Siirry uutiskirjearkistoon.
Maaliskuun ajankohtaiset Yrityssalosta
Maaliskuu tuo tullessaan kevätauringon, mutta myös uusia kontakteja, ajankohtaisinfoja ja paljon uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kasvuun. Olemme koonneet ajankohtaisia asioita tähän uutiskirjeeseen, olkaa hyvä!

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Meriteollisuuden mahdollisuuksiin mukaan
2.Looking for business projects for international student team!
3.Matka Vaasan Energy weekille | 22.3
4.Infoja yrittäjyyteen tähtäävälle, alkavalle yrittäjälle
5.Infoja ja tilaisuuksia toimiville yrityksille
6.Rekryexpo 18.4.2018 Turussa. Haluatko mukaan?
7.Uutisia korkeakouluyhteistyöstä
8.Kutsu työnantajille: Tule esittäytymään työnhakijoille
9.Lähde mukaan Alihankinta 2018 -messuille
 

1. Meriteollisuuden mahdollisuuksiin mukaan
Meriteollisuuden kasvuodotukset ovat korkealla niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Meriteollisuuden hyvä tilauskanta tarjoaa mahdollisuuksia kasvun mahdollisuuksia alihankintaketjulle ja muille kiinnostuneille yrityksille.

Yrityksille omat CV eli yritysesittelykortit
Olemme juuri nyt kokoamassa salolaisten teollisuuden yritysten ns, CV -yrityskortteja, jotta meillä on paremmat mahdollisuudet esitellä alueen osaamista ja yrityksiä. jättää tietonsa välitettäväksi meriteollisuusverkoston yrityksille. Haluathan olla tässä mukana?

Miten se merien markkinoilla hoituu? -workshop | 19.3.2018 klo 14:00-16:00 | Salo IoT Campus
Työpajan aiheena on meriklusterin tuleva kysyntä sekä keskeiset asiat tuotteen/palvelun tarjoajalle meriklusterin sopimuksissa, maksuajoissa, rahoituksessa ja vakuuksissa. Workshopin vetäjänä toimii Vesa Marttinen, MarineCycles Oy.

NaviGate 2018 –messut! Lähde mukaan yhteisosastolle
Messut järjestetään Turun Messukeskuksessa 16.-17.5.2018. Yrityssalo on varannut yhteisosaston, johon yrityksiä kutsutaan mukaan. Vielä tilaa muutamalle yritykselle!

Messujen käytössä myös kätevä Match making työkalu!
Ota yhteyttä Tommi Virtaseen | puh 044 547 7711 | tommi.virtanen@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
2. Looking for business projects for international student team!

We would like to introduce you to Amped Business Solutions!
We are 8 highly motivated exchange students from Germany, France and the Netherlands. All the students are attending this spring Business Administration program at the Turku AMK in Salo. We have founded a Amped cooperative and we are offering our skills to all kinds of businesses who need help with business-related projects.

We are a multi-talented team with variant backgrounds. We are specialized in process management, sales management, marketing management, human resources, trade management, value chain optimization and engineering consultancy. Nevertheless, we are interested in other challenges and business projects. We are highly motivated to help you with big or small projects and we can’t wait to convince you of our abilities.

If you are in need of a skilled international team of students, please contact us Niklas Treptow | niklas.treptow@edu.turkuamk.fi | tel +49 163 63 33 339
Siirry kirjeen alkuun
3. Matka Vaasan Energy weekille | 22.3

Vaasa Energy week kokoaa energia-alan yrityksiä ja vaikuttajia ympäri maailmaa Vaasaan 19.-23.3. verkostoitumaan ja kuulemaan kuumimmista uutuuksista ja läpimurroista.
Torstain 22.3. ohjelmassa on kyberturvallisuus ja digitalisaatio seminaari ja kokopäivän matchmaking tapahtuma. Lue lisää www.energyweek.fi

Järjestämme Salosta verkostoitumismatkan energiaviikolle to 22.3. Toiveiden mukaan menomatka voi olla hyvin aikaisin torstaiaamuna tai jo keskiviikkona, paluu torstaina illalla. Tapahtuma on maksuton ja Salo Connecting Things -hanke tarjoaa yhteiskuljetuksen. Mahdolliset yöpymiset tai ryhmän aikataulusta poikkeavat matkat osallistujat kattavat itse.
Ota yhteyttä Jenny Lauronen puh 050 5961698 | jenny.lauronen@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
4. Infoja yrittäjyyteen tähtäävälle, alkavalle yrittäjälle

Franchisetyöpaja 27.2. 17-20 | Salo IoT Campus
Mitä franchising on ja millaista franchiseyrittäjyyttä meillä jo on? Keskustelua franchiseyrittäjyyden eri näkökulmista ja avoinna olevista mahdollisuuksista. Mukana myös mielenkiintoinen franchisetarina: Saku Hautala, Splizzeria Oy. Saku perusti kokeneena yrittäjänä oman franchiseketjun.

Spurttaamo - neljän illan ohjelma toimiville ja aloittaville yrityksille alk. 13.3 | Salo IoT Campus
Neljän illan valmennus vauhdittaa yritystoimintaasi, sen käynnistymistä myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun, verkostoitumisen, viestinnän, kannattavuuden, yrittäjän työhyvinvoinnin ja arjen hallinnan aihealueita käsittäen. Valmennuskokonaisuus sekä toimiville että aloittaville yrittäjille. Ajankohdat: 13.3, 15.3, 20.3 ja 22.3.2018.

Infomo - kuuden illan ohjelma yrittäjyyteen | alk. 21.3 | Salo IoT Campus
Infomo on Yrityssalon oma valmennussetti, joka kestää 6 iltaa ja jokaisessa illassa on oma teemansa. Kaikkiin ei ole pakko osallistua, vaan voit valita vain ne teemat, joihin kaipaat eniten neuvoa. Ajankohdat: 21.3, 10.4, 17.4, 25.4, 8.5, 15.5

Yrittäjyysinfo | ke 14.3.2018 16:30-19 | Salo IoT Campus
Infotilaisuus kaikille yrittäjyyttä pohtiville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa kuulemaan lisää yrityksen perustamisen valmistelusta sekä palveluistamme ja verkostoista Salossa. Ohjelmassa myös yrittäjätarina: Mira Kallio-Ratia, Lempeän liikunnan keskus. Info on kaikille avoin, maksuton ja varmasti uusia ajatuksia herättelevä.


Ota yhteyttä Armi Metsänoja puh 044 546 0039 | armi.metsanoja@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
5. Infoja ja tilaisuuksia toimiville yrityksille
Miten valmistautua EU:n tietosuoja-asetukseen? | 6.3 10-12 JA 16-18 | Salo IoT Campus
EU:n laajuinen GDPR -tietosuoja-asetus tuli voimaan 2016 ja lakia sovelletaan 25.5.2018 alk. Tietosuoja-asetus koskee kaikkia yrityksiä, jotka käsittelevät henkilötietoja niin rekisterinpitäjiä kuin henkilötietojen käsittelijöitä. Osallistu tietosuojapäiväämme, jossa kaksi saman sisältöistä luentoa - toinen aamulla, toinen illalla. Asiantuntija Tapani Rinne paikalla klo 13-16 ja voit varata häneltä ennakkoon henkilökohtaisen tapaamisajan.

Business Finlandin –klinikka | 13.3. | Salo IoT Kampus
Tekesin asiantuntija on yritysten tavattavissa kahdenkeskisiin tai ryhmäkohtaisiin keskusteluihin. Tule selvittämään voisitko Business Finlandin kumppanina kasvaa ja lähteä laajemmille markkinoille! Varaa aika ennakkoon kahdenkeskiseen tapaamiseen klo 8-16 välillä.

OP Lab - pitchaus & reverse pitching | 15.3. | 11:30-16 | Salo IoT Campus
OP Lab on osa OP kehitysohjelmaa. OP:n startup-ohjelman tavoitteena on rakentaa yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kasvuyritysten kanssa parhaita mahdollisia palveluja. OP Lab etsii Salossa mukaan uusia kasvuyrityksistä. Tule tapaamaan OP Labin asiantuntijoita ja pitchaamaan.

Kansainvälistymisiltapäivä | 18.3. 13-16 | Salo IoT Campus
Ajankohtaista tietoa startupien ja pk-yritysten kansainvälistymispalveluista! Miten suunnitella kansainvälistyminen, millaisia ohjelmia ja avustuksia on tarjolla kv-kasvuun ja millaisia kumppaneita löytyy. Miten hyödyntää opiskelijoita osana kansainvälistymistä? Ohjelmassa 2 yrityscasea.

Ilmastoviisas Salo seminaari | 22.3. | Salo IoT Campus
Hiilivapaa Salo -ryhmä, Salon TasausKohtuusPaja sekä Salon kaupunki ja Yrityssalo järjestävät seminaarin, jossa aiheina mm. energiatehokkuus, päästövähennykset, hiilineutraalius ja kiertotalouden edistäminen. Puhujina mm Riikka Leskinen Valoniasta yhdessä Salon kaupungin ja Lue koko ohjelma ja ilmoittaudu mukaan
"Tulevaisuuden menestyjät ovat niitä, jotka osaavat uudistua ja vastata muuttuviin tarpeisiin''.
Siirry kirjeen alkuun
6. Rekryexpo 18.4.2018 Turussa. Haluatko mukaan?

Olemme kartoittamassa yrityksiä, jotka haluaisivat lähteä mukaan Turun Messukeskuksen RekryExpo-tapahtumaan 18.4.2018. Ensimmäinen vastaava RekryExpo järjestettiin marraskuussa 2017. Päivän aikana oli 3 600 rekisteröitynyttä kävijää. Salo ei osallistunut ensimmäiseen rekryexpoon, mutta nyt positiivisen rakennemuutoksen myötä myös Salon seudun rekrytointitarpeet ovat kasvaneet.

Onko juuri Sinun yrityksellä tarvetta ja halua osallistua Turun Rekrytapahtumaan?
Suunnitelmissa on että Salon kaupunki, Yrityssalo sekä mukaanlähtevät salolaiset yritykset osallistuisivat yhteisesti messukuluihin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä 10.3. mennessä Juha Metsänojaan puh 044 546 0043 | juha.metsanoja@yrityssalo.fi. Jos mukaan lähteviä yrityksiä ei ole, perumme osastovarauksen.
Siirry kirjeen alkuun
7. Uutisia korkeakouluyhteistyöstä

Osallistujahaku projektiin - Hyvinvoiva ja hyvälaatuinen kasvu.
Tekisikö mielenne tehdä enemmän, toisin, vaikuttavammin, mielenkiintoisemmin, sinun, asiakkaiden tai kumppaneiden osaamista fiksummin hyödyntäen. Miten ja mistä aloittaa yrityksesi kehitystyö, ja keiden kanssa aloittaa se?

Syksylle 2018 on suunnitteilla hanke, jossa tuottavuuden ja työhyvinvoinnin yhtäaikainen kehittäminen on hyvälaatuisen ja hyvinvoivan kasvun ja kehittymisen lähtökohta. Kehittäminen perustuu laajemman liiketoiminnan ja kasvupotentiaalin tarkasteluun liiketoimintaympäristössäsi.
Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä marika.saisa@turkuamk.fi. Yhteistyössä mm. Turun yliopisto, Työterveyslaitos, Tampereen yliopisto, Turun AMK
Siirry kirjeen alkuun
8. Kutsu työnantajille: Tule esittäytymään työnhakijoille

>Arvoisa työnantaja,

Kutsumme Sinut esittelemään yritystäsi, toimintaasi ja toimialaasi työnhakijoiden palvelupisteeseen Salon Voimalaan to 26.4.2018 klo 12-15. Tarjoamme maksuttoman paikan ja mahdollisuuden tutustua rekry- ja oppisopimuskoulutuksiin.

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan: Juha Metsänoja puh 044 546 0043 | juha.metsanoja@yrityssalo.fi

Siirry kirjeen alkuun
9. Lähde mukaan Alihankinta 2018 -messuille

Lähde näytteilleasettajaksi Suomen suurimpaan teollisuustapahtumaan
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 25. - 27.9.2018 teollisuuden ALIHANKINTA 2018 -messut, joka kokoaa yhteen teollisuuden alihankinnan ammattilaiset sekä tuhannet uudet tuote- ja palveluinnovaatiot. Suomen johtavat alihankintateollisuuden messut esittelevät metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia.

Yrityssalo kokoaa salolaisia yrityksiä yhteiselle messuosastolle. Yhteisosasto on yrityksille näyttävä ja vaivaton tapa osallistua messuille. Yrityssalo hoitaa paikkavaraukset, rakenteet, kalusteet, liittymät, kulkuluvat ym. messuilla tarvittavan. Yritykset huolehtivat vain omasta näkyvyydestään ja esittelijöistään. Osaston ilme ja kokoonpano suunnitellaan yhdessä osallistujien kesken hyödyntäen mahdollisimman paljon olemassa olevaa messumateriaalia. Messuosastojen kustannukset jaetaan osallistujien kesken. Osastolle mahtuu mukaan yhdeksän salolaista yritystä.

- ALIHANKINTA -messut on vakiintunut alihankintateollisuuden kansainväliseksi kohtaamispaikaksi. Alihankinta-messuilla esimerkiksi suurten päähankkijoiden edustajat ovat aktiivisesti paikalla luomassa uusia kontakteja", kertoo Tommi Virtanen Yrityssalosta.

Ota yhteyttä Tommi Virtaseen puh 044 547 7711 | tommi.virtanen@yrityssalo.fi.

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. (02) 778 73www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.