30-19 Yrityskauppa ja yritysten omistajanvaihdosilta
Omistajanvaihdosilta Lehmirannan lomakeskuksessa. Katsaus yrityskauppojen tilanteeseen, millainen kaupattavan yrityksen taseen on syytä olla, millaisia asiakirjoja tarvitaan, miten rahoittaa sekä kaksi yritystarinaa.

12.3 klo 16.30-20 Starttitietoa yrittäjyyteen
Yritysmuodot ja yrityksen hallinto, ALV ja yritysverotus, starttiraha, maksuliikepalvelut, toimintaympäristö/alueen tilanne, yrittäjätarina

16.3 klo 14-16 Ulkopuolisen hallituksen jäsenen merkitys pk-yrityksen liiketoimintaan
Maailman muuttuessa myös yritysten johtaminen muuttuu. Iltapäivän aiheena ulkopuolisen hallituksen jäsenen merkitys pk-yrityksen liiketoimintaan ja HHJ -kurssin esittely.

19.3 klo 16.30-20 Rahoitus ja kannattavuus
Finnveran rahoitusvaihtoehdot, pankin rahoitusnäkökulmat, hinnoittelu, kannattavuus ja sudenkuopat, yritystuet, rekrytointi ja palkkatuki
Siirry kirjeen alkuun
6. Työllisyyspalvelut ja edut työnantajille Salossa

Työnantaja, onko työllistämisen tuet tiedossasi? Tunnetko Salon kaupungin edelleensijoitusprosessin? Entän kesän työllistämistuet tai uusi MAHIS -kampanja?

Kaupunki palkkaa pitkäaikaistyöttömän salolaisen työnhakijan ja sijoittaa hänet salolaiseen yritykseen kahdeksaksi kuukaudeksi

Kaupunki voi myöntää palkkaukseen tukea salolaiselle tai Saloon sijoittuvalle työnantajalle salolaisen pitkäaikaistyöttömän, nuoren alle 30-vuotiaan ilman palkkatyökokemusta olevan tai nuorisotakuun piiriin kuuluvan nuoren (alle 25-vuotias tai alle 30-vuotias vastavalmistunut) työllistämiseen.

Kesätyöllistämistukea maksetaan yrityksille, jotka palkkaavat 14 - 25 -vuotiaan salolaisen nuoren kesätyöhön touko-syyskuussa 2020.

Ota yhteyttä Juhaan ja kerromme lisää tukimahdollisuuksista => juha.metsanoja@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
7. Tule mukaan MAHIS –kampanjaan

Ole mukana luomassa salolaisille uusia mahdollisuuksia työelämään. Voiko yrityksesi antaa työnhakijalle mahdollisuuden tutustua alaan työkokeilulla? Onko yrityksellänne tarvetta esim. osa-aikatyöntekijälle tai määräaikaiselle työlle?

Tutustu MAHIS -kampanjaan

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä juha.metsanoja@yrityssalo.fi

MAHIS__kampanjan_tiedote (PDF-dokumentti, 369 kt)
Siirry kirjeen alkuun
8. Matkailuyrityksille toimialakohtaista tietoa


Mikäli et vielä saa matkailun uutiskirjettä, ilmoita siitä maija.pirvola@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
9. Maailman suurin juniorilentopalloturnaus PowerCup Salossa

15711.jpg
Maailman suurin juniorilentopalloturnaus Power Cup Salossa 4.-7.6.2020.

Saloon odotetaan yli 10.000 kävijää, kun pelaajien lisäksi paikalle saapuu valmentajia, huoltajia ja pelaajien sukulaisia sekä perheitä runsain joukoin. Kyseessä on Salon kaupungin vuoden suurin yksittäinen markkinointiteko ja myös taloudelliset vaikutukset alueelle ovat merkittävät.

Power Cup kutsuu paikallisia yrittäjiä ja yhteisöjä mukaan!

Haluatko markkinoida ja näkyä Power Cupin nettisivulla ja some-kanavissa? Nyt se on mahdollista. Lue lisää Salon Viestin Lentopallojaoston kumppanisivustolta ja ota yhteyttä!
https://www.viesti-lp.fi/kumppanuudet.html

Yrityssalo on mukana järjestelyissä seuraavasti:
Kokoamme pe 5.6 klo 16-22 paikallisten herkkujen ja kädentaitojen tapahtuman Salon keskustaan. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Power Cupin ja Lasten laulukaupungin
Jos olet kiinnostunut myyntipaikasta, ota yhteyttä hilkka.halla@yrityssalo.fi

Kokoamme Powerin kävijöille kiinnostavia päiväretkiä 4.-6.6 lähialueelle. Retket ovat osallistujille maksullisia, varataan verkosta online ja niihin liitetäänn halukkaille kuljetus.
Jos olet kiinnostunut olemaan käyntikohteena, ota yhteyttä maija.pirvola@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
10. Alihankintamessut 2020

15712.JPG

Lähde näytteilleasettajaksi Suomen suurimpaan teollisuustapahtumaan
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 22. - 24.9.2020 teollisuuden ALIHANKINTA 2020 -messut, joka kokoaa yhteen teollisuuden alihankinnan ammattilaiset sekä tuhannet uudet tuote- ja palveluinnovaatiot. Suomen johtavat alihankintateollisuuden messut esittelevät metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia.

Viime vuonna Alihankintamessuille kokoontui lähes 18 000 messuvierasta ja yli 1 100 näytteilleasettajaa. Yrityssalon järjestämälle yhteisosastolle mahtuu mukaan 10-12 yritystä riippuen siitä, kuinka paljon mukaan haluavat yritykset haluavat tilaa itselleen.

Yrityssalo hoitaa paikkavaraukset, yhteiset rakenteet ja kalusteet, liittymät, kulkuluvat ym. messuilla tarvittavan. Yritykset huolehtivat vain omasta näkyvyydestään ja esittelijöistään. Osaston ilme ja kokoonpano suunnitellaan yhdessä osallistujien kesken hyödyntäen mahdollisimman paljon olemassa olevaa messumateriaalia. Messuosastojen kustannukset jaetaan osallistujien kesken.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Tommi Virtaseen puh 044 547 7711 | tommi.virtanen@yrityssalo.fi.


Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. +358 44 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.