Siirry uutiskirjearkistoon.
Heinäkuussa rentoudutaan
Heinäkuussa Yrityssalon henkilöstö viettää kesälomaa, mutta toimintamme palaa käyntiin taas elokuussa. Tässä uutiskirjeessä löydät ajankohtaista tietoa sekä esimakua syksyn tulevista tapahtumista ja koulutuksista. Toivotamme kaikkien puolesta oikein lämmintä ja aurinkoista kesää!

Yrityssalon kesän aukioloajat:
Avoinna ma, ti, to klo 8-16, ke klo 8-17 ja pe klo 8-15.
Suljettuna 14.7. - 1.8.
(tapaaminen ennalta sovittuna mahdollista)

Huomioithan, että Yrityssalon Voimala on myös kesällä suljettuna viikoilla 28-31.
SISÄLLYS
1. Yritysten investointitukien tukitasot ja tukialueet
2. Teijon kansallispuisto-hanke
3. ICT-alan yrityksille tilaisuus Somerolla 21.8.
4. Yritysten aamukahvit elokuussa
5. Yrittäjä, muista palkkatuki!
6. Perustaisinko yrityksen-info 28.8.
7. Cleantech, biotalous, uusiutuva energia, resurssitehokkuus? Muotisanoja vai oikeasti asiaa?
8. Startti-info 11.9.
9. Varsinais-Suomen tulevaisuus - NYT! 18.9.
10. Turvatusti yrittäjyyteen 23.9.
11. Kasvuun! 2014 -messutapahtuma 6.11.
 

1. Yritysten investointitukien tukitasot ja tukialueet

Salon seutukunta nimettiin korkeamman tukitason alueeksi 1.7.2014 alkaen

Yritysten investointitukien tukitasot ja tukialueet muuttuvat 1.7.2014 alkaen. Tukialuemäärittely vaikuttaa siihen, millaisella tukiprosentilla erikokoisille yrityksille voidaan myöntää investointeihin kohdistuvaa kehittämisavustusta.

Korotetun tuen alue tulee voimaan heinäkuussa, mutta tukien myöntämisen mahdollistava yritystukiasetus ehtinee vasta aikaisintaan elokuun puolivälissä valtioneuvoston hyväksyttäväksi. Myös tukien sähköinen hakujärjestelmä aukeaa vasta ko. asetuksen vahvistamisen jälkeen.

”Jos yritys on kuitenkin käynnistämässä hanketta ennen asetuksen vahvistamista, on yrityksen välttämätöntä ottaa yhteyttä etukäteen ELY-keskukseen. Näin pystytään selvittämään se, miten saada pakollinen hanketta koskeva hakemus kuitenkin ajoissa vireille ennen hankkeeseen ryhtymistä. Lisätietoa asiasta saa myös Yrityssalosta.”, sanoo Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rahoituspäällikkö Timo Mäkelä.

Lisätietoa antavat Yrityssalossa:
Jukka Heinonen (p.044 546 0035 ) ja Tommi Virtanen (p. 044 547 7711).
Siirry kirjeen alkuun
2. Teijon kansallispuisto-hanke

Yrityssalo kehittää kansallispuiston vaikutusalueella olevia yrityksiä

Varsinais-Suomen Liitto on myöntänyt Yrityssalolle rahoitusta, jolla parannetaan Teijon kansallispuiston vaikutusalueella olevien palvelutoimialan yritysten toimintaympäristöä ja toimintaedellytyksiä. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen kanssa ja toimenpiteisiin toivotaan mukaan laajasti kaikkia kansallispuiston vaikutusalueella olevia palvelualan yrityksiä. Kansallispuiston vaikutusalueella olevien yritysten on syytä huomioida kestävä matkailu sekä luonto- ja kulttuuriperintöarvot omassa liiketoiminnassaan tulevaisuudessa. Aluetaloudellisten kokonaistulojen kehitys riippuu siitä, miten paljon palvelutasoa voidaan parantaa nykyisestä ja miten yhteistyö seudun yrittäjien kanssa kehittyy.

Mikäli kansallispuistohanke ei toteudu, suunnitellut toimenpiteet ovat tarpeellisia toteuttaa nykyisellä retkeilyalueella. Kestävällä matkailulla tarkoitetaan taloudellisesti kannattavaa toimintaa, joka ei tuhoa ympäristöä ja paikalliskulttuureita.

Miksi hankkeen toteutus on tärkeää?
Kansallispuisto on maailmalla tunnettu brändi, joka nostaa alueen arvoa, tunnettuutta matkailukohteena sekä kävijämääriä. Matkailun kasvun arvioidaan tulevan ulkomailta ja luonto on merkittävin syy valita Suomi matkakohteeksi. Puhdasta ja arvokasta luontoa pidetään Suomen luontomatkailun voimavarana
Kansallispuisto on merkittävä lähimatkailukohde. Se tuo positiivisen vaikutuksen rakennemuutosalueelle, jossa työttömyys on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Se tuottaa hyvinvointia ja terveyttä kävijöille ja tarjoaa matkailijoille elämyksiä.

Projektin vaikuttavuus aluetalouteen
Metsähallituksen toteuttamien tutkimusten perusteella kansallispuistoihin sijoitetut eurot palautuvat yhteiskunnalle moninkertaisesti aluetaloudellisten vaikutusten sekä paikallisen yritystoiminnan ja työpaikkojen välityksellä. Tutkimuksia analysoitaessa voidaan päätellä, että Teijon kansallispuiston hyötysuhde voi olla jopa 14 euroa jokaista puiston palvelurakenteisiin sijoitettua euroa kohti.

Toimenpiteet käynnistyvät syksyn aikana ja niistä tiedotetaan tarkemmin elo-syyskuussa.

Mahdolliset lisätiedustelut aiheeseen liittyen:
Maija Pirvola, maija.pirvola@yrityssalo.fi tai puh 044 5157 637
Siirry kirjeen alkuun
3. ICT-alan yrityksille tilaisuus Somerolla 21.8.

ICT-alan yrityksille järjestetään infotilaisuus, jossa kerrotaan Saksan markkinoista ja kansainvälistymismahdollisuuksista. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Loimaan ja Forssan yritysten kanssa.

Aika: torstaina 21.8.2014 klo 14.00

Asiasta tiedotetaan tarkemmin elokuussa.
Siirry kirjeen alkuun
4. Yritysten aamukahvit elokuussa

2407.png
Kesälomien jälkeen järjestämme Yritysten aamukahvit,
joissa kerromme uusimmat kuulumiset.

Ke 27.8 keskitymme tuotannollisten yritysten kasvun
tukemiseen ja uusiin kehittämismahdollisuuksiin. To 28.8
kerromme ICT-sektoria kiinnostavia uusia mahdollisuuksia.
Pe 29.8 esittelemme tarkemmin palvelualan ja
kuluttajakauppaa tekevien yritysten kehittämispalveluita.
Näissä aamuissa kuulet myös, miten älykkäitä ratkaisuja voi
hyödyntää palvelu- ja tuotantoprosesseissa.

Valitse itseäsi kiinnostava teema tai tule mukaan joka aamu!
Näin varmistat, että yrityksesi on mukana kartalla!
Merkitse ajankohdat jo kalenteriin!

Tiedotamme tarkemmat ohjelmat ja paikat elokuun alussa.
Siirry kirjeen alkuun
5. Yrittäjä, muista palkkatuki!

2413.jpg

Uutta Työtä Salossa –kampanjaan.

Kaupungin 300 €:n lisätuki mahdollinen myös Sanssi –korttilaisille 23.6.2014 lähtien. Tarkemmat tiedot kampanjasta ja muutoksista saat alla olevasta linkistä:
Siirry kirjeen alkuun
6. Perustaisinko yrityksen-info 28.8.

Oletko miettinyt ryhtymistä yrittäjäksi?

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto ja Yrityssalo Oy järjestävät yrittäjyyttä vaihtoehtona pohtiville infotilaisuuden yrittäjyydestä. Aiheena ovat mm. aloittavan yrittäjän palvelut ja verkostot, yrittäjyys vaihtoehtona, tukimahdollisuudet, yrittäjän starttiraha ja koulutukset sekä tuoreen yrittäjän oma yrittäjätarina. Tervetuloa mukaan!

Aika: 28.8.2014 klo 16.30 - n. 19.15
Paikka: TE -toimisto, Tehdaskatu 7, Salo

Siirry kirjeen alkuun
7. Cleantech, biotalous, uusiutuva energia, resurssitehokkuus? Muotisanoja vai oikeasti asiaa?

Mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita, sillä ympäristö kiittää. Mutta myös siksi, että ne mahdollistavat yrityksille kustannussäästöjä, luovat uusia innovaatioita ja uusia työpaikkoja ja siten parantavat alueemme kilpailuetua.

Syksyn tulevissa tilaisuuksissa avaamme näitä aiheita ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia salolaisille yrityksille. Suunnitelmissa mm. yritysten energia- ja resurssitehokkuus tilaisuus sekä maatila- ja metsätalous yrittäjille suunnattu tilaisuus energian tiimoilta. Järjestämme myös yhteiskuljetuksen Tampereella 28.-30.10. järjestettävään energiantuotannon ja –teknologian päätapahtumaan Energia 2014.

Esimerkin voima toimii energia- ja resurssiviisaudessakin

Kaikista yrityksistä löytyy säästöpotentiaalia. Testaa vaikkapa yrityksesi materiaalitehokkuuden taso Motivan verkkopalvelussa! Saat arvion kehittämiskohteista sekä vinkkilistan toimenpiteistä, joilla voit parantaa yrityksesi materiaalitehokkuutta.


Keräämme kesän ja syksyn aikana salolaisissa yrityksissä käyttöönotettuja ja jakamisen arvoisia esimerkkejä sekä toteutuskelpoisia ideoita. Ilmoita esimerkit ja ideat, joilla yrityksessäsi on säästetty energiaa tai materiaalien käyttöä, edistetty uusiutuvan energian käyttöä tai vähennetty päästöjä ja jätteiden syntyä tai parannettu niiden hyödyntämistä. Kerromme hyvät ideat eteenpäin syksyn tilaisuuksissa.

Klikkaa alla olevaa kuvaa, jos haluat ilmoittautua mukaan.

2344.jpg

Yritykset ja energia-alan palveluita tarjoavat yritykset!

Muista myös maksuton Repowermap –palvelu. Palvelu näyttää uusituvan energian ja energiatehokkaat kohteet kartalla ja kannustaa uusiutuvan energian käyttöön ja energiatehokkuuden parantamiseen. Lisää maksutta asennetut aurinkoenergia- tai maalämpöjärjestelmät tai muut uusiutuvan energian kohteet suoraan Repowermap-palveluun alla olevasta linkistä.

Siirry kirjeen alkuun
8. Startti-info 11.9.

Startti-infossa käydään läpi yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä perusasioita kuten esim. yritystoiminnan rahoitus, maksuliikenne, yritysmuodot, verotus ja tilitoimiston rooli. Lisäksi kuullaan kiteytykset starttirahasta ja tarjolla olevista seudullisista yrityspalveluista. Tervetuloa mukaan!

Aika: 11.9.2014 klo 16.30 - n. 20.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo (Örninkatu 15 b, Salo)


2348.png
Siirry kirjeen alkuun
9. Varsinais-Suomen tulevaisuus - NYT! 18.9.

Tule löytämään vihreän talouden mahdollisuudet

Ajankohta: to 18.09.2014, klo 9.00-15.15, Get-together-tilaisuus klo 15.15 alkaen
Paikka: Auriga Business Center, Juhana Herttuan Puistokatu 21, 20100 Turku

Yrityssalo on yhteistyökumppanina mukana järjestämässä tilaisuutta, jossa pohditaan Kuinka luodaan Varsinais-Suomeen älykästä, kestävää ja osallistavaa kasvua? Nyt on oikea hetki saada vihreä talous ja resurssitehokkuus nousuun. Varsinais-Suomen tulevaisuus - NYT! -tapahtuma rakentuu konkretian sekä käytännönläheisten vihreän kasvun ratkaisujen ympärille. Samalla tunnistetaan alueemme vahvuuksia sekä ryhdytään yhdessä rakentamaan uudenlaisia toimintatapoja luoden aitoa vuoropuhelua. Tapahtumassa pureudutaan myös alueen nykyisiin haasteisiin ja tulevaisuuden tavoitteisiin:

- vihreä talous ja kiertotalous
- yritysten osaaminen ja resurssitehokkuus
- kumppanuus eri toimijoiden välillä


Päivästä tulee ainutlaatuinen ja erilainen - nyt on aidosti mahdollisuus vuorovaikutukseen eri toimijoiden kesken. Tapahtuman puheenjohtajana toimii Jussi Mälkiä (Meriaura Group). Lisäksi puheenvuoroja pitävät mm. Pekka Sundman (Turun kaupunki), Juho Savo (Varsinais-Suomen liitto) sekä pk-yritykset, Sitra ja Tekes.


Ilmoittautuminen 11.9.2014 mennessä: http://www.lyyti.in/varsinaissuomentulevaisuus2014

Mukaan mahtuu enintään 150 osallistujaa.

Lisätiedot:

Piia Nurmi, projektipäällikkö, Turun ammattikorkeakoulu, piia.nurmi@turkuamk.fi, p. 040 3550931
Martin Brandt, projektisuunnittelija, Valonia, martin.brandt@valonia.fi, p. 050 3363 233

Tilaisuuden pääjärjestäjiä ovat Valonia, Turun ammattikorkeakoulu, Varsinais-Suomen liitto ja Turun kaupunki. Rahoittavat yhteistyökumppanit ovat Sitra, Tekes Green Growth, Turku Energia, Green know how ja Turku Science Park.
Siirry kirjeen alkuun
10. Turvatusti yrittäjyyteen 23.9.

Turvatusti yrittäjyyteen -info tarjoaa kattavasti turva- ja tukitietoa yrittäjille ja yrittäjäksi ryhtyville. Infoillan aiheina ovat mm. yrittäjän työttömyys-, sosiaali-, vakuutus- ja oikeusturva sekä asiantuntijapalvelut ja yrityskummitoiminta. Tervetuloa mukaan!

Aika: 23.9. 2014 klo 16.30 - n. 20.00
Paikka: Yrityssalon koulutustilat, Innomo, Örninkatu 15B, Salo

Siirry kirjeen alkuun
11. Kasvuun! 2014 -messutapahtuma 6.11.

Yrityksille suunnattu tapahtuma teemalla Kasva, Kehity ja Verkostoidu 6.11.2014 Salohallissa

Tunnetko paikalliset toimijat, mahdolliset alihankkijat ja potentiaaliset asiakkaasi?

Salon Messut järjestää yhteistyössä muiden tahojen kanssa Salossa tapahtuman, jossa tutustutaan yrityksiin ja liikeideoihin, luodaan kumppanuuksia ja uusia kontakteja sekä opitaan uutta. Päivän aikana mielenkiintoisia esityksiä asiantuntijoiden, eri yritysten ja yhteistyökumppaneiden toimesta.

Yrityksillä mahdollisuus ennakkoilmoituksen kautta Matchmaking-tapaamisiin ja Pitch-yritysesittelyihin.

Tutustu lisää osoitteessa: http://www.salonmessut.fi/kasvuun-2014

KOHDERYHMÄ:
Eri teollisuusalojen valmistus ja alihankinta, koneet ja laitteet, tietotekniikka ja ICT–tuotteet ja palvelut. Muut yritysaloille suunnatut tuotteet ja palvelut, kuten esim. kiinteistö-, huolto-, terveyspalvelut, rahoitus- ja vakuutuspalvelut, koulutus- ja työvoimapalvelut, ym.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tai kysy lisätietoja:
Heli Salminen, Messupäällikkö
Salon Seudun Elinkeinomessut Ry
heli.salminen@salonmessut.fi, puh. 040 530 8093
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Örninkatu 15


24100 Salo | p. (02) 778 73 www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.