Siirry uutiskirjearkistoon.
Aktiivinen syksy käynnissä!
Tässä kootusti kiinnostavia asioita yrityksille ja yrittäjyyteen tähtääville, olkaa hyvä! Tämä kaikki tapahtuu Salossa. Poimi itsellesi niistä kiinnostavimmat.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1. Uusia yrityksiä perustetaan Saloon tasaiseen tahtiin
2. Tervetuloa osaajamessuille ti 20.10.!
3. Kiinnostavia tilaisuuksia yrittäjille ja yritysten avainhenkilöille
4. Syksyn tilaisuuksia yrittäjyyttä pohtiville ja vähän aikaa toimineille yrityksille
5. Yrityskummi - yrittäjän luotettava kumppani
 

1. Uusia yrityksiä perustetaan Saloon tasaiseen tahtiin
Kiinnostus oman yritystoiminnan aloittamista kohtaan on ollut kuluvan vuoden alkupuolella Salossa varsin hyvä. Tammi – syyskuussa Saloon on perustettu 179 uutta yritystä. Yrityksiä perustetaan eniten TOL:n toimialaluokituksen mukaan tukku- ja vähittäiskaupan alalle, rakentamiseen ja kiinteistönhuoltoon sekä muuhun palvelutoimintaan. Toukokuusta lähtien perustettujen yritysten lukumäärä on hiukan hiipunut johtuen siitä, että starttirahaan varatut määrärahat ovat loppuneet.

Yrityssalon neuvontapalvelut ovat olleet erittäin aktiivisessa kysynnässä kuluvan vuoden aikana. Yrityssalo järjestää yrittäjyysinfoja, joissa saa laaja-alaisesti tietoa yrittäjyyteen liittyvistä asioista ja palveluista. Näyttää siltä, että huolimatta edelleen haasteellisesta taloustilanteesta yrittäjyys ja itsensä työllistäminen omassa yrityksessä kiinnostaa, mutta yrityksen perustamisedellytyksiä halutaan kartoittaa entistä tarkemmin. Toisinaan varsinainen yrityksen perustaminen ja liiketoiminnan aloittaminen siirretään kasvavan talouden epävarmuuden vuoksi kauemmas tulevaisuuteen.

Lähde: Suomen Asiakastieto Oy


Siirry kirjeen alkuun
2. Tervetuloa osaajamessuille ti 20.10.!
Tiistaina 20.10. Microsoft Salon campuksella järjestetään osaaja- ja rekrytointimessut. Tapahtuman tarkoituksena on saattaa yhteen ICT-alan työnhakijat ja yritykset sekä esitellä salolaista osaamista. Yrityksenä mukaan kannattaa lähteä siitäkin huolimatta, vaikkei juuri nyt olisikaan rekrytoimassa. Ennen varsinaista rekrytapahtumaa järjestetään ohjelmaa pelkille yrityksille (ks. ohjelma alla).

Ilmoittautuminen yrityksille on nyt auki ja päättyy 13.10. Tarkempia lisätietoja tapahtumasta lähetetään ilmoittautuneille n. viikkoa ennen.


Ohjelma:
08:30-9:30: Ilmoittautuminen ja ständien pystytys
09:30-11:00: Smartsalon osaajatiimit esillä & Tulevaisuuden mahdollisuudet Salossa –katsaus
11:00-11:30: Tauko
11:30-15:00: Rekrytointimessut aukeaa, osaajatiimit esillä

Smartsalo on yhteisö, joka markkinoi yhteensä noin 800 henkilön osaamista tilanteessa, jossa he etsivät uusia haasteita Microsoftin Salon yksikön lopettamisen jälkeen. Smartsalo pitää sisällään asiantuntijoita yrityksen kaikilta eri toimintoalueilta markkinatarpeen tunnistamisesta, tuotteen kehittämisestä ja tuotannollistamisesta aina asiakastoimitukseen asti.


Lisätietoa messuista:
kirsi.lindsten@microsoft.com
paivi.m.savolainen@salo.fi

Siirry kirjeen alkuun
3. Kiinnostavia tilaisuuksia yrittäjille ja yritysten avainhenkilöille
Yritysmuodon muutos: yksityisliike osakeyhtiöksi –koulutus

Milloin tulisi miettiä yritysmuodon muutosta? Mitä eroja käytännössä, mikä muuttuu? Mitä edellytyksiä muutokselle on? Mitä dokumentteja tulee täyttää? Käytännön vinkkejä ja haasteita muutostilanteissa. Koulutus on suunnattu kirjanpitäjille, talouden ammattilaisille, yrittäjille, yritysmuodon muutosta suunnitteleville. Kouluttajana Tuula Mahlberg, HTM, Audim Oy:stä. Tilaisuuden hinta on 60€+alv/osallistuja. Järjestäminen edellyttää vähintään 30 osallistujaa.

Aika: ke 21.10. klo 15 - n.18.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat Innomossa, Örninkatu 15 b, Salo


Yritysten energia- ja rahoitusaamu

Ensimmäinen osio antaa katsauksen Suomen energiamarkkinoiden murroksesta ja siitä, ketkä ovat tulevaisuuden energiamarkkinoiden voittajia ja häviäjiä.

Toinen osio on infotilaisuus tämän hetken julkisen yritysrahoituksen mahdollisuuksista. Elyn, Tekesin ja Finnveran edustajat kertovat ajankohtaista asioita yritysrahoituksen osalta.

Aika: ti 27.10. klo 8.00-11.10
Paikka: Yrityssalon koulutustilat Innomossa, Örninkatu 15 B, Salo

Maksuton tilaisuus on suunnattu yrityksille, kiinteistöjen omistajille sekä energia-asioista ja rahoituksesta kiinnostuneille.


Hankintalaki uudistuu- Infotilaisuus tulevista muutoksista

Aika: 11.11.2015 klo 17-19
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo, Örninkatu 15 B, 2.krs

Hankintalaki uudistuu merkittävästi ensi keväänä.
Uudistuksen tavoitteena on parantaa pk-yrityksen asemaa tarjouskilpailuissa. Kouluttajat kertovat tietoiskun 2016 keväällä kokonaisuudistuksen kokevasta hankintalaista.Siirry kirjeen alkuun
4. Syksyn tilaisuuksia yrittäjyyttä pohtiville ja vähän aikaa toimineille yrityksille
Perustaisinko yrityksen? –info

Oletko miettinyt ryhtymistä yrittäjäksi? Info on tarkoitettu yrittäjyyttä vaihtoehtona ja mahdollisuutena pohtiville. Aiheena ovat mm. aloittavan yrittäjän palvelut ja verkostot, yrittäjyys vaihtoehtona, tukimahdollisuudet, starttiraha, yrittäjän ammattitutkinto, yrittäjäjärjestön palvelut sekä tuoreen yrittäjän oma tarina.

Aika: to 22.10. klo 16.30 - n. 19.30
Paikka: Yrityssalon koulutustilat Innomossa, Örninkatu 15 b, Salo


Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen -info

Vaihtoehtoväyliä yrittäjyyteen –info tarjoaa tietoa franchising –yrittäjyydestä, yrityskaupasta, osakkuudesta sekä omistajan- ja sukupolvenvaihdoksesta. Illan aiheina ovat myös osuuskuntayrittäjyys ja toimiminen osuuskunnassa sekä työskentely laskutuspalvelun kautta. Lisäksi kuullaan tiivistelmät Yrityssalon palveluista ja TE –toimiston näkökulmista vaihtoehtoisissa yrittäjyyspoluissa.

Aika: ke 28.10. klo 16.30 - n. 20.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat Innomossa, Örninkatu 15 b, Salo


Myynnin ja markkinoinnin AfterWork

Tilaisuus on myynnin ja markkinoinnin tietoisku, jonka aiheina ovat mm: Mistä löydän uusia asiakkaita? Kuinka myyn enemmän? Miten markkinoin tehokkaasti? Miten hyödynnän internetiä markkinoinnissani? Jos pohdit vastauksia näihin kysymyksiin, ilmoittaudu mukaan.

Aika: to 29.10. klo 16.30 - n. 20.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat Innomossa, Örninkatu 15 b, Salo

Siirry kirjeen alkuun
5. Yrityskummi - yrittäjän luotettava kumppani
Tällä hetkellä moni pienyrittäjä pohtii yksin, miten nyt ja jatkossa saa liiketoimintansa pyörimään entistä kannattavammin ja kaipaa juuri siihen keskustelukumppania. Toisinaan kokeneempikin yrittäjä pohtii uutta suuntaa omassa liiketoiminnassaan ja kaipaa ulkopuolista sparraajaa, jolta saa vahvistusta oman päätöksenteon tueksi. Tässä muutama esimerkki yrittäjän arjesta ja siitä, milloin yrityskummi voi olla hyvä vaihtoehto.

Salon seudulla toimii poikkeuksellisen aktiivinen joukko kokeneita yrityskummeja, jotka tukevat yrittäjiä ja yrittäjyyteen tähtääviä. Yrityskummit ovat kokeneita ja monessa mukana olevia yritysjohtajia ja elinkeinoelämän asiantuntijoita, jotka ovat lupautuneet antamaan aikaansa ja osaamistaan yritysten tueksi. Yrityskummeilla on takanaan pitkä työura ja vankka kokemus yritysten eri osa-alueista. Yrityskummin antama sparraus on yrittäjälle maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista.

Haluaisitko tietää tarkemmin paikallisista Yrityskummeista ja löytää itsellesi oman kummin? Ota rohkeasti yhteyttä Yrityskummien yhteyshenkilöön:

sissi.peltonen@seutuposti.fi tai puh 0400 528 248.

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.